belang_juiste_matras_-_koudschuim-resize

Welke soorten matrassen zijn er?

Verschillende type matrassen

Pocketvering

In een pocketveermatras zitten talloze stalen pocketveren naast elkaar verwerkt. Deze zitten elk in hun eigen zakje (pocket) wat ervoor zorgt dat de veren elkaar onderling niet kunnen raken..

Pocketvering matrassen zijn over het algemeen stevige matrassen en zijn ideaal voor mensen die gewrichtsklachten hebben. Hoe meer veren in het matras verwerkt zitten, des te beter wordt het gewicht over de matras verdeeld. Hierdoor wordt er een goede lighouding bevorderd.

De stevigheid van de veren wordt veroorzaakt door de hoeveelheid van windingen en de dikte van de staaldraad die gebruikt wordt.

Matrassen met pocketveren zijn ook geschikt voor verstelbare lattenbodems.

Koudschuim

Koudschuim wordt ook wel HR (High Resilience) schuim genoemd. Het is een materiaal wat zeer goed ademt, wat het geschikt maakt voor mensen die veel transpireren. Het is ook zeer veerkrachtig en kent een lange levensduur. Dit maakt matrassen van dit materiaal zeer comfortabel. 

Traagschuim

Traagschuim wordt zachter onder invloed van warmte. Na indrukking keert het na 0.5 tot 5 seconden terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Door de lichaamstemperatuur vormt het schuim zich naar de contouren van je lichaam. Hierdoor wordt je gewicht gelijk verdeeld over het matras en zijn er nagenoeg geen drukpunten.

Dit is meteen ook het grote voordeel van traagschuim. Het draagt hiermee bij aan een goede doorbloeding en wordt hierdoor ook vaak gebruikt in de matrassen van het ziekenhuis om doorligwonden (decubitus) te voorkomen.


Wil je meer informatie over welk matras en of topmatras het beste bij jou past? Check dan onderstaand artikel:

Beste matras

Beste topmatras

Reactie plaatsen