Spijkermat-review-headerBrellaVio Spijkermat | Review

Wat kan deze spijkermat betekenen voor jouw nachtrust?

BrellaVio-Spijkermat

BrellaVio Spijkermat | Review: Lees hier onze review over de BrellaVio spijkermat. Bij het zien van het woord spijkermat komen er waarschijnlijk veel vragen bij je naar boven. Wij gaan in deze review duidelijkheid over waar een spijkermat precies voor gebruikt kan worden en of het een goed hulpmiddel is om ingezet te worden bij slaapproblemen.

Als ouders van 2 kindjes, die inmiddels alweer een peuter en een kleuter zijn, weten we maar al te goed hoe het is om weinig rust te hebben en om 24 uur per dag paraat te staan, iets dat vaak ten grondslag ligt aan een verhoogd stressniveau. Als je altijd alles zo goed mogelijk wilt doen, bijvoorbeeld altijd voor de kinderen klaarstaat en daarbij ook nog moet werken, sociale contacten te onderhouden hebt en het huishouden moet doen kan dat er voor zorgen dat je het lastig vindt om echt te ontspannen, wat helaas weer kan leiden tot een minder goede nachtrust.

Ontspannen naar bed gaan is een erg belangrijke factor voor een gezonde nachtrust, dit is iets dat vaak onderschat wordt. Als je ontspannen bent op het moment dat je wilt gaan slapen zakt het cortisol niveau en maak je voldoende melatonine (het slaaphormoon) aan, 2 factoren die van grote invloed zijn op de slaap.

Een spijkermat kan je helpen ontspannen, door een spijkermat te gebruiken zorg je namelijk door de vele drukpunten die zich op de spijkermat bevinden voor een prikkeling van de zenuwuiteinden van de huid. De bloedsomloop wordt hierdoor gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en endorfine en oxytocine (de gelukshormonen) worden aangemaakt. En een ontspannen gevoel krijg je nu juist door die gelukshormonen!  Door het gebruik van een spijkermat kan je dus ontspannen naar bed gaan en een betere nachtrust krijgen.

In deze review over de spijkermat van BrellaVio geven we onze eerlijke mening. We scheppen een duidelijk en volledig beeld van de kwaliteit van deze spijkermat en wat je er zoal van kan verwachten. Als afsluiting van de review geven we ons eindoordeel en kan jij bepalen of deze spijkermat ook geschikt is voor jou! Je leest hier onder andere:

  • waarom wij juist deze specifieke spijkermat hebben aangeschaft;
  • wat je kan verwachten van deze spijkermat;
  • de voor- en nadelen van deze spijkermat;
  • wat bij ons het resultaat is van het gebruik van de spijkermat;
  • wat je allemaal krijgt als je de spijkermat aanschaft.

  Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

De BrellaVio Spijkermat – keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

Een spijkermat die de bloedsomloop stimuleert en op deze manier blokkades op de zogenaamde “energiebanen” opheft. Zorgt voor een ontspannen gevoel, waardoor het stressniveau afneemt en de slaapkwaliteit verbetert.
money-kosten

PRIJS

Eenmalig €59,95

Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor deze spijkermat alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van deze spijkermat.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor deze spijkermat de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat de eventuele minpunten zijn van deze spijkermat.
Geblokte vlag

OORDEEL

Naar onze mening is de BrellaVio spijkermat een nuttig hulpmiddel om beter te ontspannen, waardoor het stressniveau afneemt, met een betere nachtrust als resultaat.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.
wat-is-een-spijkermat-700x435

Wat is de BrellaVio Spijkermat precies?

De BrellaVio spijkermat is een spijkermat met duizenden kunststof “spijkers” die tijdens het gebruik druk uitoefenen op de energiebanen in het lichaam. Doordat de spijkers op het lichaam drukken, komen gelukshormonen vrij en ontstaat vanzelf een meer ontspannen gevoel.

De spijkermat is gebaseerd op acupressuur massagetechniek, oftewel drukpuntmassage. Deze techniek zorgt ervoor dat de organen van voldoende energie worden voorzien.

Vaak zijn er blokkades aanwezig op de energiebanen, die een fysieke en/of mentale oorzaak kunnen hebben. Maar met behulp van de BrellaVio spijkermat zorg je ervoor dat eventuele blokkades op de energiebanen weer vrijgemaakt worden, resulterend in minder stress en pijn en volledige lichamelijke en geestelijke ontspanning.

zo-gebruik-je-een-spijkermat-700x435

Hoe gebruik je de BrellaVio spijkermat?

Je kan zelf kiezen hoe je de spijkermat wenst te gebruiken: je kan er bijvoorbeeld op gaan liggen, er tegenaan gaan zitten of met blote voeten erop gaan staan. Experimenteer gewoon en ontdek daardoor hoe je de spijkermat kan gebruiken op een manier die het best bij jou past.

We geven eerlijk toe dat het voor ons in het begin wel even wennen was, daardoor was het prettig om eerst te oefenen met de meegeleverde topper. Wij hebben er ook bewust voor gekozen om het gebruik rustig op te bouwen. De gebruikstijd hebben we langzaam opgebouwd van in eerste instantie 5 minuten per sessie naar uiteindelijk 30 minuten per sessie. Daarnaast zijn we begonnen met ons bed als ondergrond en op het laatst, na de nodige gewenning, vonden we het gebruik van de spijkermat op de vloer zelfs aangenaam.

Bij het eerste gebruik is het gevoel dat de spijkermat geeft niet echt aangenaam, ook omdat het een nog onbekende lichaamsprikkel is die je ervaart, maar al snel voel je een heerlijk warm gevoel door je lichaam gaan, wat ervoor zorgt dat je een fijn, ontspannen gevoel krijgt. Het viel ons op dat je de drukpunten op de spijkermat goed voelt, maar we konden ons er gelukkig wel goed aan overgeven, vooral als je het gewoon laat gebeuren in plaats van er teveel over na te denken. Na langer gebruik van de spijkermat merkten wij dat we ons sneller konden overgeven aan de ontspanning en dat we zelfs tijdens het gebruik wat slaperig ervan werden.

Hoe-werkt-de-spijkermat

Spijkermat-stoel

Voordelen van de BrellaVio spijkermat

De BrellaVio spijkermat heeft absoluut een paar mooie voordelen! 

Hieronder de voordelen van de BrellaVio op een rij:

 • het vermindert stress en geeft meer ontspanning;
 • de spijkermat en het kussen hebben 8505 drukpunten;
 • het materiaal van de drukpunten is BPA-vrije kunststof;
 • de stof is gemaakt van 100% duurzaam katoen;
 • de vulling van het kussen bestaat uit veerkrachtig foam;
 • vermindert rug, nek- en schouderklachten;
 • activeert gelukshormonen;
 • helpt tegen fibromyalgie klachten;
 • onderdrukt menstruatiepijn;
 • vermindert migraine aanvallen;
 • helpt bij autisme en ADHD;
 • verbetert het energieniveau en draagt bij aan een betere slaapkwaliteit;
 • makkelijk op te bergen;
 • BrellaVio staat 7 dagen per week klaar om vragen te beantwoorden. Je kan gebruik maken van een deskundige klantenservice en ze zijn bereikbaar via e-mail en telefoon/WhatsApp.

Nadelen van de BrellaVio spijkermat

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen, namelijk:

 1. als je een lage pijngrens hebt kan het liggen op een spijkermat als niet comfortabel ervaren worden. Dit kan je oplossen door bijvoorbeeld (extra) kleding aan te trekken of door de bijgeleverde topper te gebruiken;
 2. een spijkermat is een erg fijn hulpmiddel om te gebruiken om beter te ontspannen en hierdoor de nachtrust te verbeteren. Het is alleen geen ultieme oplossing voor  slaapproblemen. Het blijft altijd noodzakelijk om de oorzaak van slaapproblemen te achterhalen en aan te pakken.

Wat is de mening van anderen over de BrellaVio spijkermat?

Op de site van BrellaVio valt het gelijk op dat er veel ervaringen op staan van andere gebruikers. Deze ervaringen zijn erg positief. Veel mensen ervaren dat het gebruik van de spijkermat een bevorderlijk effect heeft op eventuele klachten en een positieve bijdrage levert aan ontspanning en een goede nachtrust. Ook op bol.com heeft BrellaVio al veel mooie reviews mogen ontvangen.

Hieronder een aantal van die ervaringen:

Fijne mat

Fijne mat om te kunnen ontspannen!

BrellaVio-Spijkermat
Suzanne0001

Heerlijk

Super lekker ontspannend!
BrellaVio-Spijkermat
Doriennnnnnnnn
Werkt

Net een paar dagen gebruikt. Moet wel wennen maar één ding werkt al, ik slaap echt stukken beter en wordt minder stijf wakker.

BrellaVio-Spijkermat
Borabora74

De moeite waard!

Eerst even wennen maar het werkt zeker!BrellaVio-Spijkermat
Sabine2006   

Wanneer gebruik je de spijkermat niet?

Er zijn situaties waarin het afgeraden wordt om de spijkermat te gebruiken, zoals:

 1. als je zwanger bent kan het gelukshormoon oxytocine wee-opwekkend zijn. Aangezien er gelukshormonen vrijkomen tijdens het gebruik van de spijkermat is het daarom belangrijk om tijdens de zwangerschap de spijkermat niet te gebruiken;
 2. als je problemen hebt aan de huid op plekken waar de spijkermat mee in contact komt;
 3. bij ernstige hart- en vaatziekten en/of gebruik van zware bloedverdunnende middelen;
 4. als je twijfelt over het gebruik van de spijkermat is het altijd verstandig om een (huis)arts te raadplegen.

Wat heeft de spijkermat ons gebracht?

Na een aantal weken de BrellaVio spijkermat in gebruik te hebben gehad, kunnen we concluderen dat de spijkermat een gunstig, positief effect heeft op ons stressniveau. We beginnen op een ontspannen manier aan onze nachtrust, wat een betere slaapkwaliteit tot gevolg heeft.

De spijkermat geeft een diepe ontspanning en een warm, prettig gevoel.

We zijn erg blij dat we in de gelegenheid zijn geweest om deze spijkermat te kunnen testen en vooral dat we hierdoor een mooie manier hebben gevonden om beter te kunnen ontspannen.
BrellaVio-Spijkermat
€ 64,90
€ 59,95,-

BrellaVio Spijkermat

De BrellaVio spijkermat vinden wij een een erg fijn hulpmiddel voor meer ontspanning, resulterend in een betere slaapkwaliteit. Doordat de spijkermat te gebruiken is in verschillende houdingen, kan je zelf kiezen wat het beste voor jou werkt.

We vinden de BrellaVio dan ook zeker een aanrader voor iedereen die graag meer zou willen ontspannen en klachten zoals pijn, stress en vermoeidheid aan zou willen pakken, om zo te zorgen voor een betere nachtrust en slaapkwaliteit.

Wat krijg je allemaal bij de aanschaf van de BrellaVio spijkermat?

Als je de BrellaVio spijkermat bestelt krijg je nog een aantal extra’s, namelijk:

 • spijkerkussen;
 • topper;
 • duidelijke handleiding in het Nederlands;
 • een gratis e-book met informatie en meditatie oefeningen.

Wat zijn de kosten van de BrellaVio spijkermat?

De BrellaVio spijkermat (set) kost normaal €64,90, maar is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts €59,95!

Bij BrellaVio mag je de spijkermat (set) gedurende een periode van 30 dagen proberen. Als je dan niet tevreden bent over het gebruik van het product kan je de spijkermat (set) binnen 30 dagen retourneren en krijg je het aanschafbedrag terug. Wij vinden dit getuigen van een goede, klantgerichte service!

Wat is ons eindoordeel van de BrellaVio Spijkermat?

We zijn inmiddels aan het eind gekomen van deze BrellaVio spijkermat review en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Wij vinden de BrellaVio spijkermat een erg krachtig hulpmiddel om een diepe ontspanning te voelen die bijdraagt aan een betere nachtrust. Doordat de spijkermat niet groot van formaat is kan je deze overal mee naar toe nemen en is deze na gebruik ook weer makkelijk op te bergen.

Wij hebben zelf goed gemerkt dat de spijkermat zorgt voor een warm, ontspannen gevoel en dat ons stressniveau afneemt. Wat dat betreft doet de spijkermat precies wat het belooft. Een mooie bijkomstigheid is dat je deze spijkermat vrijblijvend 30 dagen kan testen, waardoor je in ieder geval voldoende tijd hebt om de BrellaVio spijkermat uitvoerig te proberen voordat je besluit om de mat wel / niet te houden. Als je de spijkermat op werkdagen voor 23.00 uur bestelt zal de spijkermat dezelfde dag nog verzonden worden.

BrellaVio heeft ten opzichte van andere fabrikanten onderscheidend vermogen door zich extra in te zetten voor het milieu. Dit doen ze door een samenwerking met Trees for All. Hiermee compenseren ze twee keer zoveel CO2 ten opzichte van wat er wordt uitgestoten om een spijkermat bij jou af te leveren. Omdat BrellaVio twee keer zoveel CO2 compenseert ten opzichte van de uitstoot die ze veroorzaken heeft de aanschaf van jouw spijkermat dus direct een positief effect op het klimaat. BrellaVio is ook continu bezig om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is daardoor een bedrijf dat steeds in ontwikkeling is en rekening houdt met de impact op het milieu.

We raden de BrellaVio spijkermat dan ook zeker vol overtuiging aan als een geweldig hulpmiddel om beter te ontspannen en de slaapkwaliteit te verbeteren!

Wil jij ook een krachtig hulpmiddel om beter te kunnen ontspannen, eventuele klachten te verminderen en hierdoor weer een goede nachtrust te hebben?

slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen

Over | BrellaVio Spijkermat

Waarom een BrellaVio spijkermat aanschaffen?

De BrellaVio spijkermat kent vele gezondheidsvoordelen. Door het gebruik van de acupressuur drukpunten op de spijkermat verdwijnen blokkades op de energiebanen. Dit heeft tot gevolg dat je een verbetering ziet bij klachten als: stress, (chronische) pijn, vermoeidheid, overprikkeling, hoofdpijn, spierpijn, menstruatiepijn en fibromyalgie. Doordat je meer rust krijgt in lichaam en geest kan je meer ontspannen, wat de slaapkwaliteit ten goede komt.

Voor wie is de BrellaVio spijkermat niet geschikt?

Niet iedereen kan gebruik maken van de spijkermat. Als je zwanger bent kan door het gebruik van een spijkermat het hormoon oxytocine vrijkomen, wat wee-opwekkend kan zijn.
Als je last hebt van huidproblemen, ernstige hart- en vaatziekten hebt en/of gebruik maakt van zware bloedverdunnende middelen is het ook beter om geen spijkermat te gebruiken.
Ook hier geldt dat als je twijfelt over jouw eigen situatie het verstandig is om even contact op te nemen met een (huis)arts.

Zijn er meerdere varianten van de BrellaVio spijkermat?

De spijkermat kan los aangeschaft worden of als set waarbij je zowel een spijkermat als een spijkerkussen krijgt. Daarnaast is er ook nog een Eco variant van de spijkermat, welke gemaakt is van 100% duurzaam linnen en een vulling heeft van stevige kokosvezel voor extra intensiteit. Als je een hogere pijngrens hebt is deze variant van de BrellaVio spijkermat aan te raden.

Is het gebruik van de spijkermat pijnlijk?

Hoe men het gebruik van een spijkermat ervaart verschilt erg per persoon. In het begin kan de spijkermat onwennig en oncomfortabel aanvoelen, dit is onder andere afhankelijk van of je een lage of een wat hogere pijngrens hebt.

Is een spijkermat hetzelfde als een shakti of acupressuurmat?

Ja, dit zijn allemaal synoniemen die gebruikt worden voor het aanduiden van een spijkermat. De spijkermat wordt ook wel Zweedse spijkermat, spijkerbed of acupunctuur mat genoemd.