Spijkermat-review-headerMorningstar Stellar matras | Review (2024)

Is het Stellar matras het beste matras?


Morningstar Stellar matras|Review 2024: Lees hier onze review over het Stellar matras. Een goed matras kan een wereld van verschil maken voor jouw nachtrust. Als je iedere ochtend wakker wordt met pijnlijke spieren en een vermoeid gevoel is dat een teken dat je niet op het juiste matras slaapt, je kan dan allerlei dingen proberen om beter te slapen en uitgerust wakker te worden, maar die pogingen zullen tevergeefs zijn zolang je hetzelfde matras blijft gebruiken.

Een goed en comfortabel matras is cruciaal voor een gezonde nachtrust. Ontwaken zonder pijn en ongemak zorgt voor een fitte, energieke start van de dag. Een goed matras vinden is daarentegen geen makkelijke opgave, zeker niet aangezien er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende soorten matrassen verkrijgbaar zijn.

Ook wij bleken al jarenlang te slapen op een matras dat niet goed geschikt was voor ons, alleen waren wij ons daar niet voldoende bewust van. We hadden nooit gedacht dat een niet geschikt matras zo’n grote invloed kan hebben op de kwaliteit van de nachtrust. Het matras dat we voorheen hadden hebben we ooit aangeschaft zonder ons te verdiepen in wat nu eigenlijk de (minimale) vereisten zijn waar een goed matras aan zou moeten voldoen. Nu is wel gebleken dat dat toendertijd een onverstandige keuze van ons geweest is. Het matras waar we op lagen gaf ons niet de juiste ondersteuning en was te zacht. Hierdoor maakten we elkaar steeds wakker op het moment dat één van ons zich omdraaide in bed. Daarnaast werden we door de slechte ondersteuning van het matras in de ochtend vaak wakker met pijnlijke spieren en rugpijn.

Totdat wij Milan van Morningstar spraken en bleek hoe belangrijk het is om op een goed matras te slapen. Wat een ommekeer is dat voor ons geweest! Milan is een ontzettend enthousiaste jongen. Enige tijd geleden waren zowel hij als zijn compagnon Jamie klaar met de bijna onmogelijke zoektocht naar een goed matras dat voldoet aan alle juiste voorwaarden. Ze waren het erover eens dat dit anders moest kunnen en na vele nachten filosoferen – zo omschrijven ze zelf het denkproces dat vooraf ging aan de ontwikkeling van hun eigen product - werd het idee geboren om een product te ontwikkelen in de vorm van het best denkbare matras dat voldoet aan alle wensen van zoveel mogelijk verschillende personen.  Het enthousiasme van Milan is aanstekelijk en zijn rotsvaste vertrouwen in het product zorgt ervoor dat je erg benieuwd wordt naar het matras en het heel graag uit wilt proberen.

Wij hebben besloten om het Stellar matras van Morningstar aan te schaffen en in deze review delen we onze bevindingen met jullie, op onze inmiddels voor steeds meer mensen bekende openhartige en eerlijke manier.

Via deze review scheppen we voor onze lezers graag een zo duidelijk en volledig mogelijk beeld van de kwaliteit van het Stellar matras en geven we aan wat je er zoal van kan verwachten. Ter afsluiting van deze review geven we ons eindoordeel en kan jij bepalen of het Stellar matras ook geschikt is voor jou!

 Je leest onder andere:

  • waarom wij juist dit specifieke Stellar matras hebben aangeschaft;
  • wat het Stellar matras precies is;
  • hoe het Stellar matras is opgebouwd;
  • de voor- en nadelen van het Stellar matras;
  • wat bij ons het resultaat is van het gebruik van het Stellar matras.


Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Het Stellar matras van 2024 – keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Het innovatieve Stellar matras is ontwikkeld om het beste, allesomvattende matras op de markt te zijn en iedereen te voorzien van die zo gewenste, heerlijke nachtrust.
money-kosten

PRIJS

Wij zijn bij het beoordelen van het Stellar matras uitgegaan van de éénpersoonsmaat van 90x200 centimeter, de in deze review aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een matras van die afmetingen. Als je op zoek bent naar een matras in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan waarschijnlijk ook afwijkend zal zijn.

Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor dit matras alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van dit matras.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor dit matras de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat de eventuele minpunten zijn van dit matras.
Geblokte vlag

OORDEEL

Naar onze mening is het Stellar matras een zeer goede investering voor een goede en gezonde nachtrust. Het Stellar matras biedt de juiste ondersteuning, in combinatie met een heerlijk, zijdezacht ligcomfort.

morningstar-stellar-matras-logo

Wat is het Stellar matras precies?

Het Stellar matras is speciaal ontwikkeld voor ieder lichaamstype en elke slaaphouding. Het maakt dus niet uit of je een buik-, rug- of zijslaper bent. Voor ons is dit erg belangrijk, omdat wij graag op een tweepersoonsmatras liggen, maar allebei een totaal verschillend lichaamstype hebben, wat natuurlijk bij veel stellen het geval is. Daarnaast verschillen onze slaaphoudingen onderling nogal: de één is een buikslaper en de ander is een zijslaper.

Dit matras is zo gemaakt dat het twee zijden met elk een eigen functie heeft, namelijk een firm kant en een soft kant. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een stevig matras en de firm kant, die medium/hard is, is voor ons dan ook echt ideaal. Als je de firm kant net iets te stevig vindt kan je kiezen voor de soft kant, welke meer naar een medium hardheid neigt.

Dit matras is zo ontworpen dat alleen het kwalitatief allerbeste schuim gebruikt wordt, in combinatie met innovatieve technieken zoals de speciale serene foam laag. Het ideale matras moet het lichaam zeer goede ondersteuning bieden, maar ook beschikken over een zachte toplaag die zorgt voor een heerlijk ligcomfort. Het Stellar matras voldoet aan deze vereisten en Morningstar heeft dit in hun topproduct perfect kunnen combineren

Firm-en-soft-kant-morningstar-matras


stellar-matras

Hoe is het Stellar matras opgebouwd?

Het matras bestaat uit verschillende lagen. Allereerst heeft het matras een hybride basis, wat wil zeggen dat de basis vergelijkbaar is met hoogwaardig kwalitatief koudschuim met een HR 50 waarde. In vergelijking met koudschuim is hybrid foam nog veerkrachtiger. Het matras heeft daarnaast verschillende zones die steun geven aan de verschillende drukpunten van het lichaam.

De serene tussenlaag zorgt voor een nog betere ondersteuning door het gebruik van microscopische lucht capsules. Deze lucht capsules zorgen ervoor dat warmte sneller afgevoerd kan worden. In tegenstelling tot traagschuim, dat warm wordt als je erop ligt, zorgt serene foam juist voor een verkoelend effect. Daarnaast heeft serene foam als eigenschap dat het zich naar de contouren van het lichaam vormt dat op die specifieke plek op het matras ligt, wat betekent dat het matras zich dus op jouw slaapplek alleen vormt naar jouw lichaam en niet naar dat van jouw partner, met als resultaat dat je je gewoon om kan draaien zonder dat dat effect heeft op degene die naast je ligt.

De toplaag is niet zomaar een toplaag, maar bestaat uit Naturalis foam, een heerlijk zijdezachte en zeer comfortabele toplaag die wordt vervaardigd uit natuurlijke oliën. Hiervoor gebruikt men de olie die afkomstig is van Ricinus (ook wel Wonderolieboom genoemd) zaden. Deze zaden zijn niet eetbaar, waardoor de natuurlijke voedselketen niet wordt aangetast. Het gebruik van fossiele grondstoffen wordt hierdoor beperkt, zonder dat het afdoet aan de werking en kwaliteit van het materiaal. Daarnaast is het materiaal slijtvast, gaat lang mee en is hierdoor ook duurzaam.

De Tencel hoes is gemaakt van natuurlijke beukenhout vezels. Het materiaal is soepel, vochtregulerend, elastisch en slijtvast. Daarnaast heeft de hoes een Purotex anti-allergene werking. Bovendien ventileert de hoes ontzettend goed, waardoor zweet snel afgevoerd kan worden. Door de geïntegreerde cairfull technologie, bestaand uit luchtkanaaltjes die als een filter functioneren, zal het matras altijd fris en hygiënisch blijven.

Dit matras is echt een aanrader, zeker aangezien het gaat om een product waar we een groot deel van ons leven op doorbrengen en waarvan het belang vaak onderschat wordt!

MorningstarSleeps-NL
stellar-matras-aanpasbare-zonneverderling-en-hardheid

Het vernieuwde stellar matras

Het nieuwe concept is identiek aan het al bestaande Stellar matras, alleen is nu door Milan en Jamie bedacht dat de keuze voor meer zachtheid een waardevolle toevoeging zou zijn, waardoor het matras nog veelzijdiger geworden is en de opties van het matras zijn verdubbeld. Een absolute aanwinst voor meer slaapgenot

Wat het vernieuwde Stellar matras zo uniek maakt is dat de reeds bewezen succesvolle comfortlagen (Naturalis foam bovenop het serene foam) op precies dezelfde manier worden behouden, zodat  naast de maximale drukverdeling, drukontlasting en comfort ook de optimale ventilatie, vocht- en warmteregeling perfect in balans zijn.

Het vernieuwde Stellar matras beschikt hiermee over zowel aanpasbare hardheid als aanpasbare zoneverdeling, zonder verlies van opbouw en met behoud van alle belangrijke eigenschappen die het Stellar matras zo uniek maken. De tweepersoonsmatrassen kunnen nu individueel worden afgestemd op de wensen en eisen van de gebruikers, hierdoor hoef je je als stel zijnde geen zorgen meer te maken dat er een onderling verschil ontstaat als je met zijn tweeën op één matras slaapt en dat het matras dus niet voldoet aan persoonlijke voorkeuren. Je hoeft geen concessies meer te doen als de één op een wat harder matras wilt liggen en de ander liever op een wat zachtere ondergrond slaapt.

Milan en Jamie hebben deze individuele aanpasbaarheid gecreërd door twee losse bodems aan te bieden voor matrassen van 140 cm en breder. Zo spelen ze goed in op de vraag om samen te kunnen slapen op één matras zonder die welbekende, vervelende ‘geul’ in het midden, tussen 2 losse matrassen in. Dit is ook ideaal voor als je liever geen extra geld wilt uitgeven aan een topmatras.

Morningstar Sleeps blijft innoveren en dat zie je terug in het prachtige, vernieuwde Stellar matras. Ook bij dit vernieuwde, duurzame matras blijft de best mogelijke kwaliteit behouden.

stellar-matras-afmetingen
stellar-matras-binnenkant

Het verhaal achter het Stellar matras

 

Er zit een mooi, krachtig en persoonlijk verhaal achter het Stellar matras en dat maakt het voor ons erg interessant. Want hoe kom je toch op het idee om het beste matras te creëren, terwijl er al zoveel verschillende matrassen verkrijgbaar zijn?! Waarom zou dit matras dan het verschil maken?! Dit is zowel het pijnpunt als de drijvende kracht van Milan en Jamie, de eigenaren van Morningstar Sleeps.

Het begon allemaal toen Milan een appartement huurde in Middelburg. De vorige eigenaar vroeg of Milan het bed over kon nemen, waar Milan mee instemde, maar het ging om een bed waar geen matrassen bij zaten. Het bed had een afwijkende maat, dus moest Milan op zoek naar een passend matras. Na een zoektocht, waarbij de prijs van de matrassen die zouden voldoen ruim boven zijn budget uit kwamen, kwam hij uit bij een klein, lokaal fabriekje dat matrassen op maat maakte. De matrassen waren gunstig geprijsd en al binnen een week klaar.

Twee jaar later was er een baby op komst en werd er weer een bezoekje gebracht aan de lokale fabriek, wat ook toen weer resulteerde in een geslaagde zoektocht naar een geschikt matrasje. En toen ontstond bij Milan de gedachte om betaalbare matrassen te gaan verkopen van de allerbeste kwaliteit. Daarnaast wilde Milan ook graag unieke bedden maken, die nog niet verkrijgbaar waren.

Om zijn droom te kunnen verwezenlijken had Milan hulp nodig en zocht hij contact met Jamie, een voormalig klasgenoot die een eigen ingenieursbureau had en waarvan bleek dat hij wel wilde helpen en meedenken om de bedden te ontwerpen en zo werd uiteindelijk het zwevende bed een feit.

De samenwerking bleek verassend goed te werken. Toen het idee van het zwevende bed en de uitwerking ervan concreet werden zijn ze een samenwerking aangegaan met één van de grootste fabrikanten van Europa en kon de productie starten.

Ze hadden een gezamenlijk doel, namelijk een matras ontwikkelen dat beschouwd kan worden als de “best in business” wat uiteindelijk resulteerde in de productie van het bijzondere en inmiddels zeer succesvolle Stellar matras.

Eén ding staat voorop bij Milan en Jamie, namelijk dat kwaliteit betaalbaar moet zijn. Vanuit deze gedachte richt Morningstar zich volledig op de producten en op niets anders, ze hebben dan ook geen fysieke winkel of verkopers in dienst. Door de bezuiniging die deze aanpak oplevert is de focus volledig gericht op goede kwaliteit, een manier van denken die ons enorm aanspreekt.

Er is tot in het uiterste detail nagedacht over alle facetten van het Stellar matras en dat zie je duidelijk terug in de kwaliteit van het product. Milan en Jamie hebben een enorme passie voor hun product en dat merk je direct, vanaf het moment van het plaatsen van een bestelling tot en met de levering aan huis. Aan alles is gedacht, bij het matras ontvang je zelfs een chique doosje waarin een bedankbrief zit, een slaapmasker, een usb-stick met daarop een mooi informatief filmpje en een foliesnijder, zodat je makkelijk en zonder het matras te beschadigen de vacuümverpakking van het matras open kan snijden.  Het Stellar matras van Morningstar is zo uniek, dat moet je gewoon zelf ervaren!

morningstar-stellar-matras-verpakking

morningstar-chique-doosje
morningstar-chique-doosje-inhoud-en-bedankbrief
morningstar-chique-doosje-inhoud

Voordelen van het Stellar matras

Het Stellar matras heeft absoluut een aantal erg mooie voordelen!

Hieronder de voordelen van het Stellar matras op een rij:

 • zeer goede prijs / kwaliteit verhouding;
 • het matras is geschikt voor iedere slaaphouding;
 • het Stellar matras is 25 centimeter hoog;
 • geschikt voor iedere ondergrond, dus zowel voor gebruik in een ledikant, boxspring, verstelbare bodem, lattenbodem en spiraalbodem;
 • het matras beschikt over 2 kanten, namelijk soft (medium) en firm (medium/hard);
 • het matras aanpasbare zoneverdeling;
 • gemaakt van kwalitatief hoogwaardig HR 50 schuim voor een perfecte drukverdeling;
 • er is gebruik gemaakt van natuurlijke, biolgoisch volledig afbreekbare materialen, zowel voor de Tencel hoes als de toplaag. Zo draagt Morningstar bij aan een kleinere ecologische voetafdruk;
 • het matras heeft een anti-allergene werking;
 • heerlijk zijdezacht ligcomfort;
 • gemaakt van zeer goed ventilerend materiaal;
 • het matras wordt als een goed hanteerbaar pakket geleverd, waardoor het matras in compacte vorm naar de slaapkamer gedragen kan worden en pas op het bed – na verwijdering van het verpakkingsmateriaal – de uiteindelijke vorm aan zal nemen;
 • de onderkant van de hoes is anti-slip, wat voorkomt dat het matras op het bed kan verschuiven;
 • de witte top is eenvoudig van het matras af te ritsen en is wasbaar op een temperatuur van 40 graden;
 • duurzaamheid is bij Morningstar een belangrijke pijler;
 • het matras wordt gratis thuisbezorgd en heeft een korte levertijd;
 • productgarantie van maar liefst 10 jaar;
 • het matras kan tijdens een periode van 100 nachten gratis uitgeprobeerd worden;
 • als je dan toch helaas niet tevreden bent haalt Morningstar het matras zelf op en storten ze het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper;
 • het is mogelijk om gebruik te maken van verschillende betaalmogelijkheden;
 • Morningstar staat 5 dagen per week klaar om vragen te beantwoorden. Ze beschikken over een klantvriendelijke, deskundige klantenservice en zijn zowel bereikbaar via e-mail als via telefoon/WhatsApp.

Nadelen van het Stellar matras

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen, namelijk:

 1. als je een voorkeur hebt voor een zacht matras waar je in wegzakt is dit matras niet geschikt voor jou;
 2. als je toch voor het Stellar matras kiest, maar de soft zijde nog iets te hard vindt kan je kiezen voor een Aero topper, deze topper geeft verzachting en extra comfort;
 3. het matras wordt geleverd in een erg handig, goed hanteerbaar pakket waardoor het vrij eenvoudig is om het matras op de bovenverdieping te krijgen, het matras is echter wel vrij zwaar en daardoor niet door slechts 1 persoon naar boven te tillen.

Wat is de mening van anderen over het Stellar matras?

Op de site van Morningstar valt gelijk op dat er veel zeer positieve ervaringen op staan van andere gebruikers. Veel mensen ervaren door het gebruik van het Stellar matras een betere en heerlijke nachtrust, wat erin resulteert dat ze de volgende ochtend uitgerust en zonder klachten opstaan. Ook op Trustpilot heeft Morningstar al veel mooie reviews mogen ontvangen.

Al met al is het matras van Morningstar heel terecht het best beoordeelde matras!

Hieronder een aantal van de ervaringen van andere gebruikers:

Top Service!

Vanaf het eerste appje goed contact met Milan. Snel antwoord op vragen, duidelijke regeling over het proefslapen. Wij het matras besteld. Levering verliep volgens afspraak en het matras hoefde maar een uurtje te luchten dus dezelfde avond konden we er al op slapen. De eerste weken slecht geslapen, want we moesten flink wennen aan het matras. Het matras is stevig en in vergelijking met de oude matrassen erg recht. Vanwege een slijmbeurs ontsteking in beide heupen bleek het matras voor mij toch te hard. Weer contact gehad en een topper erbij besteld. Het bed lag daarna veel zachter, maar ik zakte voor mijn gevoel te diep weg, waardoor ik slecht kon omdraaien. Mijn man was zeker tevreden, maar we hadden een groot matras besteld, omdat we geen split meer wilden tussen de matrassen. Toen we aangaven het matras en de topper te willen retourneren werd er direct geantwoord. De retour is netjes op de afgesproken dag opgehaald. Twee dagen later was het complete aankoopbedrag al retour gestort. Wij vinden het dan ook super jammer dat het matras niet geschikt voor ons niet geschikt is, want qua service verdienen ze een dikke tien!

morningstar-logo

Esther van Duijvenvoorde

Geen moment spijt

Na heel veel lezen over matrassen, materialen, mogelijkheden van proefslapen was ik het beddenspoor helemaal bijster en ik had echt een nieuwe matras nodig. Hoe ik op de site van Morningsleeps terecht ben gekomen weet ik niet meer, maar het verhaal sprak mij erg aan en als echte Zeeuwse van geboorte gunde ik deze jonge mannen mijn aankoop en geen spijt van.morningstar-logo

Era Nieuweboer

Heel blij met mijn nieuwe matras

Heel blij met mijn nieuwe matras. Ik heb deze aangeschaft vanwege erge rugklachten. Ik word nu iedere dag wakker met een stuk rugklachten, een echte aanrader voor iedereen!

morningstar-logo

Tom Boot

Geweldige matras!!

Geweldig!! Onze 70+ lichamen hebben een weekje moeten wennen aan deze geweldige matras ze voelen weer als 50+ mooi hè, service en contact en snelle bezorging maakte deze aankoop perfect! Ons slapen is zoveel beter geworden. Wat ons betreft, van harte aanbevolen!

morningstar-logo
Pooter
morningstar-stellar-matras-op-boxspring

Wat heeft het Stellar matras ons gebracht?

Na een aantal weken op het Stellar matras te hebben geslapen kunnen we niet anders dan vol overtuiging concluderen dat wij ons oude matras al veel eerder weg hadden moeten doen. Wat een verademing is dit matras!! Het Stellar matras heeft een gunstig, positief effect op onze slaapkwaliteit.

Doordat het Stellar matras een heerlijk zijdezacht ligcomfort heeft en een hoge mate van behaaglijkheid heeft, hebben we geen pijnlijke spieren meer als we ’s ochtends opstaan. Het voelt alsof we door dit matras gedragen worden en daardoor is het ieder keer weer een feestje om naar bed te gaan.

Doordat wij allebei veel draaien in bed zorgde dat voorheen voor de nodige onderbrekingen gedurende de nacht, wat natuurlijk heel lastig is omdat je daarna vaak nog maar moeilijk weer in slaap valt. Met het Stellar matras is dit voor ons nu gelukkig verleden tijd. Doordat het matras stevig is merk je dat het draaien in bed heel eenvoudig is en niet gepaard gaat met ongemak of overlast voor de andere persoon, wat betekent dat we elkaar hierdoor niet meer wakker maken.

Wij geloven in het belang van een goed passend matras en Morningstar heeft wat ons betreft de verwachtingen absoluut meer dan waargemaakt.

We zijn erg blij en dankbaar dat we in de gelegenheid zijn geweest om het Stellar matras te mogen testen en willen inmiddels nooit meer anders. Voor ons is dit echt het perfecte matras.


Morningstar Stellar Matras
€ 645,-
€ 484,-

Morningstar Stellar matras

Het Stellar Matras beoordelen wij als zijnde een kwalitatief en zeer comfortabel matras met een heerlijke nachtrust als resultaat. Doordat het Stellar matras twee verschillende kanten heeft kan je zelf kiezen welke kant het meest geschikt is voor jou. Wij vinden het Stellar matras dan ook zeker een aanrader voor iedereen die een compleet matras zoekt dat aan alle denkbare vereisten en wensen voldoet en voortaan weer goed uitgerust zou willen ontwaken.

Wat zijn de kosten van het Stellar matras?

Het Stellar eenpersoonsmatras van 90x200 centimeter kost normaal gesproken €645,-, maar is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts €484! 

Bij Morningstar mag het matras gedurende een periode van 100 nachten uitgeprobeerd worden, wat erg prettig is omdat het bij de aanschaf van een nieuw matras minimaal 3 tot 4 weken duurt om eraan te wennen.

We raden iedereen dan ook aan om optimaal gebruik te maken van deze proeftijd. Als je toch niet tevreden bent over het gebruik van het matras kan het na een periode van 30 dagen gratis door Morningstar bij de koper thuis opgehaald worden en storten ze binnen 14 dagen het aankoopbedrag terug op de rekening.

Wij vinden dit getuigen van een uitstekende, klantgerichte en uitzonderlijke service! Bij de meeste andere slaapspeciaalzaken of webshops kan je namelijk vaak maar 14 dagen proefslapen en kan het matras alleen omgeruild worden voor een ander matras, van het terugstorten van het aankoopbedrag is hierdoor geen sprake. Milan en Jamie hebben hier zeer goed over nagedacht en willen met hun werkwijze laten zien dat het ook anders kan.

Wat is ons eindoordeel over het Stellar matras?

We zijn inmiddels aan het eind gekomen van de Stellar matras review van 2023 en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Wij kunnen niet anders dan volmondig beamen dat wij heerlijk slapen op het Stellar matras. We krijgen de juiste ondersteuning en worden uitgerust wakker in de ochtend. We hebben geen last meer van rugpijn, maar willen juist eigenlijk het bed niet meer uit omdat het matras zo ontzettend comfortabel ligt. We merken het direct zodra we op bed gaan liggen, de eerste aanraking met het matras is al genoeg om ons te laten ontspannen, wat natuurlijk een perfect uitgangspunt is voor goede slaap.

Het Stellar matras is ontwikkeld met passie, iets dat je duidelijk terug ziet in het product: over elk detail is uitermate goed nagedacht.

Laten we eerlijk zijn: een matras dat zo goed is dat je er iedere avond weer naar uitkijkt om naar bed te gaan en voor een heerlijk ontspannen en goede nachtrust zorgt is toch iets dat iedereen wel zou willen!? Wij gunnen het in ieder geval iedereen en hopen dat we in deze review een duidelijk beeld hebben kunnen geven van dit geweldige matras!

We raden het Stellar matras dan ook zeker vol overtuiging aan, ga die 100 nachten proefslapen op het Stellar matras en ervaar zelf hoe het is om heerlijk ontspannen in slaap te vallen en goed uitgerust op te staan.

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen

Over | Morningstar Stellar matras

Waar onderscheid Morningstar zich in ten opzichte van de vele andere matrassen die op de markt verkrijgbaar zijn?

Morningstar heeft een duidelijke passie voor een goed kwalitatief en betaalbaar product. Morningstar kiest er bewust voor om alle overbodige kosten te drukken door te automatiseren, zodat er uiteindelijk een hoogwaardig kwalitatief matras overblijft.

Op elk detail is gelet en het matras is ontworpen op basis van meningen en wensen van gebruikers. Dit heeft erin geresulteerd dat Morningstar een allesomvattend matras op de markt heeft kunnen brengen met het gebruik van natuurlijke materialen in de bovenste toplaag en de Tencel hoes. Hierdoor voelt het matras aan als een zijdezacht wolk waar je op ligt.

Voor welke lichaamsbouw is het Stellar matras geschikt?

Het matras is geschikt voor iedereen met een lengte van 140 centimeter tot 210 centimeter en een gewicht van 45 kilo tot 140 kilo.

Kan het Stellar matras ook op een elektrisch verstelbare bodem worden gelegd?

Ja, het matras kan ook bij een elektrisch verstelbare bodem gebruikt worden. Het matras kan maximaal tot in een hoek van 50 graden worden gebogen.

Kan ik het Stellar matras op mijn eigen bed leggen?

Ja, het Stellar matras kan op elk bed worden gelegd met de overeengekomen afmetingen van het Stellar matras.

Ook kan het Stellar matras direct op de grond worden gelegd.

Welke kant van het matras moet ik kiezen?

Het Stellar matras heeft twee verschillende kanten: soft en firm. De soft kant heeft een medium hardheid en de firm kant is medium/hard. Als je liever nog wat zachter ligt dan op de soft kant is er de Aero topper, welke verzachting en extra comfort biedt.

Kan er kuilvorming ontstaan in het matras?

Nee, het matras is van hoogwaardige kwaliteit HR 50 schuim en daardoor is kuilvorming nagenoeg onmogelijk. Daarom is het ook mogelijk om 10 jaar garantie op het matras te geven.

Het Stellar matras wordt vacuüm verpakt geleverd, heeft dit invloed op het matras zelf?

Nee, dat heeft geen invloed op het matras zelf. Het Stellar matras rolt zichzelf snel uit en de eventuele vouw in het midden is na het uitvouwen al snel verdwenen. Het kan een uurtje duren voordat het matras de juiste vorm heeft aangenomen, maar meestal gebeurt dit al sneller.

Ik heb last van huisstofmijtallergie, is dit matras dan geschikt?

Ja, het Stellar matras beschikt over een anti-allergene Purotex werking, wat wil zeggen dat het matras zodanig is behandelend dat huisstofmijt geen kans krijgt, wat het matras zeer geschikt maakt voor personen met een allergie.

Ik heb last van decubitus plekken, is het Stellar matras voor mij geschikt?

Het Stellar matras maakt gebruik van een innovatieve soort traagschuim dat Serene foam genoemd wordt. Dit type foam heeft als voordeel dat het niet zo warm wordt als traagschuim en wat meer ondersteuning geeft dan traagschuim.

Als je echter last hebt van decubitus plekken is juist een (medisch) matras vervaardigd uit traagschuim nodig omdat traagschuim zich vormt naar het lichaam, wat erg belangrijk is omdat er geen druk op de plekken mag ontstaan als je last hebt van doorligplekken. Het Stellar matras is dan niet geschikt.