Uply wake up light

Wat is een wake up light?

Een wake up light is een soort lichtwekker, waarbij je gewekt wordt door het nabootsen van de opkomende zon. De wake up light vertoont hierbij verschillende kleuren en werkt met een toenemende lichtintensiteit. In de ochtend zijn onze ogen gevoelig(er) voor licht dan overdag, gedurende de ochtend zorgt de toename van licht ervoor dat het cortisol niveau (het stresshormoon) toeneemt, waardoor wij ontwaken. Daarom gaat het wekken via een wake up light heel geleidelijk, zodat je heel rustig wakker wordt en met een fijn gevoel aan de dag begint. Op deze manier is het makkelijker om wakker te worden, heb je een beter humeur en voel je je energieker. 

Behalve het feit dat een wake up light een wekfunctie heeft kan de lichtwekker je ook helpen bij het in slaap vallen, de wake up light bootst dan de zonsondergang na in  plaats van de zonsopkomst in de ochtend. Dit heeft een goed effect op de biologische klok, omdat bij het naderen van de avond het melatonine niveau (het slaaphormoon) gaat stijgen, resulterend in een slaperig gevoel en het in ruststand gaan van het lichaam.

Tevens beschikt een wake up light over natuurlijke geluiden, die ook kunnen helpen bij het sneller in slaap vallen.

Wil je meer informatie over verschillende soorten wake up lights? Check dan ons vergelijkingsartikel: beste wake up light


 


Reactie plaatsen