White noise voor jouw baby | Hoe white noise jouw baby beter helpt in slaap te vallen!
07 maart 2021 
18 min. leestijd

White noise voor jouw baby | Hoe white noise jouw baby beter helpt in slaap te vallen!

White noise voor jouw baby? Als je dit artikel leest is de kans groot dat je benieuwd bent naar wat white noise is en of dit ook voor jouw baby zou kunnen werken? Waarschijnlijk heb je er wel eens iets over gehoord van een vriend of vriendin die white noise heeft gebruikt voor hun kindje.

Uit ervaring kunnen we je vertellen dat white noise een geweldig hulpmiddel is om de slaapkwaliteit van jouw baby te verbeteren.
In dit artikel willen wij je heel graag uitleggen wat white noise is en wat je er mee kunt. Lees snel verder!

Bekijk hieronder de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie

White noise, ook wel witte ruis genoemd is een rustgevend, monotoon en continu geluid wat op volle frequentie wordt afgespeeld. Witte ruis helpt om omgevingsgeluid te verhullen en het geluid is vergelijkbaar met het geluid van een stofzuiger, föhn of afzuigkap.

Als je een white noise apparaat gebruikt, ben je verzekerd van het juiste monotone geluid. witte ruis bestaat uit verschillende soorten golven en is de toon waar alle geluidstinten samenkomen. Baby's krijgen meer rust doordat je kindje zich volledig kan focussen op het witte ruis geluid, waardoor ze minder alert worden op omgevingsgeluiden.

Jouw baby heeft ongeveer 9 maanden lang in de baarmoeder gezeten. In de baarmoeder hoor je onder anderen het geluid van bloed dat door de bloedbanen loopt. Dit klinkt als een soort ruisend geluid. Zoals je nu kan begrijpen was het daar dus nooit stil en daarom is het geluid van witte ruis zo vertrouwd voor jouw baby.

Het geluid van white noise geeft dan ook vertrouwen en rust.

Zodra je baby geboren is komt hij is een hele andere wereld. In de baarmoeder werd je kindje overdag in slaap gewiegd en in de avond/nacht werd je kindje juist wakker omdat jij dan stil lag. Wanneer je kindje geboren wordt is dit precies andersom. Overdag is het druk en hoort hij overal andere geluiden om zich heen, terwijl het nu in de nacht juist muis stil is. Dit is erg wennen voor jouw baby. Om je kindje toch het veilige en geborgen gevoel te geven wat hij ook in de baarmoeder had, is het van belang om het geluid van de baarmoeder na te bootsen en daarvoor zou een white noise apparaat een goede oplossing zijn.


Wil jij nou ook een white noise apparaat voor jouw baby? Zie hieronder 2 goed aangeschreven white noise apparaten van Numsy!

Voer onze exclusieve kortingscode  in voor 10% extra korting de korting de Numsy al geeft!

Onze kortingscode is Balans10

️⬇️

nusy-touchGa DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

nusy-paradijs


Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA


Wil je nog meer informatie over de Numsy? Check dan onze: Numsy Originele white noise: Review!


Over het algemeen werkt het geluid van white noise erg goed voor de meeste baby's. Natuurlijk kan het voorkomen dat je kindje er minder goed op reageert of het gewoon niet nodig heeft.

Als je een alerte baby hebt die onder andere gevoelig is voor omgevingsgeluiden, kan je baby veel baat hebben bij het in- en doorslapen met witte ruis. Zelfs als er onverwacht harden geluiden zijn.

witte-ruis-knuffel

Wil je meer informatie over het (door)slapen van jouw baby? Check dan ons artikel: Jouw baby leren slapen!

Het is handig om te weten dat je witte ruis niet te dicht bij jouw kindje in de buurt zet. Zet dit apparaatje bijvoorbeeld op een tafeltje of krukje naast het bedje, dit om te voorkomen dat jouw kindje er mee aan de haal gaat. Het volume mag niet harder dan 50 a 60 decibel zijn, wat vergelijkbaar is met het geluid van een pruttelend koffie apparaat.

Zelf hebben we ook een white noise apparaat gebruikt voor onze kinderen en uit ervaring weten we dat je dit geluid beter niet kan onderbreken omdat dit in de baarmoeder ook niet gebeurt. Daarnaast is het witte ruis geluid niet schadelijk voor de oren van de baby zolang het geluid onder de 60 decibel blijft.

Hoe bouw je white noise af?

Na een jaar hebben kinderen dit niet meer nodig en kan je beginnen om langzaam te gaan afbouwen. Kijk goed naar je kindje, je kunt het geluid afbouwen door dit steeds iets zachter te zetten, spreid dit wel uit over een paar weken zodat je kindje hier zelfs aan kan wennen.

Met white noise slaapt je baby sneller in, omdat het monotone geluid ervoor zorgt dat je kindje niet wakker wordt door omgevingsgeluid. De geluiden van buitenaf vallen weg in de white noise.

Daarnaast heeft witte ruis nog een aantal voordelen:

 • ✅ white noise heeft een rustgevende werking op je baby;
 • ✅ het doet je baby denken aan de klank in de baarmoeder;
 • ✅ het geeft je baby een veilig en gevoel;
 • ✅ je kindje kan gemakkelijk doorslapen;
 • ✅ het is een herkenbaar onderdeel van het bedtijdritueel, als je het bij elk slaapje gebruikt.

 • Je hebt keuze uit verschillende white noise apparaten, de apparaten zijn uitgerust met talloze functies: geluiden, timers en rustgevende licht. Daarnaast zijn er ook knuffels met white noise, welke tevens een hartslag kunnen na bootsen.
  Naast dat je een white noise apparaat kan aanschaffen is er ook de mogelijkheid om een app te downloaden op je telefoon of tablet. Tevens is er youtube ook een mogelijkheid.

 • Bekijk hieronder een  YouTube  filmpje met witte ruis.


 • Zowel een apparaat met witte ruis als de app produceren het ''white noise'' geluid, toch zit er een wezenlijk verschil tussen zo'n app en een echt apparaatje. We raden white noise via telefoon of tablet ook af gezien de straling daarvan kan storen bij het slapen. Kleintjes zijn hier nu eenmaal veel gevoeliger voor als volwassenen. We willen toch nog een kleine tip geven voor als je toch white noise wilt uitproberen via telefoon of tablet: als je het via een telefoon afspeelt zet hem dan op de  vliegtuigstand. 

 • We hebben ook een vergelijkings artikel geschreven over verschillende white noise apparaten. Wil je hier meer informatie over?

Check dan ons artikel:Beste white noise machine


 • Wij hebben zelf de Numsy Original gebruikt en kunnen deze zeker aanbevelen.

 • Voordelen van de Numsy Original zijn:

 • ✅ 20 Natuurlijke geluiden;
 • ✅ rood ademend amber licht;
 • ✅ 4 Timer opties - 15, 30 en 60 minuten continu afspelen tot 12uur;
 • ✅ batterij gaat tot 36 uur mee;
 • ✅ ophang baar;
 • ✅ draadloos;
 • ✅ Timer;
 • ✅ 60 decibel;
 • ✅ inclusief slaapgids twv 19,95 euro.

 • numsy-original-uit-verpakking-vooraanzicht

 • Voer onze exclusieve kortingscode in voor 10% extra korting bovenop de korting de Numsy al geeft!
 • Onze kortingscode is Balans10
 • klik op de knop hieronder om DIRECT naar de Numsy te gaan!
 • Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA
 • Pink noise is een zelfde soort ruis als white noise. Het verschil is dat het geluid van pink noise over het algemeen wat zachter en minder diep is dan de meer bekende white noise. De natuur bevat veel roze ruis, zoals harde regen van wind.
  Pink noise wordt pas geadviseerd voor een baby's vanaf 6 maanden. De reden hiervan is: het kan bij jonge baby's een levensgevaarlijke situatie veroorzaken. Daarom zal je een baby nooit kunstmatig in een diepe slaap moeten brengen.

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, zorgt voor witte ruis ervoor dat je kindje beter, sneller en langer (door)slaapt en het zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden gemaskeerd worden. White noise is dus een fantastisch hulpmiddel om de slaapkwaliteit van jouw baby te verbeteren. Wil je meer weten over alles wat met slapen van jouw kindje te maken heeft?

Wil je hiermee aan de slag? Dan is de Numsy+ cursus & community ideaal voor jou!  In deze cursus wordt je onder andere geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren in en doorslapen.

De Numsy plus: hét warme bad voor ouders om al hun uitdagingen, verhalen en successen met elkaar te delen. Het is een alles-in 1 platform met wel meer dan 75 trainingen (+ meegroei garantie nieuwe video's) waar je altijd en overal toegang tot hebt!

numsyplus

Wat kun je nog meer verwachten van de Numsy+?


 • ✅ maandelijkse Numsy+ Live sessie;
 • ✅ wekelijkse Numsy+ talk (met live Q&A’s voor al je vragen);
 • ✅ maandelijkse case studies;
 • ✅ kennisquizzen & challenges;
 • ✅ toegang tot de besloten community met slaapcoaches;
 • ✅ unblock extra bonussen als Numsy+ member;
 • ✅ persoonlijk hulp met obstakels;
 • ✅ kom in contact met anderen en leer van elkaar.

Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de community & e-learning mobile APP. Hiermee kun je trainingen & events volgen, posts maken, liken en sharen!

Wacht dus niet langer en klik op de knop hieronder om naar De Numsy+ te gaan. Nu met 14 dagen gratis proefperiode!

 • numsy-kortingscode


Zie hier waar je de kortingscode kunt aanvragen:

 1. numsy-kortingscode-the-sleep-dojo

 Zie hier de kortingscode die wordt toegepast:

 1. numsy-kortingscode-verzilveren-the-sleep-dojo

 2. numsy-plus

     Leer jouw baby beter slapen met De Numsy+ cursus & community!


Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

 1. Vond je deze review waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Voel je dan vrij om een reactie voor ons achter te laten. Dit wordt zeker gewaardeerd.

   

⬇️

Over de schrijver
Op onze website is veel informatie te vinden die gerelateerd is aan het oplossen van slaapproblemen. We geven allerlei nuttige en bruikbare tips en adviezen en hopen je met onze blogs en product reviews goed op weg te helpen naar een beter slaappatroon en een gelukkiger leven!Als trotse ouders van twee jonge kinderen weten we heel goed welke impact slaapgebrek kan hebben op jou als persoon en op jouw dagelijks functioneren. We hebben besloten om ons niet bij ons slaapgebrek neer te leggen, maar om actief op zoek te gaan naar een effectieve methode die bij onze situatie paste en die zou leiden tot een verbetering van onze nachtrust. En die methode hebben we gelukkig gevonden!Blijf niet rond lopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven er namelijk echt in dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is. Veel lees plezier!
Reactie plaatsen