Doorslapen-Baby

Wat verstaan we onder doorslapen?

Onder doorslapen wordt verstaan dat je kindje zo’n 5 a 6 uur achter elkaar slaapt zonder wakker te worden. Dit gebeurt meestal tussen de laatste avond voeding en de eerste ochtend voeding

Vanaf het moment dat een baby geboren word, hebben baby's een onregelmatig slaappatroon. Dit komt mede omdat ze nog een omgekeerd dag- en nachtritme hebben. Zodra je kindje wat ouder wordt zal je baby uiteindelijk zijn dag- en nachtritme weer terug keren waardoor slaappatroon weer zal normaliseren en kan hierdoor ook beter doorslapen. 

Doorslapen voor een baby is een belangrijke mijlpaal, omdat het hun vermogen om zelfstandig te slapen vergroot. Bovendien helpt het bij het reguleren van hun slaapcyclus en hun gevoel van dag en nacht.

Het doorslapen van een baby is belangrijk voor hun groei en ontwikkeling. Hoewel het doorslapen van een baby een grote stap is, is het belangrijk dat de ouders weten dat het geen magische formule is. Sommige baby's slapen vrij gemakkelijk door, terwijl anderen juist veel moeite hebben om dit te leren. Het is een proces voor jou en je baby en daarom is het van belang om geduldig te zijn, want ook jou baby zal uiteindelijk leren om door te slapen.

Wat ook goed kan helpen bij het leren doorslapen is onder anderen het inbakeren van je kindje. wil je hier meer informatie over? Check dan onze blog: Tot wanneer mag je een baby inbakeren?Reactie plaatsen