beste-topmatras

Beste Topmatras van 2023 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Topmatras Verdient! 

Bekijk hier onze top 10 topmatrassen van 2023 en ontdek welk topmatras het beste bij jou past!

Beste topmatras 2023. Je hebt vast weleens van een topmatras gehoord: een dun matras dat je over het bestaande matras heen legt voor meer slaapcomfort. Je schaft een topmatras veelal aan samen met een boxspring. Ook wij hebben dit gedaan en wat zijn we blij dat we hiervoor gekozen hebben! Voordat wij een boxspring kochten sliepen we namelijk, zoals zoveel mensen, in een standaard bed. Daarna hebben wij de overstap gemaakt naar een luxe boxspring met een topmatras en dat is de beste beslissing ooit geweest voor ons, we willen echt niets anders meer en slapen nu echt heerlijk! Maar wat is een topmatras nu eigenlijk? Wat zijn de beste toppers voor boxspring? En, heb je deze ook echt nodig op jouw eigen matras?


Een topmatras kent nog een aantal andere namen, zoals bijvoorbeeld topdekmatras of een matrastopper, en is een product dat je over jouw eigen matras heen legt en zorgt voor meer slaapcomfort. Er gaat echt een wereld voor je open zodra je gaat slapen op een matras waar een topmatras aan toegevoegd is! Wanneer je twee aparte matrassen hebt zorgt een topmatras er ook nog voor dat je die nare spleet in het midden niet meer hebt, waardoor je fijn tegen elkaar aan kunt liggen zonder dat iemand tussen de losse matrassen terecht komt.


Wij vonden het zelf erg prettig om bij onze boxspring ook gelijk een topmatras aan te schaffen, omdat we het fijn vinden als we heerlijk naast elkaar kunnen liggen en zo extra slaapcomfort ervaren. Daarbij zorgt een topmatras ervoor dat je eigen matras beter beschermd blijft, waardoor het langer meegaat, dat wil iedereen natuurlijk wel! Nu wil je waarschijnlijk graag weten wat het beste topmatras is voor jouw persoonlijke situatie. En dat is precies wat we je in dit artikel gaan vertellen.

Dit artikel gaat namelijk over welke topmatrassen behoren tot onze top 10! Daarnaast benoemen we alle ins en outs en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van wat voor jou het meest geschikte topmatras zou zijn, wat een keuze maken tussen de verschillende soorten topmatrassen die te krijgen zijn gelijk een stuk makkelijker maakt.

In dit beste topmatras artikel  vergelijken we de 10 Beste Topmatrassen en geven we onze oprechte mening over elk topmatras. Je leest hier onder andere:


 • wat is een topmatras eigenlijk;
 • welke soorten topmatrassen verkrijgbaar zijn;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een topmatras;
 • over het beste topmatras;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle topmatrassen uit onze top 10;
 • over het bestaan van specifieke topmatrassen;
 • klant reviews;
 • veel gestelde vragen over topmatrassen.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste topmatras van 2023 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste topmatras, waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw topmatras en wat de voor- en nadelen zijn van de topmatrassen uit onze top 10
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk topmatras een bepaalde prijs. Wij zijn bij het beoordelen van de topmatrassen in onze top 10 uit gegaan van de maat 160x200 centimeter, de aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een topmatras van die afmetingen. Als je op zoek bent naar een topmatras in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elk topmatras uit onze top 10 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je  op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende topmatrassen.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 10 topmatrassen de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De topmatrassen die wij gekozen hebben voor onze top 10 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan, het lichaam optimaal ondersteunen en een proefperiode aangeboden wordt bij de aanschaf van deze topmatrassen.

Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Voor welk topmatras hebben wij toen gekozen?

Toen wij zeker wisten dat we op ons eigen matras een topmatras wilden, zijn we uit gaan zoeken welk type topmatras dit dan moest zijn. Voor ons was het belangrijkste vereiste dat het moest gaan om een topmatras met een goed ventilatievermogen. 

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een matrastopper van koudschuim, wat voor ons ideaal is omdat dit materiaal goed ventileert en de warmte niet vasthoudt. Door het gebruik van een topmatras houden we ons eigen matras daarnaast ook nog eens goed beschermd, waardoor het een langere levensduur heeft en het topmatras zorgt ervoor dat we hoger liggen en meer slaapcomfort ervaren. 

We kunnen het iedereen aanraden! Ook hebben we door het gebruik van dit topmatras geen last meer van de eerder genoemde naad tussen de 2 losse matrassen in.


Beste topmatras-Zie hier onze top 10

Zie hieronder een overzicht van de 10 topmatrassen die bij ons het best scoren. De prijzen zijn gebaseerd op de meest gangbare maat van 160 centimeter x 200 centimeter. Uiteraard zijn er veel meer maten beschikbaar en daarbij horen natuurlijk ook verschillende prijzen.

01. Topdekmatras koudschuim HR60 soft
02. Topper Talalay latex
03. Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot
04. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot
05. Topdekmatras traagschuim
06. Topper traagschuim
07. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot
08. Topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion®
09. Topper koudschuim
10. Topdekmatras natuur latex

Verder op in dit artikel komen er ook specifieke topmatrassen aan bod. Waaronder:

 • anti- allergisch topmatras;
 • op maat gemaakt topmatras.Zie hieronder onze sterrenboordeling

topdekmatras-koudschuim-hr60-soft-slapenonline

1. Topdekmatras koudschuim HR60 soft

Slapen online

€369-
topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547

2. Topper Talalay latex


De-Slaapfabriek

€599,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

3. Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot

De-Slaapfabriek
€825,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

4. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot

De-Slaapfabriek

€625,-
topdekmatras-traagschuim-slapenonline

5. Topdekmatras traagschuim


Slapen online
€179,-
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

7. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot


De-Slaapfabriek
€850,-
topdekmatras-traagschuim-koudschuim-twin-motion-slapenonline

8. Topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion®

Slapen online

€179,-
topdekmatras-natuur-latex-slapenonline

10. Topdekmatras natuur latexSlapen online

€179,-

Wat is een topmatras eigenlijk?

Een topmatras is een slaapcomfort verhogend, dun matras, met een dikte van ongeveer minimaal 4 tot maximaal 12 centimeter, dat je over je eigen matras heen legt. Daarnaast word een topmatras ook veel gebruikt om de vervelende naad tussen 2 losse matrassen weg te werken. 

Wanneer het matras dat je hebt niet meer fijn ligt hoef je niet gelijk een nieuw matras aan te schaffen, er is namelijk een perfecte oplossing beschikbaar voor dit probleem: leg een topmatras op het matras en je verlengt de levensduur van het matras zeker met nog een paar jaar.


Heb jij nu een elektrische boxspring, dan heb je geen gewone topper nodig maar een splittopper. Wil je hier meer informatie over?

Check dan ons artikel:

|De 6 Beste Splittoppers Online!

Waarom is het goed om een topmatras te gebruiken?


Zoals we hierboven beschreven hebben is een topmatras goed om het slaapcomfort te verhogen. Topmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en verschillende diktes? Maar hoe dik moet een topmatras zijn? Als je goed weet waar je behoefte aan hebt en waar je op moet letten is het makkelijker om te kiezen tussen alle topmatrassen die te koop zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een goed ventilerend matras of voor een zich aan jouw lichaamstemperatuur aanpassend matras.

Door het gebruik van een topmatras kunnen rugklachten afnemen, het zorgt namelijk voor de juiste drukverdeling. Een topmatras kan zorgen voor stevigheid of juist het slaapcomfort verzachten in het geval dat je nu eigenlijk een te hard matras hebt.

Ook beschermt het topmatras jouw eigen matras, zodat het matras langer meegaat. Een bijkomend voordeel is dat een topmatras lichter van gewicht is en daardoor makkelijker omgedraaid kan worden dan een gewoon matras, waardoor je meer gemak ervaart bij het opmaken van het bed.

Welke soorten topmatrassen zijn er?

Er is keuze uit verschillende soorten topmatrassen, maar welke topper moet je nu kiezen? Elk type topmatras uit een ander materiaal met bijbehorende kenmerken. Hieronder leggen we per type materiaal uit wat het doet en wat de voordelen ervan zijn, we hopen dat je hierdoor een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn.


Koudschuim-topper

Koudschuim is de meest gebruikte schuimsoort in matrassen, door de open celstructuur ventileert het zeer goed, laat het vocht goed door, blijft het koel (qua temperatuur blijft het materiaal neutraal), gaat het langer mee en ontstaat nauwelijks kuilvorming.


Koudschuim is overigens een schuimsoort met een hoge veerkracht. De HR waarde staat voor High Resilience en betekent: hoe hoger de waarde, hoe meer veerkracht. Een HR waarde van 30 of 40 staat voor een lage veerkracht en een HR van 60 heeft een hoge veerkracht. Een hoge HR waarde betekent dus ook een goed veerkrachtig schuim.


Traagschuim-topper

Traagschuim (ook wel memory-foam genoemd) is een zacht materiaal, dat als het ware een mal vormt van je lichaam en zich daardoor het beste van alle andere materialen aan je lichaam aanpast, heeft een hoog ligcomfort en het voorkomt kuilvorming. Dit is erg fijn en weldadig als je lichaam gevoelig is. 


Daarnaast is traagschuim drukverlagend, wat ideaal is als je pijnklachten ervaart. In tegenstelling tot koudschuim zal traagschuim warmer worden naarmate je er langer op ligt, het ventileert echter wel minder goed dan koudschuim.


Latex-topper

Een topmatras van latex is anders dan die van traagschuim of koudschuim. Koudschuim ventileert bijvoorbeeld beter. Wist je echter dat latex afkomstig is van de rubberboom!? Het is een natuurproduct met een antibacteriële en schimmelwerende werking. 

Als je op zoek bent naar een veerkrachtig, zich naar het lichaam vormend topmatras dat zachte ondersteuning biedt en hetzelfde comfortgevoel heeft als een koudschuim topmatras is een topmatras van latex de juiste keuze voor jou!  


Er zijn twee verschillende soorten latex, namelijk gewone latex en Talalay latex. Het verschil is dat bij gewone latex de celstructuur dicht blijft en bij Talalay latex de celstructuur open wordt gebroken, met als resultaat een goede ventilatie en snelle verdamping van vocht. 

Bij twijfel tussen gewone latex en Talalay latex is het advies om te kiezen voor de Talalay latex, omdat dit materiaal duurzamer is en beter ventileert.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een topmatras?

Wanneer je een topmatras gaat aanschaffen is het handig om op een aantal dingen te letten, zoals:

. afmetingen van het bed: heb je een eenpersoonsbed, een zogenaamde twijfelaar of een tweepersoonsbed? Het is belangrijk om de exacte afmetingen van jouw matras te weten zodat het topmatras dezelfde afmeting heeft.;

. wanneer je een gewoon bed of boxspring hebt volstaat een standaard topmatras. Als je een elektrisch bed of elektrische boxspring hebt, heb je een splittopper nodig;

. het materiaal waar de topper van is gemaakt: Er is keuze uit meerdere materialen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Maar welke topper met je nu kiezen? Wat vind jij belangrijk bij de aanschaf van een topmatras? Kies in ieder geval voor goed ventilerend materiaal als je het snel warm hebt of veel transpireert;

. stevigheid van een topmatras: hoe stevig een topmatras moet zijn hangt onder andere af van jouw lichaamsgewicht. Het is belangrijk om te kijken wat goed bij jouw lichaam past. Is dat meer ondersteuning, zachtheid of juist een goede drukverdeling?;

. slaaphouding van jouw voorkeur: je wilt dat het topmatras je voldoende ondersteuning geeft of juist verlichting geeft indien je pijnklachten ervaart. In dat geval moet een topmatras goede drukverlaging en drukverdeling geven. Wanneer je graag op je zij slaapt is het handig om te kiezen voor een wat zachter topmatras. Als je een buik- of rugslaper bent is het verstandig om te kiezen voor een steviger topmatras;

. dikte van het topmatras: Hoe dik moet een topmatras zijn? gemiddeld zijn topmatrassen tussen de 4 en 12 centimeter dik.  Als je kiest voor een dunner topmatras zal dit minder ondersteuning geven;

. wat is nu een gemiddelde prijs voor een topmatras? Indien je kiest voor kwalitatief goede materialen en een goede dikte ben je gemiddeld tussen de 100 en 600 euro kwijt . Voor topmatrassen met een keurmerk of een merk betaal je meer. Daarnaast betaal je ook meer voor een splittopper, omdat deze speciaal gemaakt zijn voor elektrische boxsprings of elektrische bedden.


Maar wat zijn nu de beste toppers voor een boxspring?

Beste topmatras - top 10

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze topmatrassen geselecteerd zijn voor onze top 10! Wij hebben gekeken bij twee slaapspeciaalzaken die gespecialiseerd zijn in matrassen, topmatrassen, boxsprings, bedden, beddengoed en lattenbodems.

De webwinkel Slapen Online heeft een keurmerk in de vorm van het thuiswinkel waarborg, over deze webwinkel zijn erg mooie reviews te lezen en men waardeert de webwinkel gemiddeld met het cijfer 9!

De-Slaapfabriek heeft eveneens goede recensies, de gemiddelde waardering is het cijfer 8! De-Slaapfabriek is specialist in extra grote en afwijkende maten en is erg sterk in maatwerk.

Beide slaapspeciaalzaken leveren niet alleen aan de consument, maar hebben ook zakelijke klanten, zoals hotels, B&B's en vakantieparken. Ook wanneer je een matras nodig hebt voor een camper of boot kan dat op maat worden gemaakt bij De-Slaapfabriek.

Nummer 1

topdekmatras-koudschuim-hr60-soft-slapenonline

1. Topdekmatras koudschuim HR60 softDit topmatras staat voor ons duidelijk op nummer 1 uit onze beste topmatras top 10! De reden is dat dit topmatras het beste ventileert, niet warm wordt en enorm veerkrachtig is.

Dit topmatras is verkrijgbaar bij Slapen Online, een bedrijf dat zich al 3 generaties lang volledig richt op het onderwerp slapen en alles wat daarbij hoort, daarbij willen ze de consument online oprecht goed helpen. Slapen Online hecht veel waarde aan persoonlijke service en aangezien ze 25 jaar vakkennis in huis hebben kan eigenlijk iedere vraag wel beantwoord worden.

Het topdekmatras koudschuim HR60 soft is een heel fijn topmatras dat absoluut bijdraagt aan een verhoogd ligcomfort. Met een hoge HR waarde van 60, weet je zeker dat het matras voorzien van is van een goed veerkrachtig schuim. Koudschuim HR 60 ventileert het beste, de temperatuur van het matras blijft neutraal en er ontstaat geen kuilvorming. Dit topdekmatras kan je in twee hardheden bestellen, namelijk soft en medium, ook is het verkrijgbaar in veel verschillende maten. Daarbij is de hoes die om het topdekmatras zit wasbaar op 30 graden of te reinigen bij de stomerij.

Hieronder hebben we de voor en nadelen van dit topdekmatras voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen Topdekmatras koudschuim HR60 soft:

 • hoge HR waarde van 60;
 • zeer goed ventilerend koudschuim;
 • beschikbaar in zowel soft als medium;
 • een dikte van 7 centimeter;
 • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
 • geschikt om een gewicht te dragen tot maximaal 130 kilogram;
 • inclusief dubbeldoek hoes;
 • 2 jaar garantie.

  Nadelen Topdekmatras koudschuim HR60 soft:

  • het kan het gevoel geven dat je op een wat harder matras ligt ten opzichte van de hardheid van jouw huidige matras;
  • indien je een liefhebber van warmte bent is een koudschuim topper niet prettig, het materiaal houdt namelijk geen warmte vast;
  • gratis levering, maar niet verder dan tot de eerste drempel.
topdekmatras-koudschuim-hr60-soft-slapenonline
€ 369,-

Prijs van het Topdekmatras koudschuim HR60 soft:

We geven het fijne topdekmatras koudschuim HR60 soft 5 sterren, omdat dit topmatras het beste ventileert en voorzien is van een hoge HR waarde, waardoor het schuim erg veerkrachtig is.

Nummer 2

topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547

2. Topper Talalay latex


Deze matrastopper van Talalay latex is de best ventilerende topper als het gaat om toppers gemaakt van het materiaal latex. En staat op nummer 2 uit onze beste topmatras top 10. De Talalay topper is een luxe natuurproduct en erg geschikt voor mensen die rugklachten hebben.  En wordt ook wel gezien als de beste topper voor rugklachten. Het is een zacht matras en verkrijgbaar in veel verschillende maten, waarbij de maten 90×200, 160×200, 180×200 en 180×210 binnen 10 dagen geleverd kunnen worden en de overige maten een fabriekslevertijd van 4 weken hebben. De topper heeft een witte, afritsbare 3D hoes die op een maximale temperatuur van 40 graden gewassen kan worden.

Hieronder hebben we de voor en nadelen van deze topper op een rijtje gezet.

  Voordelen Topper Talalay latex:

  • luxe natuurproduct;
  • zeer goed ventilerende topper;
  • extra geschikt voor mensen met rugklachten;
  • dikte van 8 centimeter;
  • 2 jaar garantie;
  • 150 dagen omruilgarantie. 

  Nadelen Topper Talalay latex:

  • deze topper kan te warm zijn voor sommige mensen;
  • een Talalay topper is in verhouding met een gewone latex topper duurzamer en ventileert beter, maar is daardoor ook een stuk duurder;
  • niet alle maten worden binnen 10 dagen geleverd. Heb je een maat nodig die daarbuiten valt dan is de levertijd 4 weken. Handig om te weten wanneer je de topper snel in huis wilt hebben.
topper-talalay-latex-de-slaapfabriek-1024x547
€ 599,-

Prijs van de Topper Talalay latex:

Wij geven de Talalay topper 5 sterren. Dit omdat de Talalay topper de beste is onder de latex toppers, een natuurproduct is en het beste ventileert. Daarbij is dit de beste topper voor rugklachten.

Nummer 3 

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

3. Traagschuim Topper Comforta Visco Van Landschoot


Deze topper van traagschuim is de beste topper wanneer een ideale drukverdeling wenselijk is. En staat op nummer 3 uit onze beste topmatras top 10. Als je last hebt van (terugkerende) rug- en overige lichamelijke klachten zorgt deze topper ervoor dat je zo min mogelijk drukpunten hebt tijdens het slapen, wat erg veel slaapcomfort geeft. Daarbij is dit een dikke topper, wat zorgt voor optimaal ligcomfort. De topper is in twee hardheden beschikbaar, namelijk soft en medium. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes. Deze topper is in veel verschillende maten beschikbaar.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

  Voordelen Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

  • ideale drukverdeling voor als je last hebt van rug- of andere lichamelijke klachten;
  • de traagschuim topper is maar liefst 12 centimeter dik, perfect voor optimaal ligcomfort;
  • 2 jaar garantie;
  • 150 dagen omruilgarantie.

  Nadelen Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

  • een traagschuim topper houdt warmte vast. Als je dit niet wilt kan je hier beter niet voor kiezen;
  • heeft een niet-optimaal ventilerend vermogen;
  • deze topper valt binnen het duurdere segment en daar betaal je dan ook voor;
  • levertijd op van 3 tot 6 weken.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€ 825,-

Prijs van de Traagschuim topper Comforta Visco Van Landschoot:

De Traagschuim topper Visco Van Landschoot geven wij 5 sterren. Dit omdat deze topper vanwege de optimale drukverdeling ideaal is voor mensen die rug- en/of overige lichamelijke klachten hebben.

Nummer 4

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

4. Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot


Deze topper van koudschuim heeft een zeer goed ventilerend vermogen en blijft hierdoor neutraal qua temperatuur, aangezien warmte niet vastgehouden wordt. Een ideaal En staat op nummer 4 uit onze beste topmatras top 10. product voor iedereen die bijvoorbeeld veel zweet gedurende de nacht en juist lichaamswarmte kwijt wil raken tijdens het slapen. De hardheid van de topper is medium en er zit een witte, afritsbare hoes bij. Deze topper is in veel verschillende maten beschikbaar.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot:

    • zeer goed ventilerend;
    • dikte van maar liefst 12 centimeter voor een optimaal ligcomfort;
    • 2 jaar garantie;
    • 150 dagen omruilgarantie.

    Nadelen Koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot:

    • als  je van warmte houdt kan je beter een traagschuim topper nemen die warmer wordt als je er op ligt;
    • de afritsbare hoes kan je niet wassen. maar moet je laten reinigen bij de stomerij;
    • er zit een langere levertijd op van 3 tot 6 weken.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€ 625,-

Prijs van de Koudschuim Topper Comforta HR Van Landschoot:

We geven de koudschuim topper Comforta HR Van Landschoot 5 sterren. Dit omdat deze topper zeer goed ventileert en 12 centimeter dik is, waardoor deze matrastopper een optimaal ligcomfort geeft.

Nummer 5

topdekmatras-traagschuim-slapenonline

5. Topdekmatras traagschuim


Dit topdekmatras van traagschuim zorgt voor een extra comfortlaag bovenop je eigen matras. En staat op nummer 5 uit onze beste topmatras top 10. Deze topper is drukverlagend en zorgt ervoor dat je minder drukpunten hebt als je slaapt. Er zit een basic hoes bij die gewassen kan worden op 30 graden of gereinigd kan worden bij de stomerij. Beide kanten van dit topmatras kunnen beslapen worden, wat wel uitzonderlijk is. Daarnaast is dit topdekmatras in veel verschillende maten verkrijgbaar.

Hieronder hebben we de voor en nadelen van het topdekmatras traagschuim op een rijtje gezet.

    Voordelen Topdekmatras traagschuim:

    • werkt drukverlagend;
    • in veel verschillende maten verkrijgbaar;
    • kan een gewicht dragen tot ongeveer 120 kg;
    • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
    • snelle levertijd van 3 tot 5 werkdagen;
    • 2 jaar garantie.

    Nadelen Topdekmatras traagschuim:

    • deze traagschuimtopper wordt warmer wanneer je er langer op ligt. Als je dit vervelend vindt kan je bijvoorbeeld beter voor een koudschuim matras kiezen;
    • het topdekmatras is niet heel dik, namelijk maar 4 centimeter;
    • wordt geleverd tot de eerste drempel.
topdekmatras-traagschuim-slapenonline
€ 359,-
€179,-

Prijs van het Topdekmatras traagschuim:

Dit topdekmatras geven wij 4 sterren. Het matras heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en een snelle levertijd.

Nummer 6

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

6. Topper traagschuim


Deze topper van traagschuim is zacht en drukverlagend, wat ideaal is als je last hebt van rug- en/of overige lichamelijke klachten, daarnaast heeft dit product de eigenschap dat het de lichaamstemperatuur aanneemt. En staat op nummer 6 uit onze beste topmatras top 10. Dit topmatras wordt geproduceerd in Nederland en is te krijgen in veel verschillende maten. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen topper traagschuim:

   • zachte topper;
   • werkt drukverlagend;
   • neemt de lichaamstemperatuur aan;
   • verkrijgbaar in veel verschillende maten;
   • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
   • binnen 5 werkdagen in huis;
   • 2 jaar garantie.

     Nadelen topper traagschuim:

     • de hoes is enkel te reinigen bij de stomerij;
     • het topdekmatras is niet heel dik, namelijk maar 4 centimeter.
topper-traagschuim-de-slaapfabriek
€349,-

Prijs van de Topper traagschuim:

Deze topper traagschuim geven we 4 sterren. Dit omdat de topper prima is voor als je niet heel veel geld wilt uitgeven, maar toch een kwalitatief goede topper in huis wilt hebben.

Nummer 7

traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot

7. Latex topper Comforta Latex Van Landschoot


Deze topper van Latex is soepel, zacht en gemaakt van natuurlatex. Doordat de kern van de topper bestaat uit een combinatie van natuurlijk rubber en een synthetische component is dit een duurzaam product. En staat op nummer 7 uit onze beste topmatras top 10. De topper heeft een goede ventilerende werking en een optimaal ligcomfort door een extra dikte van 12 centimeter, ook sluit de topper erg goed aan op het lichaam en is in twee hardheden te verkrijgen, namelijk in soft en medium. Het product is in veel verschillende maten leverbaar en voorzien van een witte hoes die afgeritst kan worden.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

   • gemaakt van natuurlatex;
   • goed ventilerend;
   • soepel en zacht materiaal;
   • te verkrijgen in zowel soft als medium;
   • in veel verschillende maten leverbaar;
   • dikte van 12 centimeter voor optimaal ligcomfort;
   • 2 jaar garantie.

      Nadelen Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

      • valt in een duurdere prijsklasse;
      • levertijd tussen 3 en 6 weken;
      • wat lastig om te keren.
traagschuim-topper-comforta-visco-van-landschoot
€850,-

Prijs van de Latex topper Comforta Latex Van Landschoot:

Deze latex topper krijgt van ons 4 sterren. Dit omdat de extra dikke topper goed ventileert en erg zacht is, waardoor deze goed aansluit op het lichaam.

Nummer 8

topdekmatras-traagschuim-koudschuim-twin-motion-slapenonline

8. Topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion®

 


Het topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion® heeft het beste van twee werelden en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, zowel uit koudschuim als uit traagschuim. De bovenkant is voorzien van traagschuim en de onderkant bestaat uit koudschuim. Deze specifieke samenstelling van dit topdekmatras zorgt ervoor dat zowel de schouders als de heupen goed wegzakken in het matras en het lichaam drukverlagend ondersteunt. Ook is dit topdekmatras een ideale oplossing als je last hebt van rug-, nek-, en/of schouderproblemen! En staat op nummer 8 uit onze beste topmatras top 10

Het topdekmatras bestaat uit 2 delen: Hybride Gel Traagschuim helpt om de  lichaamstemperatuur te neutraliseren en HR Koudschuimzorgt voor een optimale ondersteuning. De topper is ook voorzien van een 3D air ventilatieband aan de zijkanten, dit zorgt ervoor dat de topper koel en zeer luchtdoorlatend is, erg fijn voor diegenen die het snel warm hebben.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

   Voordelen Topdekmatras traagschuim  & koudschuim Twin Motion®

   • goede prijs/kwaliteit verhouding;
   • comforthoogte van 8 centimeter;
   • ventileert zeer goed door natuurlijk en ademend materiaal;
   • het gebruik van meerdere, verschillende soorten lagen zorgt voor ultieme lichaamsondersteuning;
   • door de 4 elastieken banden blijft de topper goed op zijn plek liggen;
   • garantie van 3 jaar;
   • snelle levering.

       Nadelen Topdekmatras traagschuim  & koudschuim Twin Motion®

       • dit topmatras kan niet direct in gebruik genomen worden, het kan tot 72 uur duren voordat de topper de juiste vorm heeft;
       • in een beperkt aantal maten beschikbaar. 
topdekmatras-traagschuim-koudschuim-twin-motion-slapenonline
€ 318,-
€179,-

Prijs van het Topdekmatras traagschuim & koudschuim Twin Motion:

We geven dit topdekmatras traagschuim en koudschuim Twin Motion 4 sterren, omdat dit topmatras een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft en met 8 centimeter een mooi dik topmatras is dat het ligcomfort zeker verhoogt.

Nummer 9

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

9. Topper koudschuim


De topper koudschuim is een goed ventilerende topper die niet warm wordt en is vanwege het gebruikte materiaal heel geschikt voor mensen met rugklachten. En staat op nummer 9 uit onze beste topmatras top 10. Als je een goede topper wilt, maar niet een heel groot budget hebt is deze topper een goede aankoop. Deze topper met witte, afritsbare hoes is in veel verschillende maten verkrijgbaar.

   Voordelen Topper koudschuim:

   • goede prijs/kwaliteit verhouding;
   • ventileert goed;
   • wordt niet warm;
   • ook geschikt voor mensen met rugklachten;
   • 2 jaar garantie;
   • snelle levertijd van 5 werkdagen;
   • Oeko-tex 100 gecertificeerd.

      Nadelen Topper koudschuim:

      • een wat dunner topmatras, namelijk 4 centimeter;
      • HR waarde van 45, wat niet erg hoog is. Hoe hoger de waarde, hoe meer veerkracht er in het schuim zit;
      • de hoes is enkel te reinigen bij de stomerij.
topper-traagschuim-de-slaapfabriek
€329,-

Prijs van de Topper koudschuim:

Deze topper koudschuim vinden we 3 sterren waard. Dit omdat het een kwalitatief goede topper is waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

Nummer 10

topdekmatras-natuur-latex-slapenonline

10. Topdekmatras natuur latex


Het topdekmatras heeft een kern van natuur latex en door het traagschuim is de topper veerkrachtig, wat voor een goede ondersteuning zorgt voor je lichaam. En staat op nummer 10 uit onze beste topmatras top 10. Dit is een duurzaam product omdat latex een natuurlijk materiaal is, afkomstig van de eerder al genoemde rubberboom. Om de topper, die in veel verschillende maten verkrijgbaar is, zit een basic hoes die je op een temperatuur van 30 graden kan wassen.

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen Topdekmatras natuur latex:

    • natuur product;
    • goede ondersteuning van het lichaam;
    • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
    • snelle levertijd van 3 tot 5 werkdagen;
    • 2 jaar garantie.

        Nadelen Topdekmatras natuur latex:

        • de dikte van het matras is beperkt, namelijk 4 centimeter;
        • dit topmatras wordt gratis, maar wel maar tot de eerste drempel, geleverd.
topdekmatras-natuur-latex-slapenonline
€ 359,-
€179,-

Nadelen Topdekmatras natuur latex:

We geven het topdekmatras natuur latex 3 sterren. Dit omdat het een natuurproduct is dat veel ondersteuning geeft.


Specifieke topmatrassenGoed anti-allergie topmatras

topper-koudschuim-bamboe-hoes-detail-de-slaapfabriek

Beste bamboehoes topper


Goed om te weten is dat als je allergisch bent een topmatras met een bamboe hoes erg geschikt is! Bamboe is namelijk een milieuvriendelijk product met een groot absorptievermogen. De bamboe hoes regelt van nature het slaapklimaat en werkt daardoor als een natuurlijke airconditionering, in de zomer voelt de hoes heerlijk koel aan en in de winter behaaglijk warm. Ook is een bamboe hoes 2 keer zo dik als een standaard hoes en bamboe hoezen worden op een duurzame manier geproduceerd. Wat ons betreft echt een heel fijn product!

Hieronder hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.

    Voordelen topper koudschuim bamboe hoes:

    • antibacterieel en anti-allergisch;
    • groot absorptievermogen;
    • ventileert goed;
    • geschikt voor mensen met rugklachten;
    • voelt erg zacht aan;
    • 2 jaar garantie;
    • snelle levertijd van 1 tot 5 werkdagen.

        Nadelen topper koudschuim bamboe hoes:

        • de dikte van de topper is beperkt, slechts 5 centimeter;
        • de topper heeft een HR waarde van 45, dat is niet erg hoog. Hoe hoger de HR waarde, hoe meer veerkracht er in het schuim zit.
topper-koudschuim-bamboe-hoes-detail-de-slaapfabriek
€249,-

Prijs van Topper koudschuim bamboe hoes:

Deze topper koudschuim bamboe hoes krijgt van ons 5 sterren. De topper is zeer geschikt voor mensen met een allergie en heeft daarnaast een groot absorptievermogen.Heel fijn is dat de hoes koel is in de winter en warm in de zomer.

Goed ventilerend koudschuim matras wat op maat gemaakt wordt.

topper-traagschuim-de-slaapfabriek

Topdekmatras op maat


Iets om te onthouden: als je een specifieke, van de standaard maten afwijkende maat topdekmatras nodig hebt  - voor bijvoorbeeld de caravan, camper, vouwwagen of boot – is het zelfs mogelijk om een topdekmatras op maat te laten maken. Zo’n op maat gemaakt topdekmatras heeft een dikte van 4 centimeter en is gemaakt van erg goed ventilerend koudschuim dat niet warm wordt. Ideaal voor als je de topper wilt gebruiken tijdens vakanties. Om de topper zit een witte, afritsbare hoes die te reinigen is bij de stomerij.

Je kunt dit topdekmatras van koudschuim volledig op maat laten maken voor een betaalbare prijs.

Conclusie

In dit beste topmatras van 2023 artikel hebben wij de 10 beste topmatrassen voor je uitgezocht, zodat je makkelijker de keuze kunt maken welk materiaal het best bij jou past. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor- en nadelen kan je zelf beslissen welk topmatras geschikt voor jou is.

Wat belangrijk is bij het kiezen van een topmatras is dat deze zowel binnen je budget past ,als bij jouw persoonlijke wensen. Zoals hierboven beschreven zijn er tegenwoordig veel kwalitatief goede topmatrassen te koop.

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de verschillende topmatrassen. Zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken bij het kiezen van een topmatras. Veel succes 🙂

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Duidelijke website, goede spullen voor een redelijke prijs en goede service

Hebben 12 jaar geleden een grote bestelling gedaan voor ons huis in Spanje, heel tevreden met de kwaliteit van al het geleverde (bedden/matrassen/toppers/etc). Hadden na 12 jaren wat nieuwe hoeslakens nodig en het was het gemakkelijk deze bij te bestellen. Duidelijke website, goede spullen voor een redelijke prijs en goede service.


Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein
Frank , Sassenheim

In een woord geweldig!
Website duidelijk. Communicatie is top,krijgt mail hoe het met de levering verloopt. Keurig verpakt. Voordelig geprijst!

Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein
Arien , Heerde

Weer prima geregeld!

Zeer klantvriendelijk en geweldige service.
Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein
Toon , Asten

Zeer tevreden


Goeie en mooie kwaliteit. Hebben een heerlijk dikke zachte en luxe nieuwe topper. We hadden een kleine beschadiging werd heel snel en vriendelijk op gereageerd en opgelost. Snel geleverd, wij raden jullie aan :)
Aanbevelen? Ja

Some person - Company BV

Goede Service, Goede afspraken, goede kwaliteit !!

Wij hebben hier onze boxsprings en matrassen en toplaag besteld. Ondanks de Coronatijd op tijd geleverd. Telefonisch contact is zeer goed en duidelijk. Levering zeer correct en voor ons : We slapen nu al 6 weken elke nacht heerlijk !!!!.


Aanbevelen? Ja

Rob , Koningsbosch

Persoonlijke betrokkenheid, korte lijntje en goed advies

De Slaapfabriek heeft ons goed geadviseerd zodat we snel tot de juiste keuzes kwamen. Je krijgt direct de eigenaren aan de lijn die weten waar ze het over hebben.

Aanbevelen? Ja

Judy , Amsterdam

Veel gestelde vragen over topmatrassen

Over | topmatrassen

Wat is het beste topdekmatras?

Het beste topdekmatras van 2021 is het topdekmatras koudschuim HR60 soft. Dit topmatras ventileert het beste, wordt niet warm is en enorm veerkrachtig.

Hoe lang doe je met een topper?

Een gemiddelde topper gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee, dit is mede afhankelijk van het materiaal en de dikte van de topper. Een topdekmatras is aan vervanging toe als er door slijtage kuilen in de topper ontstaan. Je merkt dan dat je minder prettig erop ligt en dat de topper niet meer voldoende ondersteuning geeft.

Hoe dik moet een topper zijn?

De dikte van een topmatras ligt tussen de 4 en 12 cm. Hoe dikker de topper hoe meer ligcomfort je ervaart.

Wat is beter een koudschuim, traagschuim of latex topper?

Wat beter is voor jou hangt af van jouw persoonlijke wensen en van wat je zoekt in een topmatras.

- Als je graag een goed ventilerende topper wilt kan je het beste kijken naar een topper van koudschuim.
- Wil je graag een topper die zich aanpast aan jouw lichaam, dan is een traagschuimtopper een goede optie.
- Wanneer je een veerkrachtige topper wilt die bovendien geschikt is voor als je een allergie hebt dan is de latex topper een uitkomst.

Hoeveel kost een topmatras gemiddeld?

De prijzen voor een topmatras lopen uiteen. Er zijn al kwalitatief goede topmatrassen te koop voor ongeveer 200 euro. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van uit welk materiaal de topper bestaat. Ook is de afmeting van je huidige matras van invloed op de prijs. Voor een éénpersoonsmatrastopper ben je goedkoper uit dan voor een tweepersoonstopper. De prijzen van een topmatras lopen uiteen van ongeveer 100 euro tot ongeveer 800 euro.

Wat zijn de voordelen van een topmatras?

✅ verhoogt het ligcomfort;
✅ door de hoogte stap je makkelijker uit bed;
✅ middels het gebruik van een topmatras kan je op een simpele manier de naad tussen twee 1-persoonsmatrassen wegwerken;
✅ het beschermt je eigen matras waardoor deze langer meegaat;
✅ het vergemakkelijkt het opmaken van het bed en tevens is het keren van een topper eenvoudiger dan het keren van een zwaar matras.

Is een topmatras duurzaam?

Sommige wel, duurzame topmatrassen zijn de matrassen die gemaakt zijn van koudschuim of van Talalay latex.

Hoe maak ik een topmatras schoon?

De hoes die om een topper heen zit is vaak afritsbaar en kan in de wasmachine gewassen worden of gereinigd worden bij de stomerij. Ook het topmatras zelf kan je eventueel laten reinigen. Tijdens het slapen verliezen we veel vocht en dat vocht trekt dan in het topmatras. Belangrijk is om de topper goed te ventileren, wat je kan doen door overdag een raam op een kier te zetten en de dekens niet over je bed te leggen, maar open te slaan zodat het matras kan luchten.

Daarnaast is het goed om de topper eens per twee weken om te draaien en het matras te stofzuigen. Als je op deze manier het topmatras goed verzorgt zal dat zeker de levensduur van de topper verlengen.

                 

Heb je nu ook interesse in een matras?
Check dan ons artikel hierover!

| De 10 Beste Matrassen Online!