benzodiazepines

Wat zijn Benzodiazepines?

Benzodiazepines zijn psychotrope middelen, wat wil zeggen dat ze invloed hebben op het gedrag en psyche van de gebruiker. Onder de naam Benzodiazepines vallen erg veel slaap en kalmeringsmiddelen.

Benzodiazepines komen voor in verschillende soorten namelijk de korte, middellange en lange werkende benzo's. Dit heeft te maken met de inwerktijd.

Deze middelen worden voorgeschreven vanwege hun kalmerende en slaapbevorderende werking. Ook staan deze middelen erom bekend dat ze angsten kunnen onderdrukken.

Doordat deze middelen de emoties afvlakken werken ze beter bij chronische angst en/of spanning, ze zijn echter minder effectief voor de behandeling van angst- en/of paniekaanvallen.

Deze middelen zijn veel veiliger dan barbituraten.

Helaas worden benzodiazepines tegenwoordig steeds vaker voorgeschreven, hierdoor neemt het aantal problematische verslaafden sterk toe. Doordat gewenning na verloop van tijd optreedt is het gevaar bij deze middelen dat je er afhankelijk van kan worden. Daarom zijn slaapmiddelen niet de beste optie maar kan je beter beginnen met het achterhalen van de oorzaak.

Reactie plaatsen