Beste-wake-up-light

Beste Wake Up Light van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Wake UP Light Verdient! 

Bekijk hier onze top 6 wake up lights van 2024 en ontdek welke wake up light het beste bij jou past!

Beste-wake-up-light

Beste Wake Up Light 2024. Als je een gezin hebt met jonge kinderen ga je heel anders aankijken tegen het fenomeen slaap. Ineens is goed slapen niet meer iets dat vanzelfsprekend is, maar eerder een luxe! Wij hebben dit zelf ook ervaren sinds de komst van onze 2 kinderen. Tijdens de eerste jaren hebben ook wij veel te kampen gehad met slaapgebrek en slapeloosheid. Omdat we merkten dat het tekort aan slaap veel invloed had op ons, ons humeur en ons functioneren besloten we actief op zoek te gaan naar een oplossing voor ons slaapprobleem, dit hebben we gedaan door veel boeken en artikelen te lezen over beter slapen. Een tip die tijdens onze zoektocht voorbij kwam voor het beter in slaap vallen en weer uitgerust opstaan was om gebruik te maken van een wake up light. Toen we dat lazen waren onze nieuwsgierigheid en interesse gewekt en hebben we verder onderzoek gedaan.  


Omdat niet iedereen bekend is met het fenomeen wake up light leggen we graag kort uit wat het eigenlijk is: een wake up light is meer dan een gewone wekker, het is een wekker die voornamelijk werkt met licht. Een wake up light is namelijk in staat om je te wekken doormiddel van het nabootsen van een zonsopkomst, met het effect van een langzaam opkomende zon. Dat doet een wake up light door verschillende kleuren te krijgen en te werken met een lichtintensiteit die steeds iets meer toeneemt. Je kan een wake up light niet alleen gebruiken als wekker in de ochtend, maar ook om ’s avonds makkelijker en op een rustigere manier in slaap te vallen.


De functie van een wake up light in de avonduren is het nabootsen van de zonsondergang, waarbij het licht langzaam zal veranderen van kleur en intensiteit, wat een zeer positief effect heeft op onze biologische klok. Door de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon waardoor je een slaperig gevoel krijgt in de avond gaat het lichaam over in de ruststand zodra het donker wordt.

Een wake up light heeft veel voordelen, zoals: uitgerust wakker worden, meer energie hebben en het geeft een positieve boost aan je humeur. Zeker als de donkere, grauwe dagen weer voor de deur staan en je weer meer moeite krijgt met het opstaan in de ochtend.

Wij hebben dus gekozen voor een wake up light om ons slaappatroon te verbeteren. Maar welke wake up lights zijn er zoal verkrijgbaar en waar kies je dan voor?


In dit beste wake up light artikel vertellen we je welke wake up lights behoren tot onze top 6! Ook benoemen we alle ins en outs en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van waar onze beoordeling op gebaseerd is. Aan de hand daarvan kan je een weloverwogen keuze maken voor een wake up light die het beste bij jou past en voldoet aan al jouw wensen en eisen!

In dit beste wake up light artikel vergelijken we de 6 beste wake up lights en geven we onze open mening over alle door ons vergeleken wake up lights. Je leest hier onder andere:

 • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een wake up light;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een wake up light;
 • over de beste wake up light;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle wake up lights uit onze top 6;
 • over het bestaan van specifieke wake up lights;
 • klant reviews;
 • veelgestelde vragen over wake up lights.

Nieuwsgierig geworden naar de wondere wereld van de wake up lights?! Lees dan snel verder!

De beste Wake Up Light van 2024- keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste wake up light, tips voor het kopen van een wake up light en wat de voor- en nadelen zijn van de wake up lights uit onze top 6.
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft iedere wake up light een andere prijs. Lees snel verder voor meer informatie hierover.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elke wake up light uit onze top 6 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende wake up lights.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 6 wake up lights de nadelen overzichtelijk bij elkaar gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De wake up lights die wij gekozen hebben voor onze top 6 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze kwalitatief zeer goed zijn. Daarnaast hebben we voor je uitgezocht hoe deze wake up lights scoren bij verschillende winkels zoals bol.com en de resultaten daarvan delen we ook in dit artikel.
Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Voor welke wake up light hebben wij uiteindelijk gekozen?

Toen we op zoek waren naar een manier om ons slaappatroon te verbeteren kwamen wij uit bij het fenomeen wake up light. Toen we ons hier eenmaal wat meer in verdiept hadden ging er een wereld voor ons open. Zodra we wisten welke opties wake up lights zoal kunnen bieden hadden wij onze wensen en eisen voor een wake up light al snel bepaald, namelijk: we zochten een wake up light die zowel fungeerde als een zonsondergang als een zonsopkomst met daarnaast de functie voor het gebruik van diverse natuurgeluiden. Ook was de gebruiksvriendelijkheid voor ons een belangrijk punt.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Philips HF3520 wake up light en tot op de dag van vandaag zijn wij daar ontzettend blij mee. Deze wake up light is voor ons inmiddels een fijn en niet meer weg te denken onderdeel van onze slaapkamer. Het geeft ons een heel rustig en ontspannen gevoel. Een groot pluspunt vinden wij dat we ons veel meer uitgerust voelen bij het opstaan. We kunnen dat zelf vooral merken aan ons energieniveau overdag, ook snoozen wij nu nog zelden voordat we ’s ochtends opstaan, wat ook nog eens tijdswinst oplevert, een leuke bijkomstigheid. Het opstaan kostte ons voorheen altijd veel moeite, maar door het gebruik van de wake up light staan we nu makkelijker en op een fijnere manier op. Voor ons heeft de wake up light een enorm positief verschil gemaakt.

Wat is belangrijk om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een wake up light?

 • als je op zoek gaat naar een wake up light is het handig om te weten dat een wake up light verschillende functies heeft. Het is maar net waar je waarde aan hecht en wat je belangrijk vindt;
 • niet alle wake up lights beschikken over de functie van een geleidelijke zonsopkomst of zonsondergang. Een goede wake up light heeft natuurgetrouwe kleuren die geleidelijk in elkaar overgaan, zoals: rood, oranje en geel. Met die kleuren zal een zonsopkomst en/of zonsondergang het meest natuurgetrouw gesimuleerd worden;
 • wake up lights zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Belangrijk is om van tevoren goed na te denken hoe een wake up light in jouw slaapkamer zal staan;
 • Philips is marktleider als het gaat om wake up lights. Er is veel klinisch onderzoek gedaan naar de wetenschappelijke bewezen effectiviteit van wake up lights. De onderzoeken zijn uitgevoerd door onafhankelijke wetenschappelijke instituten. Uit die onderzoeken blijkt dat een wake up light daadwerkelijk helpt om beter in slaap te vallen en energieker wakker te worden.Beste Wake up light-Zie hier onze top 6

Terug naar onze beoordeling van de volgens ons 6 beste wake up light 's!

1. Philips HF3531/01

2. Uply Smart Wake up light

3. Philips Somneo HF3671/01 Connected

4. DistinQ

5. Living Nine Wake Up Light

6. Boostiv

Verder op in dit artikel komen er ook specifieke wake up lights aan bod. Waaronder:

 • een lichtwekker;
 • een kinderwekker.


Zie hieronder onze sterbeoordeling

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wake up light?

Als je besluit om een wake up light aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen om beter inzicht te krijgen:

 • zoek uit of een wake up light in te stellen is op meerdere standen. Bijvoorbeeld op 30, 60 of 120 minuten om geleidelijk aan wakker te worden;
 • heb je de keuze uit het instellen van verschillende natuurgeluiden, zoals bijvoorbeeld: regen, vogels of het ruisen van de oceaan?;
 • heeft de wake up light een radio functie?;
 • beschikt de wake up light over meerdere wekkers die je afzonderlijk van elkaar in kan stellen?;
 • is de helderheid instelbaar? De mate van helderheid van het licht van de wake up light is iets persoonlijks, de behoefte aan een zekere helderheid zal van persoon tot persoon verschillen. De een valt graag in slaap bij wat feller licht en de ander wordt graag wakker met zacht licht dat niet meer veel in helderheid toeneemt;
 • heeft de wake up light ook een oplaadfunctie voor smartphones?;
 • wil je een wake up light kunnen bedienen via jouw smartphone?;
 • is de aanschaf van een wake up light inclusief een proefperiode? Door gebruik te maken van een proefperiode kan je zien of een wake up light echt voor jou werkt. Zeker als het gaat om het verbeteren van het  slaappatroon is het handig om de wake up light eerst voor een bepaalde periode uit te proberen.

Beste wake up light - top 10

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze wake up lights geselecteerd zijn voor deze top 6! De wake up lights zijn niet door de consumentenbond getest, wel zijn er veel beoordelingen te vinden op bol.com. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat wake up lights vele voordelen bieden voor de gezondheid.

Nummer 1

philips_hf3531-01

1. Philips HF3531/01


Deze wake up light krijgt van ons de hoogste waardering en staat met stip bovenaan onze beste wake up light top 6, omdat deze wake up light de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Veel mensen hebben over de Philips HF3531/01 een mooie review geschreven op onder andere bol.com en Philips.nl. Neem daar zelf eens een kijkje als je wilt weten hoe anderen deze wake up light beoordelen.

1 van de eerste dingen die opvalt aan deze wake up light is het mooie design. Deze wake up light bootst perfect de zonsopkomst na. Dat gebeurt doormiddel van licht dat eerst zacht ochtendrood is, overgaat in oranje en dan geleidelijk overgaat in een helder geel licht. Precies zoals je ook in werkelijkheid gewekt zou worden door een zonsopkomst: iedereen kent wel het behaaglijke gevoel dat je krijgt als je het licht van de opkomende zon al door jouw oogleden heen ziet en de warmte van de zon voelt, op deze wijze word je op een natuurlijke manier wakker gemaakt. Daarnaast heeft deze wake up light heeft veel verschillende, handige functies.


Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Philips HF3531/01 voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen van de Philips HF3531/01:

 • goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • deze wake up light heeft een mooi design en een helder display;
 • eenvoudig te bedienen;
 • 20 aanpasbare lichtsterktes, die ingesteld kunnen worden tot een waarde van 300 lux;
 • de helderheid van het scherm kan naar wens aangepast worden via 4 verschillende instellingsmogelijkheden;
 • de felheid van het display wordt automatisch aangepast, wat wil zeggen dat het display automatisch dimt zodra het donker wordt in de slaapkamer;
 • er zit een nachtlicht functie op zodat je net genoeg licht hebt om de weg te vinden in het donker. Dit licht is oranje en gedimd en heeft dus niet het felle licht van een normaal bedlampje. Als je het nachtlicht aan wilt doen raak je de bovenkant van de wake up light twee keer aan en dat herhaal je als je het nachtlicht van de wake up light weer uit wilt doen;
 • beschikt zowel over een simulatie van een zonsopkomst als een zonsondergang;
 • 7 natuurlijke geluiden, namelijk: fluitende vogels in het bos, boeddha, yoga, golven, Nepalese klankschalen, ochtendgeluiden uit de Alpen en een zomermeer;
 • smartphones kunnen opgeladen worden via een usb- poort aan de achterkant van de wake up light. Een oplaadkabel wordt meegeleverd;
 • deze wake up light heeft een slimme sluimerfunctie, wat wil zeggen dat je met één tik bovenop de wake up light de sluimerfunctie inschakelt;
 • er zit een FM radio op, zodat je ook naar jouw favoriete radioprogramma kunt luisteren als je liever niet de natuurlijke geluiden wilt gebruiken;
 • je kan gebruik maken van een dubbelalarm functie, wat betekent dat je meerdere tijdstippen kan instellen om gewekt te worden. Erg handig voor als je op verschillende tijdstippen op moet staan;
 • 2 jaar fabrieksgarantie;
 • 60 nachten op proef.

  Nadelen van de Philips HF3531/01:  

  • het geluid is goed, maar er is nog ruimte voor verbetering;
  • deze wake up light kan niet via een app bediend worden;
  • kleine knopjes maken de bediening wat onhandig;
  • je kan geen eigen muziek afspelen via deze wake up light;
  • de wake up light kan vrij makkelijk omvallen.
philips_hf3531-01
€138,-

Prijs van de Philips HF3531/01 Wake up light:

Wij geven de Philips HF3531/01 vol overtuiging 5 sterren! Deze wake up light bootst de zonsopkomst perfect na en je wordt op deze manier heel natuurlijk wakker. De wake up light heeft een heel mooi design en daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed.

Nummer 2

2.Uply Smart


Deze smart wake up light van Uply is zeer betaalbaar en van alle gemakken voorzien. En staat op nummer 2 van onze beste wake up light top 6. Het design oogt erg mooi en verder heeft deze wake up light veel functies die je ook ziet bij de duurdere wake up lights, zoals die van Philips. Als je een wat lager budget hebt is deze wake up light van Uply een absolute aanrader! De wake up light maakt gebruik van wifi, wat heel handig is, want daardoor kan je de wake up light met jouw smartphone op een eenvoudige manier bedienen. Door het compacte formaat neemt de wake up light weinig ruimte in beslag en staat deze prachtig op een nachtkastje.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Uply Smart op een rijtje gezet:

Voordelen van de Uply Smart: 

 • goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • de wake up light heeft een mooi houtlook design;
 • eenvoudig te bedienen via de app;
 • voorzien van simulaties van zowel een geleidelijke zonsopkomst als een zonsondergang;
 • de zonsopkomst kan wat de tijdsduur betreft ingesteld worden, varierend van 10 tot 60 minuten;
 • de zonsondergang heeft een instelbare tijdsduur van 10 tot 20 minuten;
 • er kan gekozen worden uit 20 helderheidsniveaus;
 • voorzien 7 lichtkleuren, namelijk: amber, rood, wit, groen, oranje, roze, geel en blauw;
 • er zitten 7 natuurlijke geluiden op: windbel, piano, rivier, oceaan, zachte muziek, alarm, en vogelgeluiden;
 • aanpasbaar volume;
 • er zit een radio functie op;
 • inclusief snooze functie. Je kan de wekker tot 5 keer 8 tot 15 minuten laten snoozen;
 • kan ook als leeslamp of sfeerverlichting worden gebruikt;
 • mogelijkheid tot het instellen van 4 verschillende wektijden;
 • aan de achterkant van de wake up light zit een usb-poort voor het opladen van een smartphone;
 • kan bediend worden via de stembediening via Google Home of Amazon Alexa;
 • 30 dagen op proef;
 • inclusief Nederlandse handleiding;
 • 1 jaar fabrieksgarantie. Er wordt een kaartje meegeleverd waar een qr-code op staat die gescand kan worden. Als je dit binnen 7 dagen na aankoop doet krijg je een extra jaar garantie. Wel moet je dan een eerlijke beoordeling over het product schrijven en het bewijs daarvan via e-mail doorsturen.

  Nadelen van de Uply Smart:

  • de wake up light heeft een mooie, geleidelijke zonsopkomst en zonsondergang. De donkere kleur begint echter niet bij ochtendrood. Het is meer een diepe, warme oranje/gele kleur;
  • vanwege de app is deze wake up light erg gebruiksvriendelijk. Zonder de app moet je echter even de tijd nemen om handmatig de wake up light in te stellen;
  • het is prettig dat een handleiding meegeleverd wordt, maar door het gebruik van nogal kleine letters zal de handleiding niet voor iedereen even goed te lezen zijn;
  • de afbeeldingen op de knopjes aan de bovenkant van de wake up light zijn niet zo goed leesbaar;
  • de wake up light is niet voorzien van een datumaanduiding.
uply-smart-wake-up-light
€53,99

Prijs van de Uply Smart Wake up light:

De Uply Smart wake up light geven we een beoordeling van 5 sterren. Deze wake up light heeft namelijk een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, is van alle gemakken is voorzien en heeft een erg mooi design.

Nummer 3 

philips-somneo

3. Philips Somneo HF3671/01 Connected


Deze wake up light heeft echt alles wat je in een wake up light zoekt. Deze versie van Philips is zeer uitgebreid en is uitgebracht in een luxe uitvoering. Daarom valt deze wake up light ook in een duurdere prijsklasse. En staat op nummer 3 van onze beste wake up light top 6

Als je kijkt naar deze wake up light valt gelijk het bijzondere, mooie design op en de vele extra's, zoals de RelaxBreath+ en de SleepMapper-app. De Connected Somneo is via de SleepMapper-app verbonden met je mobiele telefoon. Veel mensen hebben om bovengenoemde redenen deze wake up light dan ook positieve, goede beoordelingen gegeven, onder andere op bol.com en Philips.nl.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

  Voordelen van de Philips Somneo HF3671/01 :

  • mooi en innovatief design;
  • voorzien van zowel een simulatie van de zonsopkomst als de zonsondergang door  verandering van licht en lichtintensiteit. Het licht kleurt van rood via oranje naar geel;
  • mogelijkheid om te kiezen uit 20 helderheidsinstellingen, waardoor je zelf het intensiteitsniveau kan kiezen dat jij als prettig ervaart;
  • met de SleepMapper-app kan je heel eenvoudig meerdere alarmen, lichtthema's en geluiden instellen;
  • inclusief een extra slaaphulp: RelaxBreath+, een slaaphulp die je helpt om ontspannen in slaap te vallen via een lichtgestuurde ontspanningsfunctie die is gebaseerd op bekende ademhalings- en ontspanningsoefeningen;
  • met de AmbiTrack sensor krijg je inzicht in jouw persoonlijke slaapomgeving, doordat via de sensor geluid, licht en temperatuur metingen verricht worden;
  • 8 natuurlijke wekgeluiden;
  • deze wake up light is voorzien van een touchscreen;
  • inclusief FM-radio, zodat je ook gewekt kan worden door te luisteren naar jouw favoriete radiozender in plaats van bijvoorbeeld naar natuur- of yoga geluiden;
  • er zit een AUX ingang op de wake up light voor het afspelen van jouw eigen muziek;
  • usb-poort voor het opladen van de smartphone;
  • voorzien van sluimerfunctie: als je liever nog wat langer blijft liggen kan je een lichte tik geven op de bovenkant van de wake up light, na het vooraf ingestelde aantal minuten begint het geluid opnieuw zachtjes te klinken;
  • je kan kiezen voor de Power Wake-functie die de toon van een ouderwetse alarmklok heeft en knipperend licht om je op tijd wakker te krijgen;
  • je kan 1 wekalarm instellen;
  • Philips Somneo dient ook als nacht- en leeslamp;
  • 2 jaar fabrieksgarantie;
  • 30 dagen op proef.

  Nadelen Philips Somneo HF3671/01  :

  1. belangrijk om te weten is dat je voor het gebruik van deze wake up light wel voldoende wifi ontvangst in jouw slaapkamer moet hebben en een router die op 2.4 GHz werkt;
  2. is niet voorzien van Bluetooth;
  3. heeft geen batterij, waardoor de wake up light altijd op de stroom aangesloten moet worden;
  4. prijzig product.
philips-somneo
€185,39

Prijs van de Philips Somneo HF3671/01  Wake up light Connected:

Wij geven de Philips Somneo HF3671/01 5 sterren, vanwege de vele functies die het apparaat biedt en door de luxe uitvoering, daarnaast valt deze wake up light op door het bijzondere design.

Nummer 4

distinq

4.DistinQ


Deze wake up light van DistinQ is een zeer betaalbare wake up light die goed gewaardeerd wordt. Als je niet al teveel geld uit wilt geven voor een wake up light is dit een goede keuze. En staat op nummer 4 van onze beste wake up light top 6

Deze wake up light heeft een aantal fijne eigenschappen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Distinq op een rijtje gezet:

  Voordelen van de DistinQ:  

  • de wake up light is voorzien van een zonsopkomst simulatie die je zo in kan stellen dat je gedurende 10 tot 60 minuten op een geleidelijke, natuurlijke manier gewekt wordt, waarbij de lichtintensiteit uiteindelijk tot 100% oploopt;
  • je kan kiezen voor de slaapmodus, waardoor je ontspannen in slaap kan vallen;
  • 7 verschillende lichtthema's, namelijk: amber, blauw, geel, groen, oranje, rood, roze en wit. De helderheid kan per kleur ingesteld worden;
  • je kan de wake up light ook gebruiken als sfeerverlichting, als nachtlamp en/of als leeslampje;
  • beschikt over 7 natuurlijke omgevingsgeluiden, zoals fluitende vogels en het ruisen van de zee;
  • 2 separaat instelbare wektijden. Wat handig is als jouw partner en jij bijvoorbeeld op verschillende tijdstippen op moeten staan, maar ook kan je ervoor kiezen om een dubbel alarm in te stellen;
  • de wake up light heeft een FM-radio functie. Deze kan je gebruiken als je liever wakker wordt met het geluid van de de radio in plaats van met natuurgeluiden;
  • er wordt een usb-kabel meegeleverd, zodat je de mogelijkheid hebt om via het apparaat de smartphone op te laden;
  • er zit een snooze functie op;
  • 1 jaar fabrieksgarantie;
  • 30 dagen proefperiode.

  Nadelen van de DistinQ:

  • de zonsopkomst simulatie verloopt minder mooi dan bij de wake up lights van Philips. De overgang gaat niet van rood via oranje naar geel, maar blijft meer bij het oranje licht;
  • deze wake up light is niet bedienbaar via een app;
  • slechts verkrijgbaar in de kleur wit;
  • het geluid is goed, maar er is ruimte voor verbetering;
  • bij het gebruiken van de snooze functie gaat naast het geluid ook gelijk het licht uit.
distinq
€49,95

Prijs van de DistinQ Wake up light:

Wij geven de DistinQ 5 sterren, vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nummer 5

living-nine-wake-up-light-1

5. Living Nine Wake Up Light


Deze wake up light van Living Nine is zeer betaalbaar en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. En staat op nummer 5 van onze beste wake up light top 6. Als je wat minder geld te besteden hebt is ook dit weer een prima wake up light. De wake up light van Living Nine zorgt voor een geleidelijke zonsopkomst, zodat je op een natuurlijke manier wakker wordt. Een mooie bijkomstigheid is dat je de smartphone via het apparaat op kan laden.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen Living Nine Wake Up Light:

 • voorzien van simulatie van zonsopkomst en zonsondergang;
 • keuze uit 20 helderheidsinstellingen;
 • de wake up light beschikt over 7 verschillende kleuren;
 • er staan 7 verschillende natuurlijke geluiden op, zoals: zeegolven, fluitende vogeltjes en regen;
 • mogelijkheid om gewekt te worden met het geluid van een FM-radio;
 • er zit een snooze functie op;
 • de wake up light kan ook gebruikt worden als sfeerverlichting;
 • mogelijkheid tot het instellen van 2 verschillende wekalarmen, handig voor als 2 personen op verschillende tijdstippen gewekt willen worden;
 • via een usb-poort aan de achterkant van de wake up light kan je de smartphone opladen;
 • 1 jaar fabrieksgarantie;
 • 30 dagen op proef.

    Nadelen van de Living Nine Wake Up Light :

    • de Nederlandse handleiding is alleen te downloaden. Er zit dus geen papieren versie bij het apparaat;
    • de gebruiksvriendelijkheid van deze wake up light kan beter;
    • de lamp gaat uit zodra de wekker uit gaat;
    • niet via een app bedienbaar;
    • bij de snooze functie gaat naast het geluid ook gelijktijdig het licht uit;
    • het ontwerp zou mooier afgewerkt kunnen worden.
living-nine-wake-up-light-1
€ 44,99

Prijs van de Living Nine Wake Up Light : 

Wij geven de Living Nine Wake Up Light 4 sterren. Dit omdat deze wake up light een prima prijs/kwaliteit verhouding heeft en een goed alternatief is voor de wat duurdere wake up lights.

Nummer 6

wake_up_light_-_speaker_radio_-_slaaphulpen_-_bluetooth_-_nachtlampje_-_digitale_wekker_-_wekker_-_ambilight_-_radios

6. Boostiv


We eindigen deze 6 beste wake up lights lijst met de wake up light van Boostiv, een alles-in-1 wekker. En staat op nummer 6van onze beste wake up light top 6. Als je graag wilt kunnen genieten van een wekker met veel extra’s functies, waaronder een wake up light functie, die ook nog eens goed betaalbaar is, is deze wake up light een goede deal voor jou. Deze wake up light wordt goed beoordeeld op bol.com en mensen geven aan tevreden te zijn over het product..

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen van de Boostiv:

    • alles-in-1 wekker met een goede prijs/kwaliteit verhouding;
    • heeft een zonsopkomst simulatie die op het zwakste niveau begint en geleidelijk toeneemt, zodat je heerlijk ontspannen gewekt wordt;
    • heeft een full LED lichtbron die in 4 verschillende lichtsterktes ingesteld kan worden;
    • beschikt over sfeerverlichting in 4 standaard kleuren en 1 multi-kleuren functie;
    • de wekker heeft een speaker die je via Bluetooth makkelijk kan verbinden met een telefoon, tablet of laptop. Als je binnen een afstand van 40 meter van de wekker blijft zal jouw telefoon altijd verbonden blijven met de speaker;
    • de wekker heeft een lange standby tijd;
    • voorzien van een goede speaker;
    • heeft een snooze functie;
    • de wekker heeft automatische tijdsherkenning. Als de wekker uitvalt zal de wekker na het opnieuw opstarten altijd de huidige tijd herkennen en automatisch instellen;
    • er staan 3 verschillende wekgeluiden op, namelijk: gezang van vogels, het stromen van water en een standaard alarm. Daarnaast is de wekker in 7 verschillende geluidsniveaus in te stellen;
    • deze wake up light heeft een nachtmodus. Tussen 22.00 uur en 07.00 uur is het display gedimd, waardoor je niet wakker ligt van het licht. Je kan wel altijd kijken hoe laat het is door de wekker even aan te raken, waardoor de verlichting tijdelijk aangaat;
    • de wekker maakt gebruik van een lithium batterij en er wordt een usb-kabel meegeleverd;
    • 2 jaar fabrieksgarantie;
    • 30 dagen proefperiode.

    Nadelen van de Boostiv:

    • heeft een zonsopkomst simulatie, maar in beperkte kleuren. Dus geen mooie overgang van rood via oranje naar geel;
    • er zit geen zonsondergang simulatie op;
    • heeft maar 1 wek tijd;
    • beschikt over niet heel veel verschillende wekgeluiden;
    • geen touchscreen;
    • niet mogelijk om via het apparaat de smartphone op te laden.
wake_up_light_-_speaker_radio_-_slaaphulpen_-_bluetooth_-_nachtlampje_-_digitale_wekker_-_wekker_-_ambilight_-_radios
€32,99

Prijs van de Boostiv:

Wij geven de Boostiv 4 sterren, vanwege de vele handige functies van deze wake up light. Het is een goed betaalbare, alles-in-1 wekker met een wake up light als extra functie.


Specifieke wake up lightsAlternatieve wake up light

zedar-lichtwekker

Zedar lichtwekkerAls je op zoek bent naar een wekker met een wake up light als extra functie is de lichtwekker van Zedar een goede optie. Deze alles-in-1 wekker fungeert als nachtlampje, wekker, draadloze oplader en wake up light. Deze lichtwekker zorgt voor rust op je nachtkastje.

Het bijzondere van deze lichtwekker is dat je geen last meer hebt van losse draadjes en kabels. Door de vele functionaliteiten is alles namelijk weggewerkt in één apparaat.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van de Zedar lichtwekker:

 • alles-in-1 wekker met een fijne prijs/kwaliteit verhouding;
 • wake up light als extra functie. De lamp zal oplichten en wordt geleidelijk feller als de ingestelde wektijd nadert;
 • er is geen kabel nodig om de smartphone op te laden. Deze lichtwekker maakt namelijk gebruik van een draadloze oplader. De oplader in de wekker is geschikt voor verschillende merken smartphones, waaronder die van Apple, Samsung, Huawei en vele anderen;
 • ook te gebruiken als nachtlampje en beschikt over 3 lichtniveaus. De wekker is door middel van aanraking op een eenvoudige manier aan en uit te zetten;
 • touchscreen voor de bediening van de lichtwekker;
 • voorzien van een snooze functie;
 • maakt gebruik van 1 wekgeluid;
 • heeft 1 wektijd;
 • 1 jaar fabrieksgarantie.

    Nadelen van de Zedar lichtwekker:

    • doordat de lichtwekker ook te gebruiken is als wake up light en dat niet de voornaamste functie van de wekker is heeft deze lichtwekker geen natuurgetrouwe zonsopkomst of zonsondergang. De wake up light heeft alleen wit als lichtkleur en geen andere kleuren, zoals rood, oranje of geel;
    • geen mogelijkheid om te kiezen uit meerdere wekgeluiden;
    • slechts 1 wektijd, waardoor er niet voor meerdere personen op verschillende tijdstippen een alarm ingesteld kan worden;
    • beschikt niet over een radiofunctie;
    • er zit geen datumaanduiding op de lichtwekker;
    • niet te bedienen via een app.
zedar-lichtwekker
€49,99

Prijs van de Zedar lichtwekker:

Wij geven de Zedar lichtwekker 4 sterren, omdat deze lichtwekker met draadloze oplader een alles-in-1  wekker is, met de wake up light als extra functie.

Kids wake up light

boostiv-kinderwekker

Boostiv kinderwekker


De Boostiv is een alles-in-1 kinderwekker en slaaptrainer en is ook nog voorzien van een wake up light functie. Zo kunnen kinderen rustig wakker worden doordat het apparaat een geleidelijke zonsopkomst nabootst. De lichtsterkte start op het zwakste lichtniveau en zal geleidelijk toenemen. Deze kinderwekker heeft bovendien ook nog een white noise functie, zodat kinderen rustig en beter in slaap kunnen vallen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen van de Boostiv kinderwekker:

    • de Boostiv heeft duizenden kleurencombinaties;
    • wake up light functie met geleidelijk toenemende lichtsterkte;
    • 4 verschillende lichtsterktes;
    • 3 verschillende wekgeluiden: vogelgeluidjes, waterstroming en een standaard alarm;
    • mogelijkheid tot het instellen van 2 wektijden;
    • de wekker kan in maar liefst 7 verschillende geluidsniveaus ingesteld worden;
    • Bluetooth speaker van hoogwaardige kwaliteit;
    • snooze functie;
    • white noise functie met 9 witte ruis geluiden, waarbij de timer ingesteld kan worden van 15 tot 120 minuten;
    • beschikt ook over een nachtfunctie;
    • heeft een TF-kaart ingang, hierdoor kan je jouw muziek downloaden en overal afspelen zonder gebruik te hoeven maken van Bluetooth;
    • de Boostiv is draadloos en oplaadbaar;
    • je kan de muziek gedurende 12 uur laten afspelen zonder het apparaat op te hoeven laden;
    • oplaadtijd van 2 uur;
    • het ontwerp is voorzien van antislip pootjes;
    • 2 jaar fabrieksgarantie.

    Nadelen van de Boostiv kinderwekker:

    • bootst de zonsopkomst na, maar maakt gebruik van minder natuurgetrouwe kleuren;
    • als je eenmaal verbonden bent met het apparaat zal jouw telefoon altijd automatisch verbinden zodra je je binnen een afstand van 40 meter van de wekker bevindt;
    • er zit geen Nederlandse handleiding bij.
boostiv-kinderwekker
€33,99

Prijs van de Boostiv kinderwekker:

Wij geven de Boostiv kinderwekker 4 sterren. Deze slaaptrainer heeft namelijk extra functies zoals die van een wake up light en een white noise functie. Dit zijn functies die helpen om kinderen beter en rustiger te laten slapen.  

Conclusie

In dit beste wake up light vam 2023 artikel hebben wij de 6 beste wake up lights voor je uitgezocht en hebben we gekeken hoe deze wake up lights scoren bij verschillende winkels, zoals bol.com en philips.nl. Daarnaast hebben we op een overzichtelijke manier alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Belangrijk bij het kiezen van een wake up light is dat deze zowel binnen jouw budget past als dat de functionaliteit van de wake up light aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Zoals uit dit artikel wel duidelijk geworden is zijn er tegenwoordig veel goede en mooie wake up lights te koop.

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven in de wereld van de wake up lights, zodat je een goed doordachte beslissing kan nemen bij het kiezen van een wake up light. Veel succes 🙂

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Eindelijk fijn wakker worden
Philips HF3531/01 - Wake-Up-Light


 • Hemels geluid
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design


Voor de aanschaf wat scepitisch of dit wel het juiste product voor mij was. Is mijn slaapkamer wel donker genoeg? wordt ik wel wakker van licht en zachte geluiden?

Uiteindelijk is dit een van de beste aankopen van de afgelopen tijd. Het licht wat langzaam sterker/feller wordt, de vluitende vogels (die overigens een verrassend goede audiokwaliteit hebben) is een must voor iedereen die niet naar wilt wakker worden van een mobiel of repeterend geluid van een wekker.

De wekker begint langzaam met licht en na een aantal minuten wordt dit versterkt met het geluid wat je zelf instelt. Na een paar keer (op het juiste moment) zijn wakker te worden door de wake-up light weet je dat dit beter is dan elke wekker die je ervoor hebt gebruikt. • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Pracht product voor mensen die snoozen!

Philips HF3531/01 - Wake-Up-Light


 • Hemels geluid
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design


Van kinds af aan heb ik geleerd om te snoozen voor het opstaan. Echt een ontzettend slechte gewoonte. Meerdere dingen heb ik geprobeerd om hier vanaf te komen, maar niets wilde lukken. Totdat ik deze wake-up light heb gekregen. Het werkt ontzettend goed! Al voor de tijd die je hebt in gesteld om op te staan, gaat de lamp langzaam aan. En de vogeltjes geven aan dat het tijd is om op te staan. Het werkt onzettend goed en ik kom uit bed zonder te snoozen! Daarnaast is het heel handig als bedlampje voor in de avond (staat direct naast mijn bed en is makkelijk uit te doen) en kan ik mijn mobiel opladen (hoef ik niet op mijn knieen voor het stopcontact). Jammer dat je geen USB kabel meegeleverd krijgt. Maar ik ben hier ontzettend blij mee!!


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Heerlijk wakker worden

Philips HF3531/01 - Wake-Up-Light


 • Hemels geluid
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design


Wat een super aankoop!
Normaal schrik ik wakker van een kabaal wekker en ben ik een uur tot 1 1/2 u heel narrig. Wat niet handig is met 3 jonge kinderen.
Met de subtiele geluiden en opkomend licht is het prettig en relax wakker worden.
Doordat er af en toe iets wat scherpere tonen/ Geluiden tussen zitten word je allert van de geluiden en door het opkomende licht word je rustig wakker. ( voor de zekerheid zet ik op mijn telefoon ook altijd een wekker, maar die heb ik nog niet nodig gehad , ik heb de wekker nu een maand)
Ook het nachtlampje vind ik ideaal. Niet zo'n felle lamp waar je eerst minuten lang aan moet wennen .
Beste aankoop in tijden kan ik wel zeggen.
Ook het display waar je de sterkte van de tijd kan instellen vind ik een plus .


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Echt een aanrader!

UPLY Wake Up Light smart


 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik


Mijn eerste wake-up ligth! Gezien dat hij in de top15 van 2021 stond en hierbij mooi afgeprijsd deze de kans gegeven en gekocht.
Eerste indruk is echt top! Ontzettend fijn dat je het apparaat ook via mobiel kan besturen. App is overzichtelijk.
Een aanrader!

 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Zoveel beter dan je telefoon als wekker...
De Philips Somneo HF3672/01


  • voldoet aan verwachting
  • Goede kwaliteit
  • handig in gebruik
  • mooi design


  Heerlijk wakker worden en in slaap vallen. Het licht en (in ons geval) de vogels in de ochtend zijn een enorme verbetering t.o.v. de oude keiharde zoemer. In slaap vallen met een regenbui op de achtergrond heeft ook wel wat.


  • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Super wekker en veel meer...
De Philips Somneo HF3672/01


 • Hemels geluid
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk


Vond het wel een flinke investering maar is het geld meer dan waard. Via je telefoon is de Samneo super makkelijk te bedienen. Heb nu aantal keren de inslaap functie al paar keer gebruikt. Heerlijk en mooi extra functionaliteit.
Daarnaast kan ik nu bijhouden hoeveel ik slaap wat de temperatuur en de luchtvochtigheid in de slaapkamer is. Daarnaast meet hij ook het aantal Decibel geluid in de slaapkamer. Er wordt aangegeven of het te hard is of niet. Verder veel geluidjes om mee wakker te worden. Wat ik persoonlijk makkelijk vond is de Glow in de Dark voor als je s nachts bv naar de wc moet. En je kunt je iphone ook opladen. Ben super blij met mijn Somneo.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Top prijs kwaliteit

Distinq


 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit


Ik heb gekozen voor de grijze DistinQ wake up light.
werkt makkelijk.
mooi design.
dubbele wekfunctie.
verschillende rustige wekgeluiden.
wat mij betreft beste koop wake up light
prijs kwaliteit verhouding is top.
 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Top product

Living nine


 • voldoet aan verwachting
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • goede prijs/kwaliteit verhouding


Super goede wake-up light. Zonsopgang lijkt net echt. Ook handig dat ik m’n mobiel ermee kan opladen.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Heel blij mee !
Boostiv


 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding


Ik heb speciaal even gewacht om een recensie te schrijven omdat ik het artikel eerst grondig wilde testen. Eerst en vooral, qua levering, was dit artikel top. Bol.com blijft kwalitatief de beste op het gebied van leveren.

Daarnaast had ik het graag over het product zelf gehad.

Deze wake-up light maakt heel eenvoudig connectie (via bluetooth) met je gsm. Het product is heel keurig, mooi afgewerkt en biedt een streling voor het oog omwille van de zachte kleuren.

Hij kan ook gebruikt worden als bluetooth speaker en biedt een uitzonderlijk mooi, ZEER helder geluid.

Daarnaast is de wekker heel makkelijk te bedienen. Je hebt keuze tussen (maar) drie geluiden maar ook deze geluiden zijn typisch aan een wekker, en buiten de eerste keuze (het typische wekkergeluid) zijn de twee andere keuzes aangename geluiden om mee wakker te worden.

De wekker gaat ook zo'n 160 uur mee zonder bij te laden. Je hebt hiervoor wel een extra USB-stekker nodig die niet inclusief is.

Samengevat: Topproduct voor een meer dan goede prijs !


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein

Veel gestelde vragen over wake up lights

Over | wake up light's

Wat is een wake up light?

Een wake up light is een wekker die werkt met licht. In plaats van het harde, vaak storende geluid van een gewone wekker, word je bij het gebruik van een wake up light gewekt door een nagebootste zonsopkomst. Een gewone wekker onderbreekt de slaap abrupt, dit is echter niet gezond, we zijn hier simpelweg niet op ingesteld. Op een rustige manier ontwaken is veel weldadiger voor lichaam en geest. Een wake up light zal je geleidelijk blootstellen aan licht, waardoor je rustig wakker zal worden en de hersenen een seintje krijgen om aan de dag te beginnen.

Hoe werkt een wake up light?

Een wake up light werkt via licht dat geleidelijk feller wordt en verandert van kleur. Net als bij een echte zonsopkomst of zonsondergang zal er een variatie van kleuren voorbij komen. Een wake up light maakt gebruik van die kleuren om zo goed mogelijk een natuurgetrouwe zonsopkomst na te bootsen. Ongeveer een half uur voordat je gewekt wordt zal de intensiteit van het licht van de wake up light langzamerhand toenemen en zullen de kleuren veranderen om jou op een rustige en natuurlijke manier wakker te maken.

Wat zijn de voordelen van een wake up light?

Een wake up light kent vele voordelen voor de gezondheid en heeft een zeer positieve invloed op het slaappatroon:

✅ je staat rustiger en meer ontspannen op;
✅ je valt beter en makkelijker in slaap;
✅ een wake up light draagt bij aan een gezond slaap-en waakritme;
✅ je krijgt meer energie door het op een natuurlijke manier gewekt worden;
✅ heeft een positieve werking voor diegenen die last hebben van de grauwe en donkere dagen in de herfst en winter;
✅ het nabootsen van een zonsopkomst/zonsondergang heeft een zeer positief effect op onze biologische klok, het lichaam gaat namelijk van nature in de ruststand zodra het donker wordt. Hierbij wordt melatonine aangemaakt, het slaaphormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt in de avond.

Wat zijn de beste kleuren voor een natuurgetrouwe zonsopgang?

De kleuren rood, oranje en geel worden vaak gebruikt voor een zonsopkomst/zonsondergang. Deze kleuren zijn gebaseerd op de natuurlijke zonsopkomst en zonsondergang en zijn ideaal om de hersenen een seintje te geven dat het tijd is om te gaan slapen of om wakker te worden.

Waarom zit er een groot prijs verschil tussen wake up lights?

Er zijn goedkopere en duurdere wake up lights verkrijgbaar. Philips is marktleider op het gebied van wake up lights. Philips is steeds bezig met innovatie en het verbeteren van de kwaliteit en functionaliteit van de wake up lights. Daarnaast bepalen onder andere de kwaliteit en functies van een wake up light de prijs. Zo zal een duurdere wake up light gebruik maken van een zo natuurlijk mogelijke zonsopkomst, voorzien zijn van wifi/bluetooth of zelfs een slaaphulp. Er zijn ook goedkopere varianten die tevens een mooie zonsopkomst kunnen nabootsen en verder fijne functies kunnen hebben, zoals verschillende natuurgeluiden en de mogelijkheid tot het opladen van de smartphone.