raamverduistering

Welke soorten raamverduistering zijn er?

Soorten raamverduisteringen

De slaapkamer goed donker maken helpt bij een goede nachtrust. Dit kan je doen doormiddel van verschillende soorten raamverduisteringen. Licht werkt namelijk als een natuurlijke wekker. Vooral in de zomermaanden, wanneer het laat donker is en vroeg licht is het interessant om de slaapkamer goed te verduisteren. 

Bij kinderen zijn slaapproblemen pas ernstig als ze het normale funtioneren van hun dag negatief beïnvloeden. Net hetzelfde als bij de volwassenen dus. Wel zijn er enkele problemen die typisch zijn voor een kind...
Vroeger had men geen slaapkamers maar sliep in men in de bedstee. Gelukkig hebben we nu hele kamers die speciaal ingericht zijn om goed te kunnen slapeIk bespreek hier graag de vaakst voorkomende verduisteringen die je kan toepassen.Klassieke Gordijnen

Rolgordijnen

Deze gordijnen vind je in allerlei kleuren en motiefjes. Het fijne van rolgordijnen is dat ze functioneel zijn, verduisteren en een fijne optie voor als je een dakraam hebt.

Let wel op, er zijn altijd wel wat spleetjes en kiertjes, zeker met een open raam als het een beetje waait buiten.

Vouwgordijnen

Hier heb je de keuze tussen een transparante of een verduisterende stof. Voor de slaapkamer is het dus het beste om te kiezen voor een verduisterende stof.

Het grote voordeel van vouwgordijnen vind ik dat je de stof kunt losmaken en in de wasmachine kan stoppen.Mocht het toch nog niet donker genoeg zijn in jouw slaapkamer, probeer dan eens een slaapmasker.

Wil je meer informatie over een slaapmasker? Check dan dit artikel: Manta Sleep Mask Review

Reactie plaatsen