Slapende-baby-Numsy-White-Noise

Numsy Original 3.0 white noise | Review (2024)

Is dit het beste white noise apparaat?

numsy-original-uit-verpakking-header

Lees hier de review over de Numsy Original 3.0 white noise. Als ouders van twee kindjes weten wij als geen ander hoe het is om veel onderbroken nachten te hebben. Het is geen vanzelfsprekendheid dat een baby goed slaapt of doorslaapt: in de 1e fase van hun leven hebben baby’s sowieso een omgekeerd dag- en nachtritme en daarnaast moeten baby’s echt leren slapen. Een white noise apparaat kan dan een fijn en natuurlijk hulpmiddel zijn om jouw kindje goed te laten slapen.

Naast de voor kinderen zo belangrijke rust en regelmaat kan de Numsy een goed hulpmiddel zijn om kinderen te laten (door)slapen, van white noise is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het helpt om kinderen in- en door te laten slapen en uiteindelijk is dat wat alle ouders voor hun kinderen willen: een goede, lange nachtrust. 

White noise is rustgevend en heeft een kalmerende werking, dit wordt veroorzaakt door de ruis die het apparaatje laat horen, de ruis is dermate rustgevend dat de hersenen en het lichaam zich diep kunnen ontspannen. Doordat de ruis opgenomen en verwerkt wordt in de hersenen kunnen omgevingsgeluiden moeilijker binnendringen en word je kindje niet meer steeds zomaar wakker. 

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat door white noise een negatieve slaapassociatie ontstaat die je jouw kindje ook weer moet gaan afleren, zodra je wilt stoppen met het gebruik van white noise kan je het gebruik ervan namelijk rustig afbouwen door het geluid gedurende een aantal dagen steeds een stukje zachter te zetten.

Waarom wij op zoek gegaan zijn naar een oplossing!

Onze twee kindjes zijn als baby onrustig geweest als ze in hun bedje lagen. We merkten dat ze snel wakker werden door omgevingsgeluiden, ze schrokken daarvan en het lukte dan vaak niet meer om ze verder te laten slapen. We waren daar dan altijd erg veel mee bezig. Uiteraard waren we er altijd ook voor onze kinderen om ze geborgenheid te bieden als ze geschrokken waren van geluiden, maar we vonden het ook wel een heel prettig idee dat ze wat langer achter elkaar zouden kunnen slapen.

Daarom zijn we via het internet op zoek gegaan naar een eventueel hulpmiddel, waarbij we uit gekomen zijn bij een white noise apparaat. Omdat we hier op dat moment nog niet bekend mee waren zijn we ons toen gaan inlezen over wat white noise precies is, wat het doet en welk effect het heeft op slaap. Tijdens het inlezen over dit onderwerpen kwamen we toentertijd uiteindelijk terecht bij het white noise apparaat van Numsy.

En, wat zijn we ontzettend blij dat we het bestaan van dit apparaatje toen ontdekt hebben, alles veranderde namelijk toen we de Numsy Original ontdekten! Dit compacte white noise apparaatje was precies wat onze kindjes nodig bleken te hebben. Het heeft ze enorm geholpen om lekker in- en door te slapen en niet meer zomaar wakker te worden van omgevingsgeluiden.

We zagen echt dat de kindjes er zichtbaar meer ontspannen bij lagen. We hadden de hoop op verbetering al bijna opgegeven, maar de Numsy Original heeft de kwaliteit van slaap van onze kinderen en daardoor ook de kwaliteit van leven van ons gezin in hoge mate verbeterd!

Dat heeft ons als ouders ook echt rust gegeven. We merkten dat we vaak gespannen waren omdat we bang waren dat de kinderen alweer snel na het in slaap vallen wakker zouden worden en dat gaf ons bij voorbaat al een onrustig en gespannen gevoel. Vanzelfsprekend wilden we niet dat onze kindjes dat gevoel van spanning van ons zouden overnemen. Daarnaast wil je het graag goed doen als ouder(s) en dan is een beetje extra hulp, in dit geval in de vorm van de Numsy Original heel erg fijn!

In deze review over de Numsy Original white noise geven we onze oprechte mening over dit white noise apparaatje. Je leest hier onder anderen:

 • wat de voor- en nadelen zijn;
 • wat onze ervaring is met deze white noise machine;
 • waarom nu juist deze Numsy een Must have is voor iedere baby en ouder;
 • wat je allemaal krijgt als je de Numsy aanschaft;
 • of de Numsy Original white noise apparaatje de moeite waar is om te kopen;
 • veelgestelde vragen over white noise;
 • en tot slot nog €€n leuke verassing aan het eind van dit artikel!!!


De Numsy original white noise – keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Een white noise apparaatje die er doormiddel van een monotoon geluid voor zorgt dat jouw kindje sneller inslaapt en langer (door) slaapt.
money-kosten

PRIJS

Eenmalig €22,95
Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor dit white noise apparaatje alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van deze Numsy Original white noise.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor dit white noise apparaatje de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn voor deze Numsy Original white noise.
Geblokte vlag

OORDEEL

Wij vinden de Numsy een erg mooi, natuurlijk en handig hulpmiddel om baby’s beter en sneller te laten slapen door middel van witte ruis!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is de Numsy Original white noise precies?


De Numsy Original is een white noise apparaatje die jouw baby helpt om beter en rustiger te slapen. Daarbij helpt de Numsy jouw baby ook om dieper en langer te slapen.


Het is een compact apparaat dat heel gemakkelijk in gebruik is, zowel thuis als onderweg. Dit apparaatje maakt gebruik van white noise, in het Nederlands ook wel witte ruis genoemd.

Het lijkt ons goed om even wat meer toelichting te geven over het begrip witte ruis en de werking ervan: witte ruis is een constant en monotoon geluid, hetzelfde rustgevende, vertrouwde geluid dat jouw baby ook continu hoorde in de baarmoeder. Wanneer je overdag bijvoorbeeld stofzuigt is dat ook een white noise geluid, net als het suizende geluid van bloed wat door de baarmoeder stroomt. 

Dit specifieke geluid ervaart een baby als heel erg fijn en comfortabel, het geeft namelijk een veilig en geborgen gevoel. En dat is nu precies wat het Numsy apparaat voor jouw baby doet: het produceert witte ruis en helpt op die manier jouw baby met in- en doorslapen, jouw baby zal nu namelijk niet meer zomaar wakker worden van omgevingsgeluiden! De rustgevende en kalmerende geluiden die de Numsy maakt zorgen ervoor dat de hersenen en het lichaam van de baby gaan ontspannen. Het is echt een heel handig en natuurlijk hulpmiddel waarvan de werking ook nog eens wetenschappelijk bewezen effectief is.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van white noise?

 • witte ruis helpt om jouw baby beter en sneller te laten slapen;
 • de baby voelt zich door het geluid van white noise veilig en geborgen, omdat de geluiden overeenkomen met die geluiden die de baby in de baarmoeder ook altijd hoorde;
 • door het gebruik van witte ruis ontstaat een kalmerend en rustgevend effect, waardoor je baby ook minder huilt;
 • geluiden van buitenaf zullen door jouw baby niet meer als storend ervaren worden, aangezien de witte ruis die geluiden maskeert;
 • tevens helpt de witte ruis bij het verbinden van slaapcyclussen voor een diepere en langere slaap;
 • door witte ruis stapsgewijs op- en af te bouwen kan je jouw baby uiteindelijk zelf leren slapen. Juist omdat het gebruik van witte ruis zo makkelijk afgebouwd kan worden, door elke paar dagen het geluid steeds wat zachter te zetten, zal er geen negatieve slaapassociatie ontstaan.


De foto's hieronder zijn van onze eigen white noise Original. Dit is nog de ''oude variant'''. In 2021 is er een nieuwe variant op de markt gekomen namelijk de:        ''Numsy Original white noise 3.0''.

Voordelen van de Numsy Original


De Numsy heeft absoluut een paar mooie voordelen!

Hier de voordelen van de Numsy Original op een rij:


 • een mooi, compact, draadloos model, ideaal voor thuis en onderweg;
 • de Numsy Original heeft maar liefst 21 natuurlijke geluiden, waaronder witte ruis, oceaan, ventilator, hartslag en baarmoedergeluiden en meer;
 • er zitten 4 timers op, namelijk 1 die gedurende 14 uur continu afspeelt en nog 3 timers voor 15, 30 of 60 minuten;
 • doordat de Numsy draadloos is kan je het apparaatje heel makkelijk mee nemen als je ergens naar toe wilt met de baby;
 • de Numsy kan worden opgehangen aan een meegeleverd koordje;
 • ingebouwde batterij die tot 50 uur meegaat;
 • met 1,5 uur opladen heb je maar liefst 14 tot 36 uur gebruik;
 • er zit een rood “ademend” amber licht op, wat zorgt voor ontspanning bij de baby. Dit rode licht is niet schadelijk. Het rode licht kan eventueel uitgeschakeld worden;
 • de Numsy is niet alleen effectief voor baby's, maar ook voor opgroeiende kinderen en volwassenen met slaapproblemen;
 • door de non-looping geluiden die de Numsy produceert zullen de hersenen nooit wennen aan één soort geluid, waardoor het een oplossing is die effectief werkzaam blijft.

Numsy original 2.0

Numsy original

Nadelen van de Numsy Original


Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen namelijk:


 1. de knopjes van de Numsy kunnen gevoelig zijn tijdens de bediening van het apparaatje;
 2. het witte ruis geluid wordt niet door iedereen als hard genoeg ervaren. De Numsy gaat namelijk tot 60 decibel, wat het maximaal toegestane is voor een white noise apparaat;
 3. de Numsy heeft alleen rood rustgevend amber licht en geen andere kleuren;

Wat is de mening van andere over de Numsy?

Op de site van Numsy zie je gelijk dat er heel veel ervaringen op staan van andere gebruikers. Deze ervaringen zijn erg positief. Veel ouders ervaren echt dat hun baby beter is gaan in- en/of doorslapen met de Numsy Original white noise. Ook op bol.com heeft de Numsy al veel mooie reviews mogen ontvangen.

Hieronder een aantal van die ervaringen: 

Numsy-slaaphulp-voor-baby's

numsy-5000-tevreden-mamas-2022

Dit spectaculaire doosje zorgt ervoor dat ik niet meer met mijn gsm en box hoef te koppelen terwijl de krijsende baby de vloer tegemoet wil springen. Een druk op de knop en de witte ruis galmt door de kamer. Extra plusje omdat ik aan mijn moeder uitgelegd kreeg hoe het werkt, zo simpel is het."
Numsy-reviews
Ruby
Onze dochter van vier maanden is een lichte slaper en met een peuter van 2,5 is het soms lastig om haar in slaap te krijgen en te houden. Met de Numsy gaat dit perfect!"

Numsy-reviews
Linda Peelen
Als slaapcoach vind ik dit echt een aanrader bij babys en kindjes om sneller in slaap te komen. Ik raad al weken deze Numsy aan met alle tevredenheid. Dit is niet gesponserd, dit doe ik uit vrije wil omdat ik achter deze wetenschappelijke onderbouwing sta vanuit mijn opleiding."


Numsy-reviews
Inge, slaapcoach
Dit is voor ons echt een uitkomst! Onze Remi van 3 maanden werd altijd rustig als ik aan het stofzuigen was. Maar dit is veel beter: makkelijk in gebruik, handig om mee te nemen, batterij gaat lang mee en handig op te laden met bijgeleverd kabeltje! Remi dommelt dankzij Numsy rustig in en slaapt heerlijk, super bedankt!
Numsy-reviews
Silke
"Onze Brian kreeg een broertje die helaas ook niet sliep. Maar met de Original 2.0 is dat verleden tijd. Chapeau Numsy! Jullie hebben ons een hoop slapeloze nachten bespaard!"

Numsy-reviews
Donna
"Hartstikke blij met deze. Mijn man en ik slapen er stiekem soms ook mee. Wij vinden het amber licht vooral erg prettig, het stoort totaal niet en je kan het ook gewoon uitzetten als je dat wilt."

Numsy-reviews
Pamala

Wat heeft de Numsy onze kindjes en ons gebracht?


De Numsy heeft ervoor gezorgd dat onze beide kindjes beter en rustiger in slaap vielen en white noise heeft ze erg goed geholpen om door te slapen. Omdat ze beide erg gevoelig waren voor omgevingsgeluiden zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we de Numsy Original hebben aangeschaft.

De witte ruis maskeert de geluiden van buitenaf erg goed en onze kindjes hebben mede hierdoor een goed slaappatroon ontwikkeld. We merken dat de Numsy een mooi extra hulpmiddel is. En het heeft ons uiteraard ook wat gebracht, namelijk dat we zelf meer konden ontspannen en zowel geestelijk als lichamelijk rust terug kregen.

We zijn erg blij dat we op onderzoek uit gegaan zijn en dit mooie white noise apparaat hebben gevonden! Mooi om te zien wat zo’n klein apparaatje al niet kan doen.

Numsy-eenvoudig-te-bedienen

Numsy-timer-funtie

Wat is onze eigen mening over de Numsy?

Wat vinden wij van de Numsy Original white noise? Dit witte ruis apparaatje heeft onze kindjes enorm geholpen om sneller en rustiger in slaap te vallen en om niet meer gelijk van ieder geluidje wakker te worden. Door het compacte formaat is het erg handig voor in de slaapkamer, maar ook echt ideaal om mee te nemen. 

Wij vonden het een uitkomst voor tijdens de vakantie en voor als we met de kinderwagen weg gingen. Dat de Numsy 14 uur non-stop doorspeelt vinden wij echt top! Hierdoor hoeven wij ons geen zorgen te maken dat het apparaatje zomaar stopt. De keuze uit maar liefste 21 verschillende geluiden vinden wij heel prettig, want zo kan je precies uitzoeken wat voor jouw baby het beste werkt. Voor onze kindjes werkten de white noise, oceaan geluiden en waterval het beste. Onze kindjes hebben er veel baat bij gehad en blije kindjes maken ons ook erg blije, gelukkige ouders!

Numsy-vernieuwd-2022-model
€24,95,-
€ 22,95

Numsy Original 3.0

De Numsy Original vinden wij een geweldig compact white noise apparaatje, wat een echte must have is voor iedere baby. Doordat er gekozen kan worden uit 21 verschillende geluiden kan je zelf uitzoeken wat voor jouw baby het beste werkt.

We vinden de Numsy dan ook absoluut een aanrader voor iedere ouder die een extra en natuurlijk hulpmiddel wil gebruiken om hun baby beter te laten slapen!

Wat krijg je allemaal bij de aanschaf van een Numsy Original white noise?

Als je de Numsy Original bestelt krijg je nog een aantal extra’s, namelijk:

 • een USB-C oplaadkabel;
 • een koord om de Numsy Original aan op te hangen;
 • duidelijke handleiding in het Nederlands;
 • een gratis e-book met informatie en tips over witte ruis;
 • twee weken gratis toegang tot de Numsy+ Community, met veel informatie over slaap, voor jong en oud. Op het platform kan je toegang krijgen tot een community waar je slaaptrainingen en cursussen kunt vinden. Ook kan je daar in contact komen met slaapcoaches en andere ouders.
Numsy-wat-ontvang-je-allemaal

Wat ontvang je allemaal?

Numsy-slaapgids-2022

GRATIS eBook Slaapgids White Noise

Numsy-vernieuwd-2022-model

Vernieuwd model

Numsy-ademend-amber-licht-2022

Ademend amber licht

Numsy-ophangkoort

Ophangbaar & Volledig draadloos

Numsy+-communty-2022

2 weken GRATIS Numsy+ Community

Wat zijn de kosten van de Numsy?


De Numsy Original kost normaal 24,95 euro, maar kan je tijdelijk krijgen voor slechts 22,95!

Numsy biedt verder een 30 dagen slaapgarantie. Als je niet tevreden bent over het gebruik van het product kan je het apparaat binnen 30 dagen retourneren en krijg je jouw geld terug. Wij vinden dit getuigen van een goede, klantgerichte service!

Wat is ons eindoordeel?

We zijn aan het eind gekomen van deze Numsy Original white noise review en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Wij vinden de Numsy een erg mooi, natuurlijk en handig hulpmiddel om baby’s beter en sneller te laten slapen door middel van witte ruis! Doordat de Numsy compact en draadloos is kan je het apparaatje overal mee naar toe nemen. Wat wij verder een pluspunt vinden is dat er verschillende timers op zitten en de timer waarbij de Numsy 14 uur non-stop speelt vonden we geweldig, we hoefden ons daardoor namelijk geen zorgen te maken dat de Numsy al na korte tijd zou uitvallen en dat onze kindjes alsnog weer snel wakker zouden worden. 

We hebben goed aan onze kindjes gemerkt dat ze sneller in slaap vielen door het gebruik van de Numsy en vooral dat ze niet langer wakker werden door geluiden van buitenaf. Wat dat betreft doet de Numsy precies wat het belooft. Een mooie bijkomstigheid is de 30 dagen slaapgarantie. Waardoor je in elk geval voldoende tijd hebt om de Numsy uitvoerig te testen. Als je de Numsy voor 22.00 uur vandaag besteld, wordt deze morgen al thuisbezorgd.

We raden de Numsy Original dan ook zeker vol overtuiging aan als geweldig hulpmiddel!

Wil jij ook een natuurlijk hulpmiddel voor je baby? 

V€rassing:                                                Onze Exclusieve kortingscode!

Wij hebben goed nieuws! We mogen namelijk een extra Numsy kortingscode aanbieden voor 10% extra korting, bovenop de korting die Numsy al geeft. Met de kortingscode Balans10 ontvang je 10% extra korting.

Bij het afrekenen heb je de mogelijkheid om de exclusieve kortingscode in te voeren. Zie hieronder hoe je dit kunt doen.

Euro-symbool

Ja, ik wil de Numsy Original met de unieke KORTINGSCODE!

Zie hier waar je de kortingscode in kunt vullen

numsy-kortingcode-slaapbalans-nl_

Zie hier dat de kortingscode is toegepast

numsy-kortingscode-verzilveren-slaapbalans-nl_

Numsy heeft ook White noise apparaten voor volwassenen. Mocht je hier meer informatie over willen? 


Check dan ons artikel: Beste white noise machine

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen

Over | Numsy white noise apparaatje

Waarom een white noise machine gebruiken?

White noise machines maskeren omgevingsgeluiden die je slaap verstoren. Hierdoor slaap je makkelijker in en langer door.

Voor wie is de Numsy Original 3.0 geschikt?

De Numsy is een ideaal instapmodel voor elke Newborn en baby. Als je baby moeite heeft met inslaap komen en doorslapen is de Numsy ideaal.

Welke geluiden zitten er allemaal op de Numsy?

De vernieuwde Numsy 3.0 heeft keuze uit 21 verschillenden natuurgeluiden. Namelijk white- en pink noise geluiden zoals: regen, wind, oceaan, vogels en baarmoeder geluiden zoals hartslag.

Kun je de Numsy ook draadloos gebruiken?

Ja dat kan zeker. De Numsy heeft een ingebouwde batterij die tot wel 50 uur mee gaat.

Waarom heeft de Numsy Original 3.0 een amber kleurig lampje?

Omdat de amber een rustgevende kleur is, beter voor de ogen van je baby en waardoor je baby nog beter in slaap valt.

Kan de Numsy Original 3.0 ook continue afspelen?

ja dat kan. ten opzichte van de voorganger kan de Numsy nu 14 uur continue afspelen.

Is de Numsy ook geschikt voor volwassenen?

De Numsy Original 3.0 is geschikt voor de allerkleinste. Voor volwassenen heeft Numsy een mooi assortiment waar onder de Numsy Touch, Move en Calm.