Kniekussens om beter te slapen?
18 december 2021 
3 min. leestijd

Kniekussens om beter te slapen?

Kniekussens om beter te slapen? Veel mensen hebben gewrichtsproblemen. Goed slapen is daarom een veel voorkomend probleem. Een kniekussen kan dan uitkomst bieden voor als je ’s nachts last hebt van je knie, rug of bekken.

Doormiddel van slapen met een kniekussen kan je een fijnere slaaphouding vinden en het ontlast je gewrichten waardoor je minder pijn ervaart.

Benieuwd of kniekussens helpen om beter te slapen? Je leest het verderop in dit artikel!

Kniekussens zijn speciale ergonomische kussens die je tussen of onder je benen legt om mee te slapen of te rusten. Een kniekussen geeft zo de juiste ondersteuning en daardoor kom je in een goede slaaphouding te liggen.

Een kniekussen is speciaal ontworpen om de druk op je rug, bekken en knieën te verlichten tijdens het slapen. Wanneer je veel of altijd pijn ervaart kan een kniekussen die druk en pijn verlichten en verminderen. Dit zorgt dan voor een fijne nachtrust en een betere slaapkwaliteit.

Ook bij zwangerschap of na een operatie kan een kniekussen ondersteuning geven.

Een kniekussen ziet er rechthoekig uit en heeft 2 afgeronde inkepingen waar je benen tussen passen. Deze soort kussens worden meestal gemaakt van traagschuim, zodat ze zich goed kunnen aanpassen aan de vorm van jouw lichaam en zo helpen om de doorbloeding te verbeteren.

Sommige modellen hebben zelfs een handig riempje zodat het kussen goed op z’n plaats blijft zitten. Ideaal voor mensen die nogal eens in hun slaap bewegen.

hoofdkussen als kniekussen

Natuurlijk kan je ook een gewoon hoofdkussen gebruiken maar deze zal je niet dezelfde voordelen bieden als een kniekussen.

Een kniekussen is zo ontworpen dat het perfect tussen je benen past en zo verlichting brengt.


Voor je overgaat tot de aankoop van een kniekussen zijn er wel enkele dingen waar je op kan letten:

 •  vorm: het is belangrijk dat je de juist vorm kiest die bij jouw slaaphouding past. De meeste mensen die op zoek zijn naar kniekussens zijn zijslapers. Toch zijn er ook modellen geschikt voor mensen die op hun rug slapen. Ze zorgen dan meer voor een verhoging en zijn anders gevormd (cilinder of wig). De meeste kniekussens voor zijslapers zijn zo gevormd dat ze makkelijk en prettig tussen de benen zitten.
 • materiaal: kniekussens kunnen bestaan uit verschillende materialen zoals; traagschuim of gel.
 • wasbare hoes: is de tijk of hoes die om het kniekussen zit wasbaar? Voor optimale hygiëne.
 • geeft ondersteuning;
 • zorgt voor verlichting van druk;
 • vermindert pijnklachten;
 • geeft ontspanning;
 • geeft je lichaam een natuurlijke slaaphouding;
 • zorgt voor een betere nachtrust;
 • betere slaapkwaliteit;
 • meer uitgerust wakker worden.
 • kan in het begin onwennig zijn;
 • voor buikslapers is een kniekussen niet geschikt.Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Wees dan vrij om een reactie achter te laten. Dit word gewaardeerd.

 arrow-down

Over de schrijver
Op onze website is veel informatie te vinden die gerelateerd is aan het oplossen van slaapproblemen. We geven allerlei nuttige en bruikbare tips en adviezen en hopen je met onze blogs en product reviews goed op weg te helpen naar een beter slaappatroon en een gelukkiger leven!Als trotse ouders van twee jonge kinderen weten we heel goed welke impact slaapgebrek kan hebben op jou als persoon en op jouw dagelijks functioneren. We hebben besloten om ons niet bij ons slaapgebrek neer te leggen, maar om actief op zoek te gaan naar een effectieve methode die bij onze situatie paste en die zou leiden tot een verbetering van onze nachtrust. En die methode hebben we gelukkig gevonden!Blijf niet rond lopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven er namelijk echt in dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is. Veel lees plezier!
Reactie plaatsen