Beste Matras - Bekijk Hier Onze Top 10 Matrassen 2022

Beste Matras van 2024  | Dit Is Waarom Jij Het Beste matras Verdient! 

Bekijk hier onze top 11 matrassen van 2024 en ontdek welk matras het beste bij jou past!

Beste matras 2024. Een kwalitatief goed matras is van groot belang voor een goede, gezonde nachtrust. Als je je daar bewust van wordt komt ook het besef dat een goed matras veel waard is. Het kan nog een hele zoektocht zijn om precies dat matras te vinden dat echt bij jou en jouw persoonlijke situatie past. Eén van de zaken die het zoeken bemoeilijkt is dat het perfecte matras eigenlijk niet bestaat, omdat de wensen en eisen die we allemaal hebben erg verschillen.

Met het grote aanbod van tegenwoordig is het maken van een keuze erg lastig, er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten matrassen te koop dat je niet zomaar even kan inschatten welk matras nu echt goed is en wat misschien een wat minder goede keuze zou zijn.


Aangezien een matras een grotere aankoop is wil je graag gelijk voor het beste matras kiezen en niet achteraf ontdekken dat het eigenlijk een miskoop was. Het maken van een weloverwogen keuze is daarom erg belangrijk. Een goed matras is namelijk een investering in jouw gezondheid en nachtrust. Als je slaapt op een matras dat weinig ondersteuning geeft of snel last heeft zal je daar ongetwijfeld op den duur lichamelijk ongemak van ervaren: ongemak dat een grote, negatieve invloed zal hebben op de kwaliteit van jouw slaap.


Wist je dat we 1/3 deel van ons leven slapend doorbrengen!? Door hierbij stil te staan weet je ook gelijk waarom de kwaliteit van een matras echt cruciaal is. Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee, een goede investering waard dus. Omdat er zoveel verschil zit in de kwaliteit en prijzen van matrassen is het nodig dat je voor het aanschaffen van een matras bekend raakt met de soorten matrassen die bestaan, dat je let op het materiaal waar het matras van gemaakt is en welke kenmerken, zoals bijvoorbeeld ventilatie en een goede drukverdeling, ervoor zorgen dat een matras geschikt kan zijn voor jou.

Het komt regelmatig voor dat matrassen op het eerste gezicht veel overeenkomsten hebben en ongeveer hetzelfde lijken. Veel mensen maken dan de – begrijpelijke – keuze voor het goedkoopste matras en denken er verder niet meer over na. Er kan echter wel degelijk een groot verschil zitten in de kwaliteit en bijvoorbeeld in de materialen die gebruikt zijn bij het produceren van het matras. In dat geval is goedkoop dus helaas wel degelijk duurkoop.

Een kwalitatief goed matras dat past bij jouw eigen wensen en voorkeuren zal ervoor zorgen dat je optimaal geniet van een goede nachtrust, omdat je rustig en diep slaapt, verfrist wakker wordt, overdag meer energie hebt en vooral met een heerlijk uitgerust gevoel de dag kan beginnen.


Omdat wij anderen willen behoeden voor het aanschaffen van een niet voor hen geschikt matras hebben we besloten om dit artikel te maken over de matrassen die behoren tot onze top 11! We willen zoveel nuttige informatie geven over alles wat te maken heeft met matrassen, inclusief de voor- en nadelen van elk matras uit het beste matras artikel, dat het maken van de juiste keuze veel makkelijker wordt. We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels erg benieuwd geworden bent naar de matrassen die wij beoordeeld hebben en die we opgenomen hebben in onze top 10.


In dit beste matras artikel vergelijken we de  11 beste matrassen   en geven we onze oprechte mening over elk matras. Je leest hier onder andere:

 • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een matras;
 • wat volgens de Consumentenbond het beste matras is en waarom wij daar anders over denken;
 • welke soorten matrassen verkrijgbaar zijn;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een matras;
 • over het beste matras;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle matrassen uit onze top 10;
 • over het bestaan van specifieke matrassen;
 • klant reviews;
 • veel gestelde vragen over matrassen.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste Matras van 2024 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste matras, waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras en wat de voor- en nadelen zijn van de matrassen uit onze top 11
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk matras een bepaalde prijs. Wij zijn bij het beoordelen van de matrassen in onze top 11 uit gegaan van de maat 80x200 centimeter, de aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een matras van die afmeting. Als je op zoek bent naar een matras in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elk matras uit onze top 11 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je  op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende matrassen.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 11 matrassen de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De matrassen die wij gekozen hebben voor onze top 11 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan, het lichaam optimaal ondersteunen en een proefperiode aangeboden wordt bij de aanschaf van deze matrassen.
Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is nu belangrijk om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een matras? • Als je gaat beginnen aan de zoektocht naar een goed matras is het handig om te weten dat er heel veel verschillende soorten matrassen op de markt zijn. Als je het belangrijk vindt dat een matras veel comfort geeft en kwalitatief hoogwaardig is komen matrassen van koudschuim, latex, traagschuim in aanmerking, evenals hybride matrassen en matrassen met een pocketvering. Er bestaan daarnaast ook nog polyether matrassen en bonnellvering matrassen, maar deze matrassen hebben beduidend minder kwaliteit en minder ligcomfort. Het voordeel van deze laatste 2 typen matrassen is eigenlijk alleen de prijs.


 • Een matras met bonnellvering bestaat uit grote veren die aan elkaar verbonden zijn, dit zorgt ervoor dat een zee-effect ontstaat als je er op gaat liggen. Een bonnellvering matras heeft geen comfortzones. Bij een polyether matras bestaat de kern volledig uit comfortschuim, wat ervoor zorgt dat het matras niet ventileert. Natuurlijk kan je prima op een polyether matras slapen, maar er zijn echt betere matrassen te koop die ook nog eens duurzamer zijn. Wel zijn de genoemde typen matrassen goed betaalbaar en prima voor diegenen die geen hoge eisen stellen aan een matras.
emma-matras-beste-uit-de-consumentenbond

Beste matras volgens de consumentenbond


Het matras dat als beste naar voren komt uit de test van de Consumentenbond is het Emma O2 matras. Wij begrijpen dat het fijn is om te kijken bij de Consumentenbond welk matras daar hoog scoort qua testresultaten. Waar je dan echter wel bij stil moet staan is dat de Consumentenbond de matrassen op een manier test die volgens een aantal matrasproducenten en beddenspecialisten niet voldoet aan een goede matrassentest, zij hebben hier dan ook hun bedenkingen bij. 

De Consumentenbond test namelijk enkel op mechanisch vlak, wat geen volledig beeld geeft. Bij een mechanische test worden bijvoorbeeld temperatuur en vochtregulatie buiten beschouwing gelaten, terwijl juist die 2 zaken ontzettend belangrijke facetten zijn voor een goed matras. Als je een matras van kwalitatief goed schuim hebt zal het schuim minder reageren op vochtigheid en op verschillen in temperatuur. Daarbij geeft de Consumentenbond ook geen duidelijkheid over welke materialen gebruikt zijn en wordt bijvoorbeeld niet op schadelijke stoffen getest, allemaal belangrijke elementen die wel nuttig zijn om te weten als je een matras gaat aanschaffen voor de komende 10 jaar. 

Het lijkt erop dat het de Consumentenbond bij het Emma O2 matras vooral gaat om de gunstige prijs. Vanzelfsprekend kan je er na het lezen van ons artikel alsnog voor kiezen om het Emma matras te bestellen en uit te proberen in de proefperiode, wellicht dat het matras alsnog voldoet aan wat je ervan verwacht.

Wil je het Emma Matras toch kopen? Klik dan op de knop hieronder.Beste matras-zie hier onze top 11!

Terug naar onze beoordeling van de volgens ons 10 beste matrassen! De prijzen die we in ons artikel gebruiken zijn gebaseerd op de meest gangbare eenpersoons maat van 80 centimeter x 200 centimeter. Uiteraard zijn er veel meer maten verkrijgbaar, met daarbij behorende prijzen.

01. Morningstar Stellar matras
02. Het Cloudpillo Matras03. Ultieme Hybride Matras04. Cinderella matras Vera met high-low pocketvering05. Matras Tempur Sensation Elite06. Matras Esla vitaal07. Matras Relexa08. Matras Carat09. Matras Silver-Line Sorrento met Aloë Vera10. Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera11. M-Line Cool Motion 7
Verderop in het artikel komen er ook specifieke matrassen aan bod. waaronder:

 • milieu vriendelijk matras;
 • budget matras;
 • voor de gewone slaper matras;


Zie hieronder onze sterrenbeoordeling

Morningstar Stellar Matras Review

1. Morningstar Stellar Matras

MorningStar Sleeps
€570,- €428,-

2. Het Cloudpillo Matras

Cloudpillo

€630,-  €378,-

3. Ultieme Hybride Matras

Hypnia

€649,-  €389,-
cinderella-matras-vera

4. Cinderella matras VERA met high-low pocketvering


De-Slaapfabriek 
€799,-
hypnia-klein

6.Matras Esla vitaal
Droommatras
€890,-  €445,-
silver-line-matras

9. Matras Silver-Line Sorrento met Aloë Vera


De-Slaapfabriek
€429,-
silver-line-matras

10. Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera

De-Slaapfabriek
€375,-

Welke soorten matrassen zijn er?

Pocketvering matras

Een pocketveringmatras bestaat uit allemaal stalen pocketveren die afzonderlijk van elkaar in een zakje of pocket zijn verpakt. Dit type matras bestaat dus uit honderden kleine pocketveren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De veren die worden gebruikt hebben verschillende staaldiktes, die ervoor zorgen dat comfortzones gecreëerd worden.

De pocketveren worden omrand met een laag comfortschuim, polyetherschuim, koudschuim, traagschuim of latex. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van honderden pocketveren, oplopend tot wel 1000 stuks, is het matras qua hardheid af te stemmen op het lichaamsgewicht van diegene die gebruik maakt van het matras.

Een pocketveringmatras heeft vaak 7 comfortzones die ervoor zorgen dat er per zone tegendruk wordt gegeven aan het lichaam: de zachtere zones bevinden zich op schouder- en heuphoogte en de overige zones zijn steviger, waardoor het lichaam op een gelijkmatige manier wordt ondersteund. Deze manier van ondersteunen maakt het mogelijk om de wervelkolom recht te houden bij het slapen op de zij. 

Het grote voordeel van een pocketveringmatras is dat er veel lucht tussen de veren zit, waardoor er bij iedere beweging lucht wordt verplaatst, resulterend in een perfecte ventilatie. Een pocketmatras is hierdoor ideaal voor mensen die veel transpireren en het snel warm krijgen.Ook is de lange levensduur, van gemiddeld 10 tot 12 jaar, een voordeel. Een nadeel van een pocketmatras is dat het een niet erg hygiënisch matras is omdat stof zich makkelijk tussen de veren ophoopt, voor mensen met een allergische aanleg is een pocketveringmatras daarom niet erg geschikt.

Koudschuim matras

Koudschuim is een schuimsoort met een open celstructuur, wat ervoor zorgt dat het materiaal goed ventileert en vocht goed doorlaat. Dit komt door de manier waarop dit type schuim ontstaat. Een matras van koudschuim blijft koel en gaat lang mee. Als je zeker wilt weten dat een matras dat gemaakt is van koudschuim van goede kwaliteit is moet gekeken worden naar de HR(High Resilience)-waarde van het schuim. 

De HR-waarde geeft het gewicht van het koudschuim aan. Bij een matras met een hoge HR-waarde is het schuim erg veerkrachtig, wat heel prettig is. De HR-waarde voor een kwalitatief goed koudschuim matras loopt uiteen van 50 tot 60. Koudschuim met een lagere HR-waarde dan dat is weker en slapper. Een koudschuim matras met een HR-waarde van 40 zal dan ook veel minder lang mee gaan dan een koudschuim matras met een HR-waarde van 60.

Ook is het belangrijk dat een koudschuim matras veel comfort geeft en een lange levensduur heeft. Aan de dikte van het matras kan je de mate van comfort aflezen en het is tevens een indicatie voor een langere levensduur, een goed koudschuim matras heeft een minimale dikte van 20 centimeter.

Een koudschuim matras is ideaal voor mensen die het in bed snel warm hebben en veel transpireren. Koudschuim is veerkrachtig en geeft goede tegendruk voor een optimale ondersteuning van het lichaam. Door de lange levensduur is koudschuim ook nog eens duurzaam materiaal.

Belangrijk aandachtspunt bij koudschuim! Hoe weet je nu of het koudschuim slecht of goed is?

 • koudschuim van slechte kwaliteit voelt droog en stug aan en het mist veerkracht. Bij het indrukken van het matras voel je hierdoor geen tegendruk;
 • kwalitatief goed koudschuim is zeer veerkrachtig en voelt prettig aan.


Traagschuim matras

Een traagschuim matras bestaat uit het materiaal traagschuim, ook wel NASA of memory foam genoemd. Dit materiaal vormt zich naar het lichaam, doordat traagschuim zich bij het opwarmen door de lichaamstemperatuur naar het lichaam vormt. Traagschuim geeft een optimale drukverdeling en is hierdoor zeer geschikt voor personen die lichamelijke (pijn)klachten ervaren.

Vaak staat bij een traagschuim matras een SG-waarde. SG staat voor soortelijk gewicht en geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter in het matras zit. Een SG-waarde varieert meestal tussen een lage waarde van SG20 en een hoge waarde van SG60. Net als bij de HR-waarde is het zo dat de SG-waarde iets zegt over de kwaliteit, een lage SG-waarde geeft aan dat het om een matras van minder goede kwaliteit gaat, er is voor dat matras dan minder schuim per kubieke meter gebruikt. Een SG-waarde tussen de 50 en 55 is de ideale waarde voor een goed traagschuim matras.

Een traagschuim matras is ideaal voor mensen die een goede drukverdeling en hoge mate van ondersteuning wenselijk vinden. Het liggen op een matras van traagschuim zorgt ervoor dat personen met rug- en/of andere specifieke lichamelijke klachten zo min mogelijk drukpunten ervaren. De kans op doorliggen is bij een traagschuim matras dan ook minimaal. Ook zijn deze matrassen erg duurzaam doordat ze lang mee gaan en er nauwelijks sprake is van kuilvorming.

Latex matras

Een latex matras is gemaakt van het natuurproduct latex. Latex is flexibel, heeft een goed veerkrachtig vermogen en past zich mooi aan de vormen van het lichaam aan. Een latex matras geeft veel ondersteuning en is geschikt voor alle mogelijke slaaphoudingen. Omdat latex een duurzaam natuurproduct is, afkomstig van de rubberboom, gaat een matras van dit materiaal ongeveer tussen de 7 en 10 jaar mee.

Daarbij komt nog dat latex een erg hygiënisch materiaal is. Latex is antibacterieel: schimmels, huisstofmijt en bacteriën krijgen geen kans om te groeien in een matras gemaakt van latex. Een nadeel van latex is dat het materiaal slecht vocht opneemt en ventileert, dit betekent dat een latex matras al snel warm wordt. Voor mensen die ’s nachts veel transpireren is latex geen goede keuze.Een uitzondering hierop is echter Talalay latex. Een matras van Talalay latex heeft net als een koudschuim matras een open celstructuur, wat ervoor zorgt dat het materiaal goed ventileert en vocht opneemt. Een matras van Talalay latex is dan ook wel gelijk prijziger dan een matras van gewone latex.

Hybride matras

Een hybride matras is een matras dat niet onder een standaard categorie valt. Een hybride matras kan bijvoorbeeld bestaan uit meerdere schuimsoorten, zoals bijvoorbeeld koudschuim en traagschuim, gecombineerd met een kern van pocketveren. Maar ook een mini-pocketkern kan verwerkt zijn in een hybride matras.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een matras?

Als je besluit een matras aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Wij hebben hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen om beter inzicht te krijgen:

 • bedenk van tevoren goed of je, als je met zijn 2-en bent, allebei een éénpersoonsmatras wilt hebben of liever een tweepersoonsmatras. Als er tussen 2 personen die in 1 bed slapen een groot verschil zit in lichaamsbouw en gewicht, wat vaak het geval is, is het verstandig om te kiezen voor de aanschaf van 2 losse éénpersoonsmatrassen. Als beide personen ongeveer hetzelfde gewicht en lichaamsbouw hebben kan ook gekozen worden voor een tweepersoonsmatras;
 • het matras dat je kiest moet een goede ondersteuning bieden, wat wil zeggen dat de wervelkolom recht moet liggen en dat zowel het hoofd als het bekken op dezelfde lijn liggen;
 • wat is de drukverdeling van het matras? Als je op een matras ligt moet je een juiste mate van druk ervaren. Wanneer er sprake is van een te hoge of een te lage druk kan je last krijgen van lichamelijke klachten, daarom is het belangrijk om te kijken in welke hardheden het matras beschikbaar is. De meeste matrassen zijn verkrijgbaar in meerdere hardheden, zoals bijvoorbeeld soft (zacht), medium en firm (stevig);
 • kan je makkelijk bewegen / draaien op het matras? We bewegen allemaal in onze slaap, dat gaat automatisch en heeft een positief effect op de bloedsomloop. Om deze reden is het belangrijk om na te gaan of je zonder moeite kan draaien op het matras;
 • van welk materiaal is de matrashoes gemaakt? gaat het om natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, of wildzijde? Of is de hoes wellicht van synthetisch materiaal gemaakt? Natuurlijke materialen hebben goede vochtregulerende eigenschappen en kunnen ademen. Synthetisch materiaal beschikt daarentegen niet over de eigenschap om te kunnen ademen;
 • is de matrashoes (deze hoes wordt overigens ook wel ‘tijk’ genoemd) afneembaar of afritsbaar? Kan de hoes in de wasmachine gewassen worden? Of kan de hoes (alleen) gereinigd worden bij de stomerij. Het is het meest ideaal als een matrashoes wasbaar is op een temperatuur van 60 graden, omdat schimmels en bacteriën alleen bij / vanaf die temperatuur gedood worden;
 • is het matras te beslapen aan alle kanten? De levensduur van een matras dat op alle kanten gekeerd kan worden is beduidend langer;
 • is de aanschaf van het matras inclusief een proefperiode? Een proefperiode van minimaal 4 weken is van groot belang bij de aanschaf van een nieuw matras, omdat het lichaam dan rustig kan wennen aan het nieuwe materiaal en bijvoorbeeld aan de de andere mate van drukverdeling. Ons lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuw matras omdat we moeten leren de juiste houding aan te nemen voor dat specifieke matras;
 • welke garantie is van toepassing op het matras? Gaat het bijvoorbeeld om de volledige 5 of 10 jaar? Of neemt de garantie na het 1e jaar ieder jaar af met een bepaald percentage? Let op deze valkuil;
 • komen de grondstoffen die gebruikt zijn voor de productie van het matras uit Europa of bijvoorbeeld uit het verre Oosten? Bij een slaapspeciaalzaak is het mogelijk om inzage te krijgen of er lokale grondstoffen gebruikt worden- of grondstoffen uit het buitenland.

Beste matras - top 11

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze matrassen geselecteerd zijn voor onze top 11! Wij hebben gekeken bij 2 slaapspeciaalzaken die niet alleen heel veel verstand hebben van het onderwerp Slapen, maar ook een uitgebreid aanbod hebben op het gebied van extra grote maten en alle andere mogelijke, afwijkende maten boxsprings en matrassen.

De-Slaapfabriek is specialist op het gebied van slapen en levert niet alleen aan particulieren, maar ook aan zakelijke klanten, waaronder hotels, vakantieparken en B&B’s. De-Slaapfabriek levert voornamelijk kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem, rechtstreeks uit eigen fabriek en hanteert een ruime omruilgarantie van 150 dagen. Dit wil zeggen dat aangeschafte matrassen binnen een termijn van maximaal 150 dagen omgeruild mogen worden. Het matras kan dan bijvoorbeeld omgeruild worden voor een ander matras, waarbij men de matrashoes wel zelf houdt en kan hergebruiken voor het nieuwe matras. Indien men gebruik wil maken van de omruilgarantie betaalt men 75 euro voorrijkosten en de eventuele meerkosten van een andere type matras.


Nummer 1

Morningstar Stellar Matras Review

1. MorningStar Stellar matras


Uit onze beste matras top 11 staat dit Stellar matras van MorningStar Sleeps wat ons betreft met stip op nummer 1!

Het Stellar matras is speciaal ontwikkeld voor ieder lichaamstype en elke slaaphouding. Het maakt dus niet uit of je een buik-, rug- of zijslaper bent. Dit matras is zo gemaakt dat het twee zijden met elk een eigen functie heeft, namelijk een firm kant en een soft kant. Daarnaast beschikt het matras ook over een aanpasbare zone verdeling, zonder verlies van opbouw en met behoud van alle belangrijke eigenschappen. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een stevig matras en de firm kant, die medium/hard is, is voor ons dan ook echt ideaal. Als je de firm kant net iets te stevig vindt kan je kiezen voor de soft kant, welke meer naar een medium hardheid neigt.

Dit matras is zo ontworpen dat alleen het kwalitatief allerbeste schuim gebruikt wordt, in combinatie met innovatieve technieken zoals de speciale serene foam laag. Het ideale matras moet het lichaam zeer goede ondersteuning bieden, maar ook beschikken over een zachte toplaag die zorgt voor een heerlijk ligcomfort. Het Stellar matras voldoet aan deze vereisten en Morningstar heeft dit in hun topproduct perfect kunnen combineren

Het matras bestaat uit verschillende lagen. Allereerst heeft het matras een hybride basis, wat wil zeggen dat de basis vergelijkbaar is met hoogwaardig kwalitatief koudschuim met een HR 50 waarde. In vergelijking met koudschuim is hybrid foam nog veerkrachtiger. Het matras heeft daarnaast verschillende zones die steun geven aan de verschillende drukpunten van het lichaam.

De serene tussenlaag zorgt voor een nog betere ondersteuning door het gebruik van microscopische lucht capsules. Deze lucht capsules zorgen ervoor dat warmte sneller afgevoerd kan worden. In tegenstelling tot traagschuim, dat warm wordt als je erop ligt, zorgt serene foam juist voor een verkoelend effect. Daarnaast heeft serene foam als eigenschap dat het zich naar de contouren van het lichaam vormt dat op die specifieke plek op het matras ligt, wat betekent dat het matras zich dus op jouw slaapplek alleen vormt naar jouw lichaam en niet naar dat van jouw partner, met als resultaat dat je je gewoon om kan draaien zonder dat dat effect heeft op degene die naast je ligt.

De toplaag is niet zomaar een toplaag, maar bestaat uit Naturalis foam, een heerlijk zijdezachte en zeer comfortabele toplaag die wordt vervaardigd uit natuurlijke oliën. Hiervoor gebruikt men de olie die afkomstig is van Ricinus (ook wel Wonderolieboom genoemd) zaden. Deze zaden zijn niet eetbaar, waardoor de natuurlijke voedselketen niet wordt aangetast. Het gebruik van fossiele grondstoffen wordt hierdoor beperkt, zonder dat het afdoet aan de werking en kwaliteit van het materiaal. Daarnaast is het materiaal slijtvast, gaat lang mee en is hierdoor ook duurzaam.

De Tencel hoes is gemaakt van natuurlijke beukenhout vezels. Het materiaal is soepel, vochtregulerend, elastisch en slijtvast. Daarnaast heeft de hoes een Purotex anti-allergene werking. Bovendien ventileert de hoes ontzettend goed, waardoor zweet snel afgevoerd kan worden. Door de geïntegreerde cairfull technologie, bestaand uit luchtkanaaltjes die als een filter functioneren, zal het matras altijd fris en hygiënisch blijven.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit matras voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen Van MorningStar Stellar matras:

 • zeer goede prijs / kwaliteit verhouding;
 • het matras is geschikt voor iedere slaaphouding;
 • het Stellar matras is 25 centimeter hoog;
 • geschikt voor iedere ondergrond, dus zowel voor gebruik in een ledikant, boxspring, verstelbare bodem, lattenbodem en spiraalbodem;
 • het matras beschikt over 2 kanten, namelijk soft (medium) en firm (medium/hard);
 • het matras aanpasbare zoneverdeling;
 • gemaakt van kwalitatief hoogwaardig HR 50 schuim voor een perfecte drukverdeling;
 • er is gebruik gemaakt van natuurlijke, biologisch volledig afbreekbare materialen, zowel voor de Tencel hoes als de toplaag. Zo draagt Morningstar bij aan een kleinere ecologische voetafdruk;
 • het matras heeft een anti-allergene werking;
 • heerlijk zijdezacht ligcomfort;
 • gemaakt van zeer goed ventilerend materiaal;
 • het matras wordt als een goed hanteerbaar pakket geleverd, waardoor het matras in compacte vorm naar de slaapkamer gedragen kan worden en pas op het bed – na verwijdering van het verpakkingsmateriaal – de uiteindelijke vorm aan zal nemen;
 • de onderkant van de hoes is anti-slip, wat voorkomt dat het matras op het bed kan verschuiven;
 • de witte top is eenvoudig van het matras af te ritsen en is wasbaar op een temperatuur van 40 graden;
 • duurzaamheid is bij Morningstar een belangrijke pijler;
 • het matras wordt gratis thuisbezorgd en heeft een korte levertijd;
 • productgarantie van maar liefst 10 jaar;
 • het matras kan tijdens een periode van 100 nachten gratis uitgeprobeerd worden;
 • als je dan toch helaas niet tevreden bent haalt Morningstar het matras zelf op en storten ze het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper;
 • het is mogelijk om gebruik te maken van verschillende betaalmogelijkheden;
 • Morningstar staat 5 dagen per week klaar om vragen te beantwoorden. Ze beschikken over een klantvriendelijke, deskundige klantenservice en zijn zowel bereikbaar via e-mail als via telefoon/WhatsApp.

Nadelen Van MorningStar Stellar matras:

 1. als je een voorkeur hebt voor een zacht matras waar je in wegzakt is dit matras niet geschikt voor jou;
 2. als je toch voor het Stellar matras kiest, maar de soft zijde nog iets te hard vindt kan je kiezen voor een Aero topper, deze topper geeft verzachting en extra comfort;
 3. het matras wordt geleverd in een erg handig, goed hanteerbaar pakket waardoor het vrij eenvoudig is om het matras op de bovenverdieping te krijgen, het matras is echter wel vrij zwaar en daardoor niet door slechts 1 persoon naar boven te tillen.


Morningstar Stellar Matras
€ 570,-
€ 428,-

Prijs van het MorningStar Stellar matras

Het Stellar Matras beoordelen wij als zijnde een kwalitatief en zeer comfortabel matras met een heerlijke nachtrust als resultaat. Doordat het Stellar matras twee verschillende kanten heeft kan je zelf kiezen welke kant het meest geschikt is voor jou. Wij vinden het Stellar matras dan ook zeker een aanrader voor iedereen die een compleet matras zoekt dat aan alle denkbare vereisten en wensen voldoet en voortaan weer goed uitgerust zou willen ontwaken.

Nummer 2

2. Het Cloudpillo Matras


Het Cloudpillo matras is een zeer comfortabel matras dat als voordeel heeft dat het aanpasbaar is. Doordat het matras over maar liefst 4 verschillende lagen beschikt kan je zelf beslissen op welke laag je het liefst ligt. Vanwege deze eigenschappen staat dit matras op nummer 2 van onze beste matras top 11. De lagen waaruit het Cloudpillo matras bestaat zijn: Memory Foam, Air Foam, Hyper Foam en Adaptive Support, dit is een laag met 7 comfortzones, zodat je lichaam altijd de juiste ondersteuning krijgt, waardoor rug- en nekklachten voorkomen kunnen worden.

Het memory foam zorgt ervoor dat het matras zich naar je lichaam vormt, hierdoor ontstaan er geen drukpunten en blijf je in een goede houding liggen. De air foam laag zorgt juist voor een goede veerkrachtigheid, zodat de druk gelijkmatig word verdeeld. De hyper foam laag is dan weer gemaakt van zachter materiaal, wat mooi aansluit bij de kern van het matras: de Adaptive support laag.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het Cloudpillo matras op een rijtje gezet.

Voordelen Cloudpillo matras:

 • bestaat uit 4 verschillende en aanpasbare lagen;
 • de air foam laag staat garant voor een lange levensduur;
 • 7 comfortzones door Adaptive Support;
 • geen kans op kuilvorming door het gebruik van hoogwaardige materialen;
 • matrasdikte van 24 centimeter;
 • geschikt voor alle bed types;
 • wasbare buitenhoes;
 • 10 jaar garantie;
 • 125 nachten proefslapen.
null
null

Nadelen Cloudpillo matras:

 1. het matras kan niet onderling, per kant, gewisseld worden;
 2. het matras is voor de meeste mensen aan de zware kant om alleen om te wisselen;
 3. Cloudpillo haalt het matras niet bij je op als je het zou willen retourneren.
€ 630,-
€ 378,-

Prijs van het Cloudpillo matras

We geven het fijne Cloudpillo matras een beoordeling van 4 sterren, omdat dit matras aanpasbaar is, 7 comfortzones heeft en je gebruik kan maken van 125 nachten proefslapen.

Nummer 3

3. ultieme hybride matras


Het ultieme hybride matras heeft een dikte van maar liefst 30 centimeter, wat zorgt voor een zeer hoge mate van comfort. Doordat het matras is voorzien van 5 steunzones blijft de wervelkolom altijd recht en worden rugklachten voorkomen.


De zijdezachte en hypoallergene Air-wave hoes is zeer luchtdoorlatend en is makkelijk te wassen. Het actief frisse traagschuim verlicht de drukpunten van je lichaam. Door het gebruik van comfortschuim blijft de wervelkolom recht, waardoor het niet uitmaakt in welke slaaphouding je ligt. De kern van het matras is voorzien van een geavanceerd systeem van pocketveringen die een uitstekende ondersteuning geven aan je lichaam. Het steunschuim ondersteunt het lichaamsgewicht, waardoor er nagenoeg geen kuilvorming ontstaat. Dit matras staat daarom op nummer 3 van onze beste matras top 11.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het Ultieme Hybride Matras op een rijtje gezet.

Voordelen ultieme hybride matras:

 • 5 steunzones voor aanpasbare ondersteuning;
 • matrasdikte van maar liefst 30 centimeter;
 • pocketvering en actief fris traagschuim;
 • uitstekende ventilatie;
 • zijdezachte, hypoallergene hoes die gewassen kan worden;
 • geschikt voor alle verschillende typen slapers;
 • Oeko-tex 100 gecertificeerd;
 • snelle levering;
 • 15 jaar garantie;
 • 120 nachten proefslapen.

  Nadelen ultieme hybride matras:

  • het matras kan niet onderling per kant gewisseld worden;
  • het matras is niet aanpasbaar op basis van specifieke wensen;
  • er zitten geen draagbeugels aan het matras, waardoor niet makkelijk te hanteren is;
  • het matras is zwaar;
  • het matras is aan de stevige kant, voor mensen die houden van een zacht matras is dit matras daarom minder geschikt. 
649,-
€ 389,-

Prijs van het Ultieme Hybride Matras

We geven het Ultieme Hybride Matras 5 sterren, omdat dit matras ontzettend comfortabel is, maar wel alle ondersteuning geeft die je lichaam nodig heeft. Met 120 nachten proef slapen en 15 jaar garantie is dit matras zeker de moeite waard.

Nummer 4 

cinderella-matras-vera

4. Cinderella matras VERA met high-low pocketvering


Dit Cinderella matras VERA met high-low pocketvering is een luxe matras met een dikte van maar liefst 24 centimeter. En staat op nummer 4 van onze beste matras top 11. Het matras is voorzien van 7 comfortzones, met daarin 450 veren geneste hoog-laag verwerkt per m2,zogenaamde thermisch geharde pocketveren. Met geneste wordt bedoeld dat de veren zijn gerangschikt volgens een honingraat principe, wat wil zeggen dat de veren nog dichter bij elkaar staan dan gebruikelijk, waardoor het lichaam zeer goed ondersteund wordt. Thermisch geharde pocketveren zijn veren die bij de productie een warmtebehandeling hebben ondergaan, met als resultaat dat de veer zijn lengte behoudt en de levensduur van een matras aanzienlijk wordt verlengd.

De bijzondere functie van hoog- laag geharde pocketveren is dat het lichaam van zowel personen die wat zwaarder zijn als dat van personen die wat lichter van gewicht zijn precies de juiste ondersteuning krijgt. De hoge pocketveren zullen diegenen met een wat lager gewicht ondersteuning bieden en die personen die wat meer wegen worden juist weer ondersteund door zowel de hogere als de lagere pocketveren.

Het matras is aan beide zijden afgedekt met een laag van 4 centimeter goed ventilerend koudschuim, met een HR-waarde van 55. Dit matras heeft een winterzijde met wol en een zomerzijde met katoen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit pocketvering matras op een rijtje gezet.

  Voordelen Cinderella matras VERA met high-low pocketvering:

  • hoge HR waarde van 55 in de afdeklaag;
  • 7 comfortzones;
  • matrasdikte van 24 centimeter;
  • verkrijgbaar in twee hardheden: medium en firm;
  • matrashoes van katoen en wol;
  • geschikt voor vlakke en verstelbare bodems;
  • Öko Tex 100 gecertificeerd;
  • het matras is keerbaar en aan alle kanten te beslapen;
  • voorzien van 4 handgrepen;
  • 3 jaar garantie.

  Nadelen Cinderella matras VERA met high-low pocketvering:

  • een pocketveringsmatras is niet goed geschikt voor mensen met een allergische aanleg, aangezien pocketveren de neiging hebben veel stof te verzamelen, wat niet heel hygiënisch is en allergische klachten kan veroorzaken;
  • pocketveer matrassen zijn koel en daardoor minder geschikt voor mensen die houden van een matras dat de warmte goed vasthoudt;
  • dit matras is niet leverbaar in lengtemaat 220 cm;
  • in de maten 80×200, 90×200 en 90×210 is dit matras met ongeveer 2 weken snel uit voorraad leverbaar. Voor de andere, minder gangbare maten geldt een levertijd van ongeveer 4 a 5 weken;;
  • de matrashoes is niet wasbaar.
cinderella-matras-vera
€ 799,-

Prijs van het Cinderella matras VERA met high-low pocketvering

We geven het Cinderella matras Vera met high-low pocketvering 5 sterren, omdat dit pocketveermatras 7 comfortzones heeft, goed ventileert en maar liefst 24 centimeter dik is. Daarnaast heeft dit fijne matras een winterzijde met wol die warm blijft in de winter en een zomerzijde met katoen die koel blijft in de zomer.

Nummer 5

sensation-elite-cooltouch-45degree-grey

5. Matras Tempur Sensation Elite

Het matras Tempur Sensation Elite is een heerlijk matras dat is gemaakt van traagschuim. Dit matras is uitgeroepen tot gekozen product van het jaar 2021! Dit is het mooie resultaat van een door Nielsen uitgevoerd onafhankelijk onderzoek, waarbij op basis van een streng selectieproces 20.000 Nederlandse en Belgische consumenten diverse matrassen beoordeeld hebben en de TEMPUR® Sensation Elite verkozen hebben tot winnaar. De matrassen die onderdeel waren van dit consumentenonderzoek zijn beoordeeld op basis van de criteria aantrekkelijkheid, innovatie, aankoopintentie en tevredenheid. En staat op nummer 5 uit onze beste matras top 11.

Het materiaal van Tempur is zo ontworpen dat het zich goed aanpast aan de contouren van het lichaam. In reactie op lichaamswarmte zal het traagschuim van het matras zachter en soepeler aanvoelen. Traagschuim, ook wel memory foam of NASA traagschuim genoemd, zorgt ervoor dat je iets wegzakt in het matras, hierdoor vormt zich als het ware een mal om het lichaam, wat een heel comfortabel effect heeft. Traagschuim zorgt voor een drukverlagend effect op exact de juiste plekken en voor een goede doorbloeding. Tempur ontwikkelt zich al jaren op het gebied van het perfectioneren van drukverlagende materialen. De opbouw van het matras Tempur Sensation Elite bestaat uit verschillende lagen die allemaal extra comfort geven tijdens het slapen. Ideaal voor mensen met (terugkerende) rug- en gewrichtsklachten.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit traagschuim matras op een rijtje gezet.

   Voordelen Matras Tempur Sensation Elite:

   • matras is 25 centimeter dik;
   • traagschuim matras dat opgebouwd is uit 4 verschillende lagen;
   • zowel geschikt voor vlakke als (elektrisch) verstelbare bedbodems;
   • door de Cool Touch™ Technology blijft de hoes koel aanvoelen en wordt overmatige warmte geabsorbeerd;
   • hoes is wasbaar op een temperatuur van 60 graden en droogt snel;
   • duurzaam matras.

   Nadelen Matras Tempur Sensation Elite:

   • indien je veel transpireert of het erg snel warm hebt is een traagschuim matras niet prettig, het materiaal houdt namelijk veel warmte vast;
   • houd er rekening mee dat traagschuim matrassen temperatuurgevoelig zijn. In de winter zal een traagschuim matras langer koel en stijf aanvoelen en in de zomer zal het materiaal juist wat soepeler zijn;
   • levertijd van ongeveer 2 a 3 weken;
   • hogere prijsklasse.  
sensation-elite-cooltouch-45degree-grey
€ 1239,-

Prijs van de Tempur Sensation Elite

Het Matras Tempur Sensation Elite krijgt van ons 5 sterren omdat het een erg mooi product is. Dit traagschuim matras zorgt namelijk voor een optimale lichaamsondersteuning en heeft een zeer goede, drukverlagende werking. Dit matras is dan ook ideaal voor mensen die rug- en/of gewrichtsklachten hebben.

Tip: aanbieding die momenteel geldig is: 50% KORTING OP EEN TWEEDE MATRAS OF 25% KORTING OP ÉÉN MATRAS!

Nummer 6

6. Matras ESLA VitaalHet matras ESLA Vitaal is een zeer goed koudschuim matras met een uitstekend ventilerend vermogen en 7 zones pocketveren. Dit matras, dat mede door het gebruik van hoogwaardige materialen vele jaren meegaat, staat op nummer 6 van onze beste matras top 11 en is voorzien van een luxe tijk van topkwaliteit, wat zorgt voor een heerlijk slaapcomfort.

Dit matras beschikt over een optimaal ventilatievermorgen door het gebruik van opencellige schuimsoorten, waardoor de lucht zeer goed kan circuleren en je bed de hele nacht fris blijft. Het Esla Vitaal matras bevat meerdere lagen: de bovenlaag is voorzien van zacht en soepel visco-elastisch Gelfoam en vormt zich naar je lichaam, hierdoor kunnen de spieren volledig ontspannen en het bevordert tevens de doorbloeding. De tweede laag van het Esla Vitaal matras bestaat uit open cell structuur QHR Intense- foam, pijnlijke drukpunten zijn hiermee verleden tijd. De kern is voorzien van 7 zones pocketveren, die zorgen voor een optimale ondersteuning, waardoor je altijd in een natuurlijke slaaphouding ligt.

Bijzonder aan het Esla Vitaal matras is dat het getest en goedgekeurd is door ervaren fysiotherapeuten uit Nederland, met in het bijzonder de zeer ervaren fysiotherapeut Jos van Veen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het matras ESLA Vitaal op een rijtje gezet.

   Voordelen Van Matras ESLA Vitaal:

   • gemaakt van hoogwaardige materialen;
   • 7 zones pocketveren;
   • matrasdikte van 26 centimeter;
   • het matras ventileert zeer goed door de open celstructuur;
   • luxe tijk die wasbaar is op 60 graden;
   • het matras is anti-allergeen;
   • geschikt voor alle verschillende typen slapers;
   • geschikt voor verstelbare- en vlakke bedbodems;
   • maximale belasting van 130 kg;
   • 100 nachten proefslapen;
   • rechtstreeks uit de fabriek en dus geen tussenpersonen;
   • volledig duurzaam gefabriceerd;
   • 10 jaar volledige garantie;
   • achteraf of in termijnen betalen.

    Nadelen Van Matras ESLA Vitaal:

    • indien je een liefhebber van warmte bent is een koudschuim matras niet erg prettig, het materiaal houdt namelijk geen warmte vast;
    • houd rekening met een leveringstermijn van 4 weken;
    • het matras is niet aanpasbaar op basis van specifieke wensen;
    • het matras kan niet onderling gewisseld worden per kant;
    • retourneren van het matras is op eigen kosten.
€ 890,-
€445,-

Prijs van het Matras ESLA Vitaal Gelfoam Pocketvering

We geven het fijne Matras ESLA Vitaal een beoordeling van 5 sterren, omdat dit koudschuim matras uitstekend ventileert, 7 zones pocketveren heeft en een matrasdikte heeft van maar liefst 26 centimeter.

Nummer 7

matras-relaxa-de-slaapfabriek

7. Matras Relaxa


Matras Relaxa is een koudschuim matras met een HR-waarde van 60, deze hoge HR-waarde zorgt voor optimale ondersteuning, goede tegendruk en een grote veerkrachtigheid. En staat op nummer 7 van onze beste matras top 11. Dit matras is ook weer afkomstig van fabrikant Van Landschoot. Matras Relaxa heeft 7 comfortzones die aangebracht zijn middels 3-dimensionale insnijding, wat wil zeggen dat er insnijdingen in het matras gemaakt zijn om het matras op die manier op verschillende plekken harder en zachter te maken om zo verschillende comfortzones te creëren.

De matrashoes is een speciale hoes die behandeld is met Purest. Het middel Purest is kwalitatief hoogwaardig en biedt een optimale bescherming tegen huisstofmijt en micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Purest bestaat uit een ultrafijne coating die permanent op zowel het oppervlak van de vezel van de tijk(matrashoes) als op de comfortlaag wordt aangebracht. Purest bevat geen metalen of andere belastende materialen, wat betekent dat dit een milieuvriendelijke behandeling is. 

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit koudschuim matras op een rijtje gezet.

   Voordelen Matras Relexa:


   • hoge HR-waarde van 60;
   • matras is 23 centimeter dik;
   • 7 comfortzones;
   • verkrijgbaar in 3 hardheden: soft, medium en firm;
   • ook geschikt voor verstelbare bedbodems;
   • Öko Tex 100 gecertificeerd ;
   • op 4 manieren te beslapen;
   • speciale hoes, behandeld met Purest;
   • wasbaar op 60 graden;
   • 3D ventilatieborder voor extra ventilatie,
   • handvatten om matras gemakkelijk te verplaatsen;
   • garantie van 5 jaar.

     Nadelen Matras Relexa:

     • voor diegenen met een voorliefde voor warmt is een koudschuim matras niet prettig, het materiaal houdt namelijk geen warmte vast;
     • het matras heeft geen zomer- en winterzijde;
     • levertijd van 3 tot 6 weken. 
van-landschoot-matras-superqueen-slapenonline
€630,-

Prijs van de Relexa

Het matras Relaxa geven we 5 sterren, omdat dit goede koudschuim matras zorgt voor een optimale lichaamsondersteuning en een hoge HR-waarde van 60 heeft, waardoor het koudschuim zeer veerkrachtig is en het matras een lange levensduur heeft. Extra pluspunt is dat dit matras behandeld is met Purest, wat een optimale bescherming biedt tegen huisstofmijt en micro organismen.

Nummer 8

matras-carat-van-landschoot

8. Matras Carat


Matras Carat is een hybride koudschuim matras met een hoge HR-waarde van 50, wat betekent dat dit matras zorgt voor optimale lichaamsondersteuning en een goede tegendruk. en staat op nummer 8 van onze beste matras top 11. Dit matras is ook afkomstig van de fabrikant Van Landschoot. Matras Carat heeft 7 comfortzones die zijn ontstaan door 3-dimensionale insnijding, zoals eerder al aangegeven betekent dit dat er op verschillende plekken insnijdingen in het matras worden gemaakt, waardoor verschillende comfortzones ontstaan. 

Dit matras is gemaakt van hybride koudschuim, wat wil zeggen dat het materiaal door de hybride samenstelling zorgt voor een nog betere ondersteuning en ligcomfort dan bij een matras van gewoon koudschuim. Het hybride koudschuim is enorm veerkrachtig, ventilerend en kent nagenoeg geen kuilvormig.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit hybride koudschuim matras op een rijtje gezet.

   Voordelen Matras Carat:

   • hoge HR-waarde van 50;
   • matrasdikte van 24 centimeter;
   • 7 comfortzones;
   • zeer veerkrachtig en ventilerend;
   • verkrijgbaar in 3 verschillende hardheden: soft, medium en firm;
   • matrashoes is wasbaar op een temperatuur van 60 graden;
   • 3D ventilatieborder voor extra ventilatie;
   • ook geschikt voor verstelbare bedbodems
   • op 4 manieren te beslapen;
   • handvatten om het matras gemakkelijk te verplaatsen;
   • Öko Tex 100 gecertificeerd;
   • 5 jaar garantie.

      Nadelen Matras Carat:

      • matrashoes lijkt niet van natuurlijk materiaal te zijn gemaakt;
      • levertijd 3 tot 6 weken;
      • indien je een liefhebber van warmte bent is een koudschuim matras niet prettig, het materiaal houdt namelijk geen warmte vast;
      • het matras heeft geen zomer- en winterzijde. 
matras-carat-van-landschoot
€760,-

Prijs van het Matras Carat

We geven het fijne matras Carat 4 sterren, omdat dit hybride koudschuim matras zorgt voor een optimale ondersteuning van het lichaam en een goede ventilatie. Door de hoge HR-waarde van 50 is het hybride koudschuim zeer veerkrachtig en heeft het matras een lange levensduur. 

Nummer 9

silver-line-matras

9. Matras Silver-Line Sorrento met Aloë VeraAls je op zoek bent naar een wat natuurlijker matras is het matras Silver-Line Sorrento met Aloë Vera een goede optie. En staat op nummer 9 uit onze beste matras top 11. Dit pocketveringmatras is aan beide zijden afgedekt met Latex. Latex is een natuurproduct, afkomstig van de rubberboom, en heeft als mooie eigenschap dat het zich aanpast aan de vormen van het lichaam. In de tijk(matrashoes) is Aloë Vera verwerkt. De hoes voelt hierdoor zacht en verkoelend aan en geeft een heerlijk frisse geur af.

Aloë Vera staat bekend om de kalmerende en antibacteriële werking en is daarnaast zeer gezond, aangezien de plant van nature veel vitaminen en mineralen bevat. Het matras heeft het LGA certificaat, wat inhoudt dat het matras is getest op schadelijke stoffen en dat het gebruikte schuim van uitstekende kwaliteit is.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit pocketvering met koudschuim matras op een rijtje gezet.

   Voordelen Matras Silver-Line Sorrento met Aloë Vera:

   • natuurproduct;
   • HR-waarde van 50 met latex als afdeklaag;
   • matras is 21 centimeter dik;
   • 5 comfortzones met 300 pocketveren per m2;
   • de afritsbare hoes bevat Aloë Vera;
   • verkrijgbaar in 2 hardheden: medium en firm;
   • het matras is op 4 manieren te beslapen;
   • 3 jaar garantie.

      Nadelen Matras Silver-Line Sorrento met Aloë Vera:

      • het matras heeft slechts 5 comfortzones (i.p.v. 7);
      • heeft geen zomer- en winterzijde;
      • het matras is maar in 2 hardheden verkrijgbaar;
      • als je het matras met hardheid medium bestelt blijkt hardheid soft op de verpakking te staan;
      • is niet duidelijk op welke temperatuur de hoes gewassen kan worden;
      • levertijd 3 tot 4 weken.
silver-line-matras
€429,-

Prijs van de Silver-Line Sorrento met Aloë Vera

Het matras Silver-Line Sorrento krijgt van ons 4 sterren, omdat dit pocketveringmatras met latex zich perfect aan het lichaam aanpast. Door de hoes waar Aloë Vera in verwerkt is ben je verzekerd van een hoes die, door de antibacteriële en kalmerende werking, zacht en verkoelend werkt.

Nummer 10

silver-line-matras

10. Matras Silver-Line Milano met Aloë VeraNaast het pocketveringmatras Silver-Line Sorrento met latex heeft Silver-Line ook een fijn pocketveringmatras, namelijk de Silver-Line Milano met traagschuim als afdeklaag. En staat op nummer 10 uit onze beste matras top 11. Traagschuim, ook wel NASA of memory foam genoemd, heeft een drukverlagende eigenschap en is ideaal voor mensen die last hebben van rug- en gewrichtsklachten. Traagschuim regeert namelijk op lichaamswarmte en neemt hierdoor bij wijze van spreken de vorm van het lichaam aan, het is een soepel materiaal dat ook reageert op de omgevingstemperatuur. 

In tegenstelling tot een koudschuim matras met een open celstructuur heeft traagschuim een dichte celstructuur, wat als voordeel heeft dat het matras warmte kan vasthouden, een groot pluspunt voor diegenen die van warmte houden. Een nadeel is dat traagschuim een stuk minder goed ventileert dan koudschuim.

In de tijk(matrashoes) is Aloë Vera verwerkt, dit natuurproduct staat bekend om de kalmerende en antibacteriële werking. Aloë Vera zorgt ervoor dat de hoes zacht en verkoelend aanvoelt en geeft een frisse geur af. Het matras heeft ook het LGA certificaat, wat betekent dat het matras getest is op schadelijke stoffen en dat het gebruikte schuim van een uitstekende kwaliteit is.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit pocketvering met traagschuim matras op een rijtje gezet.

   Voordelen Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera:

   • traagschuim zorgt voor drukverlaging en goede lichaamsondersteuning;
   • 5 comfortzones met 300 pocketveren per m2;
   • matras is 21 centimeter dik;
   • de afritsbare hoes bevat Aloë Vera;
   • verkrijgbaar in 2 hardheden: medium en firm;
   • het matras is op 4 manieren te beslapen;
   • 3 jaar garantie.

      Nadelen Matras Silver-Line Milano met Aloë Vera:

      • het matras heeft maar 5 comfortzones (i.p.v. 7);
      • heeft geen zomer- en winterzijde;
      • het matras is enkel in 2 hardheden verkrijgbaar;
      • als je het matras met hardheid medium bestelt blijkt hardheid soft op de verpakking te staan;
      • is niet duidelijk op welke temperatuur de hoes gewassen kan worden;
      • levertijd 3 tot 4 weken.
silver-line-matras
€375,-

Prijs van de Silver-Line Milano met Aloë Vera

We geven het matras Silver-Line Milano 4 sterren, omdat dit goede pocketveringmatras met traagschuim mooie drukverlagende eigenschappen heeft en daardoor een zeer goede ondersteuning geeft. De hoes, waar Aloë Vera in verwerkt is, heeft een antibacteriële en kalmerende werking. 

Nummer 11

m-line-cool-motion-7

11. M Line Cool Motion


Het matras M Line Cool Motion 7 is het beste matras van alle Cool Motion matrassen. M Line heeft op dit matras de allernieuwste technieken toegepast, dit zie je terug in het ontwerp van het matras. Er zijn meerdere lagen schuim gebruikt, namelijk goed ventilerend koudschuim en zich naar het lichaam vormend traagschuim. Ook zorgt de 7-zones pocketvering ervoor dat het lichaam zeer goed ondersteund wordt, de zones zorgen voor een optimale drukverdeling. In het matras zijn schuimbollen verwerkt die het mogelijk maken om  goed te bewegen tijdens de slaap. Dit matras staat op nummer 11 van onze beste matras top 11.

De tijk(matrashoes) is zo ontworpen dat het mooie ventilerende en temperatuurregulerende eigenschappen heeft. De hoes is gemaakt van speciale microvezels die koel aanvoelen en de lichaamswarmte opnemen. Daardoor zorgt het zowel in de zomer als in de winter voor een optimaal slaapklimaat.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit pocketvering matras met traagschuim op een rijtje gezet.

    Voordelen M Line Cool Motion 7:

    • traagschuim SG-waarde van 65;
    • 7 comfortzones;
    • matrasdikte van 26 centimeter;
    • matrashoes wasbaar op een temperatuur van 60 graden;
    • hoes is anti-allergeen;
    • zeer veerkrachtig en ventilerend matras;
    • geschikt voor lattenbodem, schotelbodem, boxspring en spiraal. Ook geschikt voor verstelbare bodems.

       Nadelen M Line Cool Motion 7:

       • verkrijgbaar in 1 hardheid, namelijk soft;
       • minder geschikt voor personen met een wat bredere lichaamsbouw, het matras wordt daarom aanbevolen voor mensen met een slanke lichaamsbouw;
       • hoge prijsklasse.
m-line-cool-motion-7
€1461,-

Prijs van de M Line cool Motion 7

Dit fijne matras M Line Cool Motion 7 geven we 4 sterren, omdat dit pocketveringmatras met zowel traagschuim als koudschuim drukverlagende en zeer goede lichaamsondersteunde eigenschappen heeft. Daarnaast is de matrashoes gemaakt van speciale micro vezels die de temperatuur goed reguleren.
Specifieke matrassen

Goed milieuvriendelijk matras

eco-line-matras-green-02

Eco-Line matras greenAls je op zoek bent naar een hoogwaardig, milieuvriendelijk matras is het Eco-Line matras Green een goede optie. Dit is een pocketvering matras met LLQ koudschuim als afdeklaag. LLQ staat voor Long Life Quality en bezit uitstekende eigenschappen. Dit schuim is speciaal ontwikkeld en heeft een densiteit van 55, wat garant staat voor een hoge kwaliteit, goed ligcomfort en een lange levensduur.

Dit matras wordt geproduceerd in Duitsland, is zeer uitgebreid getest en heeft een groot aantal keurmerken gekregen. Het koudschuim is geschuimd op een milieuvriendelijk manier met plantaardig oliën. Het matras is voorzien van het certificaat van de Blauwe Engel, dit betekent dat het schuim getest is op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en dat het hier gaat om een milieuvriendelijk product.

De tijk(Tencel matrashoes) is eveneens zeer goed getest en heeft meer dan 50% natuurlijke vezels die zorgen voor een optimale vochtigheidsgraad en goede warmteregulatie. De hoes is antibacterieel en anti-allergisch.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit pocketvering matras op een rijtje gezet.

Voordelen Eco-Line matras green:

 • hoge densiteit van 55;
 • LLQ koudschuim;
 • milieuvriendelijk geproduceerd;
 • ventileert goed;
 • op 4 manieren te beslapen;
 • 7 comfortzones;
 • 390 veren per m2, met speciale vliespockets;
 • matras is 21 centimeter dik;
 • zowel geschikt voor vlakke als voor (elektrisch) verstelbare bedbodems;
 • de koudschuimlaag is brandvertragend;
 • hoes is antibacterieel en anti-allergisch;
 • wasbaar op een temperatuur van 60 graden;
 • verkrijgbaar in twee hardheden: medium en stevig.

        Nadelen Eco-Line matras green:

        • enkel verkrijgbaar in twee hardheden;
        • levertijd 3 tot 6 weken;
        • een pocketvering matras is minder hygiënisch doordat pocketveren stof vergaren.   
eco-line-matras-green-02
€465,-

Prijs van het Eco-line Matras Green

We geven het fijne Eco-Line matras Green 5 sterren, omdat dit pocketveringmatras met LLQ koudschuim en 7 pocketzones zeer goede ondersteuning biedt. De hoes is anti- allergisch en antibacterieel. Pluspunt is verder dat het matras milieuvriendelijk geproduceerd is en getest is volgens degelijke Duitse standaarden.

Conclusie

In dit beste matras van 2023 artikel hebben wij de 10 beste, kwalitatief hoogwaardige matrassen uitgebreid beoordeeld, met de bedoeling om het anderen makkelijker te maken om te kiezen uit alle soorten matrassen die aangeboden worden. We hebben ook benadrukt dat het perfecte matras niet bestaat, aangezien het een product is dat erg afhankelijk is van persoonlijke wensen en eisen en deels ook van het beschikbare budget. Een matras moet vooral goed geschikt zijn voor jou! We hebben geprobeerd inzicht en handvatten te geven voor het maken van de beste keuze voor een nieuw matras. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor- en nadelen kan iedereen zelf beslissen welk matras het meest geschikt is.

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de verschillende soorten matrassen die verkrijgbaar zijn en we hopen dat je na het lezen van dit artikel een weloverwogen beslissing kan nemen wat de aanschaf van een nieuw matras betreft.   

Veel succes 🙂

Klant reviews

Top Service!


Vanaf het eerste appje goed contact met Milan. Snel antwoord op vragen, duidelijke regeling over het proefslapen. Wij het matras besteld. Levering verliep volgens afspraak en het matras hoefde maar een uurtje te luchten dus dezelfde avond konden we er al op slapen. De eerste weken slecht geslapen, want we moesten flink wennen aan het matras. Het matras is stevig en in vergelijking met de oude matrassen erg recht. Vanwege een slijmbeurs ontsteking in beide heupen bleek het matras voor mij toch te hard. Weer contact gehad en een topper erbij besteld. Het bed lag daarna veel zachter, maar ik zakte voor mijn gevoel te diep weg, waardoor ik slecht kon omdraaien. Mijn man was zeker tevreden, maar we hadden een groot matras besteld, omdat we geen split meer wilden tussen de matrassen. Toen we aangaven het matras en de topper te willen retourneren werd er direct geantwoord. De retour is netjes op de afgesproken dag opgehaald. Twee dagen later was het complete aankoopbedrag al retour gestort. Wij vinden het dan ook super jammer dat het matras niet geschikt voor ons niet geschikt is, want qua service verdienen ze een dikke tien!
morningstar-logo
Esther van Duijvenvoorde

Geen moment spijt

Na heel veel lezen over matrassen, materialen, mogelijkheden van proefslapen was ik het beddenspoor helemaal bijster en ik had echt een nieuwe matras nodig. Hoe ik op de site van Morningsleeps terecht ben gekomen weet ik niet meer, maar het verhaal sprak mij erg aan en als echte Zeeuwse van geboorte gunde ik deze jonge mannen mijn aankoop en geen spijt van.


morningstar-logo
Era Nieuweboer

Heel blij met mijn nieuwe matras

Heel blij met mijn nieuwe matras. Ik heb deze aangeschaft vanwege erge rugklachten. Ik word nu iedere dag wakker met een stuk rugklachten, een echte aanrader voor iedereen!
morningstar-logo
Tom Boot

Goede info en snelle bezorging

aanbevelen? Ja

cloudpillo
Tobie

Duidelijke en vlotte communicatie

Aanbevelen? Ja

cloudpillo
Carine van den Putte

Goed en snel geleverd


Aanbevelen? Ja

cloudpillo
Jordy

HEERLIJK!!!

Allereerst hartelijk dank voor de goede service vooraf. Doordat wij stevig zijn en zij/rugslapers zijn, wisten we niet wat te kiezen. De mevrouw adviseerde Ultime Hybrid.
Meteen besteld en na een ruime week vanuit Frankrijk, kwamen onze gewilde matrassen aan.
We hadden Tempur en waren al na 9 jaar op.
Maar wat een ondersteuning hebben we nu, heerlijk.
We gaan nu zelfs eerder naar boven, lekker liggen boek lezen of tv kijken. Echt een genot deze matrassen en dat voor dit geld. De Tempur matrassen waren destijds € 2200,= het stuk deze € 519,=.
We waren vooraf wat sceptisch omdat we niet even proef konden liggen, en vonden het best spannend , maar zijn aangenaam verrast door de kwalitatief goede matrassen. Echt een aanrader!!!


aanbevelen? Ja

hypnia-logo
Mariëtta

Slaapkwaliteit

Een herontdekte kwaliteit. Een "luxe" die het verschil maakt als de dagen lang zijn.

Aanbevelen? Ja

hypnia-logo
Sophie

Een rustgevende slaap

Brengt ons een echte nachtrust, het is duidelijk een van mijn beste investeringen van het jaar.

Aanbevelen? Ja

hypnia-logo
Stefan

Fantastisch


Ik heb echt geen seconde spijt gehad van mijn matras. Wat een geschenk. Slaap zo ontzettend lekker. Ik wil nooit meer een ander matras.aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Colette Melker

TOP matras voor TOP prijs

Al eerder bij dit bedrijf TOPmatrassen gekocht voor de kids. Ook nu weer prima matrassen voor een kleine prijs. Mijn vrouw en ik slapen weer heerlijk.


Aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Jan

GE - WEL - DIG!


Ik heb mijn matras bijna 2 weken. En slaap als een roosje. Gelukkig nu ook geen rugklachten meer. Kan jullie bedrijf echt aanraden!!
Aanbevelen? Ja

droommatras-logo
Jeroen

Uitstekend geholpen.


Heel fijn bedrijf om je matras te kopen, ze doen hun best om aan je wensen te voldoen. Ik had een matras besteld in de verkeerde maat, na contact hebben ze alsnog de goede maat geleverd en kon de verkeerde gelukkig geannuleerd worden, heel fijn geholpen en vriendelijke mensen. Bellen je ook direct terug! Zeker aanrader.


aanbevelen? Ja

C , Tiel

Van opdracht tot uitvoering en aflevering top resultaat!

Na een schets bij een matras op maat te hebben opgegeven is dit matras inmiddels afgeleverd. Het ging om een caravan (Frans) matras met een afgeronde kant. De communicatie van begin tot aflevering verliep soepel. Het matras is perfect volgens opgegeven schets gemaakt. De transporteur heeft zijn werk dmv vriendelijke aflevering ook goed gedaan! Dus ik wil de slaapfabriek zeker aan een ieder aanbevelen!Aanbevelen? Ja

Ronald , WARMOND

Persoonlijke service.


Wij waren op zoek naar een matras op maat vanwege afwijkende beschikbare maat voor een bed. Via google bij de slaapfabriek uitgekomen. Een afspraak gemaakt om de matrassen even te voelen. We werden direkt zeer vriendelijk en persoonlijk ontvangen. Na onze test matrassen besteld. En tot onze verbazing waren ze binnen twee weken al gereed. Aflevering is keurig netjes verzorgd. Kortom voor een matras moet je bij de slaapfabriek zijn !


Aanbevelen? Ja

Marcel Filippo , Sassenheim

Heerlijk matras, snelle bezorging


Geweldig, had veel eerder zo'n matras moeten kopen. Het biedt zeer goede ondersteuning. Het Tempur wordt wel warm ten opzichte van een regulier matras, heb dus geen wollen deken meer nodig. Hoe het op de lange termijn voelt weet ik uiteraard nog niet.

Bezorging door Slaapcomfort sinds 1941 was onverwacht snel. Nadat ik om 6 uur nog wakker lag vanwege rugpijn dit matras besteld en kreeg rond 8 uur een telefoontje of ze het ook vandaag konden bezorgen omdat ze toch in de buurt waren. Dus 's middags om 13:00 was mijn matras er al! Echt top!


Ik raad dit product aan

bol-com-logo-klein

mooie, vlotte en correcte service. Aanrader


 • zeer goede kwaliteit
 • orthopedisch


Vlotte service, persoonlijke aanpak en snelle correcte klantenservice.
Wij zijn al jaren een zeer tevreden klant.
zeer tevreden van tempur, als rugpatiënt zou ik niets anders meer willen.


Ik raad dit product aan

bol-com-logo-klein

Comfort voor een goede prijs!


In januari 2022 kocht ik een M Line Cool Motion matras. Ik had al langere tijd last van rugklachten. Sinds ik dit matras gebruik zijn deze verleden tijd. Ik wordt uitgerust wakker. Het is een zeer comfortabel matras. Het vormt zich naar je lichaam en geeft zo de steun die het nodig heeft. De bovenlaag kun je eraf ritsen en zo gemakkelijk wassen. De levering ging ook zeer voorspoedig. De bezorger was erg vriendelijk. Ik kan dit matras en bedrijf zeker aanbevelen!Ik raad dit product aan

bol-com-logo-klein
slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen over matrassen

Over | matrassen

Hoe lang doe je gemiddeld met een matras?

Een goed matras gaat ongeveer tussen de 8 en 10 jaar mee, dit is mede afhankelijk van het type materiaal waar het matras van gemaakt is. In het algemeen blijkt het verstandig te zijn om een matras binnen een periode van ongeveer 10 jaar te vervangen, omdat dan vaak de ondersteuning niet meer optimaal werkt. Als je merkt dat jouw matras kuilvorming vertoont, nare geuren begint te verspreiden en/of het matras jouw lichaam niet meer voldoende ondersteunt is het tijd om het matras te vervangen.

Wat is de beste lengte van een matras?

Om tot de juiste keuze voor de lengte van een matras te komen kijk je naar postuur en naar comfort. Een matras dat 20 tot 30 centimeter langer is dan jouw eigen lichaamslengte is vaak de juiste keuze. Voorbeeld: een matras van 200 centimeter lang is geschikt voor personen van ongeveer 170 – 180 centimeter lang. Voor personen van 190 centimeter lang is een matraslengte van 220 centimeter meer geschikt. Het comfort neemt toe naarmate het matras ruimer is.

Welke maat moet je kiezen?

Als je een eenpersoons matras zoekt kan je kiezen uit de breedtematen 70-80 of 90 centimeter en een lengtemaat van 200-210 of 220 centimeter. De meest gebruikte breedtemaat is 80 of 90 centimeter en de meest gebuikte lengtemaat is 200 centimeter.

Voor de tweepersoons maten kan je kiezen uit breedtematen van 140-160 of 180 centimeter en een lengtemaat van 200-210 of 220 centimeter. De meest gebruikte breedtemaat is 160 of 180 centimeter en de meest gebuikte lengtemaat is ook hier weer 200 centimeter.

Is het een goed idee om je matras online te kopen?

Een matras online aanschaffen lijkt waarschijnlijk geen voor de hand liggende keuze,- maar is wel echt beter. Juist het feit dat je bij de online aanschaf van een matras meestal ook een proefperiode aangeboden krijgt is een groot pluspunt!

Thuis kan je een matras namelijk op de juiste manier testen: in alle rust, gekleed in nachtkleding of naakt en gedurende een aantal weken. Hierdoor kan je de tijd nemen die nodig is om een matras echt te ervaren. Voor het goed testen van een matras moet je er namelijk ongeveer 30 dagen op slapen, in die periode neem je vanzelf een goede, natuurlijke slaaphouding aan en kan het lichaam wennen aan het nieuwe matras. Pas na een paar weken kan je bepalen of een matras wel echt geschikt is voor jou.

De proefperiode die geldt voor matrassen die je online bestelt is dus eigenlijk cruciaal. In een winkel kan je een matras nooit op dezelfde manier testen als thuis en daarom raden wij ook aan om te kiezen voor het online aanschaffen van een goed matras, bijvoorbeeld uit onze top 10.

Hoe onderhoud ik het matras het beste?

Bij de aanschaf van een matras is het belangrijk om te kijken of het matras gedraaid kan worden en dan bij voorkeur ook op 4 kanten te beslapen is. Dit omdat het één keer per maand of kwartaal keren en draaien van het matras de levensduur aanzienlijk verlengt.

Daarnaast is het belangrijk dat de tijk(matrashoes) op een temperatuur van 60 graden gewassen kan worden, alleen dan worden huisstofmijten en schimmels namelijk gedood. Wel moet je er rekening mee houden dat je een wasmachine met een grote trommel moet hebben indien de tijk in de wasmachine gewassen kan worden of dat de tijk opgesplitst kan worden in 2 delen en dan per deel gewassen kan worden. Huisstofmijten krijgen ook minder kans om zich te nestelen in het matras als je de slaapkamer dagelijks goed ventileert en het bed goed gelucht wordt door het beddengoed open te slaan.

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Het beste matras voor mensen met een hoger lichaamsgewicht is een koudschuim matras met een HR-waarde van 60 en een minimale dikte van 22 centimeter. Een koudschuim matras heeft namelijk erg veel veerkracht waardoor een zwaarder wegend persoon optimaal ondersteund wordt. Het matras houdt het doorzakken dan tegen en tegelijkertijd zorgt het voor een optimale ondersteuning van de wervelkolom. Het matras Van Landschoot matras Noviflex is een zeer geschikt matras voor zwaardere mensen.

Wat is het beste matras voor mensen met een stofallergie?

Het beste matras voor mensen met een stofallergie is een koudschuim. Een matras met pocketveren houd namelijk veel stof vast, wat nadelig is voor als je allergisch bent. Ook een boxspring vergaart veel stof onder het bed, tenzij je er met de stofzuiger goed bij kan en regelmatig onder het bed stofzuigt. Koudschuim heeft een open celstructuur en zorgt voor een goede ventilatie. Daarnaast is het verstandig om een tijk(matrashoes) te kiezen die je kunt wassen op een temperatuur van 60 graden om zo alle micro-organismen en huisstofmijten te doden.

Heb je nu ook interesse in een topper of een splittopper?
Check dan ons artikel hierover!

De 10 Beste Topmatrassen Online!

De 6 Beste Splittoppers Online!