Wat is Magnesium?

Magnesium

Magnesium is een onmisbaar mineraal dat een erg belangrijke rol speelt in het lichaam. De functies van magnesium in het lichaam zijn talrijk, dit mineraal helpt bijvoorbeeld bij de ondersteuning en regulering van het spier- en zenuwstelsel, de bloeddruk en het immuunsysteem.

Een volwassen lichaam bevat ongeveer 25 gram magnesium, waarvan 50% tot 60% opgeslagen wordt in het skelet. De resterende hoeveelheid magnesium bevindt zich in de spieren, in zacht weefsel en in lichaamssappen.

Omdat magnesium een essentieel mineraal is heeft het lichaam er relatief veel van nodig. Gelukkig komt magnesium dan ook in grote hoeveelheden voor in ons voedsel. Het is onder andere te vinden in verschillende soorten noten en zaden en in donkergroene groenten en granen.

Magnesium kan goed helpen om beter te slapen doordat het ontspannend werkt en zo de nachtrust kan ondersteunen.

Om de nachtrust op een andere manier te ondersteunen kan je eventueel ook een natuurlijk supplement gebruiken, zoals Nachtrust & stemming van Natuurlijk Presteren. Dit natuurlijke slaapmiddel bevat alleen slaapstoffen die de hersenen al van nature aanmaken, zoals 5-HTP, magnesium, L-theanine, melatonine en vitamine B1, B3, B6 en B12.  Op deze manier ondersteun je de natuurlijke processen die kunnen zorgen voor een goede nachtrust.

Wil je hier meer informatie over? Check dan onze review: Natuurlijk Presteren Nachtrust & Stemming

Reactie plaatsen