slaapapps-overzicht

Overzicht Slaapapps

Gebruik een slaapapp als hulpmiddel, maar niet als oplossing

Er zijn verschillende soorten slaapapps die gebruikt kunnen worden. Belangrijk om te weten is dat als je slecht slaapt een slaapapp geen wondermiddel is. Veel slaapapps registreren informatie vaak niet op de juiste manier waardoor er geen goed beeld ontstaat van jouw persoonlijke slaappatroon.

Een slaapapp kan wel gebruikt worden als hulpmiddel voor inzicht en voor ontspanning. Als je een slaapprobleem hebt is het altijd noodzakelijk om terug te gaan naar de basis en te beginnen met aanpassingen in de slaaphygiëne.

Hieronder een overzicht met daarin een aantal slaapapps:

Brainwave Powernap

Zoals de titel al aangeeft is de Brainwave Powernap app bedoeld om je te helpen bij een het doen van een powernap.

Het gaat als volgt te werk: stel een tijdsduur in en kies een achtergrondgeluid, zoals bijvoorbeeld het geruis van de zee, regen of pink noise (een geluid dat te vergelijken is met radioruis). Tijdens de powernap hoor je door het achtergrondgeluid heen vervolgens een zachte toon die ervoor zorgt dat de hersenen andere golven gaan vertonen. Na het gebruik van de Brainwave Powernap app ontwaak je vervolgens uitgerust uit jouw powernap.

Deze app is voorlopig slecht beschikbaar in de appstore van Apple voor mensen met een Apple toestel.

Pzizz

De Pzizz applicatie helpt je om sneller in slaap te vallen en om langer en rustiger door te slapen. Dit doel bereikt deze app middels een combinatie van rustgevende geluiden en gesproken berichten.

Elke keer als je de app opstart voor het slapengaan speelt de app iets anders af, zodat de hersenen geprikkeld blijven worden (er treedt dus geen gewenning op) en je sneller in slaap valt.

Sleep Better

Met de "Sleep Better" app kan je bijhouden hoe je slaapt en wat jouw slaapgewoonten zijn. Deze app voorziet je tevens van tips over hoe je beter en vaster kan slapen.

De app is ontwikkeld door het bedrijf Runtastic, bekend van de app met dezelfde naam.

De app is uitgerust met een alarm dat je helpt om tijdens het beste moment binnen een ingestelde tijdsduur wakker te worden. Idealiter is dit na een volledige slaapcyclus, dus het moment waarop je aan een nieuwe slaapcyclus zou beginnen, wanneer je je in de lichte slaapfase bevindt.

Je kan via de app zelfs een droomdagboek bijhouden en jouw opgeslagen slaapgeschiedenis inzien.

De app is gratis, maar als je voor de betaalde variant kiest heb je toegang tot alle beschikbare functies en krijg je niet langer advertenties te zien, die wel vaak voorbij komen in de gratis versie van de app.

Sleep Cycle Alarm Clock

Deze app helpt je om binnen een bepaalde, vooraf ingestelde tijd tijdens de lichte slaapfase wakker te worden.

Vaak word je door de wekker of een alarm gewekt tijdens de diepe slaapfase, dit is niet zo handig omdat je dan vaak moe en gedesoriënteerd wakker wordt en daar de rest van de dag last van kan blijven houden.

Als je echter na een volledige slaapcyclus ontwaakt, dus tijdens de lichte slaapfase, heb je er vaak minder moeite mee om op te staan.

Helaas is dit een app waar betaald voor moet worden en het is ook nog eens noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Waarschijnlijk is het echter ook in dit geval wel mogelijk om de app een maand gratis te proberen als je een abonnement neemt.

Sleep Genius

De Sleep Genius app schijnt ontwikkeld te zijn door experts en wetenschappers op het gebied van neurowetenschap, geluid en muziek. De kennis en ervaringen op dit gebied zijn vervolgens verwerkt in deze app.

Vele technieken in deze app zijn tevens overgenomen van onderzoek dat NASA gedaan heeft naar hoe het mogelijk gemaakt kan worden om astronauten in slaap te laten vallen terwijl ze zich in de ruimte in een onnatuurlijke situatie bevinden.

Sleep Sound Recorder

Dankzij deze app komt je er snel achter of je snurkt.

Reactie plaatsen