Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?!
14 juni 2022 
3 min. leestijd

Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?!

Seks | Het beste natuurlijke slaapmiddel?! Hoe kan het dat je vaak beter slaapt na een heerlijk potje seks? Het is nu wetenschappelijk bewezen dat seks het beste natuurlijke slaapmiddel is. Een goede vrijpartij of masturbatie sessie biedt nog heel wat meer voordelen. Benieuwd naar welke voordelen het biedt? Lees dan snel verder!

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goede vrijpartij of solo-sessie wel eens heel goed zou kunnen zijn voor je slaapkwaliteit. Dit heeft onder meer te maken met de hormonen die vrijkomen tijdens de daad. Er komt namelijk een hormoon vrij die serotonine heet ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit hormoon is een neurotransmitter wat weer een voorloper is van het slaaphormoon melatonine. Het zorgt voor een blij gevoel en het helpt angst te verminderen. 

Daarnaast komt ook nog het knuffelhormoon, “oxytocine” vrij wat zorgt voor een ontspannen gevoel en het maakt je vrolijk. Ook helpt het om je hoofd wat vrij te maken zodat je makkelijker in slaap kan vallen. 

beste natuurlijke slaapmiddel

Aanraking is goed voor je relatie. Dus niet samen in bed liggen en elk naar een schermpje staren, maar  “quality-time” maken voor elkaar.

Het is sowieso een goed idee om je televisie en smartphone je slaapkamer uit te bannen, want je slaapkamer zou je idealiter maar voor twee dingen mogen gebruiken namelijk seks en slapen.

Wie voldoende slaapt heeft meer zin in seks en wie meer seks heeft slaapt beter, dus we kunnen gerust stellen dat slaap en seks nauw verbonden zijn aan elkaar.

Vrouwen merken vaak op dat mannen als een blok in slaap vallen na de seks. Maar wat blijkt daar kunnen mannen niets aan doen. Bij de man komt namelijk nog een ander hormoon vrij tijdens de seks namelijk prolactine wat zorgt voor een slaperig gevoel. Terwijl bij vrouwen het knuffelhormoon oxytocine groter is en ervoor zorgt dat vrouwen graag nog even willen na knuffelen. 

Het komt er op neer dat seks en met name een orgasme wel eens het beste natuurlijke slaapmiddel kan zijn. De stofjes serotonine en oxytocine die vrijkomen zorgen er voor dat je lichaam ontspant en klaar is voor een welverdiende nachtrust.


Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Wees dan vrij om een reactie achter te laten. Dit word gewaardeerd.

 arrow-down

Over de schrijver
Op onze website is veel informatie te vinden die gerelateerd is aan het oplossen van slaapproblemen. We geven allerlei nuttige en bruikbare tips en adviezen en hopen je met onze blogs en product reviews goed op weg te helpen naar een beter slaappatroon en een gelukkiger leven! Als trotse ouders van twee jonge kinderen weten we heel goed welke impact slaapgebrek kan hebben op jou als persoon en op jouw dagelijks functioneren. We hebben besloten om ons niet bij ons slaapgebrek neer te leggen, maar om actief op zoek te gaan naar een effectieve methode die bij onze situatie paste en die zou leiden tot een verbetering van onze nachtrust. En die methode hebben we gelukkig gevonden! Blijf niet rond lopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven er namelijk echt in dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is. Veel lees plezier!
Reactie plaatsen