beste-topmatras

Beste Topmatras van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Topmatras Verdient! 

Bekijk hier onze top 10 topmatrassen van 2024 en ontdek welk topmatras het beste bij jou past!

Beste topmatras 2024. Je hebt vast weleens van een topmatras gehoord: een dun matras dat je over het bestaande matras heen legt voor meer slaapcomfort. Je schaft een topmatras veelal aan samen met een boxspring. Ook wij hebben dit gedaan en wat zijn we blij dat we hiervoor gekozen hebben! Voordat wij een boxspring kochten sliepen we namelijk, zoals zoveel mensen, in een standaard bed. Daarna hebben wij de overstap gemaakt naar een luxe boxspring met een topmatras en dat is de beste beslissing ooit geweest voor ons, we willen echt niets anders meer en slapen nu echt heerlijk! Maar wat is een topmatras nu eigenlijk? Wat zijn de beste toppers voor boxspring? En, heb je deze ook echt nodig op jouw eigen matras?


Een topmatras kent nog een aantal andere namen, zoals bijvoorbeeld topdekmatras of een matrastopper, en is een product dat je over jouw eigen matras heen legt en zorgt voor meer slaapcomfort. Er gaat echt een wereld voor je open zodra je gaat slapen op een matras waar een topmatras aan toegevoegd is! Wanneer je twee aparte matrassen hebt zorgt een topmatras er ook nog voor dat je die nare spleet in het midden niet meer hebt, waardoor je fijn tegen elkaar aan kunt liggen zonder dat iemand tussen de losse matrassen terecht komt.


Wij vonden het zelf erg prettig om bij onze boxspring ook gelijk een topmatras aan te schaffen, omdat we het fijn vinden als we heerlijk naast elkaar kunnen liggen en zo extra slaapcomfort ervaren. Daarbij zorgt een topmatras ervoor dat je eigen matras beter beschermd blijft, waardoor het langer meegaat, dat wil iedereen natuurlijk wel! Nu wil je waarschijnlijk graag weten wat het beste topmatras is voor jouw persoonlijke situatie. En dat is precies wat we je in dit artikel gaan vertellen.

Dit artikel gaat namelijk over welke topmatrassen behoren tot onze top 10! Daarnaast benoemen we alle ins en outs en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van wat voor jou het meest geschikte topmatras zou zijn, wat een keuze maken tussen de verschillende soorten topmatrassen die te krijgen zijn gelijk een stuk makkelijker maakt.

In dit beste topmatras artikel  vergelijken we de 10 Beste Topmatrassen en geven we onze oprechte mening over elk topmatras. Je leest hier onder andere:


 • wat is een topmatras eigenlijk;
 • welke soorten topmatrassen verkrijgbaar zijn;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een topmatras;
 • over het beste topmatras;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle topmatrassen uit onze top 10;
 • over het bestaan van specifieke topmatrassen;
 • klant reviews;
 • veel gestelde vragen over topmatrassen.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste topmatras van 2023 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste topmatras, waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw topmatras en wat de voor- en nadelen zijn van de topmatrassen uit onze top 10
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk topmatras een bepaalde prijs. Wij zijn bij het beoordelen van de topmatrassen in onze top 10 uit gegaan van de maat 160x200 centimeter, de aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een topmatras van die afmetingen. Als je op zoek bent naar een topmatras in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elk topmatras uit onze top 10 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je  op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende topmatrassen.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 10 topmatrassen de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De topmatrassen die wij gekozen hebben voor onze top 10 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan, het lichaam optimaal ondersteunen en een proefperiode aangeboden wordt bij de aanschaf van deze topmatrassen.

Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Voor welk topmatras hebben wij toen gekozen?

Toen wij zeker wisten dat we op ons eigen matras een topmatras wilden, zijn we uit gaan zoeken welk type topmatras dit dan moest zijn. Voor ons was het belangrijkste vereiste dat het moest gaan om een topmatras met een goed ventilatievermogen. 

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een matrastopper van koudschuim, wat voor ons ideaal is omdat dit materiaal goed ventileert en de warmte niet vasthoudt. Door het gebruik van een topmatras houden we ons eigen matras daarnaast ook nog eens goed beschermd, waardoor het een langere levensduur heeft en het topmatras zorgt ervoor dat we hoger liggen en meer slaapcomfort ervaren. 

We kunnen het iedereen aanraden! Ook hebben we door het gebruik van dit topmatras geen last meer van de eerder genoemde naad tussen de 2 losse matrassen in.


Beste topmatras-Zie hier onze top 10

Zie hieronder een overzicht van de 10 topmatrassen die bij ons het best scoren. De prijzen zijn gebaseerd op de meest gangbare maat van 160 centimeter x 200 centimeter. Uiteraard zijn er veel meer maten beschikbaar en daarbij horen natuurlijk ook verschillende prijzen.

01. De Aero topper
02. Topper Talalay latex
03. Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot
04. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot
05. De Cloudpillo topper
06. Topper traagschuim
07. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot
08. Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe
09. Topper koudschuim
10. Gel foam topdekmatras

Verder op in dit artikel komen er ook specifieke topmatrassen aan bod. Waaronder:

 • anti- allergisch topmatras;
 • op maat gemaakt topmatras.Zie hieronder onze sterrenboordeling

1. De Aero topperMorningstar sleeps

€446,-  €335,-
topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547

2. Topper Talalay latexDe-Slaapfabriek

€599,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

3. Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot


De-Slaapfabriek
€825,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

4. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot


De-Slaapfabriek

€625,-

5. De Cloudpillo topperCloudpillo
€445,-  €267,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

7. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot


De-Slaapfabriek
€825,-
Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe

8. Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe


Droommatras

€799,-  €299,-

10. Gel foam topdekmatrasDroommatras

€788,-  €429,-

Wat is een topmatras eigenlijk?

Een topmatras is een slaapcomfort verhogend, dun matras, met een dikte van ongeveer minimaal 4 tot maximaal 12 centimeter, dat je over je eigen matras heen legt. Daarnaast word een topmatras ook veel gebruikt om de vervelende naad tussen 2 losse matrassen weg te werken. 

Wanneer het matras dat je hebt niet meer fijn ligt hoef je niet gelijk een nieuw matras aan te schaffen, er is namelijk een perfecte oplossing beschikbaar voor dit probleem: leg een topmatras op het matras en je verlengt de levensduur van het matras zeker met nog een paar jaar.


Heb jij nu een elektrische boxspring, dan heb je geen gewone topper nodig maar een splittopper. Wil je hier meer informatie over?

Check dan ons artikel:

|De 6 Beste Splittoppers Online!

Waarom is het goed om een topmatras te gebruiken?


Zoals we hierboven beschreven hebben is een topmatras goed om het slaapcomfort te verhogen. Topmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en verschillende diktes? Maar hoe dik moet een topmatras zijn? Als je goed weet waar je behoefte aan hebt en waar je op moet letten is het makkelijker om te kiezen tussen alle topmatrassen die te koop zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een goed ventilerend matras of voor een zich aan jouw lichaamstemperatuur aanpassend matras.

Door het gebruik van een topmatras kunnen rugklachten afnemen, het zorgt namelijk voor de juiste drukverdeling. Een topmatras kan zorgen voor stevigheid of juist het slaapcomfort verzachten in het geval dat je nu eigenlijk een te hard matras hebt.

Ook beschermt het topmatras jouw eigen matras, zodat het matras langer meegaat. Een bijkomend voordeel is dat een topmatras lichter van gewicht is en daardoor makkelijker omgedraaid kan worden dan een gewoon matras, waardoor je meer gemak ervaart bij het opmaken van het bed.

Welke soorten topmatrassen zijn er?

Er is keuze uit verschillende soorten topmatrassen, maar welke topper moet je nu kiezen? Elk type topmatras uit een ander materiaal met bijbehorende kenmerken. Hieronder leggen we per type materiaal uit wat het doet en wat de voordelen ervan zijn, we hopen dat je hierdoor een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn.


Koudschuim-topper

Koudschuim is de meest gebruikte schuimsoort in matrassen, door de open celstructuur ventileert het zeer goed, laat het vocht goed door, blijft het koel (qua temperatuur blijft het materiaal neutraal), gaat het langer mee en ontstaat nauwelijks kuilvorming.


Koudschuim is overigens een schuimsoort met een hoge veerkracht. De HR waarde staat voor High Resilience en betekent: hoe hoger de waarde, hoe meer veerkracht. Een HR waarde van 30 of 40 staat voor een lage veerkracht en een HR van 60 heeft een hoge veerkracht. Een hoge HR waarde betekent dus ook een goed veerkrachtig schuim.


Traagschuim-topper

Traagschuim (ook wel memory-foam genoemd) is een zacht materiaal, dat als het ware een mal vormt van je lichaam en zich daardoor het beste van alle andere materialen aan je lichaam aanpast, heeft een hoog ligcomfort en het voorkomt kuilvorming. Dit is erg fijn en weldadig als je lichaam gevoelig is. 


Daarnaast is traagschuim drukverlagend, wat ideaal is als je pijnklachten ervaart. In tegenstelling tot koudschuim zal traagschuim warmer worden naarmate je er langer op ligt, het ventileert echter wel minder goed dan koudschuim.


Latex-topper

Een topmatras van latex is anders dan die van traagschuim of koudschuim. Koudschuim ventileert bijvoorbeeld beter. Wist je echter dat latex afkomstig is van de rubberboom!? Het is een natuurproduct met een antibacteriële en schimmelwerende werking. 

Als je op zoek bent naar een veerkrachtig, zich naar het lichaam vormend topmatras dat zachte ondersteuning biedt en hetzelfde comfortgevoel heeft als een koudschuim topmatras is een topmatras van latex de juiste keuze voor jou!  


Er zijn twee verschillende soorten latex, namelijk gewone latex en Talalay latex. Het verschil is dat bij gewone latex de celstructuur dicht blijft en bij Talalay latex de celstructuur open wordt gebroken, met als resultaat een goede ventilatie en snelle verdamping van vocht. 

Bij twijfel tussen gewone latex en Talalay latex is het advies om te kiezen voor de Talalay latex, omdat dit materiaal duurzamer is en beter ventileert.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een topmatras?

Wanneer je een topmatras gaat aanschaffen is het handig om op een aantal dingen te letten, zoals:

. afmetingen van het bed: heb je een eenpersoonsbed, een zogenaamde twijfelaar of een tweepersoonsbed? Het is belangrijk om de exacte afmetingen van jouw matras te weten zodat het topmatras dezelfde afmeting heeft.;

. wanneer je een gewoon bed of boxspring hebt volstaat een standaard topmatras. Als je een elektrisch bed of elektrische boxspring hebt, heb je een splittopper nodig;

. het materiaal waar de topper van is gemaakt: Er is keuze uit meerdere materialen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Maar welke topper met je nu kiezen? Wat vind jij belangrijk bij de aanschaf van een topmatras? Kies in ieder geval voor goed ventilerend materiaal als je het snel warm hebt of veel transpireert;

. stevigheid van een topmatras: hoe stevig een topmatras moet zijn hangt onder andere af van jouw lichaamsgewicht. Het is belangrijk om te kijken wat goed bij jouw lichaam past. Is dat meer ondersteuning, zachtheid of juist een goede drukverdeling?;

. slaaphouding van jouw voorkeur: je wilt dat het topmatras je voldoende ondersteuning geeft of juist verlichting geeft indien je pijnklachten ervaart. In dat geval moet een topmatras goede drukverlaging en drukverdeling geven. Wanneer je graag op je zij slaapt is het handig om te kiezen voor een wat zachter topmatras. Als je een buik- of rugslaper bent is het verstandig om te kiezen voor een steviger topmatras;

. dikte van het topmatras: Hoe dik moet een topmatras zijn? gemiddeld zijn topmatrassen tussen de 4 en 12 centimeter dik.  Als je kiest voor een dunner topmatras zal dit minder ondersteuning geven;

. wat is nu een gemiddelde prijs voor een topmatras? Indien je kiest voor kwalitatief goede materialen en een goede dikte ben je gemiddeld tussen de 100 en 600 euro kwijt . Voor topmatrassen met een keurmerk of een merk betaal je meer. Daarnaast betaal je ook meer voor een splittopper, omdat deze speciaal gemaakt zijn voor elektrische boxsprings of elektrische bedden.


Maar wat zijn nu de beste toppers voor een boxspring?

Beste topmatras - top 10

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze topmatrassen geselecteerd zijn voor onze top 10! Wij hebben gekeken bij twee slaapspeciaalzaken die gespecialiseerd zijn in matrassen, topmatrassen, boxsprings, bedden, beddengoed en lattenbodems.

Morningstar heeft goede recensies, de gemiddelde waardering is 4,8 sterren van de 5.

Cloudpillo heeft goede recensies, de gemiddelde waardering is 4,6 sterren van de 5. uit 5341 reviews

Droommatras heeft een keurmerk in de vorm van het thuiswinkel waarborg, over deze webshop zijn erg mooie reviews te lezen en men waardeert de webwinkel gemiddeld met het cijfer 9,5!

De-Slaapfabriek heeft eveneens goede recensies, de gemiddelde waardering is het cijfer 8! De-Slaapfabriek is specialist in extra grote en afwijkende maten en is erg sterk in maatwerk.

De slaapfabriek leveren niet alleen aan de consument, maar hebben ook zakelijke klanten, zoals hotels, B&B's en vakantieparken. Ook wanneer je een matras nodig hebt voor een camper of boot kan dat op maat worden gemaakt bij De-Slaapfabriek.

Nummer 1

1. De Aero topperNaast het fantastische Stellar matras heeft Morningstar Sleeps ook een geweldige topper in het assortiment: de Aero topper! Dit topmatras staat voor ons duidelijk op nummer 1 van onze beste topmatras top 10! De reden is dat deze topper net als het matras voorzien is van alleen hoogwaardige materialen en een zijdezachte tijk.

De overtuiging van Morningstar Sleeps is dat een topper 100% comfort moet bieden en niet alle functies van een matras zou moeten vervangen. De Aero topper is daarom gemaakt van ontzettend zacht materiaal voor ultiem comfort, heeft een uitstekend ventilerend vermogen door de open structuur en heeft een geweldige drukverdeling door het gebruik van ultrazacht Naturalis foam. Dit is een schuim van hoogwaardige kwaliteit, welke is verrijkt met natuurlijke oliën.

Daarnaast is op de tijk een laag aangebracht met een anti-allergene werking, waardoor het ideaal werkt tegen huisstofmijt en andere allergenen.  

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Aero topper voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen Aero topper:

 • goede prijs en kwaliteitverhouding;
 • zijdezachte tijk gemaakt van beukenhout vezels;
 • heeft een Purotex behandeling ondergaan en heeft hierdoor een goede anti-allergene werking;
 • door het uitstekende ventilerende vermogen blijft de topper koel;
 • deze topper is ecologisch verantwoord door het gebruik van natuurlijke materialen;
 • op elke hoek zijn sterke elastieken aangebracht, om te voorkomen dat de topper verschuift;
 • de topper verlengt de levensduur van het matras;
 • kan gecombineerd worden met alle matrassen;
 • de buitenhoes is wasbaar op een temperatuur van 30 graden;
 • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
 • 30 nachten proefslapen;
 • garantie van 2 jaar.

  Nadelen Aero topper:

  • de topper is echt zacht, hierdoor is de Aero topper minder geschikt voor personen die graag op een wat hardere topper liggen;


446
€ 335,-

Prijs van de Aero topper:

De Aero topper geven wij 5 sterren. De topper heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en heeft de beste drukverdeling door gebruik van het hoogwaardige schuim, de topper ventileert uitstekend en je lijkt op een wolkje te liggen door de zijdezachte tijk.

Nummer 2

topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547

2. Topper Talalay latex


Deze matrastopper van Talalay latex is de best ventilerende topper als het gaat om toppers gemaakt van het materiaal latex. En staat op nummer 2 uit onze beste topmatras top 10. De Talalay topper is een luxe natuurproduct en erg geschikt voor mensen die rugklachten hebben.  En wordt ook wel gezien als de beste topper voor rugklachten. Het is een zacht matras en verkrijgbaar in veel verschillende maten, waarbij de maten 90×200, 160×200, 180×200 en 180×210 binnen 10 dagen geleverd kunnen worden en de overige maten een fabriekslevertijd van 4 weken hebben. De topper heeft een witte, afritsbare 3D hoes die op een maximale temperatuur van 40 graden gewassen kan worden.

Hieronder hebben we de voor en nadelen van deze topper op een rijtje gezet.

  Voordelen Topper Talalay latex:

  • luxe natuurproduct;
  • zeer goed ventilerende topper;
  • extra geschikt voor mensen met rugklachten;
  • dikte van 8 centimeter;
  • 2 jaar garantie;
  • 150 dagen omruilgarantie. 

  Nadelen Topper Talalay latex:

  • deze topper kan te warm zijn voor sommige mensen;
  • een Talalay topper is in verhouding met een gewone latex topper duurzamer en ventileert beter, maar is daardoor ook een stuk duurder;
  • niet alle maten worden binnen 10 dagen geleverd. Heb je een maat nodig die daarbuiten valt dan is de levertijd 4 weken. Handig om te weten wanneer je de topper snel in huis wilt hebben.
topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547
€ 599,-

Prijs van de Topper Talalay latex:

Wij geven de Talalay topper 5 sterren. Dit omdat de Talalay topper de beste is onder de latex toppers, een natuurproduct is en het beste ventileert. Daarbij is dit de beste topper voor rugklachten.

Nummer 3 

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

3. Traagschuim Topper Comforta Visco Van Landschoot


Deze topper van traagschuim is de beste topper wanneer een ideale drukverdeling wenselijk is. En staat op nummer 3 uit onze beste topmatras top 10. Als je last hebt van (terugkerende) rug- en overige lichamelijke klachten zorgt deze topper ervoor dat je zo min mogelijk drukpunten hebt tijdens het slapen, wat erg veel slaapcomfort geeft. Daarbij is dit een dikke topper, wat zorgt voor optimaal ligcomfort. De topper is in twee hardheden beschikbaar, namelijk soft en medium. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes. Deze topper is in veel verschillende maten beschikbaar.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

  Voordelen Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

  • ideale drukverdeling voor als je last hebt van rug- of andere lichamelijke klachten;
  • de traagschuim topper is maar liefst 12 centimeter dik, perfect voor optimaal ligcomfort;
  • 2 jaar garantie;
  • 150 dagen omruilgarantie.

  Nadelen Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

  • een traagschuim topper houdt warmte vast. Als je dit niet wilt kan je hier beter niet voor kiezen;
  • heeft een niet-optimaal ventilerend vermogen;
  • deze topper valt binnen het duurdere segment en daar betaal je dan ook voor;
  • levertijd op van 3 tot 6 weken.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€ 825,-

Prijs van de Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

De Traagschuim topper Visco Van Landschoot geven wij 5 sterren. Dit omdat deze topper vanwege de optimale drukverdeling ideaal is voor mensen die rug- en/of overige lichamelijke klachten hebben.

Nummer 4

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

4. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot


Deze topper van koudschuim heeft een zeer goed ventilerend vermogen en blijft hierdoor neutraal qua temperatuur, aangezien warmte niet vastgehouden wordt. Een ideaal En staat op nummer 4 uit onze beste topmatras top 10. product voor iedereen die bijvoorbeeld veel zweet gedurende de nacht en juist lichaamswarmte kwijt wil raken tijdens het slapen. De hardheid van de topper is medium en er zit een witte, afritsbare hoes bij. Deze topper is in veel verschillende maten beschikbaar.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot:

    • zeer goed ventilerend;
    • dikte van maar liefst 12 centimeter voor een optimaal ligcomfort;
    • 2 jaar garantie;
    • 150 dagen omruilgarantie.

    Nadelen Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot:

    • als  je van warmte houdt kan je beter een traagschuim topper nemen die warmer wordt als je er op ligt;
    • de afritsbare hoes kan je niet wassen. maar moet je laten reinigen bij de stomerij;
    • er zit een langere levertijd op van 3 tot 6 weken.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€ 625,-

Prijs van de Koudschuim Topper Comforta HR Van Landschoot:

We geven de koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot 5 sterren. Dit omdat deze topper zeer goed ventileert en 12 centimeter dik is, waardoor deze matrastopper een optimaal ligcomfort geeft.

Nummer 5

5. De Cloudpillo topper


De Cloudpillo topper heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding en staat op nummer 5 van onze beste splittopper top 6. Het unieke aan deze topper is dat de topper uit 2 verschillende lagen bestaat, waarbij je kan kiezen uit de zachte memory foam laag en de wat hardere Air Foam laag, hierdoor kan je zelf kijken of je liever op de wat hardere kant of op de wat zachtere kant ligt.

Memory foam vormt zich naar je lichaam, waardoor je geen last van drukpunten ervaart. Het wat hardere Air Foam is een koudschuim met een hoge veerkracht, waardoor de druk op je lichaam gelijkmatig verdeeld wordt. Je kan bij deze topper dus zelf bepalen wat je prettig vindt!

Verder hoef je je geen zorgen te maken dat de topper eventueel verschuift, omdat op alle hoeken sterke elastieken aangebracht zijn die de topper op zijn plaats houden.  

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Cloudpillo topper op een rijtje gezet:

    Voordelen Cloudpillo topper:

    • goede prijs- en kwaliteitverhouding;
    • keuze uit 2 verschillende hardheden door 2 lagen;
    • de lagen zijn eenvoudig om te wisselen;
    • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
    • de hoeken zijn van sterke elastieken voorzien, waardoor de topper niet verschuift;
    • 2 jaar garantie.
    • buitenhoes is wasbaar;
    • 30 nachten proefslapen;
    • garantie van 2 jaar.
null
null

    Nadelen Cloudpillo topper:

    • we kunnen geen nadelen vinden.
€445,-
€267,-

Prijs van de Cloudpillo topper:

De Cloudpillo topper geven wij 4 sterren. Het matras heeft namelijk een goede prijs/kwaliteit verhouding en door de twee verschillende hardheden kan je zelf bepalen hoe hard of zacht je wilt liggen.

Nummer 6

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

6. Topper traagschuim


Deze topper van traagschuim is zacht en drukverlagend, wat ideaal is als je last hebt van rug- en/of overige lichamelijke klachten, daarnaast heeft dit product de eigenschap dat het de lichaamstemperatuur aanneemt. En staat op nummer 6 uit onze beste topmatras top 10. Dit topmatras wordt geproduceerd in Nederland en is te krijgen in veel verschillende maten. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen topper traagschuim:

   • zachte topper;
   • werkt drukverlagend;
   • neemt de lichaamstemperatuur aan;
   • verkrijgbaar in veel verschillende maten;
   • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
   • binnen 5 werkdagen in huis;
   • 2 jaar garantie.

     Nadelen topper traagschuim:

     • de hoes is enkel te reinigen bij de stomerij;
     • het topdekmatras is niet heel dik, namelijk maar 4 centimeter.
topper-traagschuim-de-slaapfabriek
€349,-

Prijs van de Topper traagschuim:

Deze topper traagschuim geven we 4 sterren. Dit omdat de topper prima is voor als je niet heel veel geld wilt uitgeven, maar toch een kwalitatief goede topper in huis wilt hebben.

Nummer 7

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

7. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot


Deze topper van Latex is soepel, zacht en gemaakt van natuurlatex. Doordat de kern van de topper bestaat uit een combinatie van natuurlijk rubber en een synthetische component is dit een duurzaam product. En staat op nummer 7 uit onze beste topmatras top 10. De topper heeft een goede ventilerende werking en een optimaal ligcomfort door een extra dikte van 12 centimeter, ook sluit de topper erg goed aan op het lichaam en is in twee hardheden te verkrijgen, namelijk in soft en medium. Het product is in veel verschillende maten leverbaar en voorzien van een witte hoes die afgeritst kan worden.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

   • gemaakt van natuurlatex;
   • goed ventilerend;
   • soepel en zacht materiaal;
   • te verkrijgen in zowel soft als medium;
   • in veel verschillende maten leverbaar;
   • dikte van 12 centimeter voor optimaal ligcomfort;
   • 2 jaar garantie.

      Nadelen Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

      • valt in een duurdere prijsklasse;
      • levertijd tussen 3 en 6 weken;
      • wat lastig om te keren.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€850,-

Prijs van de Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

Deze latex topper krijgt van ons 4 sterren. Dit omdat de extra dikke topper goed ventileert en erg zacht is, waardoor deze goed aansluit op het lichaam.

Nummer 8

Gel foam topdekmatras binnenkant droommatras

8. Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe

 


Het topdekmatras heeft een kern van kwalitatief hoogwaardig koudschuim en zorgt voor een goede veerkracht en ondersteuning. Door een goed ondersteunende laag worden drukpunten ontlast. Koudschuim heeft als eigenschappen dat er geen kuilvorming ontstaat en het een lange levensduur heeft. Dit topdekmatras, dat op nummer 8 staat van onze beste topmatras top 10, heeft een dikte van maar liefst 11 centimeter en is vele malen dikker dan een standaard topdekmatras.

De tijk bestaat uit Tencel: een zijdezacht, anti-allergeen en antibacterieel materiaal dat bestaat uit vezels van houtcellulose. Tencel is niet alleen erg sterk, maar heeft ook een uitstekend ventilerend vermogen, waardoor vocht maximaal wordt afgedreven en je bed altijd fris blijft.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe:

   • zeer veerkrachtig en biedt goede ondersteuning;
   • optimale ventilatie en goed vochtafdrijvend door de tijk van Tencel;
   • geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren;
   • de tijk is afritsbaar en te wasbaar;
   • geschikt voor lattenbodems, spiralen, boxspring en verstelbare bodems;
   • in veel verschillende maten beschikbaar;
   • heeft een draagkracht tot een gewicht van 130 kg;
   • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
   • 100 nachten proefslapen;
   • snelle levertijd;
   • 2 jaar garantie.

       Nadelen Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe

       • dit topdekmatras is wat zwaarder, wat lastig kan zijn bij het opmaken van het bed;
       • dit is een topper die valt in een wat hogere prijsklasse;
       • als je geen dik topdekmatras wilt is dit geen geschikte keuze.
Gel foam topdekmatras droommatras
€ 799,-
€299,-

Prijs van het Topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion:

Prijs van het Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe

We geven het Topdekmatras koudschuim Tencel Deluxe 4 sterren, omdat het topdekmatras met een dikte van 11 centimeter extra comfort geeft, in combinatie met een zijdezachte tijk die uitstekend ventileert en vocht afdrijft.

Nummer 9

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

9. Topper koudschuim


De topper koudschuim is een goed ventilerende topper die niet warm wordt en is vanwege het gebruikte materiaal heel geschikt voor mensen met rugklachten. En staat op nummer 9 uit onze beste topmatras top 10. Als je een goede topper wilt, maar niet een heel groot budget hebt is deze topper een goede aankoop. Deze topper met witte, afritsbare hoes is in veel verschillende maten verkrijgbaar.

   Voordelen Topper koudschuim:

   • goede prijs/kwaliteit verhouding;
   • ventileert goed;
   • wordt niet warm;
   • ook geschikt voor mensen met rugklachten;
   • 2 jaar garantie;
   • snelle levertijd van 5 werkdagen;
   • Oeko-tex 100 gecertificeerd.

      Nadelen Topper koudschuim:

      • een wat dunner topmatras, namelijk 4 centimeter;
      • HR waarde van 45, wat niet erg hoog is. Hoe hoger de waarde, hoe meer veerkracht er in het schuim zit;
      • de hoes is enkel te reinigen bij de stomerij.
topper-traagschuim-de-slaapfabriek
€329,-

Prijs van de Topper koudschuim:

Deze topper koudschuim vinden we 3 sterren waard. Dit omdat het een kwalitatief goede topper is waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

Nummer 10

10. Gel foam topdekmatras


Het topdekmatras met gel foam behoort tot de nieuwe generatie matrassen met visco elastisch gel schuim, wat betekent dat het een traagschuim soort is waar gel in is verwerkt. De gel zorgt voor extra ventilatie, waardoor je een koel topdekmatras hebt, ondanks dat het een matras van traagschuim is. Ook is dit topdekmatras een ideale oplossing als je last hebt van decubitus (doorligplekken).

Dit matras staat op nummer 10 uit onze beste topmatras top 10.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen Gel foam topdekmatras:

    • geschikt voor mensen die behoefte hebben aan goede ventilatie en koeling;
    • het matras heeft een comforthoogte van 6 centimeter;
    • geeft goede ondersteuning;
    • als je een hard matras hebt is deze topper een fijne toevoeging, omdat het heerlijk zacht is;
    • de tijk is afritsbaar en wasbaar;
    • in veel verschillende maten beschikbaar;
    • geschikt voor lattenbodems, spiralen, boxspring en verstelbare bodems;
    • heeft een draagkracht tot een gewicht van 120 kg;
    • Oeko-tex 100 gecertifieerd, dus geen sprake van schadelijke stoffen;
    • 100 nachten proefslapen;
    • garantie van 2 jaar;
    • snelle levering.

        Nadelen Gel foam topdekmatras:

        • Indien je het matras wilt retourneren dien je het zelf terug te sturen en zijn de verzendkosten voor eigen rekening;
        • het is niet duidelijk welk materiaal gebruikt is voor de tijk;
        • voor wie optimale ondersteuning wil is een topdekmatras van koudschuim meer geschikt.
€ 788,-
€429,-

Prijs van het Gel foam topdekmatras:

We geven het topdekmatras natuur latex 3 sterren. Dit omdat het een natuurproduct is dat veel ondersteuning geeft.


Specifieke topmatrassenGoed ventilerend koudschuim matras wat op maat gemaakt wordt.

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

Topdekmatras op maat


Iets om te onthouden: als je een specifieke, van de standaard maten afwijkende maat topdekmatras nodig hebt  - voor bijvoorbeeld de caravan, camper, vouwwagen of boot – is het zelfs mogelijk om een topdekmatras op maat te laten maken. Zo’n op maat gemaakt topdekmatras heeft een dikte van 4 centimeter en is gemaakt van erg goed ventilerend koudschuim dat niet warm wordt. Ideaal voor als je de topper wilt gebruiken tijdens vakanties. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes die te reinigen is bij de stomerij.

Je kunt dit topdekmatras van koudschuim volledig op maat laten maken voor een betaalbare prijs.

Conclusie

In dit beste topmatras van 2023 artikel hebben wij de 10 beste topmatrassen voor je uitgezocht, zodat je makkelijker de keuze kunt maken welk materiaal het best bij jou past. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor- en nadelen kan je zelf beslissen welk topmatras geschikt voor jou is.

Wat belangrijk is bij het kiezen van een topmatras is dat deze zowel binnen je budget past ,als bij jouw persoonlijke wensen. Zoals hierboven beschreven zijn er tegenwoordig veel kwalitatief goede topmatrassen te koop.

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de verschillende topmatrassen. Zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken bij het kiezen van een topmatras. Veel succes 🙂

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Erg fijne topper


Erg fijne topper, lost mijn probleem (te harde bovenlaag matras) helemaal op.Aanbevelen? Ja

morningstar-logo
Harry van Wijk

Goede service en leuk contact

Goede service en leuk persoonlijk contact. Hele snelle levering , keurig verpakt in stevige dozen. En het allerbelangrijkste : super kwaliteit. De gasten van onze B&B op de Boerderie slapen heetlijk op de nieuwe toppers.
En gasten die lekker slapen is ook voor een B&B heel belangrijk.
Marian Mol .
En dank je wel voor de leuke attentie in de doos.


Aanbevelen? Ja

morningstar-logo
Arien , Heerde

Klantvriendelijk en enthousiast

Prettig om een aankoop te doen bij een jong bedrijf waar je zowel per telefoon als schriftelijk direct gehoor krijgt en enthousiast en constructief antwoorden krijgt op je vragen.
Aanbevelen? Ja

morningstar-logo
Janny de Visster

Zeer tevredenGoeie en mooie kwaliteit. Hebben een heerlijk dikke zachte en luxe nieuwe topper. We hadden een kleine beschadiging werd heel snel en vriendelijk op gereageerd en opgelost. Snel geleverd, wij raden jullie aan :)Aanbevelen? Ja

Some person - Company BV

Goede Service, Goede afspraken, goede kwaliteit !!

Wij hebben hier onze boxsprings en matrassen en toplaag besteld. Ondanks de Coronatijd op tijd geleverd. Telefonisch contact is zeer goed en duidelijk. Levering zeer correct en voor ons : We slapen nu al 6 weken elke nacht heerlijk !!!!.


Aanbevelen? Ja

Rob , Koningsbosch

Persoonlijke betrokkenheid, korte lijntje en goed advies

De Slaapfabriek heeft ons goed geadviseerd zodat we snel tot de juiste keuzes kwamen. Je krijgt direct de eigenaren aan de lijn die weten waar ze het over hebben.

Aanbevelen? Ja

Judy , Amsterdam

Kussen en topper besteldKussens en topper besteld, deze bevallen zeer goed. Kwaliteit van mijn slaap is er duidelijk op verbeterd !


Aanbevelen? Ja

cloudpillo
Tom Van Oosterwyck

Goede en snelle levering, goede producten. Zowel de kussens als de topper

Goede en snelle levering, goede producten. Zowel de kussens als de topperAanbevelen? Ja

cloudpillo
Mevrouw de Vries

Snelle levering compact ingepakt.Snelle levering in een goede, compacte verpakking.
Aanbevelen? Ja

cloudpillo
Silvia Mulder

TOP matras voor TOP prijs


Al eerder bij dit bedrijf TOPmatrassen gekocht voor de kids. Ook nu weer prima matrassen voor een kleine prijs. Mijn vrouw en ik slapen weer heerlijk.
Aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Jan

Uitgerust wakker worden en een geweldige service.

Goed slapen en uitgerust wakker worden ligt aan meerdere factoren. Maar de matrassen die op maat worden aanbevolen (telefonisch) helpen je hiermee enorm. Ik ben erg tevreden en kan eerlijk zeggen dat ik beter slaap.


Aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Annemarie

Goeie service & producten


Ik zocht al een lange tijd naar een topmatras. Deze zijn over het algemeen aan de prijzige kant. Bij Droommatras viel dit mee, dus had ik geen hoge verwachtingen. Ik nam contact op met de klantenservice wat betreft eventueel terugsturen van producten (ook dit was mogelijk). De klantenservice was goed bereikbaar en hielp goed. Ik slaap nu een tijdje op een topmatras en hoofdkussens van Droommatras en het slaapt fantastisch. Ik slaap weer op een zacht bed en ik word niet meer wakker met nekpijn.


Aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Meike

Veel gestelde vragen over topmatrassen

Over | topmatrassen

Wat is het beste topdekmatras?

Het beste topdekmatras van 2021 is het topdekmatras koudschuim HR60 soft. Dit topmatras ventileert het beste, wordt niet warm is en enorm veerkrachtig.

Hoe lang doe je met een topper?

Een gemiddelde topper gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee, dit is mede afhankelijk van het materiaal en de dikte van de topper. Een topdekmatras is aan vervanging toe als er door slijtage kuilen in de topper ontstaan. Je merkt dan dat je minder prettig erop ligt en dat de topper niet meer voldoende ondersteuning geeft.

Hoe dik moet een topper zijn?

De dikte van een topmatras ligt tussen de 4 en 12 cm. Hoe dikker de topper hoe meer ligcomfort je ervaart.

Wat is beter een koudschuim, traagschuim of latex topper?

Wat beter is voor jou hangt af van jouw persoonlijke wensen en van wat je zoekt in een topmatras.

- Als je graag een goed ventilerende topper wilt kan je het beste kijken naar een topper van koudschuim.
- Wil je graag een topper die zich aanpast aan jouw lichaam, dan is een traagschuimtopper een goede optie.
- Wanneer je een veerkrachtige topper wilt die bovendien geschikt is voor als je een allergie hebt dan is de latex topper een uitkomst.

Hoeveel kost een topmatras gemiddeld?

De prijzen voor een topmatras lopen uiteen. Er zijn al kwalitatief goede topmatrassen te koop voor ongeveer 200 euro. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van uit welk materiaal de topper bestaat. Ook is de afmeting van je huidige matras van invloed op de prijs. Voor een éénpersoonsmatrastopper ben je goedkoper uit dan voor een tweepersoonstopper. De prijzen van een topmatras lopen uiteen van ongeveer 100 euro tot ongeveer 800 euro.

Wat zijn de voordelen van een topmatras?

✅ verhoogt het ligcomfort;
✅ door de hoogte stap je makkelijker uit bed;
✅ middels het gebruik van een topmatras kan je op een simpele manier de naad tussen twee 1-persoonsmatrassen wegwerken;
✅ het beschermt je eigen matras waardoor deze langer meegaat;
✅ het vergemakkelijkt het opmaken van het bed en tevens is het keren van een topper eenvoudiger dan het keren van een zwaar matras.

Is een topmatras duurzaam?

Sommige wel, duurzame topmatrassen zijn de matrassen die gemaakt zijn van koudschuim of van Talalay latex.

Hoe maak ik een topmatras schoon?

De hoes die om een topper heen zit is vaak afritsbaar en kan in de wasmachine gewassen worden of gereinigd worden bij de stomerij. Ook het topmatras zelf kan je eventueel laten reinigen. Tijdens het slapen verliezen we veel vocht en dat vocht trekt dan in het topmatras. Belangrijk is om de topper goed te ventileren, wat je kan doen door overdag een raam op een kier te zetten en de dekens niet over je bed te leggen, maar open te slaan zodat het matras kan luchten.

Daarnaast is het goed om de topper eens per twee weken om te draaien en het matras te stofzuigen. Als je op deze manier het topmatras goed verzorgt zal dat zeker de levensduur van de topper verlengen.

                 

Heb je nu ook interesse in een matras?
Check dan ons artikel hierover!

| De 10 Beste Matrassen Online!