Slaapkamer

Uply Wake up Light | Review (2024)

Is dit de beste wake up light?

Uply wake up light

Lees hier de review over de Uply wake up light. De Uply wake up light zal je wekken doormiddel van een zonsopgang en beter in slaap laten vallen doormiddel van een zonsondergang. Als je niet graag gewekt wordt door de wekker of je vindt het moeilijk om in de ochtend op te staan, dan is de Uply wake up light een uitkomst.

Op een natuurlijke manier wakker worden heeft niet alleen een positief effect op je biologische klok, het geeft je ook veel meer rust bij het opstaan. De Uply wake up light zorgt er namelijk voor dat je op een hele ontspannen en natuurlijke manier wordt gewekt. Dat doet de Uply wake up light doormiddel van licht. Door het nabootsen van een zonsopgang en/ of een zonsondergang word je op een geleidelijke en rustgevende manier gewekt. Doormiddel van natuurgetrouwe kleuren zal de Uply wake up light gedurende een bepaalde tijd langzaam van kleur veranderen en lichter worden naarmate de zon op komt of donker worden naarmate de zon ondergaat.

Waarom wij op zoek gegaan zijn naar een oplossing!

In onze zoektocht om beter te slapen kwamen we terecht bij een wake up light. Omdat wij in de ochtend moeilijk kunnen opstaan en de neiging hebben om te lang te snoozen, vonden wij het belangrijk om op een meer ontspannen en natuurlijke manier de dag te beginnen.

Daarom zijn we via het internet op zoek gegaan naar een eventueel hulpmiddel, waarbij we uit gekomen zijn bij een wake up light. Omdat we hier op dat moment nog niet bekend mee waren zijn we ons toen gaan inlezen over wat een wake up light precies is, wat het doet en welk effect het heeft op slaap.

Er zijn veel verschillende soorten wake up lights te vinden op het internet. Ook de Uply wake up light kwam voorbij en deze wake up light trok gelijk onze aandacht. Niet alleen door het compacte formaat en het mooie design, maar ook doordat deze wake up light gebruik maakt van een app waardoor je de wake up light makkelijk kan bedienen via je smartphone.

In deze review over de Uply wake up light geven we onze oprechte mening over deze wake up light. Je leest hier onder andere:

 • wat de voor- en nadelen zijn;
 • wat onze ervaring is met deze wake up light;
 • waarom nu juist deze Uply wake up light een Must have is voor iedereen die op een natuurlijke manier gewekt wil worden;
 • wat je allemaal krijgt als je de Uply aanschaft;
 • of de Uply wake up light de moeite waard is om te kopen.

De Uply wake up light– keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Een wake up light die ervoor zorgt dat je op een rustgevende en natuurlijke manier gewekt wordt, zodat je ontspannen opstaat.
money-kosten

PRIJS

Eenmalig €53,99 voor de Uply Smart wake up light en €44,99 voor de Uply wake up light
Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor deze wake up light alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van deze Uply wake up light.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor deze wake up light de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn voor deze Uply wake up light.
Geblokte vlag

OORDEEL

Wij vinden de Uply een erg mooi en handig hulpmiddel om iedereen op een natuurlijke en ontspannen manier te wekken.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is de Uply wake up light precies?


De Uply wake up light is een lichtwekker die jou helpt om op een natuurlijke en rustgevende manier op te staan. Daarbij helpt de Uply doormiddel van het nabootsen van een zonsondergang jou ook om beter te slapen.

Het is een compacte wake up light die je ook gemakkelijk mee kunt nemen op reis. De wake up light van Uply is te verkrijgen met en zonder app.

Het lijkt ons goed om even wat meer toelichting te geven over het begrip wake up light en de werking ervan: een wake up light is een wekker die gebruik maakt van licht. Doormiddel van het nabootsen van een zonsopgang zal je op een ontspannen en natuurlijke manier op staan. Het geeft een effect van een langzaam opkomende zon. Een wake up light zal geleidelijk van kleur veranderen en zo de slaapkamer verlichten tot helder daglicht.

Met de natuurlijke omgevingsgeluiden zal je op een rustgevende manier gewekt worden en niet meer wakker worden door de harde tonen van je wekker of smartphone.

Het is echt een heel handig en natuurlijk hulpmiddel waarvan de werking ook nog eens wetenschappelijk bewezen effectief is.

Waarom kiezen voor de Uply wake up light?

 • je wordt op een ontspannen manier wakker;

 • je zal meer uitgerust op staan;
 • je krijgt meer energie;
 • de Uply wake up light zal een positief effect hebben op je humeur;
 • je zal beter in slaap vallen door de nagebootste zonsondergang.

Voordelen van Uply wake up light?

De Uply heeft absoluut een paar mooie voordelen!

Hier de voordelen van de Uply wake up light op een rij:

 • de Uply heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • de wake up light heeft een mooi design met een houtlook en staat daarom mooi in je slaapkamer;
 • de Uply Smart wake up light is gebruiksvriendelijk en heel eenvoudig te bedienen met de app;
 • er zit op deze wake up light zowel een geleidelijke zonsopgang als een zonsondergang simulatie ;
 • de zonsopgang kan 10 tot 60 minuten lang duren, afhankelijk van wat je eigen voorkeur heeft. Dit kan je zelf instellen;
 • de zonsondergang kan 10 tot 120 minuten lang duren. Erg prettig dat je bij de Uply een lange zonsondergang kan instellen;
 • er zitten 20 helderheidsniveaus op, zodat je zelf kan uit proberen welk helderheidsniveau voor jou het beste werkt;
 • de Uply heeft 7 verschillende lichtkleuren die bestaan uit: amber, rood, wit, groen, oranje, roze, geel en blauw;
 • er zitten 7 natuurlijke geluiden op die bestaan uit: windbel, piano, rivier, oceaan, zachte muziek, alarm, en vogelgeluid;
 • je kunt het geluidsvolume zelf aanpassen;
 • als je geen gebruik wilt maken van de natuurlijke geluiden die erbij zitten dan zit er ook een radiofunctie op;
 • komt met een snooze functie. Je kunt de wekker tot 5 keer 8 tot 15 minuten laten snoozen;
 • door de 7 verschillende lichtkleuren kan je de lamp ook als sfeerverlichting gebruiken. Daarnaast is de wake up light fel genoeg om ook als leeslamp te gebruiken;
 • er zitten 4 wektijden op. De gewone Uply wake up light heeft 2 wektijden. Als je kiest voor de Uply Smart dan heb je 4 wektijden tot je beschikking.;
 • door de usb poort aan de achterkant van de wake up light kan je je smartphone opladen. Erg handig, want dat scheelt weer een oplader en draad bij je nachtkastje;
 • je kunt de wake up light ook gebruiken doormiddel van stembediening via Google Home of Amazon Alexa.

Nadelen van de Uply wake up light?

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen namelijk:


 1. de Uply wake up light heeft een mooie geleidelijke zonsopgang en zonsondergang. Wat ons opviel was dat de donkere kleur waarmee de zonsopgang begint niet morgenrood is maar meer een diepe warme oranje/gele kleur heeft;
 2. de wake up light is met de app erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. Zonder de app moet je echt even de tijd nemen en geduld hebben om de wake up light in te stellen;
 3. de handleiding die erbij wordt geleverd is erg fijn, daarientegen zijn het wel erg erg kleine letters en daardoor zal de handleiding niet voor iedereen even goed te lezen zijn;
 4. de afbeeldingen op de knopjes aan de bovenkant van de wake up light zijn niet zo goed leesbaar, ze hadden wat ons betreft donkerder van kleur mogen zijn en wat groter;
 5. de wake up light heeft geen datumaanduiding en dat vinden wij persoonlijk jammer.

Waarom kiezen voor de Uply wake up light?

Op bol.com zie je dat er veel ervaringen op staan van andere gebruikers. Deze ervaringen zijn meestal positief. Veel mensen ervaren dat de Uply wake up light helpt bij het opstaan en bij het beter in slaap komen.

Wat heeft de Uply wake up light ons gebracht?


De Uply wake up light heeft ervoor gezorgd dat wij nu op een rustgevende en ontspannen manier wakker worden. Wij hebben geen last meer van de wekker die hard afgaat. Wij stellen via de app de wake up light zodanig in dat deze in de ochtend voor een periode van 45 minuten geleidelijk aangaat. Deze tijdlijn werkt voor ons het beste. De vogels en oceaan geluiden zijn voor ons het prettigst om mee wakker te worden. De andere geluiden die erop staan zijn ook erg fijn om naar te luisteren.

De wake up light staat bij ons op het nachtkastje en door het compacte formaat staat deze ook niet in de weg. Handig aangezien wij er ook nog een diffuser naast hebben staan. Daarbij kunnen wij nu ook één smartphone opladen door de usb poort die aan de achterkant van de wake up light zit.

Wat is onze eigen mening over de Uply wake up light?

Wat vinden wij van de Uply wake up light? Deze wake up light is een ideale vervanger voor onze gewone wekker. Zowel de nagebootste zonsopgang als de zonsondergang heeft ons enorm geholpen om sneller en rustiger in slaap te vallen en om ontspannen op te staan. Door het compacte formaat staat de Uply netjes in de slaapkamer, maar is ook echt ideaal om mee te nemen als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Wij vinden het een uitkomst dat de Uply ook een zonsondergang functie erop heeft zitten. Dat werkt tevens voor ons als een mediatie momentje ondersteund door het geluid van de piano en de zachte muziek. De keuze uit 7 verschillende geluiden vinden wij heel erg fijn, want zo kan je precies uitzoeken wat voor jouw het beste werkt.

De kleuren komen heel natuurgetrouw over en dat is erg prettig. De wake up light straalt zowel warmte uit als helder daglicht. Een zeer belangrijke functie bij een goede wake up light.

uply-smart-wake-up-light-1
€ 53,99

Uply Smart wake up light

De Uply vinden wij een geweldig compacte wake up light, met een mooi design. Een echte must have voor iedereen die op een natuurlijke manier gewekt wilt worden. Doordat er gekozen kan worden uit 7 verschillende natuurlijke geluiden kan je zelf uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Door de app wordt het instellen van de wake up light erg makkelijk gemaakt.

We vinden de Uply dan ook absoluut een aanrader voor iedereen die niet meer wakker wil worden van een gewone wekker, maar juist een natuurlijk hulpmiddel wil gebruiken om ontspannen op te staan en beter te slapen!

Wat krijg je allemaal bij de aanschaf van de Uply wake up light?

Als je de Uply wake up light bestelt krijg je:

 • een handleiding in het Nederlands;
 • bij de levering van de wake up light krijg je een kaartje bijgeleverd waar een qr-code op staat die je kan scannen. Als je dit binnen 7 dagen na aankoop doet  krijg je een jaar extra garantie. Daarvoor moet je een eerlijke beoordeling schrijven en het bewijs mailen.

Wat zijn de kosten van de Uply?


Voor de gewone Uply wake up light betaal je € 44,99

De Uply Smart wake up light kost €53,99


Uply biedt verder een 30 dagen bedenktijd. Als je niet tevreden bent over het gebruik van het product kan je de wake up light binnen 30 dagen gratis retourneren en krijg je jouw geld terug. Wij vinden dit getuigen van een goede, klantgerichte service!

Wat is ons eindoordeel?

We zijn aan het eind gekomen van de Uply wake up light review en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Wij vinden de Uply een erg mooi, handig hulpmiddel om op een geleidelijke manier gewekt te worden en de dag ontspannen te beginnen. Doordat de Uply klein van formaat is kan je de Uply ook makkelijk op vakantie mee nemen. Wat wij verder een pluspunt vinden is dat er 7 verschillende geluiden op zitten en dat er naast de zonsopgang ook een zonsondergang simulatie op zit om beter in slaap te vallen.

We merken dat wij op een rustgevende manier wakker worden en dat de Uply wake up light ons ook helpt om de dag op een rustige manier af te bouwen, zodat we beter en rustiger gaan slapen. Wat dat betreft doet de Uply precies wat het belooft. Een mooie bijkomstigheid is de 30 dagen bedenktijd. Waardoor je in elk geval voldoende tijd hebt om de Uply uitvoerig te testen.

We raden de Uply dan ook zeker vol overtuiging aan als lichtwekker!

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.