5 Redenen om NIET met slaappillen te beginnen!
23 juni 2022 
7 min. leestijd

5 Redenen om NIET met slaappillen te beginnen!

5 Redenen om NIET met slaappillen te beginnen! | Slaappillen kunnen erg verleidelijk klinken, zeker als je voor je gevoel alles al hebt geprobeerd en niets blijkt voor jou te werken. 

Maar lees eerst deze 5 redenen om er niet aan te beginnen zonder een uitgedacht plan.

Je valt misschien sneller in slaap dankzij een slaapmiddel, maar helaas zijn er ook heel veel nadelen aan verbonden. Het is beter om de oorzaak van je slaapprobleem te achterhalen en aan te pakken.

Benieuwd naar de 5 redenen om niet met slaappillen te beginnen? Lees dan snel verder!

Slaappillen kunnen op de korte termijn werken, maar hebben als groot nadeel dat ze vervelende bijwerkingen hebben en je snel afhankelijk wordt, het werkt dus verslavend

De meeste mensen denken dat ze niet verslaafd zullen raken aan slaapmiddelen. Hier komen ze meestal achter wanneer ze pogingen ondernemen om te stoppen met het slaapmiddel.

Ze ervaren afkickverschijnselen, een duidelijk signaal dat ze er afhankelijk van zijn geworden, met andere woorden verslaafd.

De verslaving kan zelfs zo erg worden dat mensen zelf hun dosis gaan verhogen zonder eerst de huisarts te raadplegen of ze hebben zelfs overdag een verlangen naar het middel.

Wanneer loopt het gebruik van slaappillen uit de hand?

Er zijn nog meer tekenen die er op kunnen wijzen dat het gebruik van slaappillen uit de hand loopt:

  • verschillende pogingen ondernomen om te stoppen;
  • verlangen hebben naar de slaapmedicatie;
  • meerdere huisartsen bezoeken om zo aan meer voorschriften te komen;
  • doorgaan met de medicatie ondanks negatieve bijwerkingen te ervaren;
  • het ervaren van frequent geheugenverlies.

Een groot nadeel van slaappillen is dat je na verloop van tijd een steeds hogere dosis nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Dit leidt dan weer tot afhankelijkheid.

In het begin werken deze middelen snel. Maar het effect neemt echter al af na 2 weken gebruik.

Dat je door het gebruik van slaapmiddelen een verminderde concentratie- en reactievermogen hebt is niet zo verwonderlijk want je wordt er dus slaperig van.

Dit kan soms gevaarlijke situaties opleveren, met name in het verkeer. Deze middelen werken ’s morgens nog vaak door waardoor je nog in een roes zit en niet zo oplettend bent als normaal. Hierdoor zijn mensen die een slaapmiddel gebruiken niet enkel een gevaar voor hunzelf maar ook voor de andere weggebruikers.

concentratie laag door slaappillen

Helaas zijn er veel oudere mensen die lijden aan slapeloosheid. Deze groep heeft sowieso al een groter risico om te vallen en slaappillen maken valgevaar groter.

Een vaak voorkomende bijwerking is dan ook duizeligheid. Het wordt nog gevaarlijker wanneer ze hun slaappil nemen nog voor ze in bed liggen.

Een andere bijwerking is dat ze je suf en wankel op je benen maken, ook hier is de kans op vallen en struikelen dus groter.

De verschillende soorten slaappillen hebben grote bijwerkingen op je zenuwstelsel en je hersenen. Dit kan vaak leiden tot bizar en dwingend gedrag bij sommige mensen.

Slaap-rijden en eten zijn een paar voorbeelden.

Men lijkt dan wakker te zijn maar ze zijn zich vaak niet bewust van de dingen die ze doen. Dit zijn meestal acties waar een routine in zit zoals huishoudelijke taken, autorijden, koken en eten. De volgende dag kunnen ze zich vaak niets of slechts een gedeelte herinneren.

Er zijn ook gevallen bekend die psychotisch van aard zijn, men hoort dan stemmen of ziet dingen die er niet zijn (audio- en visuele hallucinaties).

Natuurlijk Supplement

nachtrust-en-stemming-natuurlijke-nacht

Om je nachtrust op een extra manier te ondersteunen kan je ook een natuurlijk supplement gebruiken. Wij raden het natuurlijke slaapsupplement Nachtrust & Stemming aan van Natuurlijk Presteren. Dit natuurlijke slaapmiddel bevat alleen slaapstoffen die je al van nature aanmaakt. Zoals: 5-HTP, magnesium, L-theanine, melatonine en vitamine B1, B3, B6 en B12.  Op deze manier ondersteun je de natuurlijke processen die betrokken zijn bij jouw nachtrust. Alle supplementen van Natuurlijk Presteren worden ontwikkeld door een biobased chemicus. Zo ben je altijd verzekerd van de beste ingrediënten en een juiste en veilige dosering.


Vanuit SlaapBalans mogen we een EXCLUSIEVE KORTINGSCODE geven! Met deze kortingscode ontvang je wel 15% korting op je aankoop. De code is slaapbalans15 

Slaappillen kunnen op korte termijn effect hebben maar halen de oorzaak van de slaapproblemen niet weg. De nadelen wegen niet op tegen het voordeel. Veel beter is om de redenen te achterhalen waarom je niet kan slapen. Het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN brengt je echt weer terug naar de basis. Wil jij het probleem achterhalen waardoor het komt en hier wat aan doen? Dan is het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN ideaal voor jou. In dit boek vertelt slaapdeskundige en auteur William van der Klaauw hoe je echt weer de regie van jouw slaapproblemen in eigen handen kunt nemen doormiddel van een zeer effectieve no nonsens methode die hij heeft ontwikkeld en bestaat uit 7 natuurlijke stappen. Wacht dus niet langer en klik op de knop hieronder om naar het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN te gaan!


Klik op de knop hieronder om naar het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN! 
boek-7-stappen-perfect-slapen-cover
Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

Wil je nog meer informatie over het boek? Check dan onze:Review PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN!

Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Wees dan vrij om een reactie achter te laten. Dit word gewaardeerd.

 arrow-down

Over de schrijver
Op onze website is veel informatie te vinden die gerelateerd is aan het oplossen van slaapproblemen. We geven allerlei nuttige en bruikbare tips en adviezen en hopen je met onze blogs en product reviews goed op weg te helpen naar een beter slaappatroon en een gelukkiger leven! Als trotse ouders van twee jonge kinderen weten we heel goed welke impact slaapgebrek kan hebben op jou als persoon en op jouw dagelijks functioneren. We hebben besloten om ons niet bij ons slaapgebrek neer te leggen, maar om actief op zoek te gaan naar een effectieve methode die bij onze situatie paste en die zou leiden tot een verbetering van onze nachtrust. En die methode hebben we gelukkig gevonden! Blijf niet rond lopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven er namelijk echt in dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is. Veel lees plezier!
Reactie plaatsen