Beste-splittopper

Beste Splittopper van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Splittopmatras Verdient!

Bekijk hier onze top 6 splittopmatrassen van 2024 en ontdek welke splittopper het beste bij jou past!

Beste splittoper 2024: Behalve topmatrassen of toppers die je over jouw eigen matras kunt leggen zijn er ook zogenaamde splittopmatrassen. Een splittopmatras gebruik je als je een elektrische boxspring of een verstelbaar bed hebt. Omdat bij dit type bedden de hoofdsteun omhoog kan zal je een topper moeten hebben die daarop aangepast is. Het mooie is dat een splittopmatras een split aan de bovenkant heeft zodat de topper mee beweegt wanneer je de hoofdsteun van het bed omhoog laat gaan. Zo kan je toch het heerlijke ligcomfort van een topmatras ervaren, helemaal aangepast aan jouw elektrische boxspring of verstelbare bedbodem!


Natuurlijk zijn er veel verschillende splittopmatrassen beschikbaar die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Als het zo is dat je extra comfort belangrijk vindt en je vaak last hebt van die vervelende naad tussen twee losse éénpersoonsmatrassen in hoef je dus niet bang te zijn dat je daar geen topper voor zult vinden. De oplossing voor een elektrische boxspring of verstelbare bedbodem is in dat geval namelijk een splittopmatras.


Waarschijnlijk wil je graag weten wat het beste type splittopmatras zou zijn voor jouw eigen situatie. En dat is precies wat wij je in dit artikel gaan vertellen!


Dit artikel gaat namelijk over welke splittopmatrassen behoren tot onze top 6! Daarnaast benoemen we alle ins en outs en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van wat voor jou het meest geschikte splittoptopmatras zou zijn, wat een keuze maken tussen de verschillende soorten splittopmatrassen die te krijgen zijn gelijk een stuk makkelijker maakt.

In dit beste splittopper artikel vergelijken we de 6 Beste splittoppers geven we onze oprechte mening over elk topmatras. Je leest hier onder andere:


 • wat is een splittopper eigenlijk;
 • welke soorten splittoppers verkrijgbaar zijn;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een splittopper;
 • over de beste splittopper;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle topmatrassen uit onze top 6;
 • klant reviews;
 • veel gestelde vragen over splittoppers.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste splittopper van 2024  - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste splittoppers, waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw splittopper en wat de voor- en nadelen zijn van de splittoppers uit onze top 6
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk splittopmatras een bepaalde prijs. Wij zijn bij het beoordelen van de splittoppers in onze top 6 uit gegaan van de maat 160x200 centimeter, de aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een splittopper van die afmetingen. Als je op zoek bent naar een splittopper in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elk splittopmatras uit onze top 6 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je  op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende splittopmatrassen.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 6 splittopmatrassen de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De splittoppers die wij gekozen hebben voor onze top 6 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan, het lichaam optimaal ondersteunen en een proefperiode aangeboden wordt bij de aanschaf van deze splittopmatrassen.
Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.


Beste splittopper–zie hier onze top 6

Zie hieronder de naar onze mening 6 beste splittopmatrassen. De prijzen zijn gebaseerd op de meest gangbare maat van 160 centimeter x 200 centimeter. Uiteraard zijn er veel meer maten verkrijgbaar en daarbij worden natuurlijk ook verschillende prijzen gehanteerd.

1. koudschuim splittopper Comforta HR van Landschoot
2. traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot
3. splittopper Talalay latex
4. splittopper Comforta Latex Van Landschoot
5. splittopdek matras koudschuim
6. splittopper traagschuim


Zie hieronder onze sterrenbeoordeling


.

dikke-splittopper

1.Koudschuim splittopper Comforta HR Van Landschoot

De-Slaapfabriek

€725-
dikke-splittopper

2.Traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot

De-Slaapfabriek

€925,-
split-topper-talalay-latex-de-slaapfabriek

3.Split topper Talalay latex


De-Slaapfabriek
€649,-
dikke-splittopper

4. Latex splittopper Comforta Latex van Landschoot

De-Slaapfabriek

€925,-
cloudpillo-splittopper-klein

5. Cloudpillo splittopper


Cloudpillo
€490,-  €294,-

Wat is een splittopper eigenlijk?

Een splittopper is een topmatras dat je over jouw bestaande matras neerlegt. Een gewone topper is bedoeld voor gebruik op een boxspring, maar een splittopper is te gebruiken voor een elektrische boxspring of een verstelbare bedbodem. De naam zegt het eigenlijk al: bovenaan het matras zit een split, oftewel een inkeping, die ervoor zorgt dat de hoofdeinden van het bed los van elkaar gebruikt kunnen worden, zonder dat de andere persoon daar last van heeft. Ideaal voor als de één bijvoorbeeld nog even wil lezen en de ander al wil gaan slapen.


Heb jij nu een boxspring (geen elektrische) of een standaard bed en zoek je daar een topmatras voor?

Check dan ons artikel:

|De Beste Topmatrassen Online!

Waarom is het goed om een splittopmatras te gebruiken?

Een splittopper zorgt voor een verhoogd ligcomfort en heeft vele voordelen, namelijk:

 • een splittopper verhoogt het slaapcomfort;
 • de welbekende en vaak vervelende naad die tussen de 2 losse éénpersoonsmatrassen zit kan je met een splitopper bedekken, waardoor het matras eigenlijk veel meer 1 geheel wordt. Je legt de splitopper op jouw eigen matras en op die manier heb je geen last meer van die vervelende naad;
 • door het gebruik van een splittopper kan je zelf bepalen wanneer je jouw eigen deel van de hoofdsteun omhoog doet, zonder dat de ander daar last van heeft;
 • de levensduur van het matras wordt verlengd door het gebruik van een splittopper;
 • het bed verschonen wordt makkelijker met een splittopper, omdat je nu enkel het bovenste deel verschoont. Ook is een topper veel makkelijker om te draaien dan een zwaar matras.

Welke soorten splittoppers zijn er?


Er zijn splittoppers te koop in verschillende soorten materialen en elk materiaal heeft eigen kenmerken, bijvoorbeeld:  


Koudschuim splittopper  

Een splittopper van koudschuim heeft als voordeel dat het erg goed ventileert. Dit komt doordat koudschuim een open celstructuur heeft. Een splitopper van koudschuim wordt niet warm of koud en blijft dus neutraal van temperatuur. Ideaal als je veel transpireert en het snel warm hebt.

Traagschuim splittopper

Een splitopper van traagschuim is gemaakt van traagschuim, ook wel memoryfoam genoemd. Het voordeel van memory foam is dat dit een materiaal is dat zich perfect aanpast aan jouw lichaam.

Traagschuim maakt als het ware een mal om het lichaam heen en zorgt zo voor een optimale drukverdeling. Vaak wordt traagschuim ook in ziekenhuismatrassen verwerkt omdat dit materiaal drukverlagend is en ideaal voor als je een gevoelig en/of pijnlijk lichaam hebt.

Traagschuim wordt ook warmer naarmate je er langer op ligt, wat een heel weldadig gevoel kan geven als je daar behoefte aan hebt.

Latex splittopper

Een latex splittopper is gemaakt van natuurlijk rubber, afkomstig van de rubberboom. Latex heeft als eigenschap dat het soepel en ventilerend is. Daarnaast vormt dit materiaal zich ook goed naar het lichaam.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een splittopper?

Als je een splittopper wilt gaan aanschaffen is het belangrijk om een aantal punten in acht te nemen, namelijk:


 • let op het materiaal waar de topper van is gemaakt. Elk materiaal heeft eigen, unieke kenmerken;
 • de dikte van het splittopmatras, varierend van 4 centimeter tot ongeveer 12 centimeter. Hoe dikker het matras, des te meer slaapcomfort je ervaart;
 • stevigheid van het splittopmatras: hoe stevig een splittopmatras moet zijn hangt onder andere af van jouw lichaamsgewicht. Het is belangrijk om te kijken wat goed bij jouw lichaam past. Is dat veel ondersteuning, zachtheid of juist een goede drukverdeling?;
 • slaaphouding van jouw voorkeur: afhankelijk van wat jouw wensen zijn is het belangrijk om te bepalen of je wilt dat het splittopmatras voldoende ondersteuning geeft of juist verlichting geeft indien je pijnklachten ervaart. In dat geval moet een splittopmatras namelijk goede drukverlaging en drukverdeling geven;
 • de gemiddelde prijs voor een splittopmatras: indien je kiest voor kwalitatief goede materialen en een goede dikte ligt de aanschafprijs gemiddeld tussen de 200 euro en 800 euro.

Beste splittopper – top 6

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze splittoppers geselecteerd zijn voor onze top 6!

We hebben gekeken bij twee slaapspeciaalzaken die gespecialiseerd zijn in onder andere topmatrassen en splittoppers. De webwinkel Slapen Online heeft een keurmerk van het thuiswinkel waarborg en heeft daar mooie reviews ontvangen, ze worden dan ook gewaardeerd met het cijfer 9! De-Slaapfabriek heeft eveneens goede recensies en wordt  gewaardeerd met het cijfer 8! De- slaapfabriek is specialist in extra grote en afwijkende maten en is daarnaast erg sterk in maatwerk.

Nummer 1

dikke-splittopper

1. Koudschuim splittopper Comforta HR van Landschoot


Op nummer één uit onze beste splittopper top 6 staat voor ons de koudschuim splittopper van Landschoot! Dit is een luxe splittopper met een geweldig slaapcomfort. De splittopper is gemaakt van koudschuim, waardoor deze zeer goed ventileert en ideaal is voor wie zijn lichaamswarmte kwijt wil raken tijdens het slapen. De koudschuim splittopper is maar liefst 12 centimeter dik, wat een hoog ligcomfort creëert.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de koudschuim splittopper voor het gemak voor je op een rijtje gezet:

Voordelen koudschuim splittopper Comforta HR Van Landschoot:

  Voordelen koudschuim splittopper Comforta HR Van Landschoot:

  • dikte van 12 centimeter;
  • zeer goed ventilerend;
  • medium hardheid;
  • witte afritsbare hoes;
  • 2 jaar garantie.

  Nadelen koudschuim splittopper Comforta HR Van Landschoot:

  • de hoes kan enkel gereinigd worden bij de stomerij;
  • niet in meerdere hardheden verkrijgbaar;
  • voor diegenen die een warm matras prettig vinden is koudschuim niet geschikt.
dikke-splittopper
€ 725,-

Prijs van de koudschuim splittopper Comforta HR Van Landschoot:

Wij geven de koudschuim splittopper van landschoot vol overtuiging en enthousiasme 5 sterren! Deze splittopper heeft een zeer goed ventilerend vermogen en een dikte van maar liefst 12 centimeter, wat een heerlijk slaapcomfort creëert!

Nummer 2

dikke-splittopper

2. Traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot


Als je op zoek bent naar een drukverlagende splittopper is de traagschuim Comforta Visco van Landschoot een absolute topper! En staat op nummer 2 uit onze beste splittopper top 6. Dit is de beste splittopper voor wie last heeft van lichamelijke klachten. Traagschuim werkt als memory foam, wat zorgt voor weinig drukpunten op het lichaam als je op deze topper ligt en het lichaam wordt daarnaast erg goed ondersteund. Deze splittopper heeft een dikte van maar liefst 12 centimeter, wat zorgt voor optimaal slaapcomfort. 

Hieronder hebben we, zoals je van ons gewend bent, de voor- en nadelen van de traagschuim splittopper voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot:

  Voordelen traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot:

  • geeft erg goede ondersteuning;
  • werkt drukverlagend;
  • 12 centimeter dikke topper;
  • verkrijgbaar in 2 hardheden, namelijk soft en medium;
  • witte afritsbare hoes;
  • 2 jaar garantie.

  Nadelen traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot:

  • traagschuim wordt warmer naarmate je er langer op ligt, dit is niet voor iedereen geschikt;
  • levertijd is 3-6 weken;
  • de splittopper valt in een hogere prijsklasse.
dikke-splittopper
€ 925,-

Prijs van de traagschuim splittopper Comforta Visco Van Landschoot:

Wij waarderen de traagschuim splittopper van landschoot met 5 sterren. Omdat de splittopper een zeer goed ondersteunend vermogen heeft en drukverlagend is. Daarnaast heeft de splittopper een dikte van maar liefst 12 centimeter!

Nummer 3 

split-topper-talalay-latex-de-slaapfabriek

3. Splittopper Talalay latex


Als je het belangrijk vindt dat een splittopper een natuurproduct is, zal jouw keuze waarschijnlijk al snel vallen op de splittopper Talalay latex! En staat op nummer 3 uit onze beste splittopper top 6. Dit is de best ventilerende topper van alle latex toppers, deze topper is niet alleen erg luxe, maar ook zeer geschikt voor mensen die rugklachten hebben. Het slaapcomfort wordt verhoogd door de dikte van 8 centimeter.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Talalay latex splittopper voor het gemak op een rijtje gezet:

  Voordelen splittopper Talalay latex:

  • natuurproduct;
  • groot ventilerend vermogen;
  • geschikt voor mensen met rugklachten;
  • dikte van 8 centimeter;
  • witte, afritsbare 3D hoes;
  • 2 jaar garantie;
  • de maten 160×200, 180×200 en 180×210 zijn leverbaar in 10 werkdagen.

   Nadelen splittopper Talalay latex:

   • voor de overige afmetingen geldt een fabriekslevertijd van 4 weken;
   • slechts beschikbaar in één hardheid, namelijk zacht;
   • behoort tot een hogere prijsklasse.
split-topper-talalay-latex-de-slaapfabriek
€ 649,-

Prijs van de splittopper Talalay latex:

Wij geven de geweldige Talalay latex splittopper 5 sterren! Deze splittopper is namelijk een natuurproduct met een groot ventilerend vermogen en erg geschikt voor mensen met rugklachten.

Nummer 4

dikke-splittopper

4. Latex splittopper Comforta Latex Van Landschoot


De latex splittopper is erg geschikt voor diegenen die een goed ventilerend product, opgebouwd uit natuurlijk rubber, zoeken! En staat op nummer 4 uit onze beste splittopper top 6. De splittopper voelt erg zacht en soepel aan. Daarnaast is het slaapcomfort optimaal vanwege de dikte van maar liefst 12 centimeter.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Comforta latex splittopper voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen latex splittopper Comforta Latex Van Landschoot:

    Voordelen latex splittopper Comforta Latex Van Landschoot:

    • zeer goed ventilerend;
    • voelt bijzonder zacht en soepel aan;
    • opgebouwd uit natuurlijk rubber;
    • dikte van 12 centimeter;
    • komt in twee hardheden, namelijk soft en medium;
    • witte, afritsbare hoes;
    • 2 jaar garantie.

    Nadelen latex splittopper Comforta Latex Van Landschoot:

    • heeft een wat langere levertijd van 3 tot 6 weken;
    • valt in een hogere prijsklasse.
dikke-splittopper
€ 925,-

Prijs van de Latex splittopper Comforta Latex Van Landschoot:

Wij geven de Comforta latex splittopper 5 sterren. Met name omdat de splittopper een goed ventilerend vermogen heeft en daarnaast heerlijk zacht en soepel aanvoelt. Met een dikte van 12 centimeter geeft deze splittopper een optimale slaapervaring!

Nummer 5

cloudpillo-splittopper

5. Cloudpillo splittopper


Naast dat Cloudpillo een kussen, matras en topper produceert, heeft Cloudpillo inmiddels ook een splittopper in het assortiment. Ideaal voor mensen die een verstelbaar elektrisch bed hebben. De Cloudpillo splittopper heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding en staat op nummer 5 van onze beste splittopper top 6. Het unieke aan deze splittopper is dat je zelf de twee hardheden kan instellen doordat het product over  twee verschillende lagen beschikt, je kan hierbij kiezen uit de zachte memory foam-laag en de wat hardere Air Foam-laag.

Memory foam vormt zich naar je lichaam en daardoor heb je geen last van drukpunten. De wat hardere Air Foam laag is een ‘high resilience’ schuim dat zeer veerkrachtig is en waardoor de druk op je lichaam gelijkmatig verdeeld wordt. Je bepaalt dus zelf wat je het aangenaamst vindt. 

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de splittopper verschuift, doordat op elke hoek sterke elastieken zijn aangebracht.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Cloudpillo splittopper voor het gemak op een rijtje gezet:

    Voordelen Cloudpillo splittopper:

    • goede prijs- en kwaliteitverhouding;
    • keuze uit 2 verschillende hardheden;
    • de lagen zijn eenvoudig om te wisselen;
    • sterke elastieken om elke hoek, waardoor de splittopper niet verschuift;
    • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
    • buitenhoes is wasbaar;
    • 30 nachten proefslapen;
    • garantie van 2 jaar.

    Nadelen Cloudpillo splittopper:

    • dikte van de splittopper is niet bekend;
    • je kan de splittopper niet afzonderlijk van elkaar draaien, dus als jij graag zacht ligt en je    partner een voorkeur voor een wat hardere ondergrondd heeft kan dat niet los van elkaar aangepast worden.
cloudpillo-splittopper
€ 490,-
€294,-

Prijs van de Cloudpillo splittopper:

Wij geven de Cloudpillo splittopper 4 sterren, omdat deze splittopper een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft en er gekozen kan worden uit twee verschillende hardheden.

Nummer 6

split-topper-traagschuim-de-slaapfabriek

6. Splittopper traagschuim


Wil je een heerlijke splittopper met een goede prijs/kwaliteitverhouding, dan is de splittopper traagschuim een goede keuze! En staat op nummer 6 uit onze beste splittopper top 6. Zeker als je een zachte splittopper wilt die ook nog eens de lichaamstemperatuur aanneemt, druk verlagend is en dus ideaal voor mensen met rugklachten. Wordt geleverd met een witte, afritsbare hoes.

Ook hier hebben we weer de voor- en nadelen van de splittopper traagschuim op een rijtje gezet:

   Voordelen splittopper traagschuim:

   • goede prijs- en kwaliteitverhouding;
   • zachte splittopper die zich voegt naar het lichaam;
   • drukverlagend;
   • neemt de lichaamstemperatuur aan;
   • geschikt voor mensen met rugklachten;
   • Oeko tex 100 certifitcaat;
   • 2 jaar garantie;
   • snelle levertijd van 1 tot 5 werkdagen.

     Nadelen splittopper traagschuim:

     • dikte van maar 5 centimeter;
     • slechts in één hardheid beschikbaar, namelijk soft;
     • de hoes is enkel te reinigen bij de stomerij;
     • geen zomer en winterzijde.
split-topper-traagschuim-de-slaapfabriek
€414,-

Prijs van de splittopper traagschuim:

Wij geven de traagschuim splittopper 4 sterren. Deze drukverlagende splittopper heeft namelijk een goede prijs/kwaliteitverhouding. Ook is de snelle levertijd van 1 tot 5 werkdagen prettig.

Conclusie

In dit beste splittopper van 2023 artikel hebben wij de 6 beste splittopmatrassen voor je uitgezocht, zodat je makkelijker de keuze kunt maken welk materiaal het best bij jou past. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor- en nadelen kan je zelf beslissen welk splittopmatras geschikt voor jou is.

Wat belangrijk is bij het kiezen van een splittopmatras is dat deze zowel binnen het budget past ,als bij jouw persoonlijke wensen. 

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de splittoppers die verkrijgbaar zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken bij het kiezen van een splittopmatras. Veel succes :)

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Goede en snelle service, prima kwaliteit

De Slaapfabriek werkt zeer netjes met snelle service. Het matras was ik had besteld voldeed voor de volle 100% aan de verwachtingen.

Aanbevelen? Ja

Nico , Bergen NH

Prima service en snelle beantwoording na een vraag.

Een prima matras werd geleverd en de man hielp mee de matras naar zolder te slepen.


Aanbevelen? Ja

Stephan , harderwijk

4 sterren: goede service, goed behandeld

Pluspunten:

goede uitleg over de verschillen in topdek matras, prima opvolging in de bestelprocedure, levering ruim binnen de gestelde levertermijn.

Verbeterpunten:

graag voor levering check of de betaling bij jullie binnen is, zodat dit niet ter plekke nog moet gebeuren. Ik heb zelf verzocht om hiervan op de factuur een bevestiging te krijgen.


Aanbevelen? Ja


Carla , Enkhuizen

heel goed

we krijgen onmiddellijk een antwoord zowel via de telefoon als via mail en een duidelijke uitleg , heel vriendelijk aan de telefoon.
Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein
Elise , oostende

Zeer betrouwbare indruk.
Kreeg in eerste instantie een mail dat het niet in voorraad was en betongrijs 3 tot 5 weken kon duren . Door mij hierover gebeld en begrip door de manier waarop ik te woord werd gestaan voor de overmacht. Week later toch mijn bestelling boven verwachting thuis ontvangen. Topservice en het wachten zeker waard.


Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein

John , Hulst

Netjes en op tijd afgeleverd, de matrassen in de gang gezet, vriendelijke medewerker.

Wat er afgesproken was, werd ook prima nagekomen. De matrassen zaten keurig ingepakt, dus werden zodoende niet vies bij het vervoeren en tillen. Heel tevreden!Aanbevelen? Ja

slapen-online-klein
Irene , Alkmaar

Veel gestelde vragen over splittoppers

Over | splittoppers

Wat is de beste splittopper?

De beste splitopper van 2022 is de erg fijne koudschuim splittopper Comforta HR van Landschoot. Dit omdat het een luxe, zeer goed ventilerende splittopper is met een hoog slaapcomfort. Een product met vele pluspunten!

Hoe lang doe je met een splittopper?

Een gemiddelde topper gaat ongeveer tussen de 5 tot 10 jaar mee, waarbij de levensduur natuurlijk ook sterk afhankelijk is van het materiaal en de dikte van de topper. Een splittopper is aan vervanging toe als deze niet meer de juiste ondersteuning biedt. Door slijtage ontstaat dan kuilvorming.

Hoe dik moet een splittopper zijn?

De dikte van een splittopper ligt tussen de 4 centimeter en 12 centimeter. De dikte van de topper heeft invloed op de mate van slaapcomfort die ervaren wordt.

Wat is beter: een koudschuim, traagschuim of latex splittopper?

Wat beter voor jou is hangt erg af van jouw persoonlijke wensen, het beschikbare budget en van wat je zoekt in een splittopdek matras:

- als je graag een goed ventilerende topper wilt is koudschuim een goede optie;
- wil je graag een druk verlagende topper die zich aanpast aan jouw lichaam, dan is een traagschuimtopper een prima keuze;
- latex is juist weer een natuurproduct dat uitermate geschikt is voor als je last hebt van allergieën.

Hoeveel kost een splittopmatras gemiddeld?

De prijzen voor splittoppers lopen uiteen. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van het materiaal waar de topper van gemaakt is. Ook is de afmeting van jouw huidige matras van invloed op de prijs;

De prijzen van een splittopper lopen uiteen van ongeveer 200 euro tot ongeveer 800 euro.

Wat zijn de voordelen van een splittopmatras?

✅ verhoogt het ligcomfort;
✅ door de hoogte stap je makkelijker uit bed;
✅ middels het gebruik van een topmatras kan je op een simpele manier de naad tussen 2 éénpersoonsmatrassen wegwerken;
✅ het beschermt jouw eigen matras, waardoor de levensduur van het matras verlengd wordt;
✅ het vergemakkelijkt het opmaken van het bed, ook omdat het keren van een topper eenvoudiger is dan het keren van een zwaar matras.

Is een splittopmatras duurzaam?

Sommige wel, duurzame splittopdek matrassen zijn de matrassen die gemaakt zijn van koudschuim of van Talalay latex.

Hoe maak ik een splittopmatras schoon?

Vaak zit er een afritsbare hoes omheen die in de wasmachine gewassen kan worden of gereinigd worden bij de stomerij. Belangrijk is om de splittopper goed te ventileren, wat je kan doen door overdag een raam op een kier te zetten en het beddengoed niet over het bed te leggen, maar open te slaan zodat het matras kan luchten;

Daarnaast is het goed om de splittopper eens per twee weken om te draaien en de splittopper te stofzuigen. Als je op deze manier de splittopper verzorgt zal dat zeker de levensduur van de topper verlengen.

Heb je nu ook interesse in een matras?
Check dan ons artikel hierover!

| De 10 Beste Matrassen Online!