Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?!
14 juni 2022 
2 min. leestijd

Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?!

Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?! Hoe kan het dat je vaak beter slaapt na een heerlijk potje seks? Het is nu wetenschappelijk bewezen dat seks het beste natuurlijke slaapmiddel is. Een goede vrijpartij of masturbatie sessie biedt nog heel wat meer voordelen. Benieuwd naar welke voordelen het biedt? Lees dan snel verder!

Wat zegt de wetenschap?

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goede vrijpartij of solo-sessie wel eens heel goed zou kunnen zijn voor je slaapkwaliteit. Dit heeft onder meer te maken met de hormonen die vrijkomen tijdens de daad. Er komt namelijk een hormoon vrij die serotonine heet ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit hormoon is een neurotransmitter wat weer een voorloper is van het slaaphormoon melatonine. Het zorgt voor een blij gevoel en het helpt angst te verminderen.

Daarnaast komt ook nog het knuffelhormoon, “oxytocine” vrij wat zorgt voor een ontspannen gevoel en het maakt je vrolijk. Ook helpt het om je hoofd wat vrij te maken zodat je makkelijker in slaap kan vallen.

beste natuurlijke slaapmiddel

Gebruik je slaapkamer enkel voor de seks en om te slapen

Aanraking is goed voor je relatie. Dus niet samen in bed liggen en elk naar een schermpje staren, maar  “quality-time” maken voor elkaar.

Het is sowieso een goed idee om je televisie en smartphone je slaapkamer uit te bannen, want je slaapkamer zou je idealiter maar voor twee dingen mogen gebruiken namelijk seks en slapen.

Wie voldoende slaapt heeft meer zin in seks en wie meer seks heeft slaapt beter, dus we kunnen gerust stellen dat slaap en seks nauw verbonden zijn aan elkaar.

Zit er een verschil tussen mannen en vrouwen?

Vrouwen merken vaak op dat mannen als een blok in slaap vallen na de seks. Maar wat blijkt daar kunnen mannen niets aan doen. Bij de man komt namelijk nog een ander hormoon vrij tijdens de seks namelijk prolactine wat zorgt voor een slaperig gevoel. Terwijl bij vrouwen het knuffelhormoon oxytocine groter is en ervoor zorgt dat vrouwen graag nog even willen na knuffelen.

Conclusie

Het komt er op neer dat seks en met name een orgasme wel eens het beste natuurlijke slaapmiddel kan zijn. De stofjes serotonine en oxytocine die vrijkomen zorgen er voor dat je lichaam ontspant en klaar is voor een welverdiende nachtrust.


Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Wees dan vrij om een reactie achter te laten. Dit word gewaardeerd.

 arrow-down

Over de schrijver
Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon.Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.
Reactie plaatsen