Baby-kamer-babyfoon-met-camera

Beste Babyfoons Met Camera van 2024 | Dit Is Waarom Jij De Beste Babyfoon Met Camera Verdient!

Bekijk hier onze top 7 babyfoons met camera van 2024 en ontdek welke babyfoon het beste bij jou past!

Beste-babyfoon-met-camera

Beste babyfoon met camera 2024.  Als er een baby op komst is zijn er veel dingen die veranderen, je hebt natuurlijk te maken met de voorbereiding op de geboorte van de baby, maar er moet bijvoorbeeld ook nagedacht worden over spullen die aangeschaft moeten worden, de zogenaamde ‘uitzet’.  Een babyfoon is onmisbaar, dus het zal ongetwijfeld gebeuren dat besloten moet worden welke babyfoon het meest geschikt is voor jouw situatie. Het lastige hieraan is echter dat er ontzettend veel babyfoons verkrijgbaar zijn, met allerlei verschillende functies en zowel met als zonder camera. Door te kiezen voor een babyfoon met camera is al een belangrijke stap gezet, maar gelijk daarna krijg je te maken met het kiezen van een echte goed werkende babyfoon die voldoet aan dat wat je ervan verwacht en het maken van die keuze blijkt erg moeilijk te zijn door het enorm grote aanbod, want wat is eigenlijk de beste babyfoon met camera die ook nog eens voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen?

Toen wij bezig waren met het aanschaffen van spullen voor na de geboorte van onze kinderen hadden wij op ons lijstje ook een babyfoon staan. Het leek ons prettig en geruststellend om onze kindjes niet alleen te kunnen horen, maar om ze ook te zien, zeker omdat je dan vaak makkelijker kan bepalen of er echt iets aan de hand is als de baby huilt of andere geluidjes maakt. Vandaar dat het voor ons een passende keuze was om voor een babyfoon met camera te kiezen. Maar we ontdekten al snel dat het nog een hele zoektocht was om uit alle beschikbare babyfoons met camera juist die te kiezen die voldeed aan dat wat wij belangrijk vonden.

In dit artikel over de beste babyfoon met camera lees je welke babyfoons behoren tot onze top 7 en benoemen we alle ins en outs en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van waar wij onze beoordeling op gebaseerd hebben. Op basis van het complete beeld dat je krijgt door het lezen van dit artikel kan je een weloverwogen keuze maken voor een babyfoon met camera die het beste bij jouw persoonlijk situatie past en voldoet aan jouw persoonlijke wensen en eisen!


In dit beste babyfoon artikel vergelijken we de 7 beste babyfoons met camera en geven we op een transparante manier onze oprechte mening over alle door ons vergeleken babyfoons. Je leest hier onder andere:

 • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een babyfoon;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een babyfoon met camera;
 • over de beste babyfoons met camera;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle babyfoons met camera uit onze top 7;
 • klant reviews;
 • veelgestelde vragen over babyfoons.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende, door ons beoordeelde babyfoons met camera?! Lees dan snel verder!

Beste babyfoon met camera van 2024 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste babyfoon met camera, tips voor het kopen van een babyfoon met camera en de voor- en nadelen van de babyfoons uit onze top 7
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elke babyfoon met camera een andere prijs. Lees snel verder voor meer informatie hierover.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elke babyfoon met camera uit onze top 7 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende babyfoons.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 7 babyfoons met camera de nadelen opgesomd, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De babyfoons met camera die wij gekozen hebben voor onze top 7 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze kwalitatief zeer goed zijn. Daarnaast hebben we voor je uitgezocht hoe deze babyfoons scoren bij verschillende winkels zoals bol.com en trustpilot en de uitkomst daarvan delen we in dit artikel.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Voor welke babyfoon hebben wij toen gekozen?

Toen wij ouders werden van ons eerste kindje zijn we op zoek gegaan naar een goede babyfoon, wij hebben toendertijd besloten om voor een babyfoon met camera te gaan in plaats van een babyfoon met alleen geluid. Het ouderschap was helemaal nieuw voor ons en wij vonden het een prettig en geruststellend idee om de baby niet alleen te horen, maar ook te zien.

Zodra we wisten over welke opties babyfoons met camera zoal beschikken hadden wij onze wensen en eisen voor een babyfoon al snel bepaald, namelijk: een babyfoon met kwalitatief goed en duidelijk beeld, met een goede prijs-kwaliteit verhouding en als extra functie een temperatuurweergave. Gebruiksvriendelijkheid vonden wij verder ook een belangrijk punt.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Luvion Platinum 3 en daar hebben we ontzettend veel plezier van gehad. Luvion is al 15 jaar marktleider op het gebied van babyfoons.

Wat is belangrijk om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een babyfoon met camera?

 • als je op zoek gaat naar een babyfoon met camera is het handig om te weten dat een babyfoon verschillende functies heeft. Welke babyfoon je kiest hangt grotendeels af van wat jij zoal belangrijk vindt;
 • babyfoons zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Belangrijk is om van tevoren goed na te denken over de plek waar de babyfoon zal komen te staan of hangen;
 • vind je het prettig als een babyfoon over veel extra’s beschikt, zoals bijvoorbeeld slaapliedjes of een terugspreekfunctie of mag het een basis variant zijn?;


Beste babyfoon met camera | Zie hier onze top 7

Terug naar onze beoordeling van de volgens ons 7 beste babyfoons met camera!

1. Luvion Icon Deluxe Black

2. Luvion Grand Elite 3 Connect Plus

3. Luvion Prestige Touch 2

4. Luvion Essential  

5. Alecto DVM-200

6. Luvion Easy

7. Orreti V8


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyfoon met camera?

Als je besluit om een babyfoon met camera aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen om beter inzicht te krijgen:

 • hoe groot moet het beeldscherm van de babyfoon zijn? dit kan variëren van een standaard schermgrootte tot het formaat van het scherm van een tablet;
 • heeft de babyfoon een goede geluidskwaliteit?;
 • kunnen er meerdere camera's op de babyfoon worden aangesloten? (vooral handig bij een groter gezin met nog jonge kinderen);
 • is de babyfoon met camera op afstand te besturen? Handig voor als je een heel beweeglijk kindje hebt dat net buiten beeld is gaan liggen, je kan de stand van de camera dan op afstand aanpassen en zo de baby weer goed in beeld krijgen;
 • wil je dat de babyfoon over een app beschikt, zodat je altijd connectie kan maken met de slaapkamer van jouw kind?;
 • wat is het bereik van de babyfoon? het gemiddelde bereik voor babyfoons is ongeveer 50 meter binnenshuis. Het bereik is afhankelijk van het type huis waar je woont. Een nieuwbouwhuis heeft bijvoorbeeld dikkere (betonnen) muren dan oudere huizen;
 • hecht je er waarde aan om met de babyfoon foto's en video's te kunnen maken?
Beste babyfoon met camera - top 7

Zie hieronder een overzicht van de 7 bij ons het best scorende babyfoons met camera.

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze babyfoons met camera geselecteerd zijn voor onze top 7! Sommige babyfoons zijn ook door de Consumentenbond getest en er zijn verder veel beoordelingen te vinden op bol.com.
Nummer 1

luvion-icon-deluxe-black

1.Luvion Icon Deluxe Black


Deze babyfoon krijgt van ons de hoogste waardering en staat met stip bovenaan in onze beste babyfoon met camera top 7, deze babyfoon is namelijk niet alleen zeer stijlvol, maar geeft door een glashelder 5-inch (= 12,7 centimeter) groot kleurenscherm een geweldig beeld vanuit de babykamer.

De infraroodfunctie van de camera zorgt ervoor dat je zowel overdag als ’s nachts onder alle omstandigheden perfect beeld hebt. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld zodra het donker wordt. Door de LED backlit toetsen kan de babyfoon ook eenvoudig in het donker bediend worden.

Deze babyfoon zorgt ervoor dat ieder geluidje haarscherp en volledig zuiver doorkomt. Daarnaast heeft deze babyfoon mooie extra functies, zoals slaapliedjes, een terugspreekfunctie en is een temperatuursensor aanwezig, waarbij de gemeten temperatuur weergegeven wordt op het scherm van de monitor.

Luvion is een Nederlands bedrijf dat zich heeft toegelegd op het innoveren en ontwikkelen van kwalitatieve en prachtige designs.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Luvion Icon Deluxe Black voor het gemak op een rijtje gezet:

luvion-icon-delux-black-baby-kamer

luvion-icon-delux-camera-op-plankje

  Voordelen van de Luvion Icon Deluxe Black:

  • glashelder 5-inch (= 12,7 centimeter) groot kleurenscherm;
  • eenvoudig in het donker te bedienen door backlit toetsen;
  • beschikt over een infrarood functie voor perfecte nachtvisie;
  • mogelijkheid tot het aansluiten van maximaal 4 camera's op één monitor;
  • de camera kan in nagenoeg alle richtingen worden gedraaid;
  • heeft een 100% veilig en storingsvrij signaal doormiddel van datacodering;
  • voorzien van een terugspreekfunctie;
  • er staan 4 rustgevende slaapliedjes op;
  • heeft een VOX functie, waardoor de babyfoon alleen aangaat wanneer de baby geluid maakt;
  • door een digitale zoomstand kan makkelijk ingezoomd worden op het bedje van de baby;
  • via een timer kunnen slaap- en voedingstijden op een makkelijke manier bijgehouden worden;
  • temperatuurweergave met alarmfunctie;
  • tot 300 meter bereik in open veld en tot 50 meter binnenshuis;
  • de monitor heeft een oplaadbare Lithium accu;
  • zowel het volume als de VOX gevoeligheid zijn makkelijk in te stellen;
  • makkelijk te installeren;
  • lege accu waarschuwing;
  • buiten bereik waarschuwing.

  Nadelen van de Luvion Icon Deluxe Black:

  • deze babyfoon valt in een duurdere prijsklasse en zal hierdoor niet voor iedereen betaalbaar zijn;
  • niet via een app te gebruiken;
  • babyfoon die niet uitgerust is met een nachtlampje;
  • beschikt niet over een opnamefunctie;
  • geen touchscreen.
luvion-icon-deluxe-black-1
€157,94

Prijs van de Luvion Icon Deluxe Black:

Wij geven de Luvion Icon Deluxe Black vol overtuiging 5 sterren. Dit omdat de zeer stijlvolle babyfoon doormiddel van een 5 inch (= 12,7 centimeter) groot kleurenscherm haarscherp beeld geeft. De babyfoon is door LED backlit toetsen makkelijk in het donker te bedienen en van alle gemakken voorzien.

Nummer 2

luvion-grand-elite-3-connect-plus

2.Luvion Grand Elite 3 Connect Plus


Deze Luvion Grand Elite 3 Connect Plus babyfoon heeft veel mooie functies en staat op nummer 2 in onze beste babyfoon met camera top 7. Deze babyfoon onderscheidt zich van veel andere babyfoons doordat je de baby kan horen en zien via een 100% veilige, gratis app via een 3G of 4G connectie of thuis op een groot, superscherp 5-inch (= 12,7 centimeter) touchscreen van de meegeleverde monitor.

Ook is het mogelijk om in te stellen dat je een notificatie ontvangt als de baby wakker wordt. Daarnaast zijn zowel de terugspreekfunctie, de op afstand draaibare camera en de temperatuurweergave ook via de app te zien en te gebruiken.

Deze babyfoon is echt van alle markten thuis en beschikt over zeer veel verschillende functies, waaronder ook het maken van foto's en video's via de app. Met maar liefst 10 slaapliedjes zit er altijd wel een leuk slaapliedje bij voor jouw kindje.

Extra camera’s kunnen makkelijk aangesloten worden voor eventuele andere kindjes in het gezin en al die beelden kunnen bekeken worden op 1 monitor of via de app.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Luvion Grand Elite 3 Connect Plus voor het gemak op een rijtje gezet:

luvion-grand-elite-3-connect-plus-in-baby-kamer

luvion-grand-elite-3-connect-plus-op-plankje-in-baby-kamer

  Voordelen van de Luvion Grand Elite 3 Connect Plus:

   • groot 5-inch (= 12,7 centimeter) touchscreen in HD beeld én geluid;
   • beeld kan via een smartphone of vanaf de ouderunit bekeken worden;
   • de Luvion Connect app is gratis te downloaden via de appstore en Google playstore;
   • door het gebruik van Luvion Long Home Range (LLHR) technologie is er ook thuis een bereik tot maar liefst 300 meter;
   • er kunnen 4 camera's worden aangesloten op deze babyfoon;
   • de draaibare camera's kunnen op afstand worden bediend, zowel vanaf de monitor als via een smartphone;
   • er zit een terugspreekfunctie op, zowel via de monitor als via een smartphone;
   • beschikt over temperatuurweergave en alarm;
   • via de app kunnen foto's en video’s gemaakt worden;
   • voorzien van maar liefst 10 slaapliedjes;
   • led lampjes geven het geluidsniveau in de babykamer aan;
   • zeer gevoelige smart VOX functie: indien er geen geluid hoorbaar is gaat het scherm uit en bij geluid gaat de babyfoon direct aan;
   • voorzien van een zoomfunctie voor nog beter zicht op de baby;
   • waarschuwingsfunctie bij een slechte ontvangst en in het geval van een lege batterij;
   • met visuele geluidsindicatie, zodat je ook alert blijft op geluiden van de baby in lawaaierige omgevingen;
   • muurbevestiging mogelijk.

  Nadelen van de Luvion Grand Elite 3 Connect Plus :

  • de babyfoon behoort tot een hogere prijsklasse en is hierdoor niet voor iedereen betaalbaar;
  • niet uitgerust met een nachtlampje;
  • een goede, stabiele wifi verbinding is noodzakelijk om deze babyfoon goed te kunnen gebruiken.
luvion-grand-elite-3-connect-plus-1
€289,-

Prijs van de Luvion Grand Elite 3 Connect Plus:

Wij geven de Luvion Grand Elite 3 Connect Plus 5 sterren vanwege de vele functies die de babyfoon biedt en door de luxe uitvoering. Daarnaast valt deze babyfoon met camera op door het grote 5-inch (= 12,7 centimeter) touchscreen.

Nummer 3

luvion-prestige-touch2-babyfoon-met-camera

3. Luvion Prestige Touch 2


Deze babyfoon is bij een test van de Consumentenbond al drie keer als beste uit de test gekomen en wordt ook wereldwijd zeer gewaardeerd. De Luvion Prestige Touch 2 heeft alles wat maar wenselijk is als het gaat om een babyfoon met camera en staat op nummer 3 van deze beste babyfoon met camera top 7. Zeker als je waarde hecht aan een groot beeldscherm is dit echt de babyfoon voor jou,  het beeldscherm is namelijk maar liefst 7 inch (= 17,8 centimeter) groot en kan je vergelijken met de afmeting van het scherm van een tablet.

Wat deze babyfoon extra aantrekkelijk maakt is de opnamemogelijkheid via een SD kaart, zodat je niets hoeft te missen van het slaapgedrag van jouw kindje. Daarnaast heeft deze babyfoon een ingebouwde quad functie met een split en triple screen, wat wil zeggen dat je tot 4 camera's tegelijkertijd kan bekijken en op afstand kan besturen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Luvion Prestige Touch 2 op een rijtje gezet:

luvion-prestige-touch-2-in-baby-kamer

luvion-prestige-touch-2-camera

  Voordelen van de Luvion Prestige Touch 2:

  • een indrukwekkend groot 7 inch (= 17,8 centimeter) kleurenbeeldscherm dat perfect beeld geeft;
  • deze babyfoon heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit;
  • een camera die je op afstand kan bedienen en waarmee je zicht hebt op de hele slaapkamer;
  • inclusief SD kaart waarmee je beelden van jouw kind kan opnemen;
  • de babyfoon heeft een ECO-modus voor een lager energieverbruik;
  • op de ouderunit kunnen tot maar liefst 4 camera’s aangesloten worden;
  • een ingebouwde quad functie met een split en triple screen;
  • storingsvrije verbinding door Data Lock Encoding;
  • de babyfoon heeft een bereik van 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis;
  • voorzien van nachtzicht tot een afstand van maximaal 5 meter;
  • er zit een VOX functie op waardoor de babyfoon alleen geactiveerd wordt zodra de baby geluid maakt;
  • beschikt over een terugspreekfunctie, waarmee via de babyfoon tegen het kindje gepraat kan worden;
  • temperatuurweergave die een melding geeft als de temperatuur te laag of hoog wordt;
  • beschikt over 3 slaapliedjes;
  • heeft een nachtlampje;
  • de ouderunit is voorzien van een oplaadbare Lithium batterij;
  • waarschuwingsfunctie voor als de batterijen leeg zijn en de babyfoon buiten bereik / niet in het zicht is;
  • eenvoudig en snel te installeren babyfoon;
  • er zit een beugel bij zodat de babyfoon eventueel aan de muur bevestigd kan worden.

   Nadelen van de Luvion Prestige Touch 2:

   • valt in een hogere prijsklasse en is daarom niet geschikt voor ieders budget;
   • de batterij van de ouderunit is vrij snel leeg, na ongeveer 3 uur;
   • het grote formaat kan onhandig zijn in gebruik;
   • er zit een vrij korte kabel bij.
luvion-prestige-touch2-babyfoon-met-camera
€285,-

Prijs van de Luvion Prestige Touch 2:

Wij geven de Luvion Prestige Touch 2 een 5- beoordeling. Deze babyfoon met indrukwekkend groot beeldscherm heeft alles waar een babyfoon met camera aan moet voldoen.

Nummer 4 

luvion-essential

4.Luvion Essential


Deze babyfoon staat op nummer 4 in onze beste babyfoon met camera top 7, omdat deze babyfoon het best beoordeeld wordt en meest verkocht is. Veel mensen hebben over deze babyfoon een review geschreven, onder andere op bol.com en kieskeurig.nl. Ook heeft Luvion Essential een aantal mooie nominaties in de wacht gesleept, waaronder van Kek mama en Ouders van nu. Deze babyfoon heeft dan ook een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Als je naar deze babyfoon met camera kijkt valt gelijk het grote kleurenbeeldscherm van 3.5 inch (= 8,9 centimeter) op en een uitstekend, scherp beeld en helder geluid. Door de vele functies is deze babyfoon zeer geliefd. Uiteraard is ook deze babyfoon uit te breiden met extra's camera's voor in de slaapkamers van meerdere kinderen uit het gezin.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Luvion Essential babyfoon op een rijtje gezet:

luvion-essential-in-de-babykamer

luvion-essential-op-plankje-in-de-babykamer

  Voordelen van de Luvion Essential:

  • zeer goede prijs/kwaliteit verhouding;
  • duidelijk en groot 3,5 inch (= 8,9 centimeter) kleurenbeeldscherm;
  • geeft ook in het donker een helder en scherp beeld;
  • voorzien van een mooie zoomfunctie;
  • beschikt over een VOX modus, wat wil zeggen dat de babyfoon geactiveerd wordt als de baby geluid maakt;
  • inclusief 3 slaapliedjes;
  • er kunnen tot wel 4 camera's worden aangesloten op de ouderunit, ideaal voor als het gezien uit meerdere jonge kinderen bestaat;
  • weergave van de kamertemperatuur;
  • voorzien van een terugspreekfunctie, via de babyfoon kan tegen de baby gepraat worden;
  • de Luvion Essential is een digitale babyfoon en heeft een 100% veilige en storingsvrije verbinding;
  • deze babyfoon heeft een gemiddeld bereik van 50 meter binnenshuis. De 250 meter betreft bij deze babyfoon het buitenbereik;
  • naast deze uitvoering kan je ook nog kiezen voor een houten en een zwarte uitvoering, hierdoor kan je kiezen voor een babyfoon die qua design goed bij het interieur (van de babykamer) past;
  • de camera kan handmatig gedraaid en gemonteerd worden;
  • eenvoudig en snel te installeren babyfoon;
  • de ouderunit is voorzien van een oplaadbare lithium batterij en gaat 7 uur lang mee zonder op het net aangesloten te zijn;
  • instelbaar volume;
  • waarschuwingsfunctie voor af als de batterijen leeg zijn en de babyfoon buiten bereik / uit het zicht is.

  Nadelen van de Luvion Essential:

  • heeft geen nachtlampje;
  • kan niet bediend worden via een smartphone;
  • de batterij loopt vrij snel leeg;
  • het aan/uit knopje zit direct naast het muziekknopje;
  • de camera is niet op afstand te bewegen, maar moet handmatig ingesteld worden;
  • het bereik van 50 meter binnenshuis wordt niet altijd gehaald.
luvion-essential
€169,-
€135,-

Prijs van de Luvion Essential:

Wij geven de Luvion Essential 5 sterren. Dit omdat deze goed betaalbare babyfoon veel verschillende functies heeft, wat dit een babyfoon maakt met een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Nummer 5

alecto-dvm-200

5. Alecto DVM-200


Deze babyfoon is door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop en staat op nummer 5 van onze beste babyfoon met camera top 7. De Alecto DVM-200 heeft erg goed beeld en een goede geluidskwaliteit. De babyfoon heeft een op afstand aan te sturen camera, ideaal om de baby goed in de gaten te houden zonder dat je daarvoor op de slaapkamer hoeft te komen. Het kleurenbeeldscherm is maar liefst 4,3 inch (= 10,9 centimeter), door dit grote scherm kan je jouw kindje dus goed zien en in de gaten houden. Ook perfect bruikbaar in het donker door de infraroodfunctie.

Daarnaast heeft de babyfoon ook nog vele extra's, zoals bijvoorbeeld vijf voorgeprogrammeerde slaapliedjes die op afstand aan en uit gezet kunnen worden.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Alecto DVM-200 op een rijtje gezet:

  

alecto-dvm-200-camera

Voordelen van de Alecto DVM-200:

 • groot 4,3 inch (= 10,9 centimeter) kleurenbeeldscherm;
 • goede beeld- en geluidskwaliteit;
 • deze babyfoon is makkelijk te installeren;
 • op afstand bedienbare camera;
 • er kunnen tot wel 4 camera's worden aangesloten op de ouderunit, ideaal voor gezinnen met meerdere jonge kinderen die via de babyfoon gemonitord moeten worden;
 • de Alecto heeft ook een auto-scanfunctie die zorgt voor een automatische camerawisseling, indien er meerdere camera’s aangemeld zijn op de ouderunit;
 • door de infraroodcamera is de baby ook in het donker goed zichtbaar op beeld;
 • voorzien van een zoomfunctie;
 • babyfoon met VOX-functie, zodra de baby geluid begint te maken gaat de babyfoon aan;
 • voorzien van een terugspreekfunctie, waardoor je via de babyfoon tegen de baby kan praten;
 • er zitten 5 slaapliedjes en 4 natuurlijke geluiden op die op afstand aan en uit gezet kunnen worden;
 • temperatuurweergave functie die een melding geeft als de temperatuur te laag of te hoog wordt;
 • de Alecto babyfoon heeft een bereik van 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis;
 • de babyfoon geeft een ‘geen bereik’ waarschuwing;
 • geeft aan wanneer de batterijen opgeladen moeten worden;
 • er wordt een muurbeugel bijgeleverd zodat de babyfoon eventueel aan de muur bevestigd kan worden.

  Nadelen van de Alecto DVM-200:

  • het bereik is niet zo goed als wordt aangegeven, als je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning met dikke betonnen muren woont is het bereik slechter. Of het bereik groot genoeg is heeft ook te maken met eventueel aanwezige vloer- en muurisolatie;
  • de babyfoon is niet voorzien van een nachtlampje;
  • geen mogelijkheid tot het opnemen van beelden;
  • niet bedienbaar via een app of smartphone;
  • de accu van de ouderunit raakt snel leeg.
alecto-dvm-200
€159,-

Prijs van de Alecto DVM-200:

Wij geven de Alecto DVM-200 een beoordeling van 5- sterren, dit omdat de babyfoon veel verschillende opties heeft en je deze babyfoon zelf op afstand kan laten draaien. Ook is de kwaliteit van zowel het beeld als het geluid erg goed.

Nummer 6

luvion-easy-babyfoon-met-camera

6. Luvion Easy


De Luvion Easy is een erg goede babyfoon voor als je een ‘no-nonsense ‘ babyfoon zoekt. Door de goede prijs/kwaliteit verhouding is deze babyfoon echt een aanrader en deze staat dan ook op nummer 6 van de beste babyfoon met camera top 7. Als je een betaalbare babyfoon zoekt die eenvoudig is in gebruik is de Luvion Easy echt de babyfoon voor jou.

Deze babyfoon is namelijk voorzien van alle essentiële functies die een babyfoon hoort te bezitten. Als je een haarscherp beeld en helder geluid het belangrijkst vindt is de Luvion Easy zeer geschikt.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Luvion Easy op een rijtje gezet:

   Voordelen van de Luvion Easy:

   • goede prijs/kwaliteit verhouding;
   • voorzien van een kleurenbeeldscherm van 2 inch (= 5 centimeter);
   • de babyfoon heeft een helder display en goed geluid;  
   • eenvoudig in gebruik;
   • de verbinding is 100% storingsvrij;
   • babyfoon met nachtzicht tot een afstand van maximaal 5 meter, deze functie wordt automatisch ingeschakeld;
   • voorzien van een VOX-functie, wat wil zeggen dat het beeld aanspringt als de baby geluid maakt;
   • inclusief terugspreekfunctie en temperatuurweergave;
   • de camera kan handmatig in de gewenste richting gedraaid worden;
   • zeer compact en daardoor ideaal om mee te nemen;
   • bereik van 250 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis;
   • de ouderunit is voorzien van een oplaadbare Lithium batterij;
   • voorzien van waarschuwingsfunctie in geval van zowel een lege batterij als buiten bereik zijn;
   • de Luvion Easy heeft een lange batterijduur.

    Nadelen van de Luvion Easy:

    • het beeldscherm is niet groot;
    • deze babyfoon heeft slechts de hoognodige functies;
    • er is geen opname mogelijkheid;
    • niet te gebruiken met meerdere camera’s;
    • het lukt niet altijd om het bereik van 50 meter binnenshuis te halen.
luvion-easy-babyfoon-met-camera
€ 59,95

Prijs van de Luvion Easy:

Wij geven de Luvion Easy 4 sterren. Dit omdat de babyfoon alle essentiële functies heeft voor een zeer betaalbare prijs.

Nummer 7

orretti-v8

7. Orretti V8Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste babyfoon uit onze top 7 beste babyfoons met camera. De Orretti V8 heeft een groot helder beeldscherm van 3.2 inch (= 8,1 centimeter) en een sterk zendbereik en staat op nummer 7 van onze beste babyfoon met camera top 7.

Deze babyfoon is zeer gebruiksvriendelijk en voorzien van belangrijke functies, zoals een VOX modus en een terugspreekfunctie. Ook wordt een extra batterij meegeleverd.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Orretti V8 op een rijtje gezet:

orreti-v8-babykamer

orreti-v8-geluid

orreti-v8-hoek

    Voordelen van de Orretti V8:

    • goed helder beeld en goede geluidskwaliteit;
    • deze babyfoon heeft een kleurenbeeldscherm van 3.2 inch (= 8,1 centimeter);
    • de Orretti V8 heeft een groot zendbereik tot 260 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis. Coolstore heeft middels een test aangetoond dat deze babyfoon een groter bereik heeft dan de meeste andere babyfoons;
    • de camera koppelt zichzelf automatisch aan de babyfoon, hierdoor hoef je alleen de babyfoon in het stopcontact te steken en verder niks te doen;
    • een extra batterij wordt meegeleverd;
    • voorzien van een terugspreekfunctie, zodat de baby via de babyfoon gerustgesteld kan worden;
    • deze babyfoon heeft verder een temperatuurbewaking die het aangeeft als de temperatuur boven de 32 graden of onder de 12 graden uitkomt;
    • beschikt over infrarood nachtzicht, waardoor je ook in het donker goed zicht op de baby houdt;
    • de camera kan gekanteld en gedraaid worden, zodat de babyfoon altijd in de juiste positie gezet kan worden;
    • door de VOX-functie gaat de batterij langer mee, deze schakelt namelijk alleen in zodra het kind geluid maakt;
    • de babyfoon heeft dankzij de verbeterde draadloze 2.4GHZ-technologie een storingsvrije verbinding;
    • er staan 8 slaapliedjes op die op afstand via de ouderunit bediend kunnen worden;
    • gebruiksvriendelijk apparaat.

    Nadelen Voordelen van de Orretti V8:

    • geen mogelijkheid tot het maken van opnames;
    • alleen voorzien van de hoognodige functies;
    • het geluid is niet stabiel, waardoor goede geluidskwaliteit niet gegarandeerd is;
    • de camera kan alleen handmatig – en dus niet op afstand – bediend worden;
    • het scherm van deze babyfoon is niet heel groot.
orretti-v8
€69,95

Prijs van de Orretti V8:

Wij geven de Orretti V8 4- sterren. Het is een goede babyfoon met handige functies. Verder is het prettig dat een extra batterij meegeleverd wordt!

Conclusie

In dit beste babyfoon met camera van 2023 artikel hebben wij de 7 beste babyfoons met camera beoordeeld en hebben we ook gekeken hoe deze babyfoons scoren bij verschillende winkels en onafhankelijke partijen, zoals bijvoorbeeld bol.com en de Consumentenbond. Daarnaast hebben we op een overzichtelijke manier alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Belangrijk bij het kiezen van een babyfoon met camera is dat deze zowel binnen het beschikbare budget past als dat de functionaliteit van de babyfoon aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Zoals uit dit artikel wel duidelijk geworden is zijn er tegenwoordig veel goede en mooie babyfoons met camera te koop.

Hopelijk heeft dit blog je meer inzicht gegeven in de wereld van babyfoons met camera, zodat je een goed doordachte beslissing kan nemen bij het kiezen van een babyfoon. Veel succes 🙂

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Top!
Luvion Icon Deluxe Black


 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit


Fijn groot beeld, makkelijk in gebruik en fijne opties. • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Goeie prijs kwaliteit verhouding
Luvion Icon Deluxe Black


 • Groot scherm
 • Mogelijkheid tot inzoomen
 • Levensecht geluid


Een heel fijn camerasysteem, heel groot scherm en storingsvrij. Camera's koppelen gaat heel eenvoudig en je hoort echt je baby huilen, het geluid is niet vervormd.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Prima waar voor je geld
Luvion Icon Deluxe Black


 • Bedieningspaneel
 • Voix erg handig


Mooi apparaat, makkelijk te bedienen. Het scherm ja mooi groot en reageert snel.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Een super makkelijk te installeren camera en app
Luvion Grand Elite 3 Connect Plus • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Na een aantal babyfoons te hebben onderzocht en getest was dit beste keuze.

Bereik is heel goed en alle functies werken naar behoren. Er zitten zowel knoppen op de rand als op het scherm zelf en als je het scherm aanraakt zie je het menu.

Ik zou zelf het scherm iets groter gemaakt hebben tussen deze en de 7 inch in, ook is het 720p en geen 1080p full hd, maar het is wel groot en scherp genoeg om alles goed te kunnen zien.

Wat ook erg fijn is dat je de gevoeligheid van het geluid kan instellen en het scherm vanzelf uit gaat als er geen geluid of beweging in de kamer is. De camera beweegt en draait goed en soepel.

Fijn dat er een app bij zit en dus ook alles op eigen telefoon te zien is. Erg leuk om eigen opnames en foto's te kunnen maken die meteen worden opgeslagen op je toestel. De app zelf verdient nog wel aandacht maar ik ga er van uit dat de kinderziektes zoals het soms uitvallen van de app met updates wel te fixen is.

Dit product is van alle gemakken voorzien en zal het zeker aanraden om deze aan te schaffen ondanks deze wel aardig aan de prijs is. Ik heb geen andere babyfoon met camera kunnen vinden die al deze opties heeft. Een complete babyfoon! • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Super!


Luvion Grand Elite 3 Connect Plus


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Ik was reeds bekend met de babyfoons van Luvion. Wij hadden eerst de Luvion Essential maar hebben die cadeau gedaan aan vrienden zodat wij de Grand Elite 3 Connect konden aanschaffen. De mogelijkheid om naast het beeldscherm ook de app op je telefoon te gebruiken is voor ons ideaal. Met name tijdens reizen, vakanties e.d. geeft dit meer bewegingsvrijheid. Wifi is overal en geeft je de kans om je kindje in de gaten te houden op je telefoon middels haarscherpe beelden. je zou theoretisch zelfs even snel langs de buurt winkel kunnen om een boodschap te doen. 5 sterren!


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Perfecte Baby Cam

Luvion Grand Elite 3 Connect Plus


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Wij zijn nu enige tijd in het bezit van deze babyfoon en zijn er nog steeds heel blij mee.
De camera geeft duidelijk beeld voor zowel het schermpje als op de applicatie.
De nacht visie werkt zeer goed en geeft ook dan duidelijk beeld.
Het enigste nadeel van de kwaliteit vind ik dat de kleur zwart een klein beetje anders gemaakt wordt, maar dit zal niet zonder reden gedaan zijn want dit zorgt er wel voor dat je een goed contrast ziet in plaats van alleen een zwarte vlek.

Ook het geluid van de camera was boven mijn verwachting, als het raam open staat op de kamer dan hoor je de vogels buiten fluiten.
Ook de instellingen voor het geluidsniveau kunnen goed bepaald worden.

Het scherm is zeer gebruiksvriendelijk en is na een beetje spelen goed te begrijpen waar alle settings te vinden zijn.

De applicatie werkt ook uitermate goed en heeft een goede beveiligde verbinding met de camera.
Het enigste nadeel van de applicatie is dat deze standby blijft staan wat erg veel batterij van de telefoon vergt.
Dit heb ik opgelost door de applicatie geforceerd te stoppen, alleen weet ik op het moment nog niet of de meldingen dan door komen.

De pan en tilt functie werkt ook echt goed van de camera en is ook fluister stil.

De extraatjes in mijn ogen zijn ook leuk, zo kun je op afstand een rustig muziekje afspelen waarvan onze kleine man heerlijk naar dromenland vertrekt.
Ook is het handig dat de temperatuur wordt gemeten bij de camera zodat je exact weet hoe warm het is op de kamer, ook hiervoor kun je alarm instellen voor bepaalde aantal graden Celsius om een melding te sturen mocht deze overschreden worden.

Al met al zijn wij zeer tevreden met onze aankoop en kunnen wij deze babyfoon niet meer wegdenken uit onze babykamer.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Hele fijne babyfoon!
Luvion Essential

 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Gebruiksvriendelijk


Eigenlijk kon onze baby al-lang naar z'n eigen kamertje verkassen, maar z'n mama vond dat nog wat spannend... Z'n vader vond een babyfoon met camera echter onzin. Uiteindelijk hebben we (in min of meer goed overleg ;)) 3 weken geleden deze babyfoon besteld. En beiden nog geen moment spijt van gehad, sterker nog: hadden we dat maar eerder gedaan! Onze baby ligt nu lekker op z'n eigen kamer en wij kunnen hem in de gaten houden, als dat nodig is. Dat het scherm (desgewenst) alleen aan gaat bij geluid, is erg fijn. Ga je niet uren zitten turen maar is het wel duidelijk zodra er iets aan de hand is.
Het beeld is van veel betere kwaliteit dan gedacht voor deze prijs en zelfs in kleur bij veel licht. Het bereik is prima, voor zover we nu kunnen beoordelen (tot de overburen haalt ie makkelijk en in huis ook geen problemen gehad) Als het scherm constant aanstaat, gaat de batterij niet superlang mee (max een uurtje of 2, denk ik). Maar het snoer van de oplader is lang genoeg dus ook prima om hem constant op de stroom te hebben aangesloten.
Het enige nadeeltje: de (piep)kleine knopjes bovenop zijn niet verlicht dus als je 's nachts even het schermpje aan wilt zetten, moet je goed voelen en tellen (het knopje ernaast schakelt namelijk de liedjes in. En dat wil je nou net niet middenin de nacht...)
Concluderend: een aanrader! (en moeders hebben altijd gelijk ;)


 • Ik raad dit product aan.

bol-com-logo-klein
 Aanrader
Luvion Essential


 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design


Als kersverse moeder van ons eerste dochtertje ben ik zeer tevreden over deze babyfoon. Vooral mijn man wou zeer graag een camera, ik vond dit beetje overbodig. Achteraf bekeken ben ik blij dat we toch voor een camera gekozen hebben. Dochter is namelijk een zeer beweeglijke baby, waardoor ze vaak draait in haar bedje. Door de camera moet ik niet gaan kijken of ze nog goed ligt met het risico dat ik haar zou wakker maken. Beeld is duidelijk en geluid is prima. Bereik is voldoende, nog geen problemen mee ondervonden. De terugspreekfunctie is ook zeer handig. Daarnaast heeft hij ook een fraai design waardoor hij mooi staat in het interieur. Kortom een aanrader.

 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Zeer fijne babyfoon
Luvion Essential


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Gebruiksvriendelijk


Wow wat een fijn ding! Wij hadden eerst een alecto dvm 65, als kraamcadeau gekregen, en deze gaf vaak storingen. Geregeld viel ook het scherm uit en konden we ons zoontje dus niet zien. Deze luvion essential limited gekocht en nog geen moment spijt van gehad!! Goede beeldkwaliteit en lekker groot scherm. Ook leuk dat je liedjes kan afspelen. Ons zoontje is nu net 1 jaar en klaar voor zijn eigen kamertje. Met de luvion essential kunnen we dit met een gerust hart doen! Hij is zijn geld dubbel en dik waard. Wij raden hem zeker aan!!!

 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Duidelijk beeld in donker!

Alecto DVM-200


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Gebruiksvriendelijk


Het is heerlijk om beneden vanaf de bank, onze kleine in de gaten te houden met deze babyfoon met beeld. De camera kun je alle kanten op bewegen en het maakt geen geluid! Geluiden uit de kamer kun je scherp uit de babyfoon horen. Wij stonden versteld van het duidelijke beeld in het donker. De camera hebben wij in de hoek van de kamer opgehangen en het beeld hebben wij voor ons op de salontafel staan. Het geeft ons een veilig en goed gevoel. Enige minpunt is dat je niet kan inzoomen, dit zou wel een handige optie zijn geweest. Een app op de telefoon zou ook niet verkeerd zijn. Telefoon heb je altijd bij je en het scherm neem je niet overal mee in de woonkamer. Het zijn net de momenten als je bijvoorbeeld in de keuken staat en je hoort een geluid dat je de app kan openen in plaats van helemaal naar het scherm te lopen. Verder is het ideaal dat je een aparte scherm voor hebt, dus constant zicht op de kleine. Een echte aanrader!


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Super ding!!

Alecto DVM-200


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Ben er echt enorm blij mee. Een geweldig scherm en vooral het grote heldere beeld dat je op afstand kunt sturen is super!!
In het begin twijfelde ik of ik een geluidsbabyfoon moest nemen maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb.

De extra camera is helaas nog niet beschikbaar :( Deze wil ik wel hee; graag, zo kan ik mijn oudste zoon in zijn speelkamer ook tegelijk in de gaten houden.


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
prachtig

Luvion Prestige Touch 2


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Wat een prachtig beeld, super scherp en ideaal dat je de camera kunt draaien. Heel makkelijk in gebruik. Fijn en veilig idee om de baby's (staat bij ons op tweeling kamer) te kunnen zien.
De opneemfunctie is ook erg leuk om sommige eerste mijlpalen te kunnen vastleggen! • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Super babyfoonLuvion Prestige Touch 2


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Na een minder ervaring gehad te hebben met het model hiervoor en een proefmodel van Motorola gehad te hebben toch weer voor Luvion gekozen.
Wat een super babyfoon, beeldscherm is super helder zowel dag als nacht! En het grotere beeldscherm is stiekem wel fijn! De scan optie is ideaal en lekker kort, vooral handig als je niet goed kan slapen met het licht van de display. Hij schakelt voor 5 seconden even aan als hij iets waarneemt en is het niks dan schakelt het display zich weer uit.
Batterij gaat redelijk mee en ook het bereik is meer dan voldoende in en om het huis.
 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding !

Luvion Easy


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Gebruiksvriendelijk


We hebben deze babyfoon gekocht om mee te nemen op vakantie.
Handig als de kleine slaapt en je nog even rustig buiten wil zitten.
Nu weer thuis wordt de babyfoon nog volop gebruikt.

De camera werkt zeer gebruiksvriendelijk en doet wat het met doen zonder toeters en bellen.
Helder scherm, goede geluidskwaliteit, camera schakelt automatisch over naar nachtfilm bij weinig licht en geeft zelfs dan nog prima beeld!

Camera met deze prijs "gekocht om te proberen" maar voldoet eigenlijk aan alle wensen !


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Goede babyfoon, goede ontvangst en scherp beeld

Orreti V8


 • Goede kwaliteit
 • Heldere display
 • Vele gebruiksmogelijkheden


Goede babyfoon, goede ontvangst en scherp beeld. Na 3 "merk" babyfoon's te hebben gehad die allemaal kapot gingen. Luvion 2x, Alecto 1x. De Alecto had zo'n slecht bereik dat bij 3 meter afstand het beeld al uitviel. Deze van Oretti/Baby Monitor heeft scherp beeld, groot scherm, zeker 40meter bereik door muren heen want ik kan gewoon bij de buren op de koffie en in de tuin bij hun gaan zitten. Dus koop geen duur merk, dit is zeker beter en nog goedkoper ook! Volledig opgeladen kan hij de hele nacht mee op stand-by modus. Ook handig, je kunt de accu verwisselen. Dat hebben de duren merken ook vaak niet. • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein

Veelgestelde vragen over de babyfoon met camera

Over | babyfoon met camera

Wat zijn de voordelen van een babyfoon met camera?

Een babyfoon met camera heeft als grootste voordeel dat je jouw baby niet alleen kan horen, maar ook kan zien. Hierdoor hoef je niet steeds naar de slaapkamer van de baby te gaan om te kijken of alles nog wel goed gaat. Je kan op deze manier beter inschatten of je er echt naartoe moet gaan of dat je nog even kan wachten of er zelfs helemaal niet hoeft te gaan kijken. Het gebruik van een babyfoon met camera geeft ouder(s) een geruststellend gevoel en leuke bijkomstigheid is dat het natuurlijk ook nog eens erg leuk is om jouw kindje te zien slapen. Als je juist een onrustig gevoel krijgt doordat je jouw kindje via de camera van de babyfoon constant kan zien en in de gaten kan houden is een babyfoon met camera een minder geschikte keuze.

Waarom zit er zoveel prijs verschil in babyfoons met camera?

Dit komt doordat er babyfoons met camera zijn met alleen de hoognodige functies, wat er natuurlijk voor zorgt dat de prijs laag gehouden kan worden. Voor babyfoons met camera die in een hogere prijsklasse vallen geldt dat er op die babyfoons veel extra functies zitten ten opzichte van de babyfoons met camera die slechts voorzien zijn van de basisfuncties. Daarnaast zijn de duurdere varianten vaak babyfoons met grote beeldschermen die haarscherp beeld geven en helder geluid.

Hoe kan ik mijn baby van een afstand gerust stellen?

Op de meeste babyfoons met camera zitten verschillende slaapliedjes die een geruststellend effect kunnen hebben op de baby. Daarnaast hebben de meeste babyfoons een terugspreekfunctie, dit geeft je de mogelijkheid om tegen jouw kindje te praten zonder dat je aanwezig hoeft te zijn in het slaapkamertje. Een nadeel kan wel zijn dat de baby in eerste instantie juist schrikt doordat alleen jouw stem te horen is en je zelf niet aanwezig bent in de kamer, maar vaak is dit een kwestie van wennen.

Is het mogelijk om meerdere kindjes in de gaten te houden met een babyfoon met camera?

Er zijn inderdaad babyfoons met camera beschikbaar waarbij het mogelijk is om meerdere camera's aan te sluiten op één ouderunit. Vaak kan je tot maximaal 4 camera's tegelijk aansluiten, ideaal voor gezinnen met meerdere kindjes die in verschillende kamers slapen.

Wat wordt er bedoeld met VOX modus?

VOX staat voor Voice Activated Transmission, wat wil zeggen dat de babyfoon pas gaat zenden zodra het kind geluid maakt. Als het kind geen geluid maakt worden beeld en geluid uitgeschakeld. Dat bespaart energie, waardoor de accu minder snel leegloopt. Ook is er minder straling aanwezig in het geval van gebruik van de VOX modus.

Is de straling van een babyfoon gevaarlijk?

Fabrikanten van babyfoons zijn hun producten volop aan het ontwikkelen, waardoor er steeds meer technologieën komen die de van digitale babyfoons afkomstige straling tot een minimum beperken. Babyfoons met camera hebben een niet-pulserend signaal en een laag vermogen, waardoor de straling gelukkig heel erg laag is.

Waar plaats je het beste een babyfoon met camera in de kinderkamer?

Het is belangrijk om de babyunit niet direct naast het hoofdje van de baby te plaatsen, maar op tenminste 1 meter afstand. Het is het handigst om zelf te ontdekken wat een goede plek is om de babyunit neer te zetten of te bevestigen aan de muur.