Wat is Feng Shui?

Feng Shui  is een oude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans in een ruimte. 
Deze filosofie wordt al meer dan 3000 jaar toegepast en is gebaseerd op de overtuiging dat wanneer energie vrij kan stromen, de omgeving een positieve energie krijgt die de kwaliteit van leven verbetert. Feng Shui leert hoe je de omgeving kan gebruiken om negatieve energie om te zetten naar positieve energie. En hoe deze energie, ook wel ”chi” genoemd, vrij kan stromen door het huis. 
Het draait in de Chinese energie allemaal om evenwicht en harmonie tussen mensen en hun leef/werkomgeving. 

Feng Shui omvat veel verschillende technieken, zoals het gebruik van kleur, vorm, licht en geluid om de energie in een ruimte te beïnvloeden. Het begrip Feng Shui betekent letterlijk ''wind en water'', wat verwijst naar de manier waarop energie door ruimtes stroomt. Sommige mensen geloven dat wanneer energie wordt geleid door middel van goede Feng Shui principes, het leven van degene die in die ruimte woont of werkt, positief wordt beïnvloed. 

Het toepassen van Feng Shui principes kan een verscheidenheid aan dingen omvatten, zoals het plaatsen van meubels en planten in een ruimte, het aanpassen van de kleuren in een ruimte en het plaatsen 
van objecten die de energie in een ruimte kunnen sturen. Het is ook mogelijk om Feng Shui principes in de tuin toe te passen door bijvoorbeeld bepaalde planten en bloemen te plaatsen en tuinmeubilair in bepaalde richtingen te positioneren. Hoewel het toepassen van Feng Shui principes niet noodzakelijkerwijs geassocieerd wordt met religieuze overtuigingen, wordt deze filosofie vaak gebruikt om een ruimte te creëren waar mensen zich meer op hun gemak voelen. 

Of je nu wel of

niet gelooft in de kracht van Feng Shui, het toepassen van deze principes kan een verschil 
maken in je levensstijl. Dus als je op zoek bent naar een manier om een ruimte meer balans en harmonie te geven, is het het proberen waard om Feng Shui toe te passen.feng-shui-toepassen

Reactie plaatsen