Laptop-bloque-blauw-licht-bril

Bloque blauw licht bril | Review

Is dit dé beste blauw licht bril?

Bloque-blauw-licht-bril-Review

Bloque blauw licht bril review. Lees hier de review over de Bloque blauw licht bril. Wanneer je veel achter je computer zit voor je werk of privé dan wordt je langdurig blootgesteld aan blauw licht. Je heb vast weleens last gehad van hoofdpijn en branderige, vermoeide ogen. De boosdoener is hoogstwaarschijnlijk het blauwe licht van je beeldscherm.

Beeldschermen geven namelijk blauw licht af waardoor de aanmaak van melatonine ''dat is je slaaphormoon'' wordt verminderd. Melatonine heb je nodig om slaperig te worden in de avond.

Wanneer je dus veel achter beeldschermen zit heb je grote kans dat het je slaappatroon negatief beïnvloed en je geen goede nachtrust krijgt. Je kan moeilijker in slaap vallen en wordt vaker wakker in de nacht. Wat dan weer resulteert in moeheid overdag. Het vervelende is dat je dan in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Welke oplossing is er dan; zodat je niet meer last hebt van vermoeide ogen, hoofdpijn en vermoeidheid?

De Bloque blauw licht bril is dan een geweldige oplossing, deze bril zorgt ervoor dat je geen problemen meer ondervind van het blauwe licht en een betere nachtrust kunt hebben. 

Waarom wij op zoek gegaan zijn naar een oplossing!

Wij zitten voor ons werk regelmatig achter beeldschermen, hierdoor kregen we last van vermoeide en branderige ogen en hoofdpijn. Ook had dit invloed op ons slaappatroon. Doordat de beeldschermen blauw licht afgeven vermindert dat de melatonine aanmaak en werd in slaap vallen lastiger. 

Tijdens onze zoektocht naar een goede blauw licht bril kwamen we uit bij de Bloque blauw licht bril een bril die 100% het blauwe licht filtert waardoor je geen last hebt van een verminderde melatonine aanmaak en geen klachten meer ervaart zoals vermoeide ogen en hoofdpijn. We zijn erg blij dat wij een blauw licht bril hebben ontdekt die niet alleen comfortabel zit maar vooral doet wat het belooft en dat is het filteren van het blauwe licht. Daardoor is de kwaliteit van onze slaap zeker verbeterd.

In deze review over de Bloque blauw licht bril geven we onze oprechte mening over de Bloque blauw licht bril. Je leest hier onder anderen:

 • wat je mag verwachten van de Bloque bril;
 • wat de voor- en nadelen zijn;
 • wat onze ervaring is met deze blauw licht bril;
 • waarom nu juist deze blauw licht bril een Must have is;
 • wat je allemaal krijgt als je de Bloque bril aanschaft;
 • of de Bloque blauw licht bril de moeite waard is om te kopen.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

De Bloque blauw licht bril – keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Een trendy en stijlvolle bril die door zowel vrouwen als mannen kan worden gedragen. Deze bril filtert het schadelijke blauwe licht van beeldschermen zoals computers, smartphones en tablets.
money-kosten

PRIJS

Eenmalig €37,-
Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor de Bloque blauw licht bril alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van deze blauw licht bril.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor deze blauw licht bril de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn voor deze Bloque blauw licht bril.
Geblokte vlag

OORDEEL

Wij vinden de Bloque blauw licht bril een absolute aanwinst. Sinds we deze bril gebruiken hebben we geen last meer van vermoeide ogen en hoofdpijn. Daarnaast zorgt het blauw licht filter ervoor dat we de slaap sneller kunnen vatten, wat ten goede komt voor onze nachtrust.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.
bloglight2-1

Wat is de Bloque blauw licht bril precies?

De Bloque blauw licht bril is een trendy en stijlvolle bril die door zowel vrouwen als mannen kan worden gedragen. Deze bril filtert het schadelijke blauwe licht van je beeldschermen zoals je computer, laptop of smartphone. Wanneer je veel achter beeldschermen zit worden je ogen blootgesteld aan blauw licht. En blauw licht is schadelijk voor je ogen. Ook vermindert het blauwe licht de aanmaak van melatonine en melatonine is je slaaphormoon. Melatonine heb je nodig in de avond om slaperig te worden. 

Door het dragen van de Bloque blauw licht bril heb je geen last meer van het schadelijke blauwe licht en heb je ook geen last meer van die vervelende klachten die je ondervind van blauw licht. Je kan blauw licht onderverdelen in twee categorieën namelijk: blauw-violet licht en blauw- turquoise licht. 

Het blauw- turquoise licht kan je vergelijken met daglicht en is niet schadelijk voor je ogen. Het blauwe- violette licht is het licht wat van je beeldschermen af komt en dit licht is niet goed voor je ogen.

Op de voorbereiding van slaap is het van belang dat je het hormoon melatonine aanmaakt en het hormoon cortisol je stresshormoon afneemt. Wanneer je wordt blootgesteld aan het blauwe licht dan verstoor je het natuurlijke proces van je lichaam. En saboteer je het natuurlijke slaapvermogen. 

De Bloque blauw licht bril filtert het schadelijke blauwe licht waardoor je een betere nachtrust krijgt en je geen last meer hebt van bijvoorbeeld: hoofdpijn en vermoeide ogen. 

Wat mag je verwachten van de Bloque bril?

Natuurlijk wil je graag weten wat je kan verwachten van de Bloque blauw licht bril. Deze bril is ''one size fits all'' en past dus op ieders hoofd voor zowel mannen als vrouwen. Daarbij is deze bril gemaakt van polycarbonaat en dus erg sterk en duurzaam waardoor deze bril jarenlang mee gaat.

De Bloque bril is te combineren met contactlenzen en CE/DFA gecertificeerd, dat wil zeggen dat het product veilig is en de gezondheid en milieu niet schaadt. Daarbij betekent het ook dat dit product goed gekeurd is voor thuisgebruik. 

Je mag verwachten dat deze bril ook daadwerkelijk het blauwe licht filtert en je klachten tot een minimum worden beperkt. Zodat je daardoor een betere basis legt voor een goede nachtrust.

anti-blue-light-bloque-bril

Blauw licht test kaart

bloque-blauw-licht-bril-effectiviteit-1

Blauw licht bril testen

bloque-bril

Bloque Blauw licht bril

Voordelen van de Bloque bril

Voordelen van de Bloque blauw licht bril op een rij:

 • filtert het schadelijke blauwe licht;
 • de bril is trendy en stijlvol;
 • kan door zowel vrouwen als mannen gedragen worden;
 • kan in combinatie met contactlenzen worden gedragen;
 • de bril is sterk, duurzaam en gaat jaren mee;
 • weegt maar 20 gram en is dus erg licht;
 • zit zeer comfortabel;
 • je hebt optimaal kijkcomfort;
 • zorgt voor een betere nachtrust.

Nadelen van de Bloque bril

Naast de vele voordelen, vonden we ook enkele nadelen:

 1. het kan wennen zijn als je nooit een bril draagt;
 2. gevoelig voor vingerafdrukken en dus vaker poetsen met het bijgeleverde doekje.

Wat is de mening van andere over deze bril?

Op de site van slaapwijzer.net zie je gelijk heel veel ervaringen van andere mensen over deze blauw licht bril. Veel mensen zijn erg enthousiast en ervaren door deze bril een vermindering van klachten en een betere nachtrust.

Zie hier een aantal ervaringen:

2 maanden geleden de Blogue bril aangeschaft. Deze bril bevalt veel beter dan andere type blauw licht brillen. Dit komt doordat de Blogue de kleuren van het scherm onaangetast laat. Bij andere brillen heb ik altijd hinderlijke verkleuringen ondervonden. Mijn ogen zijn zelfs na verscheidene uren scherm licht nog niet moe, een echte aanrader!


slaapwijzer-logo
Mitzi

Eindelijk geen vermoeide, branderige ogen meer tijdens gebruik van beeldschermen. Ik zet hem nu standaard op als ik achter de laptop ga en ‘s avonds ook vaak bij het televisiekijken of gebruiken van mijn telefoon. De bril zit fijn en staat ook nog eens mooi. Met zonnebrillen wil ik nog wel eens last hebben van de pootjes die tegen mijn hoofd drukken, maar dat heb ik bij deze nog niet gemerkt. Mogelijk komt dat ook door de veertjes in de pootjes, waardoor de pootjes iets naar buiten kunnen buigen. Het glas lijkt iets gelig, maar dit is nauwelijks zichtbaar en totaal niet merkbaar tijdens gebruik. Je ziet het hooguit als je het beeld dóór de bril gaat vergelijken met het beeld zonder bril tegen een witte achtergrond.


slaapwijzer-logo
Mar

“De Bloque blauw licht bril is elegant, stevig en toch licht en je kunt duidelijk verschil in helderheid zien als je het wit van je beeldscherm met en zonder bril vergelijkt. Met het bijgevoegde blauwe lampje kun je zelf zien dat de bril echt werkt.”

slaapwijzer-logo
Marjan
"Ik heb de Bloque bril deze week geprobeerd en ben er heel tevreden over. Ik merk nu al dat ik relaxter naar bed ga, ook als ik tv gekeken heb. Ook val ik makkelijker in slaap."
slaapwijzer-logo
Marco

"Ik heb gevoelige ogen die vaak branderig aanvoelen. Ik draag de Bloque bril sinds enkele dagen en ik merk dat het nu veel zachter aanvoelt."


slaapwijzer-logo
Mara

"Een hele fijne bril. Zit goed en lekker en filtert blauw licht echt helemaal. Een aanrader!"
slaapwijzer-logo
Emiliet

Wat heeft de Bloque blauw licht bril ons gebracht?

De Bloque blauw licht bril heeft ervoor gezorgd dat wij sneller inslapen en geen last meer hebben van vermoeide, branderige ogen en hoofdpijn. Door de blauw licht bril hoeven wij ons geen zorgen meer te maken over het schadelijke blauwe licht. Heel erg fijn om nu een bril te hebben die niet alleen het blauwe licht filtert maar er ook voor zorgt dat de melatonine aanmaak niet verminderd wordt. Wij zijn erg blij met de aanschaf van de Bloque blauw licht bril. Door het comfortabele en lichte design heb je niet het gevoel dat je een bril draagt.

Bloque-blauw-licht-bril-op

Wat is onze mening over deze bril?


Wat vinden wij van de Bloque blauw licht bril? Deze blauw licht bril heeft ons zeer goed geholpen om klachten zoals: vermoeide ogen en hoofdpijn te laten verdwijnen. Daarnaast helpt de bril om sneller in slaap te vallen. Daarom vinden wij dat de Bloque blauw licht bril zeker de verwachtingen waar maakt. De bril zit zeer comfortabel door het lichte design en filtert 100% het blauwe licht.

Bloque-blauw-licht-bril-Review
€47,-
€ 37,-

Bloque Blauw Licht Bril

Een zeer comfortabele en lichte bril die het blauwe licht 100% filtert. Een must have voor je ogen en nachtrust!

Wat zijn de kosten van de Bloque bril?

De Bloque blauw licht bril kost normaal 47 euro maar kan je nu tijdelijk krijgen voor maar 37 euro! Daarbij krijg je niet alleen de bril maar ook: 

 • een stijlvolle Bloque bewaardoos;
 • blauw licht testkit waarmee jezelf kan testen of de bril ook echt werkt;
 • brillendoekje en koord;
 • een Bloque opberghoes;
 • en tijdelijk een verrassing namelijk: de uitgave 'Kalmeer je gedachten' (t.w.v. € 11,-)


Ook is er een 100% garantie. Wanneer je niet de verwachtte resultaten krijgt stuur je binnen 30 dagen een mail en wordt het aankoopbedrag direct terug gestort! Zo loop je absoluut geen risico en mag je de bril zelfs houden!

Wat is nu ons eindoordeel?

We zijn aan het eind gekomen van de Bloque blauw licht bril review en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Deze bril vinden we een absolute aanwinst voor je ogen en nachtrust. Wij raden deze blauw licht bril dan ook absoluut aan. Door het comfortabele design heb je ook niet het gevoel dat je een bril draagt. De bril is sterk en gaat lang mee. En doet wat het belooft en dat is het filteren van het schadelijke blauwe licht. Voor een goede nachtrust is de Bloque blauw licht bril een must have. 

Ook vinden we het heel erg fijn dat er 100% garantie is. Voldoet de bril niet aan je verwachtingen dan kan je gewoon een mail sturen en krijg je het aankoopbedrag terug. Zo loop je ook geen risico bij het bestellen van de blauw licht bril. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

We raden de Bloque blauw licht bril dan ook zeker vol overtuiging aan als geweldig hulpmiddel voor een betere nachtrust!

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

 

Veel gestelde vragen

Over | Bloque blauw licht bril

Wat is een blauw licht bril?

Een blauwlicht bril is een bril die het blauwe licht van beeldschermen normaliseert. Dit wordt gedaan door een speciale coating die over de glazen van de bril is geplaatst.

Heb ik een blauw licht filter bril nodig?

Zodra je veel achter beeldschermen zit is een blauw licht bril zeker aan te raden. Zeker in de avonden. Dit omdat blauw licht je melatonine aanmaak afremt. Melatonine is slaaphormoon wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt in de avond.

Hoe helpt de Bloque bril mij beter slapen?

De Bloque bril zorgt ervoor dat het schadelijke blauwe licht wordt geblokkeerd. Blauw licht zorgt voor een verminderde aanmaak van melatonine en een verhoging van je stresshormoon cortisol. Door het dragen van de Bloque bril zorg je ervoor dat je melatonine blijft aanmaken en zo een betere nachtrust krijgt.

Voor welke klachten helpt de Bloque bril allemaal?

Als je lange tijd achter naar een beeldscherm kijkt dan kan je last krijgen van vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, branderige/geïrriteerde en vermoeide ogen. Zodra je de Bloque blauw licht bril draagt zullen deze klachten verminderen.

Is de Bloque bril te combineren met een eigen bril?

De Bloque bril is niet te combineren met een eigen bril, maar wel met contactlenzen. Als je wel een bril draagt zou je kunnen overwegen om deze tijdens het kijken naar beeldschermen even omwisselen met de Bloque bril.

Gaat de Bloque blauw licht bril lang mee?

De meeste blauw licht brillen gaan niet heel lang mee. Voor de Bloque bril is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen namelijk polycarbonaat een materiaal wat erg duurzaam is. Hierdoor gaat de Bloque blauw licht bril wel lang mee.