l-theanine

Wat is L-Theanine?

L-Theanine

L-theanine is een uniek aminozuur dat voorkomt in groene thee en een rustgevende en angst remmende werking heeft.

Een kop thee bevat ongeveer 8 tot 20 mg theanine. De aanbevolen dagelijkse dosering is ongeveer 1-3 x daags 100 tot 200 mg.

Gelukkig is dit aminozuur ook als voedingssupplement verkrijgbaar, meestal verpakt in capsules van 100 tot 300 mg l-theanine per stuk, waardoor het makkelijk te doseren is. Het gebruik van theanine is bij het aanhouden van de aanbevolen dosering veilig.

Volgens recente studies zou theanine veel therapeutische voordelen bieden. Het zorgt voor verbeteringen in de hersenen en het maag- en darmstelsel. Het gaat tevens overgevoeligheid tegen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Belangrijke factor voor diegenen met slaapproblemen is dat het ook een ontspannende werking heeft en de nachtrust ondersteunt.

Om de nachtrust op een extra manier te ondersteunen kan je een natuurlijk supplement gebruiken, zoals Nachtrust & stemming van Natuurlijk Presteren. Dit natuurlijke slaapmiddel bevat alleen slaapstoffen die je al van nature aanmaakt, zoals: 5-HTP, magnesium, L-theanine, melatonine en vitamine B1, B3, B6 en B12.  Op deze manier ondersteun je de natuurlijke processen die betrokken zijn bij een goede nachtrust.

Wil je hier meer informatie over? Check dan onze review: Natuurlijk Presteren Nachtrust & Stemming

Reactie plaatsen