White noise voor jouw baby | Hoe white noise jouw baby beter helpt in slaap te vallen!
07 maart 2021 
11 min. leestijd

White noise voor jouw baby | Hoe white noise jouw baby beter helpt in slaap te vallen!

White noise voor jouw baby? | Ben je benieuwd bent naar wat white noise is en of dit ook voor je kindje kan werken? Wellicht heb je wel eens iets gelezen over white noise. Uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat white noise een geweldig hulpmiddel is om de slaapkwaliteit van je kindje te verbeteren.

Benieuwd of white noise je kindje kan helpen om beter te slapen? Je leest het verderop in dit artikel!

Bekijk hieronder de video van deze blog! 


Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie

Wat is white noise?

White noise wordt ook wel witte ruis genoemd en is een monotoon en continu geluid. Wat betekend dat het geluid geen veranderingen in volume of toonhoogte heeft.

Witte ruis helpt om omgevingsgeluid te verhullen en het geluid is vergelijkbaar met het geluid van een stofzuiger, föhn of afzuigkap. White noise geluid komt ook voor in de natuur, voorbeelden daarvan zijn: zachte regen, een stromend beekje of het geluid van golven.

Als je een white noise apparaat gebruikt ben je verzekerd van het juiste monotone geluid. Witte ruis bestaat uit verschillende soorten golven. Je kindje krijgt meer rust door zich volledig te focussen op het witte ruis geluid. Hierdoor wordt je kindje minder alert op de omgevingsgeluiden.  

Jouw baby heeft ongeveer 9 maanden lang in de baarmoeder gezeten. In de baarmoeder hoor je onder anderen het geluid van bloed dat door de bloedbanen stroomt. Dit klinkt als een soort ruisend geluid. Het was dus nooit stil in de baarmoeder en daarom is het geluid van witte ruis zo vertrouwd voor je baby. 

Het geluid van white noise geeft je kindje dan ook vertrouwen en rust.

Zodra je baby geboren wordt treed je kindje een compleet nieuwe wereld binnen. In de baarmoeder werd je kindje overdag in slaap gewiegd en in de avond en nacht werd je kindje juist wakker omdat je stil ligt. Wanneer je kindje geboren is worden de rollen omgedraaid. Overdag is het druk en hoort je baby overal andere geluiden om zich heen, terwijl het in de nacht juist muis stil is. Dit is erg wennen voor je baby. Om je kindje toch het veilige en geborgen gevoel te geven wat je kindje ook in de baarmoeder ervaarde, zou het mooi zijn om het geluid van de baarmoeder na te bootsen. Daarvoor zou een white noise apparaat een goed hulpmiddel kunnen zijn.


Wil jij ook een white noise apparaat voor je baby? Zie hieronder twee goed aangeschreven white noise apparaten van Numsy

Voer onze exclusieve kortingscode  in voor 10% extra korting de korting de Numsy al geeft!

Onze kortingscode is Balans10GEHEIME KORTINGSPAGINA

GEHEIME KORTINGSPAGINA


Werkt white noise voor elke baby?

Over het algemeen werkt het geluid van white noise erg goed voor de meeste baby's. Natuurlijk kan het voorkomen dat je kindje er minder goed op reageert of het gewoon niet nodig heeft.

Als je een alerte baby hebt die onder andere gevoelig is voor omgevingsgeluiden, kan je baby veel baat hebben bij het in- en doorslapen met witte ruis. Zelfs als er onverwacht harde geluiden zijn.

witte-ruis-knuffel

Wil je meer informatie over het (door)slapen van jouw baby? Check dan ons artikel: Jouw baby leren slapen!

Hoe gebruik je white noise voor jouw baby?

Het is handig om te weten dat je witte ruis niet te dicht bij je kindje in de buurt zet. Zet dit apparaatje bijvoorbeeld op een tafeltje of krukje naast het bedje, dit om te voorkomen dat jouw kindje er mee aan de haal gaat. Het volume mag niet harder dan 50 tot 60 decibel zijn, wat vergelijkbaar is met het geluid van een douche.

Zelf hebben we ook een white noise apparaat gebruikt voor onze kinderen en uit eigen ervaring weten we dat je dit geluid beter niet kan onderbreken omdat dit in de baarmoeder ook niet gebeurt. Daarnaast is het witte ruis geluid niet schadelijk voor de oren van je baby zolang het geluid onder de 60 decibel blijft.

Hoe bouw je white noise af?

Na een jaar hebben kinderen dit niet meer nodig en kan je beginnen om langzaam af te bouwen. Kijk goed naar je kindje, je kunt het geluid afbouwen door dit steeds iets zachter te zetten, spreid dit uit over een paar weken zodat je kindje hier zelf aan kan wennen.

Waarom white noise jouw baby helpt om te slapen?

Met white noise slaapt je baby sneller in omdat het monotone geluid ervoor zorgt dat je kindje niet wakker wordt door omgevingsgeluid. De geluiden van buitenaf vallen weg door de white noise.

Daarnaast heeft witte ruis nog een aantal voordelen:

 • white noise heeft een rustgevende en ontspannende werking op je baby;
 • het doet je baby denken aan de geluiden in de baarmoeder;
 • het geeft je baby een veilig en geborgen gevoel;
 • je kindje kan gemakkelijk doorslapen;
 • het is een herkenbaar onderdeel van het bedtijdritueel als je het bij elk slaapje gebruikt.

Welke verschillende apparaten zijn er op de markt?

Je hebt keuze uit verschillende white noise apparaten. De apparaten zijn uitgerust met talloze functies zoals: geluiden, timers en rustgevend licht. Daarnaast zijn er ook knuffels met white noise, welke tevens vaak een hartslag kunnen na bootsen.

Naast dat je een white noise apparaat kan aanschaffen is er ook de mogelijkheid om een app te downloaden op je smartphone of tablet. Tevens is YouTube ook een mogelijkheid.

 • Zowel een apparaat met witte ruis als de app produceren het ''white noise'' geluid. Toch zit er een wezenlijk verschil tussen een app en een echt white noise apparaat. We raden white noise via de smartphone of tablet ook af, gezien de straling daarvan kan storen bij het slapen. Kleintjes zijn hier veel gevoeliger voor dan volwassenen. Een kleine tip voor als je toch white noise wilt uitproberen via je smartphone of tablet: als je het via je smartphone afspeelt zet je smartphone dan op de vliegtuigstand. 
 • We hebben ook een vergelijkings artikel geschreven over verschillende white noise apparaten. Wil je hier meer informatie over?
Check dan ons artikel: Beste white noise machine

Wij hebben zelf de Numsy Original gebruikt en kunnen deze zeker aanbevelen.

Voordelen van de Numsy Original zijn:


✅ 21 natuurlijke geluiden;                                                                                                                              
✅ rood ademend amber licht;                                                                                                                        
✅ 4 Timer opties - 15, 30 en 60 minuten continu afspelen tot 14 uur;                                                              
✅ batterij gaat tot 50 uur mee;                                                                                                                        
✅ ophang baar;                                                                                                                                                
✅ draadloos;                                                                                                                                                      
✅ Timer;                                                                                                                                                              
✅ 60 decibel;                                                                                                                                                    
✅ inclusief slaapgids twv 19,95 euro.


 • numsy-original-uit-verpakking-vooraanzicht

Voer onze exclusieve kortingscode in voor 10% extra korting bovenop de korting de Numsy al geeft! Onze kortingscode is Balans10 klik op de knop hieronder om DIRECT naar de Numsy te gaan!

Wat is pink noise?

Pink noise wordt ook wel roze ruis genoemd. Het is een geluid dat veel wordt gebruikt om te helpen om beter te slapen. Het wordt ook wel gebruikt in de muziek - en filmindustrie om het geluid beter te laten klinken. Wat is pink noise precies?

Pink noise is een geluid dat een gelijkmatige hoeveelheid energie heeft in alle frequenties. In tegenstelling tot white noise, waar juist alle frequenties evenveel energie hebben heeft pink noise meer energie in de lage frequenties. 

Daardoor heeft pink noise een traditionele ruisachtige klank. Het is een zelfde soort ruis als white noise, maar het verschil is dat het geluid van pink noise over het algemeen wat zachter is dan de meer bekende white noise. 

De natuur bevat veel geluiden met roze ruis, zoals het vallen van harde regen of wind. Pink noise wordt pas geadviseerd voor baby's vanaf 6 maanden. De reden is dat bij jonge baby's levensgevaarlijke kunnen ontstaan, omdat je bij baby's onder de 6 maanden uit veiligheidsoverwegingen geen kunstmatige diepe slaap wil creëren. 

Wat is brown noise?

Brown noise ook wel bruine ruis genoemd, is een type ruis dat in de audio-industrie veel gebruikt wordt. Het is een soort ''rustgevende'' ruis die vaak gebruikt wordt om mensen te helpen bij het inslapen. Het is ook populair als achtergrondgeluid voor films en tv-programma's. 

Brown noise is een ruis dat lijkt op de ruis die je hoort als je de ogen sluit en de stilte in de kamer opmerkt. Het is minder schril dan white noise en heeft een dieper, donkerder geluid. De frequenties van het geluid lopen af van hoog naar laag, waardoor het een aangename rustgevende sfeer creëert. Brown noise lijkt dus net als pink noise erg veel op white noise. 

Zowel white- pink- als brown noise kunnen voorkomen in de natuur. Voorbeelden van brown noise in de natuur zijn harde wind en onweer. 

Benieuwd naar white noise voor jouw baby?

Zoals je in dit artikel hebt gelezen zorgt witte ruis ervoor dat je kindje beter, sneller en langer (door) slaapt. Het zorgt er ook voor dat omgevingsgeluiden gemaskeerd worden. White noise is dus een fantastisch hulpmiddel om de slaapkwaliteit van jouw baby te verbeteren. Wil je meer weten over alles wat met slapen van je kindje te maken heeft?

Wil je hiermee aan de slag? Dan is de Numsy+ cursus & community ideaal voor jou!  In deze cursus wordt je onder andere geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren in en doorslapen.

De Numsy plus: hét warme bad voor ouders om al hun uitdagingen, verhalen en successen met elkaar te delen. Het is een alles-in 1 platform met wel meer dan 75 trainingen (+ meegroei garantie en nieuwe video's) waar je altijd en overal toegang tot hebt!

numsyplus

Wat kun je nog meer verwachten van de Numsy+?


✅ maandelijkse Numsy+ Live sessie;

✅ wekelijkse Numsy+ talk (met live Q&A’s voor al je vragen);

✅ maandelijkse case studies;

✅ kennisquizzen & challenges;

✅ toegang tot de besloten community met slaapcoaches;

✅ unblock extra bonussen als Numsy+ member;

✅ persoonlijk hulp met obstakels;

✅ kom in contact met anderen en leer van elkaar.

Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de community & e-learning mobile APP. Hiermee kun je trainingen & events volgen, posts maken, liken en sharen!

Wacht dus niet langer en klik op de knop hieronder om naar De Numsy+ te gaan. Nu met 14 dagen gratis proefperiode!

 

 • numsy-kortingscode


Zie hier waar je de kortingscode kunt aanvragen:

 1. numsy-kortingscode-the-sleep-dojo

 Zie hier de kortingscode die wordt toegepast:

 1. numsy-kortingscode-verzilveren-the-sleep-dojo

 2. numsy-plus

     Leer jouw baby beter slapen met De Numsy+ cursus & community!


Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

 1. Vond je deze review waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Voel je dan vrij om een reactie voor ons achter te laten. Dit wordt zeker gewaardeerd.

   

arrow-down

Over de schrijver
Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject. Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.
Reactie plaatsen