slapen

Perfect Slapen In 7 Stappen | Review

Is deze methode dé oplossing voor betere nachtrust?

perfect-slapen-in-7-stappen-book-cover

Perfect Slapen in 7 stappen Review. Goed en voldoende slapen is ontzettend belangrijk voor een gezond leven, net als eten en drinken behoort slaap tot onze basis behoeften. Vooral de kwaliteit van slaap is van groot belang. In deze Perfect Slapen in 7 Stappen review lees je alles hierover!

Het is vervelend als je een paar nachten slecht slaapt, maar in dat geval heeft het lichaam nog wel het vermogen om dit slaapgebrek op te vangen. Wel is het zo dat je ook door een korte periode slecht(er) slapen al vermoeid op staat, je je futloos voelt, het concentratievermogen naar beneden gaat en je sneller geïrriteerd raakt. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat een tekort aan slaap met je doet.

Het wordt een compleet ander verhaal als je structureel slecht slaapt en je bijvoorbeeld lijdt aan slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd. De lange termijn gevolgen van insomnie op de gezondheid zijn bijvoorbeeld een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of obesitas. Vanzelfsprekend heeft het gedurende een langere periode weinig of zelfs niet slapen ook een grote impact op hoe gelukkig je je voelt. Goed slapen is echt een must voor een gezond en gelukkig leven, als je goed slaapt kan je het leven beter aan en geniet je meer. Iedereen wil goed slapen en daarom vinden wij het belangrijk en fijn om onze ervaringen met jullie te delen!

Onze eigen situatie en de reden waarom wij op zoek gegaan zijn naar een oplossing!


Als ouders van 2 kinderen hebben we de afgelopen jaren zelf aan den lijve ondervonden hoe het is en wat het met je doet als je geen goede nachtrust meer hebt. Toen onze kinderen zelf eenmaal weer goed sliepen merkten we dat wij zelf helaas een slecht, verstoord slaappatroon overgehouden hadden aan de periode waarin de kinderen slechter sliepen. 

We kwamen niet meer goed in slaap en werden gedurende de nacht vaak wakker, het was alsof we er onbewust op lagen te wachten of onze kinderen weer wakker zouden worden en we dan weer in actie zouden moeten komen. Bij elk geluidje stonden we gelijk op scherp, zelfs als die geluiden niet eens van onze kinderen afkomstig waren. Onze hersenen bleken continu in de actieve stand te staan, wat ervoor zorgt dat zowel het brein als het lichaam niet meer tot rust kan komen.

Omdat we wisten dat we dit niet vol zouden houden waren we het er roerend over eens dat dit echt zo snel mogelijk moest veranderen, daarom zijn we op zoek gegaan naar een structurele oplossing voor onze slaapproblemen. Na heel veel en lang online zoeken en het lezen van meerdere artikelen kwamen we uit bij het boek Perfect Slapen in 7 Stappen. En wat een geluk dat we dat boek gevonden hebben!

Het boek Perfect Slapen in 7 Stappen sprak ons direct erg aan, omdat het zich in eerste instantie richt op de onderliggende oorzaken van je slaapproblemen. Wij zijn er voorstander van om niet alleen te kijken naar mogelijke oplossingen voor een probleem, wat je zou kunnen zien als symptoombestrijding, maar om eerst altijd onderzoek te doen naar de achterliggende oorzaak van een probleem, zodat je het ook echt gericht, vanuit de kern, kan aanpakken.Het boek beschrijft ook hoe je eerst terug moet gaan naar de basis, om daarna opnieuw goed te kunnen leren slapen. De auteur schrijft ook dat dit boek geen wondermiddel is, maar dat je zelf actief en serieus aan de slag moet gaan om daadwerkelijk iets te veranderen. 

Het mooie van dit boek is dat we tot veel nieuwe inzichten gekomen zijn over hoe slaap precies in elkaar steekt en wat er zoal nodig is om goed te kunnen slapen, denk hierbij aan het tot je nemen van de juiste voeding op het juiste tijdstip, de juiste lichaamstemperatuur en de invloed van onze hormoonhuishouding. 

Wat voor ons vooral een eye-opener was is dat iedereen een natuurlijk slaapvermogen heeft en dus in staat is om goed te kunnen slapen, onafhankelijk van welke problemen met betrekking tot slapen je op dit moment ervaart. Alleen hebben veel mensen hier op een bepaald moment in hun leven wel echt even wat hulp bij nodig en die hulp is dus beschikbaar in de vorm van het boek Perfect Slapen in 7 Stappen!

Belangrijk is dat je moet weten hoe je dat moet doen: goed slapen. Negatieve gedachten kunnen je echt in hun greep houden en spelen veelal een belangrijke factor bij slaapproblemen. Deze gedachten kunnen een blokkade vormen die je belemmeren om goed te slapen, je zou kunnen zeggen dat angst om te slapen versterkt wordt door negatieve gedachten en andersom.

Omdat ook wij merkten dat onze gedachten ons in de greep hielden en ons er vaak van weerhielden om goed te slapen wilden wij heel graag leren hoe we weer grip zouden krijgen op ons slaappatroon en hoe we zelf de regie weer in eigen handen kon nemen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het boek Perfect Slapen in 7 Stappen te lezen.

In deze oprechte review gaan we jullie alle ins en outs geven over het boek Perfect Slapen in 7 Stappen en geven daarnaast onze eerlijke mening over hoe we het boek hebben ervaren en wat dit boek uiteindelijk voor ons heeft gedaan. Je leest hier onder anderen:

 • wat je kan verwachten van het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN;
 • wat de voor- en nadelen zijn;
 • wat dit boek ons heeft gebracht;
 • wat onze mening is van dit boek;
 • waarom nu juist dit boek een Must have is;
 • wat je allemaal krijgt als je het boek aanschaft;
 • of het boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN de moeite waar is om te kopen;

Wil je hier graag meer over weten? Lees dan snel verder!

De PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN – keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Een papieren boek met als doel jou van jouw slaapproblemen af te helpen aan de hand van dé ''7 stappen''. Met dit boek ga je terug naar de basis en krijg je handvatten om jouw lichaam weer in te stellen zoals het van nature behoort te werken.
money-kosten

PRIJS

Eenmalig €37,-
Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor dit boek alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je  op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van dit PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN boek.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor dit PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN boek de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn voor dit boek.
Geblokte vlag

OORDEEL

Wij vinden dat de auteur een zeer uitgebreid en goed boek geeft geschreven met heel veel waardevolle informatie, inzichten en tips. Het boek is helder en duidelijk geschreven en geeft een reëel lange termijn vooruitzicht.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is het Perfect Slapen in 7 stappen boek precies?

In deze review van het boek Perfect Slapen in 7 stappen leggen we uit wat het boek precies inhoudt. Het boek Perfect Slapen in 7 stappen is een papieren boek. Dit boek is logisch ingedeeld en heeft als doel om jou van jouw slaapproblemen af te helpen aan de hand van dé ”7 stappen”. Met dit boek ga je terug naar de basis en krijg je handvatten om jouw lichaam weer in te stellen zoals het van nature behoort te werken, eigenlijk kan je het zien als het resetten van jouw lichaam waardoor je opnieuw kan beginnen met het aanleren van een gezond slaappatroon. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor iedereen die voor eens en altijd van slaapproblemen af wil en een structurele, realistische en goed werkende oplossing zoekt.

Het boek is heel realistisch en niet gebaseerd op een wondermiddel, door allerlei verschillende, kleinere stappen toe te passen kom je echter wel uit op 100% verbetering. De stappen zijn allemaal gebaseerd op heldere, toepasbare en goed onderbouwde adviezen. Dit boek geeft veel inzicht in het gehele slaapproces, waaronder bijvoorbeeld dat onze biologische klok een bijzonder grote rol speelt en dat de dingen die je overdag doet voor een groot deel bepalen hoe goed je ’s nachts slaapt.

Het boek is geschreven vanuit wetenschappelijk oogpunt en er is erg op gelet dat hetgeen dat geadviseerd wordt in de praktijk echt werkt en goed toepasbaar is. De in dit boek beschreven aanpak gaat verder dan alleen het oplossen van slaapproblemen. Door het opvolgen van de adviezen uit dit boek gaat de kwaliteit van leven er enorm op vooruit. Voordeel is dat je dan weer veel meer van het leven kan genieten, iets dat we iedereen gunnen! De schrijver van het boek adviseert de lezer om de inhoud van dit boek en de (persoonlijke) acties die daaruit voortkomen te bespreken met hun levenspartner, zodat diegene die aan de slag gaat met het aanpakken van slaapproblemen de nodige support krijgt tijdens het uitvoeren van de 7 stappen die uitvoerig in het boek beschreven en toegelicht worden.

Wat kan je verwachten van het boek Perfect Slapen in 7 Stappen?

Op basis van de methode die in dit boek beschreven wordt is het mogelijk om op allerlei fronten actief te werken aan het verbeteren van je slaap. Je krijgt adviezen die je (direct) kan toepassen in de praktijk zodat je écht definitief van jouw slaapproblemen af komt. Ook leer je hoe je deze geweldige methode kan integreren in jouw levensstijl, zodat goed slapen deel gaat uitmaken van jouw dagelijkse routine.

Onderstaande is dat wat de auteur belooft als je aan de slag gaat met de 7-stappen methode!

 • je valt sneller in slaap;
 • je wordt uitgerust wakker;
 • je slaapt 's nachts door;
 • je hebt (veel) meer energie;
 • je kunt beter presteren;
 • meer van het leven genieten.


Om écht van slaapproblemen af te komen moet je volgens de auteur terug naar de basis. Dit boek geeft je dan ook alle denkbare handvatten om vanuit deze basis te werken naar een optimaal slaappatroon.

william-van-der-klaauw

Wie is de auteur van dit boek?

Het boek is geschreven door William van der Klaauw, die naar eigen zeggen slaapexpert en ervaringsdeskundige is. Hij is tevens de oprichter van de website www.slaapwijzer.net, waar hij ook interessante blogs voor schrijft. Maandelijks wordt slaapwijzer.net door meer dan wel 100.000 bezoekers bezocht. 

Wij vinden het prettig om te weten wie het gezicht is achter het boek Perfect Slapen in 7 Stappen, omdat dit ons het gevoel geeft dat iemand dan op een transparante manier werkt en dat geeft ons dan weer direct vertrouwen in die persoon, de manier waarop William van der Klaauw zichzelf presenteert komt erg betrouwbaar over. Op zijn website Slaapwijzer.net is te zien dat William een KVK nummer heeft en deel uitmaakt van het bedrijf Kratos. Uit eigen ervaring kunnen we melden dat het contact met William via de mail ontzettend snel en netjes is verlopen, wat ook weer veel vertrouwen geeft.

w-van-der-klaauw

En wat is nu het persoonlijke verhaal van William van der Klaauw?

Op zijn website geeft William aan dat hij zelf jarenlang een slechte slaper is geweest. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe het is om gebroken wakker te worden en vermoeid en prikkelbaar door het leven te gaan. William heeft hier veel onderzoek naar gedaan en heeft uiteindelijk zijn eigen, unieke 7-stappen methode ontwikkeld. Tijdens het schrijven van het boek heeft William niet alleen gekeken naar de wetenschap, maar juist ook sterk gelet op dat wat in de praktijk goed werkt en voor veel mensen toepasbaar is. Bijzonder is dat deze aanpak je niet alleen van je slaapproblemen af helpt, maar tegelijkertijd de kwaliteit van leven enorm verbetert.

William is van mening dat iedereen van nature een geboren (goede) slaper is en dat mensen die slaapgerelateerde klachten willen verhelpen terug moeten gaan naar de basis.

Tijdens onze zoektocht naar oplossingen om beter te slapen hadden we het boek Perfect Slapen in 7 Stappen besteld, samen met de Bloque bril. In plaats van de bril werd toen per ongeluk een ander boek van William meegeleverd. Die middag hebben we direct een mail hierover gestuurd en ‘s avonds ontvingen we al een reactie op onze mail met excuses en een goede, klantgerichte oplossing: de Bloque bril zou zo snel mogelijk alsnog worden opgestuurd en het andere boek mochten we gewoon houden. De volgende dag kwam de Bloque bril al binnen. Dit soort acties geven ons ontzettend veel vertrouwen en de manier waarop een en ander afgehandeld werd getuigt wat ons betreft van een zeer goede service.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Het boek begint met een voorwoord, gevolgd door een duidelijke inhoudsopgave. Vervolgens geeft William uitleg over zijn methode, waarna dé uitleg over de 7 stappen écht begint.. Het boek begint met stap 1- Herstel het vertrouwen.

Perfect Slapen in 7 Stappen heeft een logische indeling en is heel uitgebreid. Aan het eind van het boek is nog een bonus bijlage toegevoegd, namelijk  ”kalmeer je gedachten: 10 beproefde technieken”. Het boek bevat in totaal 135 bladzijdes. Na deze bladzijdes worden nog alle bronnen genoemd.

perfect_slapen_in_7_stappenInhoud van het boek Perfect Slapen in 7 stappen

Voor de beeldvorming geven we je hieronder een korte samenvatting van de inhoud van de hoofdstukken van het boek:

Inhoudsopgave

Boek

Perfect Slapen in 7 Stappen: de methode

                 Stap 1 - Herstel het vertrouwen               

Weet waar je het voor doet:

Dit hoofdstuk gaat over de impact die het verbeteren van slaap zal hebben op jouw leven. William benadrukt 7 voordelen van beter slapen en legt uit wat een betere nachtrust voor jou gaat betekenen.

Stop met onbewuste sabotage:

Elk mens is een geboren slaper. Iedereen beschikt over de aangeboren eigenschap om wakker en alert te zijn bij stress en spanning. Vroeger was dit van groot belang, maar de moderne mens heeft deze eigenschap niet meer nodig op het moment dat er geslapen moet worden, we hoeven immers niet meer actief te overleven en hebben de luxe om gewoon te kunnen rusten zodra we daaraan toe zijn.

Toch hebben veel mensen last van angstgevoelens die veroorzaakt worden door stress en spanning en een grote rol spelen bij slaapproblemen. Deze angstgevoelens kunnen zorgen voor een verstoord slaappatroon. William heeft een checklist opgesteld die inzicht geeft in  negatieve gedachten en in het zichzelf saboterende gedrag van veel mensen. Wees vooral erg eerlijk tegen jezelf als je de checklist doorleest, hoe confronterend dat soms ook kan zijn.

Versterk de relatie met je slaapkamer:

Hierin worden de zogenaamde neuro-associaties besproken: verbindingen in het brein die je elke dag kunt versterken door twee eenvoudige, maar belangrijke regels na te leven.

Stap 2 - Zorg voor structuur en regelmaat

Vind jouw unieke (en ideale) slaapritme:

In dit hoofdstuk worden 3 eenvoudige regels besproken en gaat over de manier waarop meer structuur en regelmaat het verschil zullen maken.

Stap 3 - Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

Maak maximaal gebruik van de kracht van daglicht: 

Daglicht is ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van slaap. In de ochtend zorgt daglicht ervoor dat onze biologische klok op tijd loopt. Je leert hoe daglicht je kan helpen om beter te slapen.

Laat blauw licht de aanmaak van het slaaphormoon niet onderdrukken:

In dit hoofdstuk wordt het probleem van blauw licht besproken. Blauw licht, afkomstig van beeldschermen van smartphones en tablets, heeft een negatief effect op het slaappatroon. Het verstoord het natuurlijke proces van het lichaam om zich voor te bereiden op de slaap.

Reken af met alle ‘lichtvervuilers':

Hierin wordt verteld dat zelfs het kleinste beetje licht voor verwarring kan zorgen in je hersenen. Door die verwarring vraag je je onbewust af of het nu tijd is om  wakker te worden of om te gaan slapen. De kwalitatief beste slaap ervaar je in een compleet verduisterede ruimte.

Stap 4 - Kies voor een ʻslaapverwekkende’ levensstijl

Kies voor een ʻslaapverwekkend’ voedingspatroon:

In dit hoofdstuk lees je alles over hoe de juiste voeding je kan helpen om beter te slapen.

Weet wanneer je wat drinkt:

Dranken met cafeïne kunnen de slaapkwaliteit flink verstoren. William legt uit hoe je dit kan voorkomen en ook dat het echt niet zo is dat je koffie of een glas wijn helemaal in de ban moet doen. Het gaat er vooral om dat je weet hoe laat je het beste kan stoppen met het drinken van cafeïne-houdende dranken en dat je je daar dan aan houdt.

Houdt het stresshormoon cortisol onder controle: 

Door cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd, onder controle te houden zal je uiteindelijk beter gaan slapen. Een verhoogd cortisol niveau zorgt er namelijk voor dat je slechter in slaap komt en moeite hebt met doorslapen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je jouw cortisolgehalte onder controle kunt houden.

Beweeg, maar wel op de goede manier:

Je leest in dit hoofdstuk waarom beweging het meest natuurlijke slaapmiddel is dat bestaat. En dat de juiste manier van training ervoor zorgt dat je al na één training beter slaapt.

Maak fysiek contact met de aarde:

Hier worden de voordelen van het zogenaamde aarden of grounden beschreven en welk effect dat heeft op slaap.

Stap 5 - Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

Reken voor je gaat slapen af met jouw zorgen: 

Wanneer je tot rust komt en naar bed gaat komen vaak juist ineens onze gedachten op gang. Wat natuurlijk heel vervelend is, want dit kan de slaap flink belemmeren. Gelukkig kan je hier iets aan doen, namelijk door een ''zorgenkwartiertje'' in te voeren.

Geniet van een kleine 'welterusten-snack’:

Lees hoe een welterusten-snack je kan helpen om beter te slapen. Hoe pak je dat het beste aan? En welke voeding komt hiervoor in aanmerking?

Mediteren: maak je lichaam en geest klaar voor de nacht:

William legt in dit hoofdstuk uit dat simpele meditatie oefeningen ervoor zorgen dat je een krachtige basis legt voor een nacht goed slapen.

Val sneller in slaap door ‘slim’ te douchen:

In dit hoofstuk krijg je uitleg over waarom het nemen van een warme douche of weldadig warm bad zo goed helpt bij het daarna heerlijk in slaap vallen.

Train je brein en zorg voor de juiste 'mindset':

Je leest waarom een juiste mindset helpt om goed de nacht in te gaan door dit elke dag een kwartiertje te trainen kunnen de kwaliteit van leven en jouw nachtrust een enorme impuls krijgen.

Kies wat bij jou past!

Het hebben van een vast slaaproutine gaat helpen om  sneller in slaap te vallen. Hier is echter geen vaste formule voor, je zal zelf in de praktijk moeten bekijken wat het beste voor jou werkt en wat goed past bij jouw manier van leven. William voorziet nog in wat extra inspiratie bij het invullen van een slaaproutine.

Stap 6 - Val in slaap zonder angst

Zet je interne thermostaat op de juiste stand:

Om in slaap te kunnen vallen is het belangrijk om eerst voldoende afgekoeld te zijn. Je leest hoe je dat het beste kan doen.

Geniet van een last-minute hoogtepunt: 

Gebruik je bed alleen voor slapen en seks. Voordeel van seks is dat het een heel goed en natuurlijk slaapmiddel is. Na een orgasme komen er in het brein stofjes vrij die ervoor zorgen dat je relaxt, ontspannen en vermoeid raakt.

Begin de nacht in de juiste slaappositie:

William legt in dit hoofdstuk uit dat het verstandig is om eerst op de rug te gaan liggen voordat je jouw eigen, favoriete slaappositie aanneemt, dit heeft namelijk een aantal voordelen die door William benoemd worden.

Vertrouw op jouw eigen 'rustgedachtenʼ: 

Als angst overheerst op het moment dat je naar bed gaat is het mogelijk om een doeltreffende methode toe te passen op basis van jouw eigen rust gedachten.

Leid jouw brein af door visualisatie:

Een andere beproefde methode die je kunt gebruiken als je de slaap niet kunt vatten is visualisatie. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Toch wakker: val terug op dit stappenplan:

Ondanks alle adviezen in de hoofdstuk zal het helaas toch nog wel eens gebeuren dat je de slaap niet kunt vatten, in dat geval kan je terug vallen op het stappenplan. Met behulp van 6 stappen wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat je kunt doen op het moment dat je merkt dat slapen nog niet lukt.

Stap 7 - Slim wakker worden

Stop per direct met deze ‘energieverslindende’ gewoonte:

Snoozen klinkt erg onschuldig, maar is het zeker niet. Door te snoozen breng je jouw lichaam namelijk in de war, de kwaliteit van de slaap wordt slechter en je wordt minder fit wakker.

Maak het opstaan makkelijker met ochtendbonussen:

De truc is om ochtendhindernissen te vervangen door ochtendbonussen. Het principe is dat als je naar iets uitkijkt opstaan vanzelf leuker, positiever en makkelijker wordt.

Ontbijt ʻslim’ en slaap die avond beter:

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. In dit hoofdstuk word uitgelegd waarom je niet zonder een snel en goed ontbijt kan. En waarom je er indirect die nacht al gelijk beter door slaapt.

Perfect Slapen in 7 Stappen: de dagelijkse praktijk:

Bij dit boek heb je ook een checklist ontvangen die je kunt printen om op die manier dagelijks bij te houden wat je zoal hebt gedaan om jouw nachtrust te verbeteren.

Hartelijk dank:

Hierin dankt William iedereen voor het lezen van het boek en hun vertrouwen erin.

Bonusbijlage:

Kalmeer je gedachten: 10 beproefde technieken. De technieken kan je gebruiken om je brein te kalmeren en de rust te vinden om snel(ler) in slaap te vallen.

BronnenVoordelen van het boek Perfect Slapen in 7 stappen

 • het boek is geschreven in “Jip en Janneke taal”, met een vleugje humor en is hierdoor voor iedereen goed leesbaar. Ook ontvang je een digitale versie van het boek die je direct kunt downloaden;
 • bij voorbaat geeft William van der Klaauw aan dat dit boek geen wondermiddel is, maar een oplossing voor slaapproblemen op de lange(re) termijn;
 • dit boek is niet alleen voor mensen met slaapproblemen, iedereen die een gezonder leven wil kan van de 7 stappen profiteren;
 • het boek geeft veel tips die je al direct kan toepassen in de praktijk;
 • het mooie van dit boek is dat je de 7 stappen goed kan integreren in jouw eigen levensstijl, zo word het een onderdeel van de dagelijkse routine en ben je ook niet meer dag in en dag uit met het onderwerp slaap bezig;
 • door dit boek zal je niet alleen van je slaapproblemen af komen, maar je krijgt er ook een gezonder en vrolijker leven voor terug!;
 • een extra voordeel vinden we dat als je het boek aanschaft, je 1 jaar gratis support/ondersteuning krijgt van William, doordat je hem via de mail allerlei vragen kan toesturen, vragen die William ook altijd zal beantwoorden.

Nadelen van het boek Perfect Slapen in 7 stappen

 1. dit is geen boek voor mensen die het alleen lezen en er verder niets mee doen. Je moet echt zelf actief aan de slag om jouw slaappatroon te veranderen;
 2. het kan zijn dat je door bijvoorbeeld een medische aandoening slecht slaapt. In dat geval is het van belang dat je je eerst laat onderzoeken bij de huisarts of een specialist. Je kunt daarna altijd nog kijken of dit boek je dan verder kan helpen. In ieder geval bevat dit boek ontzettend veel kennis en waardevolle informatie omtrent slaap waar eigenlijk iedereen wel iets aan heeft;
 3. het is een zeer uitgebreid boek, als je geen echte liefhebber van lezen bent kan het zijn dat het boek teveel tekst bevat om met interesse te blijven lezen.

Wat is de mening van anderen?

Op de website van William van der Klaauw vind je een aantal ervaringen over het boek, welke allemaal positief zijn.

Niet alleen staan er mooie ervaringen van mensen op Slaapwijzer.net, maar de website van Therapiepsycholoog heeft dit boek zelfs als tip genoemd als zijnde een echte aanrader voor diegenen die slaapproblemen ervaren!

Na maanden niet voor 3 of 4 uur in slaap te kunnen vallen (met veel slaap medicatie) ben ik na het lezen van het boek al 3 nachten binnen het half uur in slaap gevallen en doorgeslapen tot 7 uur. Ik sta op met een uitgerust gevoel hetgeen ik maandenlang niet heb gekend. Ik ben nu dus een heel blij en een ander mens. Bedankt nog voor alles.

slaapwijzer-logo
Paul Stienen
Ik dacht dat ik een hopeloos geval was, maar dit bleek tot mijn verbazing mee te vallen. Ik ben eigenlijk direct beter gaan slapen na het lezen van dit boek. In de avond word ik op een prettige manier ‘overvallen’ door slaperigheid. De angst “dat het weer niet lukt” is weg. Eigenlijk is alles weer zoals het hoort. Een aanrader en een lifesaver!
slaapwijzer-logo
Annelieke Gerritsen
Als ik ergens geen spijt van heb is het de aanschaf van het boek Perfect slapen in 7 stappen. Ik heb het tweemaal grondig doorgelezen. Ik slaap inmiddels veel beter en vooral de angst om niet te kunnen slapen is zo goed als verdwenen. Ik kan het boek aan iedereen die kampt met slaapproblemen van harte aanbevelen.
slaapwijzer-logo
Joke Commissaris

Ik heb veel aan je boek en mails gehad. Ik slaap momenteel tussen 23 en 24u meestal vlot in. En sta uiterlijk om 9.00u op vaak ben ik al eerder wakker en sta dan op (biologisch ritme hey haha). Ik heb ondertussen steeds meer vertrouwen in mezelf en mijn slaapgedrag. Ik heb nog steeds geen behoefte om overdag te slapen en dat is voor mij een graadmeter om te weten dat ik genoeg nachtrust heb gehad. Melatonine en andere zogenaamde slapertjes zijn in de vuilnisbak terecht gekomen. Niet meer nodig.

slaapwijzer-logo
Marina van Selm
Na jarenlange slaapproblemen, (in de genen), ben ik niet meer gestrest om naar bed te gaan, dat is echt heel wat voor mij. Jouw prachtige boek ligt altijd binnen handbereik. Ik kan iedereen aanraden om jouw boek te lezen en instructies op te volgen. Bedankt voor de begeleiding.

slaapwijzer-logo
Annanies Koeman
De “7-stappen methode” heeft mij geholpen om veel beter te kunnen slapen. Ik herkende mezelf meteen al in de eerste paar bladzijdes. Hierin stonden allerlei herkenningspunten die het slechte slapen beïnvloeden, waardoor ik me hierop kon richten. Door het hele boek heen staan geweldige tips, die ik nog nergens anders had gehoord of gelezen. Door de checklist is het bovendien heel makkelijk om alle adviezen in de praktijk te brengen.
slaapwijzer-logo
Ben Janssen

Wat heeft dit boek ons gebracht?

Dit boek heeft ons zoveel nieuwe inzichten gebracht. We hadden werkelijk geen idee dat voeding, hormonen en lichaamstemperatuur zoveel invloed zouden kunnen hebben op het slaappatroon. En wat voor ons een ongelofelijke eye-opener was, is dat ieder mens een geboren slaper is. Dit boek heeft ervoor gezorgd dat we kritisch naar onszelf zijn gaan kijken. We wilden in eerste instantie ons slaapprobleem niet echt onder ogen komen en stopten het weg. Doordat we zelf slecht bleven slapen nadat onze kindjes weer prima sliepen hielden we ons voor dat we aan ons slechte slaappatroon niet veel konden veranderen en dat het iets was waarmee we maar moesten leren leven.

Uiteindelijk kwam het er op neer dat we niet goed voor onszelf zorgden door niet de juiste voeding te eten, onregelmatige bedtijden aan te houden en teveel negatieve gedachten te hebben en toe te laten. Door dit boek zijn we erachter gekomen dat alles wat we overdag deden al van invloed was op hoe we in de avond zouden slapen. Onder het mom van ‘we hebben het te druk’ en ‘daar hebben we geen tijd voor’ stopten we de slaapproblemen weg en veranderde er dus ook niets.

Totdat we het hele boek gelezen hadden en de 7 stappen goed zijn gaan volgen. We kregen langzamerhand inzicht in wat er moest veranderen en hoe we dat konden omzetten in acties. Inmiddels letten we zowel op onze voeding als op beweging en zorgen we voor veel regelmaat in ons leven. Ook zijn we bewust aan de slag gegaan met mindfulness en hebben we negatieve gedachten om weten te zetten in positieve gedachten.

Nu slapen we eigenlijk altijd goed, zoveel beter dan voorheen! Wat het volgen van de stappen uit het boek ons ook heeft gebracht is dat we nu rust ervaren en slapen echt ontzettend fijn vinden. Zonder twijfel voelen we ons nu veel beter. We hebben meer energie en zitten goed in ons vel, daardoor kunnen we de dingen die op ons pad komen ook veel beter aan. We zijn erg blij dat we doorgezet hebben en de waardevolle lessen uit het boek hebben toegepast.

perfect-slapen-in-7-stappen-lezen

Wat is onze mening over dit boek?


Het boek vinden we zeer uitgebreid en het staat vol met nuttige tips en waardevolle informatie, welke je ook nog eens direct kan toepassen in de praktijk, wat voor ons een groot pluspunt bleek te zijn. Het is een realistisch, kwalitatief goed boek dat je ook echt zal helpen om van slaapproblemen af te komen en zal zorgen voor een betere nachtrust. Nogmaals, het is geen wondermiddel, je moet er wel zelf echt mee aan de slag gaan om resultaat te bereiken. Maar als je dat doet zal het zorgen voor hele mooie inzichten, echte eyeopeners en een beter, gelukkiger leven.

We hebben veel baat gehad bij dit boek en hierdoor ook onze nachtrust weer terug gekregen. We beseffen ons nu heel goed hoeveel we het gemist hebben om goed te slapen. Concluderend kunnen we niet anders zeggen dan dat we dit boek een enorme aanrader vinden voor iedereen die slaapproblemen ervaart en op zoek is naar een goede oplossing!

boek-7-stappen-perfect-slapen-cover
€ 125,-
€ 37,-

Boek PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN is een zeer uitgebreid, realistisch boek met veel waardevolle informatie en nuttige tips en inzichten over het beter leren (door)slapen.

Bij het bestellen van het boek krijg je er ook nog 7 bonussen bij.

We vinden het e-book dan ook een echte aanrader voor iedereen die niet goed slaapt en hier een structurele oplossing voor zoekt!

Je besluit om het boek zelf ook aan te schaffen! Maar wat krijg je dan eigenlijk?

De 7-stappen methode is veel meer dan zomaar een boek. Het is een totaalpakket om voor eens en altijd af te rekenen met (hardnekkige) slaapproblemen. Als je het boek bestelt krijg je het volgende:


 • het boek Perfect Slapen; in 7 Stappen
 • perfect Slapen in 7 Stappen (digitaal);
 • persoonlijk advies van een slaapdeskundige *;
 • slaapchecklist: de vertaling naar de praktijk **;
 • e-cursus 'dieper slapen': 's nachts doorslapen ***;
 • toegang tot een besloten platform ****;
 • bonus 1: kalmeer je gedachten '10 beproefde technieken;
 • bonus 2: welterusten snacks receptenboek;
 • bonus 3: crystal waters (mp3 bestand van een nummer).
slaapwijzer-logo

Persoonlijk advies van een slaapdeskundige

* gedurende de maand nadat je de bestelling geplaatst hebt is het mogelijk om gratis vragen te stellen aan de slaapcoach;

slaapchecklist

Slaapchecklijst: de vertaling naar de praktijk

** op de checklist staat precies wat je elke dag moet doen om de methode zo goed mogelijk in de praktijk te brengen;
e-cursus-dieper-slapens-s-nachts-doorslapen

e-cursus 'dieper slapen': 's nachts doorslapen

*** het doel van de 8-daagse digitale cursus is om te leren om zoveel mogelijk slaaptijd in slaapfase 3 en 4 (diepe slaap) en in de REM-slaap door te brengen;
besloten-platform

Toegang tot een besloten platvorm

**** je krijgt een maand lang volledige toegang tot ‘De Slaapomgeving’. Dit is een uniek online platform vol informatie, inspiratie en de beste tips van internationale slaapdeskundigen.

Bonus 1: kalmeer je gedachten '10 beproefde technieken


kalmeer-je-gedachten


Bonus 2: welterusten snacks receptenboekwelterusten-snacks
Bonus 3: crystal waters (mp3 bestand van een nummer)crystal-waters

Wat zijn de kosten voor dit boek?


Denk jij na het lezen van dit artikel ook JA, hiermee wil ik aan de slag? Dan kun je nu dit zeer uitgebreide boek kopen en tijdelijk gebruik maken van een unieke korting. Je betaalt in plaats van 125euro tijdelijk slechts 37 euro voor dit boek Perfect Slapen in 7 Stappen. Dit is wel 50% korting!

En voor dit gunstige bedrag krijg je er ook nog 7 bonussen geheel gratis bij geleverd!

Daarnaast hanteert William een ‘90 dagen niet goed, geld terug garantie’. Wanneer je de adviezen uit het boek opvolgt en het een paar weken een kans hebt gegeven, maar toch niet beter slaapt, kan je een mail sturen om dit uit te leggen en krijg je het aankoopbedrag terug. Het boek mag je dan wel gewoon houden.

Wat is nu ons eindoordeel?

We zijn aan het eind gekomen van deze Perfect Slapen in 7 Stappen review en kunnen wel zeggen dat we het erg leuk vonden om deze review te schrijven. We vinden dat William van der Klaauw een zeer uitgebreid en goed boek heeft geschreven met heel veel waardevolle informatie, inzichten en tips. Het boek is helder, duidelijk geschreven en geeft een reëel lange termijn vooruitzicht! Als je naar een structurele oplossing zoekt zal je die zeker vinden in dit boek.

Daarnaast maakt ook de gunstige prijs van dit boek het absoluut de moeite waard. Het is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht om te weten dat ook jij jouw nachtrust weer terug kan krijgen!

Ben je klaar voor een betere nachtrust?

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen

Over | PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Hoe kan ik mijn slaap optimaliseren?

In het boek perfect slapen in 7 stappen leer je doormiddel van een onderbouwde wetenschappelijke aanpak om slaapproblemen stap voor stap op te lossen.

Is het boek alleen voor mensen met slaapproblemen?

Nee, ook als je geen slaapproblemen ervaart maar wel je slaapkwaliteit wilt verbeteren dan is dit boek zeer geschikt. Je leert om 's nachts beter te slapen, overdag meer energie te hebben en lekkerder in je vel te zitten.

Hoelang duurt het voordat je beter gaat slapen?

De tips en adviezen die in dit boek staan kunnen je al helpen om diezelfde avond beter te slapen, echter heeft de methode beschreven in het boek ongeveer 2 tot 3 weken nodig om echt verandering te zien in je slaappatroon.

Zijn de tips uit het boek makkelijk toe te passen in de praktijk?

Ja, de tips zijn makkelijk toe te passen en vele kun je al direct in de avond in praktijk brengen. Verder zijn er stappen in het boek die vragen om een verandering in levensstijl. In het boek wordt precies uitgelegd hoe je dat moet doen.