Jouw baby leren slapen | Zo kan jij jouw baby op een liefdevolle manier leren doorslapen!
02 maart 2021 
20 min. leestijd

Jouw baby leren slapen | Zo kan jij jouw baby op een liefdevolle manier leren doorslapen!

Jouw baby leren slapen? Iedere ouder weet hoe het is om slapeloze nachten te hebben. Heb jij al van alles geprobeerd om jouw baby te leren doorslapen en wil het maar niet lukken?

Dan is er licht aan het einde van de tunnel. Want ook jij en jouw baby kunnen weer heerlijk gaan slapen! En wie wil dat nou niet? Als je één maal ervaren hebt wat geen goede nachtrust is, dan wil je maar één ding en dat is slapen. Maar hoe krijg je dat weer voor elkaar?

Over alles wat met slapen van jouw baby te maken heeft kunnen we je meer vertellen, wat wij onder anderen in dit artikel doen.

Ben jij klaar om dit met beide handen aan te pakken en jouw nachtrust terug te krijgen? Zodat je weer het gevoel krijgt de touwtjes in handen te hebben en een vooruitzicht dat ook jouw baby weer gaat (door)slapen? Dan hebben wij een aantal tips voor je.

Lees snel verder.

Kijk hieronder de video van deze blog!


Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Als kersverse ouder zit je meestal op een roze wolk. Je bent aan het genieten van je pasgeboren baby, maar je merkt dat je kindje minder goed gaat slapen. Dit komt doordat het dag- en nachtritme van je baby is omgedraaid en hierdoor ben jij hele avonden en nachten in de weer om je kindje in slaap te krijgen. In het begin is dit nog wel vol te houden, maar op een gegeven moment gaat dit zijn tol eisen.

Wij weten allemaal dat een goede nachtrust heel belangrijk is. Maar wat maakt een goede nachtrust nou zo belangrijk?

Goed slapen betekent:

 • uitgerust wakker worden;
 • meer energie hebben;
 • je presteert beter;
 • je bent meer ontspannen;
 • jij en jouw baby zijn vrolijker;
 • je baby is minder geprikkeld;
 • je baby is minder geïrriteerd;
 • en nog veel meer!


Tijdens de slaap groeien de hersenen van jouw baby, dit komt doordat de hersenen tijdens het slapen groeihormonen afgeven. Aangezien een goede slaap basis een eerste stap is voor een gezond leven, is het van belang dat je jouw baby in een vroeg stadium leert om goed te slapen. Hier heeft jouw kindje een leven lang plezier van. Er wordt niet voor niets gezegd ''slaap doet slapen'' Het is daarom van belang dat jouw baby voldoende slaapt.

Wil je hier nu mee over weten? Dan is Dé Newborn Module de ideale online cursus voor jou! In deze online cursus wordt je onder anderen geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren in en doorslapen.

Dé Newborn Module is een online cursus van maar liefst 28 praktische videotrainingen, waar je alles over newborns voor 0-5 maanden leert. Daarnaast ontvang je bonus modules over verschillende interessante onderwerpen!

In deze video trainingen worden belangrijke zaken behandeld zoals onder andere:

 • hechting met je baby;
 • fles- en borst voeding;
 • wat een veilige slaapomgeving is;
 • inbakeren;
 • troost methodes;
 • white noise en meer.

Met dit all- in pakket ben jij direct goed voorbereid voor jouw kleintje en slaapt je kindje goed door.

Wat kun je nog meer verwachten van Dé Newborn Module?

 • ✅ behoud altijd het overzicht in de ontwikkeling van je kindje;
 • ✅ samengesteld door gecertificeerde kinder slaapspecialisten;
 • ✅ extra ondersteuning door onze slaapcoaches & pedagogen;
 • ✅ leer jouw pasgeboren kindje goed doorslapen;
 • ✅ bespaar een hoop tijd met zoeken naar de juiste informatie;
 • ✅ succes door meer zelfvertrouwen;
 • ✅ bonus: toegang tot exclusieve online Numsy+ Community en mobile APP.

Numsy-Newborn-module

Wacht dan niet langer en klik op de knop hieronder om naar Dé Newborn Module 👶 te gaan!

Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

Zie onder aan het artikel een unieke KORTINGSCODE!

Zodra je baby wordt geboren zou hij elke 3 tot 4 uur een voeding nodig hebben. Dus in het begin zal je baby niet langer dan 3 a 4 uur achter elkaar doorslapen.

Als je baby rond de 6 weken is zal je baby in de nacht al ietsje langer gaan slapen.
LeeftijdAantal uren slaap 
4-5 maanden5-6 uur
6 maanden8 uur
9 maanden12 uur

In deze tabel wordt er uitgegaan van een gemiddelde. Dit houd in dat elke baby anders is en dit dus ook op zijn eigen tempo zal doen.

Er zullen baby’s zijn die snel leren om door te slapen, maar er zullen ook baby’s zijn die pas rond een jaar leren om door te slapen.

Doorslapen betekend niet dat je kindje al gelijk 8 uur achter elkaar slaapt zoals wij dat doen. Doorslapen voor je baby betekend dat je kindje zo’n 5 a 6 uur achter elkaar slaapt zonder wakker te worden.

Dit gebeurt meestal tussen de laatste avondvoeding en de eerste ochtendvoeding. Na mate je baby ouder wordt zal je baby ook meer gaan slapen.

Is er een verband tussen doorslapen en voeding?

Er wordt vaak gedacht dat een baby die kunstvoeding krijgt ook eerder doorslaapt. Dit zou zijn omdat kunstvoeding zwaarder op de maag ligt dan borstvoeding. Of je baby nu kunstvoeding of borstvoeding krijgt heeft niets te maken met het eerder doorslapen van je baby. Het klopt overigens wel dat de kunstvoeding er langer over doet om verteerd te worden dan borstvoeding.

Zo wordt er ook gedacht dat, als je een paar schepjes rijstebloem toevoegt aan de laatste avondfles, dat je baby hier langer op door zou slapen, echter is dit niet het geval. Sterker nog dit kan juist een tegenovergestelde werking hebben. Rijstebloem zorgt dan voor een te vol gevoel waardoor je kindje juist eerder wakker kan worden of minder goed in slaap kan vallen.

Een vast bedtijdritueel draagt bij aan een beter slaappatroon. Doordat jouw baby elke dag dezelfde routine krijgt is dat voorspelbaar voor jouw baby en weet jouw kindje precies wat er komen gaat.

Om ervoor te zorgen dat jouw kindje begrijpt dat het bedtijd is, is er een teken nodig. Dit teken noem je een ''cue''. Het is belangrijk dat jouw baby de cue niet mist. Dit kun je doen door een boekje voor te lezen of een liedje te zingen. Je kunt dit bijvoorbeeld afsluiten door een kus of een aai over de bol te geven.

Doordat je dit elke dag op de zelfde manier herhaalt, weet jouw baby wat hij kan verwachten en zal daardoor beter en fijner gaan slapen. Het missen van de cue is voor jouw baby verwarrend en zal hierdoor minder goed in slaap vallen.

Hieronder nog wat meer tips:

 • zorg voor een rustgevende kamer;
 • maak goed onderscheid tussen dag en nacht. Overdag kan je de kamer lichter laten en in de nacht zorg je ervoor dat de kamer goed donker is;
 • een slaapzak of inbakerdoek kan helpen om je baby beter te laten slapen;
 • hou de avond rustig door een fijn badje of een massage te geven;
 • een baby overdag wakker houden heeft geen zin. Zo raakt je baby alleen maar oververmoeider;
 • speel goed in op de vermoeidheidssignalen. Zoals gapen, in de ogen wrijven, aan de oortjes zitten en geen contact meer met je maken;

Wil jij nu ook een slaapzak voor jouw baby? Zie hieronder de Puckababy:
Of wil je een inbakerdoek? Zie hieronder de Pacco:
Als een baby over zijn vermoeidheid heen gaat, lukt het vaak niet meer om je baby te laten slapen. Het is algemeen bekent dat een baby gedijt bij rust, reinheid en regelmaat. Ook wel bekent als de drie R’s. Gelukkig bestaat hier een fijne methode voor die jouw dit stap voor stap uitlegt.

wiegje

Om je baby goed te laten (door)slapen is het van belang dat je een vaste slaaproutine hebt, die je elke dag consequent uitvoert. Dit zal in het begin niet makkelijk zijn, maar als je volhoud zal het zijn vruchten afwerpen!

Naast dat de drie R’s voor ieder kindje goed zijn, is elk kindje uniek en heeft zijn eigen slaapbehoeften. Omdat ieder kindje anders is zijn er ook meerdere oplossingen. En daarom is er een community ontwikkeld waar je antwoorden vind op al je vragen en waar je super toffe trainingen vind die je stap voor stap uitleggen  hoe je jouw baby leert slapen en doorslapen.

Dit platform geeft iedere ouder houvast en zorgt ervoor dat je, je niet onzeker hoeft te voelen.

Je hebt nu gelezen hoe belangrijk het is om jouw baby beter te leren slapen.

Wil je hiermee aan de slag? Dan is de Numsy+ cursus & community ideaal voor jou!  In deze cursus wordt je onder andere geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren in en doorslapen.

De Numsy plus: hét warme bad voor ouders om al hun uitdagingen, verhalen en successen met elkaar te delen. Het is een alles-in-1 platform met wel meer dan 75 trainingen (+ meegroei garantie nieuwe videos) waar je altijd en overal toegang tot hebt!


numsyplus


Wat kun je nog meer verwachten van de Numsy+?


 • ✅ maandelijkse Numsy+ Live sessie;
 • ✅ wekelijkse Numsy+ talk (met live Q&A’s voor al je vragen);
 • ✅ maandelijkse case studies;
 • ✅ kennisquizzen & challenges;
 • ✅ toegang tot de besloten community met slaapcoaches;
 • ✅ unblock extra bonussen als Numsy+ member;
 • ✅ persoonlijk hulp met obstakels;
 • ✅ kom in contact met anderen en leer van elkaar.

Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de community & e-learning mobile APP. Hiermee kun je trainingen & events volgen, posts maken, liken en sharen!

Wacht dus niet langer en klik op de knop hieronder om naar De Numsy+ te gaan. Nu met 14 dagen gratis proefperiode!


numsy-kortingscode


Zie hier waar je de kortingscode in kunt vullen:

numsy-kortingscode-the-sleep-dojo


Zie hier dat de kortingscode is toegepast:numsy-kortingscode-verzilveren-the-sleep-dojo


numsy-plus

Leer jouw baby beter slapen met De Numsy+ cursus & community

Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA

Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Voel je dan vrij om een reactie voor ons achter te laten. Dit wordt zeker gewaardeerd.

 ⬇️

Over de schrijver
Op onze website is veel informatie te vinden die gerelateerd is aan het oplossen van slaapproblemen. We geven allerlei nuttige en bruikbare tips en adviezen en hopen je met onze blogs en product reviews goed op weg te helpen naar een beter slaappatroon en een gelukkiger leven!Als trotse ouders van twee jonge kinderen weten we heel goed welke impact slaapgebrek kan hebben op jou als persoon en op jouw dagelijks functioneren. We hebben besloten om ons niet bij ons slaapgebrek neer te leggen, maar om actief op zoek te gaan naar een effectieve methode die bij onze situatie paste en die zou leiden tot een verbetering van onze nachtrust. En die methode hebben we gelukkig gevonden!Blijf niet rond lopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven er namelijk echt in dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is. Veel lees plezier!
Reactie plaatsen