Beste Verzwaringsdeken van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Verzwaringsdeken Verdient!

Bekijk hier onze top 8 verzwaringsdekens van 2024 en ontdek welk verzwaringsdeken het beste bij jou past!

Beste verzwaringsdeken 2024. Er zijn tegenwoordig veel verschillende verzwaringsdekens op de markt en dat is eigenlijk heel logisch, want een verzwaringsdeken kent vele voordelen voor de gezondheid en is daarnaast een geweldig hulpmiddel om beter en dieper te slapen. Doordat er zoveel verzwaringsdekens te koop zijn is het wel zo prettig om op een weloverwogen manier de juiste keuze te kunnen maken uit het grote aanbod en daar willen wij jou graag bij helpen! Ook wij hebben gekozen voor de aanschaf van een verzwaringsdeken. Sinds de komst van onze 2 kinderen hebben we, zeker in het begin, een aantal jaren slecht geslapen en is onze zoektocht gestart naar goede, effectieve hulpmiddelen voor het verbeteren van onze slaap. Behalve het aanpakken van de oorzaak van ons slaapprobleem wilden we er alles aan doen om onze slaap op meerdere punten te optimaliseren. Slaapbalans helpt je graag op weg bij de zoektocht naar een kwalitatief goede verzwaringsdeken die geschikt is voor jouw situatie. Maar laten we beginnen om uit te leggen wat een verzwaringsdeken eigenlijk is....


Een verzwaringsdeken is een deken die zwaarder is dan een normale deken en je het gevoel geeft van het krijgen van een stevige knuffel. Dat effect ontstaat door Diepe Druk Stimulatie (DDS), een constante, diepe druk die gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld. DDS is een methode om de prikkelverwerking in de hersenen op een positieve manier te stimuleren. Je ziet dat deze methode veel wordt toegepast bij volwassenen en kinderen met bijvoorbeeld autisme, ADD, ADHD, en diverse (andere) psychische- en lichamelijke klachten. Door het gebruik van een verzwaringsdeken ontstaat een weldadig gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je gespannen spieren zullen zich gaan ontspannen waardoor je sneller in slaap valt.


Om onze kindjes een veilig en geborgen gevoel te geven hebben wij ze altijd ingebakerd, zeker omdat ze allebei zichzelf regelmatig wakker maakten doordat ze de neiging hadden om veel met hun armen te zwaaien tijdens het slapen. Het inbakeren zorgde ervoor dat onze kindjes veel beter sliepen. Een verzwaringsdeken werkt volgens hetzelfde principe, het geeft een gevoel van rust en geborgenheid, hierdoor neemt de hoeveelheid van het stresshormoon (cortisol) af en de hoeveelheid gelukshormoon (serotonine) en slaaphormoon (melatonine) neemt juist toe. Hierdoor ontstaat vanzelf een betere, diepere slaap en sta je in de ochtend energieker en meer ontspannen op. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd geworden bent naar wat de beste verzwaringsdeken is voor jouw eigen situatie. Lees dan snel verder, want dat is precies wat wij je in dit artikel gaan vertellen!


In dit artikel delen we graag met je welke verzwaringsdekens tot onze top 8 behoren! Verder bespreken we alle ‘ins en outs’ en voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt. Aan de hand daarvan kan je een weloverwogen keuze maken voor de verzwaringsdeken die aan jouw wensen en eisen voldoet.

In dit beste verzwaringsdeken artikel vergelijken we de 8 beste verzwaringsdekens geven we onze oprechte mening over elke afzonderlijke verzwaringsdeken. Je leest hier onder andere:


 • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een verzwaringsdeken;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken;
 • over de beste verzwaringsdeken;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle verzwaringsdekens uit onze top 8;
 • over de eigenschappen van specifieke soorten verzwaringsdekens;
 • welke verzwaringsdekens speciaal voor kinderen bedoeld zijn;
 • klant reviews;
 • veel gestelde vragen over verzwaringsdekens.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste verzwaringsdeken van 2024 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

De beste verzwaringsdeken, tips voor de aanschaf van een verzwaringsdeken en de voor- en nadelen van de verzwaringsdekens uit onze top 8
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elke verzwaringsdeken een eigen prijs. Bij het beoordelen van de verzwaringsdekens in onze top 8 zijn we uit gegaan van dekens met een gewicht van 7, 8, 9 of 10 kg. De aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op verzwaringsdekens van dit gewicht. Als je op zoek bent naar een verzwaringsdeken van een ander gewicht moet je er wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn ten opzichte van de prijzen die wij in dit artikel vermelden.
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elke verzwaringsdeken uit onze top 8 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de afzonderlijke verzwaringsdekens.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 8 verzwaringsdekens de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De verzwaringsdekens die wij gekozen hebben voor onze top 8 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan. Daarnaast hebben we in dit artikel de 8 beste verzwaringsdekens voor je uitgezocht en hebben we gekeken hoe deze verzwaringsdekens scoren bij verschillende winkels, zoals bol.com en trustpilot.
Zie hier de video van deze blog!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Voor welke verzwaringsdeken hebben wij toen gekozen?

Ook voor ons was het vinden van een goede, bij ons passende verzwaringsdeken echt een kwestie van goed zoeken. Op het internet worden veel verschillende verzwaringsdekens aangeboden. Omdat wij graag een verzwaringsdeken wilden hebben en de zoektocht op een overzichtelijke manier aan wilden pakken hebben we uiteindelijk eerst informatie opgezocht over welke verzwaringsdekens er zoal zijn, welke materialen gebruikt worden en waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken. Al die informatie hebben wij gebundeld en stellen we beschikbaar in dit artikel. Zo beschik ook jij over alle handvatten die je nodig hebt voor het maken van de juiste keuze bij het aanschaffen van een verzwaringsdeken.


Wij hebben toendertijd uiteindelijk gekozen voor de verzwaringsdeken van Calmzy en tot op de dag van vandaag zijn wij daar ontzettend blij mee. Deze verzwaringsdeken is inmiddels niet meer weg te denken uit onze slaapkamer. In het begin moesten we wel even een paar dagen wennen aan de druk die je ervaart als je onder de verzwaringsdeken ligt. Na een paar nachten hielp de deken ons echter om dieper te slapen. Bij het opstaan voelden we ons meer uitgerust en energieker.


Voor ons heeft deze verzwaringsdeken een duidelijk verschil gemaakt, omdat het bijgedragen heeft aan een beter slaappatroon. Tegenwoordig zijn er nog meer goede en fijne verzwaringsdekens verkrijgbaar. Het is echt een product dat steeds meer doorontwikkeld wordt, sommige merken zijn innovatief bezig en streven ernaar om de verzwaringsdeken nog beter te maken op het gebied van materiaal en kwaliteit.

 • Wat is belangrijk om te weten als je op zoek gaat naar een verzwaringsdeken?

 • als je gaat beginnen aan de zoektocht naar een goede verzwaringsdeken is het handig om te weten dat er veel verschillende soorten verzwaringsdekens op de markt zijn. Als je het belangrijk vindt dat een verzwaringsdeken veel comfort geeft en kwalitatief hoogwaardig is, komen verzwaringsdekens met een vulling van micro glasparels, stalen parels en kunststof poly pellets in aanmerking. Er bestaan daarnaast ook nog verzwaringsdekens met een goedkopere vulling, zoals granen, bonen, rijst en zand. Deze natuurlijke vulmiddelen lijken ideaal, maar zorgen voor een slechte drukverdeling en gaan vaak schimmelen of kunnen niet gewassen worden. Het voordeel van deze vulmiddelen is eigenlijk alleen de lagere prijs;
 • een standaard verzwaringsdeken is bedoeld voor één persoon. Het is de bedoeling dat je alleen onder een verzwaringsdeken gaat liggen, zodat je optimaal van de voordelen ervan kan profiteren. Er zijn overigens wel 2-persoons verzwaringsdekens beschikbaar voor diegenen die dat prettiger vinden;
 • er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van verzwaringsdekens en het effect daarvan.
   
 • Uit die onderzoeken komt onder andere naar voren dat verzwaringsdekens ook goed kunnen helpen tegen slapeloosheid, klik voor meer informatie op de onderstaande link:

  (1) voordelen van verzwaringsdekens


  Beste verzwaringsdeken-Zie hier onze top 8

  Terug naar onze beoordeling van de 8, naar onze mening, beste verzwaringsdekens! De prijzen zijn gebaseerd op het gewicht dat vermeld wordt. Uiteraard zijn er ook verzwaringsdekens in afwijkende gewichten verkrijgbaar met de daarbij behorende prijzen.

  01. Gravity
  02. Calmzy

  03. Dormiwise
  04. Simply Cosy
  05. Veilura

  06. Diley Dreams
  07. Nevali

  08. Slaapcity

  Verder op in dit artikel komen er ook specifieke verzwaringsdekens aan bod. Waaronder:

  • twee persoons verzwaringsdeken;
  • bamboe verzwaringsdeken;
  • kinderverzwaringsdeken.


  Zie hieronder onze sterbeoordeling!

  .

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken?

  Als je besluit om een verzwaringsdeken aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Wij hebben hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen beter inzicht te krijgen in die zaken die van belang zijn:

  • het is belangrijk om te kiezen voor een verzwaringsdeken met het juiste gewicht. De regel die hiervoor gehanteerd wordt is dat het gewicht van de deken ongeveer 10% tot 12% van jouw eigen lichaamsgewicht moet zijn. Voorbeeld: een verzwaringsdeken met een gewicht van 7 kg is geschikt voor een persoon van ongeveer 70 kg. Het kan echter ook zijn dat je een zwaardere deken prettiger vindt of juist een minder zwaar wegende deken omdat je wellicht last hebt van (chronische) pijn, in dat geval oefent een minder zware deken minder druk uit op het lichaam. Elk merk hanteert een eigen tabel waarin aangegeven wordt welke verzwaringsdeken qua gewicht geschikt is voor het lichaamsgewicht van de persoon die de deken gaat gebruiken. Hier zie je een voorbeeld van een gewichtstabel van het merk Calmzy:


  Lichaamsgewicht

  Gewicht verzwaringsdeken

  50 tot 60 kg

  6 KG

  61 tot 70 kg

  7 KG

  71 tot 80 kg

  8 KG

  81 tot 90 kg

  9 KG

  vanaf 91 kg

  10 KG


  • verzwaringsdekens zijn er in allerlei afmetingen. De meest voorkomende maat is die van 150 cm x 200 cm. Het kalmerende effect van een verzwaringsdeken is bij een deken van dit formaat het grootst, doordat de druk dan optimaal over het lichaam verdeeld wordt;
  • uit welk materiaal is de verzwaringsdeken gemaakt? is dat bijvoorbeeld katoen of polyester? Het is goed om er rekening mee te houden dat katoen een goed ademend materiaal is en polyester een niet goed ademende stof is, met als gevolg dat je meer gaat zweten. Ook het aantal lagen in een verzwaringsdeken is een weergave van de kwaliteit, meer lagen staan hierbij voor een betere opbouw van de deken. Een verzwaringsdeken bevat vaak 7 lagen. We hebben eerder beschreven dat de het materiaal waar de vulling uit bestaat ook een aandachtspunt is. Kwalitatief hoogwaardige verzwaringsdekens maken vaak gebruik van micro glasparels/korreltjes of stalen parels. De voordelen van glasparels zijn dat ze niet giftig, duurzaam en hypoallergeen zijn. Daarbij zijn deze parels of korreltjes niet vatbaar voor vocht en bacteriën en daardoor ook ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor een allergische reactie;
  • koop je enkel een verzwaringsdeken of zit er ook een hoes bij? vaak kan je kiezen uit een voordeelbundel waarbij je zowel een deken als hoes aan kan schaffen;
  • hoe wordt de verzwaringsdeken vastgemaakt? gebeurt dat doormiddel van lusjes of met een rits? Dit is handig om te weten, zodat je bij de aanschaf van een hoes kiest voor een hoes waarbij de verzwaringsdeken goed op zijn plek blijft zitten;
  • Is er sprake van een proefperiode bij de verzwaringsdeken die je aan wilt schaffen? Het lichaam moet wennen aan het gewicht van de verzwaringsdeken en daarom is het van belang dat je de verzwaringsdeken eerst goed kan testen. Het is per persoon verschillend hoe lang het duurt voordat het gewenste effect bereikt wordt. Gemiddeld is een week tot een paar weken nodig om een goed beeld te krijgen van hoe een persoon het slapen onder een verzwaringsdeken ervaart;
  • welke garantie is van toepassing op de verzwaringsdeken? Is er sprake van de mogelijkheid tot het opsturen en laten maken van de verzwaringsdeken als die onverhoopt kapot zou gaan?

  Beste verzwaringsdeken - top 8

  Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze verzwaringsdekens geselecteerd zijn voor deze top 8! De verzwaringsdekens zijn niet door de consumentenbond getest, wel zijn er veel beoordelingen te vinden op bol.com en trustpilot. Daarnaast is de werking van verzwaringsdekens wetenschappelijk effectief bewezen en zijn verzwaringsdekens uitvoerig getest.

  Nummer 1

  verzwaringsdeken-Gravity

  1.Gravity


  Deze verzwaringsdeken staat voor ons met stip bovenaan onze beste verzwaringsdeken top 8. De verzwaringsdeken van het merk Gravity is van uitstekende kwaliteit aangezien dit niet alleen een verzwaarde deken is, maar ook extra zacht, luxe en comfortabel. Het effect is dat deze verzwaringsdeken direct voor een gevoel van rust, kalmte en veiligheid zorgt. Het duurzame en milieuvriendelijke productieproces vindt plaats in Europa, waarbij Gravity alleen de beste materialen gebruikt.

  De producten van Gravity worden met grote zorg en aandacht met de hand gemaakt. Voor Gravity zijn de medewerkers het hart van het bedrijf en hierdoor staat werkplezier hoog in het vaandel, wat je ook terug ziet in de hoogwaardige producten. Hun missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met en baat te laten hebben bij hun verzwaringsdeken. Gravity doet er alles aan om de kwaliteit hoog te houden en het bedrijf te blijven uitbreiden, zodat steeds meer mogelijk is. Bij Gravity nemen ze de producten en de kopers van die producten uiterst serieus, bij vragen staan ze voor je klaar en het is altijd mogelijk om ze een bericht te sturen dat ze netjes af zullen handelen.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Gravity verzwaringsdeken voor het gemak op een rijtje gezet:

  Voordelen Gravity:

  • handgemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen;
  • groot aanbod aan verzwaringsdekens;
  • 100% gewichtsverdeling dankzij een speciale vulling van edelstaal;
  • gevuld met edelstaal (gepatenteerd);
  • beschikt over een 12-lussensysteem voor deken en hoes;
  • verzwaringsdekens variërend van 6 t/m 12 kg, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de gebruiker;
  • verkrijgbaar in twee maten, namelijk 135x200 cm en 150x220 cm;
  • Hoogwaardige 4-seizoenen hoes, gemakkelijk afneembaar dankzij de ritssluitingen aan de deken;
  • keuze uit veel verschillende prints en kleuren;
  • gecertificeerd katoen (Oeko-Tex Standaard 100);
  • 31 nachten proefslapen;
  • gratis levering.

  Nadelen Gravity:

  1. de prijs van dit product kan voor sommigen wat aan de hoge kant zijn;
  2. als je een zomer ’cover’ (hoes) erbij wilt moet die apart aangeschaft worden;
  3. het kan zijn dat deze verzwaringsdeken te zwaar is voor jouw wasmachine. Er wordt geadviseerd de deken met de hand te wassen. De hoes kan wel op 30 graden gewassen worden.
  verzwaringsdeken-Gravity
  €239,00
  €239,-

  Prijs van de Gravity verzwaringsdeken 8kg:

  De Gravity verzwaringsdeken krijgt van ons 5 welverdiende sterren. Wat opvalt zijn de hoogwaardige kwaliteit, het zeer uitgebreide assortiment van Gravity en de beschikbaarheid van veel verschillende prints en kleuren. Daarnaast kan je de verzwaringsdeken 31 dagen op proef gebruiken.

  Nummer 2

  calmzy-verzwaringsdeken

  2.Calmzy


  Deze verzwaringsdeken staat op nummer 2van onze beste verzwaringsdeken top 8. , omdat deze verzwaringsdeken een hoogwaardige kwaliteit heeft en veel comfort biedt. Veel mensen hebben over deze verzwaringsdeken een mooie review geschreven op onder andere bol.com en trustpilot.

  Als je naar de Calmzy verzwaringsdeken kijkt valt gelijk de hoogwaardige kwaliteit op. Calmzy maakt erg goede en mooie verzwaringsdekens met het doel om een betere nachtrust te bewerkstelligen, zodat je beter en dieper slaapt, minder draait en energieker opstaat. Calmzy maakt alleen gebruik van materialen die niet giftig en 100% ademend zijn en alle verzwaringsdekens van Calmzy hebben het juiste gewicht en zijn perfect gestikt.

  Doordat deze verzwaringsdeken niet 5, maar 7 lagen heeft zorgt het voor een betere slaapervaring. De deken heeft verder 2 extra beschermlagen die ervoor zorgen dat het glaszand niet gaat lekken. Daarnaast hecht Calmzy heel veel waarde aan goede service en is altijd bereikbaar voor advies. Calmzy is een innovatief bedrijf dat altijd zichzelf en haar producten blijft doorontwikkelen.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Calmzy voor het gemak op een rijtje gezet:

   Voordelen Calmzy:

    • zeer goede kwaliteit;
    • een groot aanbod aan verzwaringsdekens;
    • verzwaringsdekens variërend van 6 t/m 10 kg, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de gebruiker;
    • hoogwaardige materialen;
    • 100% ademend katoen;
    • de afmetingen zijn 150x200 cm;
    • premium stiksel, zodat de verzwaringsdeken perfect gestikt is;
    • het vulmateriaal bestaat uit glaszand, dit betekent dat het dekbed geruisloos is en niet vatbaar is voor vocht en/of bacteriën;
    • goede en gelijkmatige verdeling van de vulling, doordat de 130 vierkantjes perfect gestikt zijn;
    • 2 extra beschermlagen;
    • er zitten 8 handige lusjes aan, zodat je de verzwaringsdeken kan vastmaken aan de binnenkant van de hoes;
    • proefperiode van 100 dagen en als je niet tevreden bent kan de deken gratis geretourneerd worden.

   Nadelen Calmzy:

    • er zit geen hoes bij, als je een hoes wilt zal die apart erbij gekocht moeten worden;
    • het product is wat aan de dure kant, zeker omdat je er nog een hoes bij moet kopen. Een hoes is echter wel aan te raden, zodat je de verzwaringsdeken netjes en schoon kan houden;
    • de Calmzy is een eenpersoons verzwaringsdeken en daardoor geen goede optie voor diegenen die met zijn 2-en eronder willen liggen;
    • de deken zelf kan niet gewassen worden.
  calmzy-verzwaringsdeken
  €109,95

  Prijs van de Calmzy verzwaringsdeken 8kg:

  De geweldige Calmzy verzwaringsdeken krijgt van ons vol overtuiging 5 sterren! Naar onze mening is dit een deken van zeer hoogwaardige kwaliteit en overtreft dit product de andere verzwaringsdekens op dit punt. Calmzy heeft  een ruim assortiment en een proefperiode van 100 dagen is standaard inbegrepen.

  Nummer 3 

  Dormiswise-verzwaringsdeken-met-hoes

  3.Dormiwise


  Deze verzwaringsdeken van Dormiwise is van zeer goede kwaliteit en dat is te zien aan de stevige stiksels die de vulling van micro glaskralen zeer goed op hun plek houden. En staat op nummer 3van onze beste verzwaringsdeken top 8. De vulling van de verzwaringsdeken bestaat uit maar liefst 15 lagen en zorgt voor een diepe druk stimulatie. Door het comfort van deze verzwaringsdeken zal je beter in slaap vallen en dieper slapen, waardoor je in de ochtend energieker en uitgerust op staat. De verzwaringsdeken van Dormiwise zorgt voor een ontspannen gevoel en kalmeert het lichaam, waardoor je in de nacht ook minder onrustig zal zijn en minder zal woelen en draaien.

  Bij Dormiwise draait het allemaal om een goede nachtrust. Hun missie is dan ook om alles uit het leven te kunnen halen, simpelweg omdat je ‘s nachts niet langer ligt te woelen, maar omdat jouw bed weer de plek wordt waar je ultiem tot rust kan komen.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Dormiwise op een rijtje gezet:

   Voordelen Dormiwise:

      • hoogwaardige kwaliteit door 100% ademend katoen;
      • de vulling van de verzwaringsdeken bestaat uit innovatieve micro glaskralen die hypoallergeen zijn;
      • stevig stiksel zorgt ervoor dat het gewicht van deze verzwaringsdeken goed wordt verdeeld;
      • de verzwaringsdeken bestaat uit maar liefst 15 lagen;
      • in 5 gewichten verkrijgbaar, namelijk 3kg (voor kinderen) 5kg, 7kg, 10kg en 13 kg (tweepersoons deken);
      • er zit een 4-seizoenen hoes bij met een bamboe zijde voor de warme dagen en een minky dot zijde voor de koude dagen;
      • zowel de verzwaringsdeken als de hoes zijn wasbaar en kunnen met de hand of in de wasmachine op een programma van 30 graden worden gewassen;
      • er zitten 8 handige lusjes aan, zodat je de verzwaringsdeken kan vastmaken aan de binnenkant van de hoes. Je ritst daarna de hoes dicht;
      • je krijgt er gratis oordopjes bij;
      • proefperiode van 30 nachten;
      • 2 jaar garantie;
      • voor vragen en opmerkingen staat Dormiwise elke doordeweekse dag voor je klaar. En zijn verder ook nog telefonisch en via e-mail te benaderen.

   Nadelen Dormiwise:

      • de hoes is niet in meerdere kleuren verkrijgbaar;
      • dit prijs van dit product kan voor sommigen wat aan de hoge kant zijn;
      • de verzwaringsdeken kan in de wasmachine, maar let op of jouw wasmachine zo'n gewicht kan dragen.
  Dormiswise-verzwaringsdeken-met-hoes
  € 129,-

  Prijs van de Dormiwise verzwaringsdeken 10kg

  Wij geven de verzwaringsdeken van Dormiwise graag 5 sterren. Dit omdat deze verzwaringsdeken naar onze mening gemaakt is van hoogwaardige materialen en wordt geleverd met een 4-seizoenen hoes.

  Nummer 4

  verzwaringsdeken-simply-cosy

  4. Simply Cosy


  Deze verzwaringsdeken van Simply Cosy heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. En staat op nummer 4 van onze beste verzwaringsdeken top 8. Simply Cosy werkt alleen maar met hoogwaardige materialen en heeft in samenwerking met experts een nieuwe, verbeterde verzwaringsdeken op de markt gebracht. Er is beter nagedacht over het stiksel, wat ervoor zorgt dat het gewicht dat in de deken aangebracht is niet verschuift en ook is er een nieuwe techniek toegepast waardoor de deken bijna geruisloos is.

  Ook heeft Simply Cosy nagedacht over de verschillende soorten slapers. Zo heeft de één het altijd warm en de ander juist koud. Aan de hand van 3 verschillende hoezen kan nu ieder type slaper genieten van de verzwaringsdeken en zo een betere nachtrust krijgen. Het fijne van dit bedrijf is dat ook zij zich blijven door ontwikkelen met als doelstelling het maken van de beste verzwaringsdekens. Hierbij komt nog dat de verzwaringsdeken van Simply Cosy als beste beoordeeld is bij bol.com.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Simply Cosy op een rijtje gezet:

   Voordelen Simply Cosy:

    • hoogwaardige kwaliteit door 100% ademend katoen;
    • goede prijs/kwaliteitverhouding;
    • deze verzwaringsdeken maakt gebruik van een glazen korrel, waardoor de deken bijna geruisloos is;
    • dubbel diamant stiksel zorgt ervoor dat het gewicht van deze verzwaringsdeken gelijkmatiger is verdeeld dan bij veel andere verzwaringsdekens;
    • de verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen;
    • in 3 gewichten verkrijgbaar, namelijk 6 kg, 8 kg en 10 kg;
    • er zijn 3 verschillende hoezen te krijgen, gemaakt van verschillende materialen, voor elke type slaper, namelijk: minky voor diegenen die het snel koud hebben;
     - katoen voor het hele jaar door;
     - bamboe voor diegenen die van een koel bed houden;
    • je kan kiezen voor een voordeelbundel met zowel de verzwaringsdeken als een hoes;
    • voorzien van een Europees keurmerk;
    • proefperiode van 30 dagen;
    • Simply Cosy heeft het verlenen van goede service hoog in het vaandel staan en is goed te benaderen via e-mail voor als je behoefte hebt aan advies of vragen wilt stellen.

   Nadelen Simply Cosy:

    • het is soms lastig om deze verzwaringsdeken in de hoes te doen;
    • dit prijs van dit product kan voor sommigen wat aan de hoge kant zijn;
    • er wordt aangeraden de deken niet te wassen, in dat geval is het gebruik van een hoes wel aan te raden. Die hoes moet je dan er nog los bij kopen, behalve als je een bundel bestelt, omdat je dan zowel een verzwaringsdeken als een hoes aanschaft.
  verzwaringsdeken-simply-cosy
  € 89,95

  Prijs van de Simply Cosy verzwaringsdeken 8kg

  Wij geven de Simply Cosy 5 sterren. Dit doen we omdat deze verzwaringsdeken gemaakt is van hoogwaardige materialen en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Bij deze verzwaringsdeken is rekening gehouden met verschillende typen slapers en om aan de wensen en eisen van eenieder te kunnen voldoen heeft Simply Cosy 3 verschillende hoezen op de markt gebracht.

  Nummer 5

  verzwaringsdeken-veilura

  5. Veilura


  Veilura is een Nederlands merk met een chique uitstraling. De verzwaringsdeken die Veilura maakt is duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. En staat op nummer 5 van onze beste verzwaringsdeken top 8. Daarnaast is de deken van hoogwaardige kwaliteit en staan er op bol.com goede beoordelingen over dit product. De verzwaringsdeken van Veilura heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

   Een pluspunt is dat de verzwaringsdekens van Veilura geschikt zijn voor elk seizoen, omdat er verschillende hoezen verkrijgbaar zijn, gemaakt van:
  - minky, om je warm te houden op koude dagen;
  - katoen, met een vochtregulerende werking voor het hele jaar;
  - bamboe, dat verkoeling geeft als het warm is.


  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Veilura op een rijtje gezet:

     Voordelen Veilura:

      • goede prijs/kwaliteit verhouding;
      • zeer goede kwaliteit;
      • de verzwaringsdeken is voorzien van 7 lagen, waarvan de bovenste laag bestaat uit ademend katoen;
      • het gewicht van de deken wordt bepaald door hypoallergene glazen balletjes;
      • beschikbaar in de maat 150 x 200 cm;
      • te krijgen in 4 verschillende gewichten, namelijk 7, 8, 9 en 10 kg;
      • jaarrond te gebruiken, gedurende alle seizoenen;
      • keuze uit 3 verschillende hoezen;
      • Veilura biedt ook nog de keuze uit een tweepersoons verzwaringsdeken van 13 kg;
      • 30 dagen proeftijd;
      • niet goed, geld terug garantie.

     Nadelen Veilura:

      • zonder hoes kan de deken sneller van het bed glijden;
      • de verzwaringsdeken is niet geschikt om gewassen te worden;
      • als je een aparte hoes wilt moet je die er apart bij aanschaffen, wat resulteert in een hogere prijs;
      • verzwaringsdekens met gewichten van 10 kg en 13 kg zijn zwaar zijn bij het opmaken van het bed.
  verzwaringsdeken-veilura
  € 64,-

  Prijs van de Veilura verzwaringsdeken 8kg: 

  Wij geven de Veilura 4,5 ster. Deze verzwaringsdeken is van hoogwaardige kwaliteit en zowel duurzaam als milieuvriendelijk geproduceerd. Daarnaast is nagedacht over het produceren van verschillende hoezen en heeft deze verzwaringsdeken een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  Nummer 6

  verzwaringsdeken-Diley Dreams

  6. Diley Dreams  Deze verzwaringsdeken van Diley Dreams is een mooie, kwalitatief goede verzwaringsdeken van 100% zacht ademend biologisch katoen. En staat op nummer 6 van onze beste verzwaringsdeken top 8. Doordat de verzwaringsdeken 7 lagen heeft is dit een deken die erg veel comfort biedt, de dubbele laag microfiber zorgt voor de perfecte slaaptemperatuur en beschermt de deken tevens tegen oververhitting. De vulling van de deken bestaat uit glazen kralen die hypoallergeen, geurloos en loodvrij zijn.

  Diley Dreams levert duurzame producten die ervoor zorgen dat je een perfecte nachtrust krijgt. Diley Dreams steunt het milieu en doneert aan het eind van het jaar een deel van de winst om bomen te planten in Nederland en in het buitenland. Daarnaast is goede service en kwaliteit voor Diley Dreams erg belangrijk en staan ze voor je klaar als je niet tevreden bent of als je vragen hebt. Op bol.com hebben veel tevreden mensen hun positieve ervaringen over de deken gedeeld.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Diley Dreams op een rijtje gezet:

    

   Voordelen Diley Dreams:

    • hoge kwaliteit;
    • de verzwaringsdeken is voorzien van 7 lagen, waarvan de bovenste laag bestaat uit 100% zacht ademend biologisch katoen;
    • het gewicht van de deken wordt bepaald door hypoallergene glazen balletjes;
    • hoeklussen aan de deken voorkomen het wegglijden van de hoes;
    • de hoes van de verzwaringsdeken is wasbaar met de hand of in de wasmachine op 30 graden;
    • de Diley Dreams verzwaringsdeken is multifunctioneel en ideaal voor iedereen met of zonder lichamelijke klachten of slaapproblemen;
    • 30 dagen bedenktijd;
    • gratis retourneren.

    Nadelen Diley Dreams:

     • deze verzwaringsdeken is enkel te koop in gewichten van 6 kg en 8 kg;
     • er is maar 1 type hoes verkrijgbaar;
     • beschikbaar in slechts 1 afmeting, namelijk 150 x 200 cm.
  verzwaringsdeken-Diley Dreams
  € 59,95

  Prijs van de Diley Dreams verzwaringsdeken 8 kg: 

  De verzwaringsdeken van Diley Dreams geven wij 4 sterren, omdat deze verzwaringsdeken van hoge kwaliteit is en Diley Dreams op een mooie manier het milieu steunt door aan het eind van het jaar een deel van de winst te doneren om bomen te planten in Nederland en in het buitenland.

  Nummer 7

  verzwaringsdeken-nevali

  7. Nevali


  Deze verzwaringsdeken van Nevali heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en dat is ook precies waar dit bedrijf veel waarde aan hecht: het produceren van  kwalitatief goede verzwaringsdekens tegen een betaalbare prijs. Daarnaast staat Nevali altijd voor je klaar met advies in geval van vragen. En staat op nummer 7 van onze beste verzwaringsdeken top 8.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Nevali op een rijtje gezet:

     Voordelen Nevali:

      • goede prijs/kwaliteit verhouding;
      • keuze uit gewichten van 7 kg of 9 kg voor een eenpersoonsdeken en 13 kg voor een tweepersoonsdeken;
      • de verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch katoen;
      • de vulling is gemaakt van glazen parels, waardoor een optimale gewichtsverdeling ontstaat;
      • de deken heeft een Europese maatvoering van 140 x 200 cm, waardoor je gebruik kan maken van een standaard dekbedovertrek en een speciale hoes niet nodig is;
      • 2 jaar garantie.

     Nadelen Nevali:

      • slecht beschikbaar in 2 gewichten, namelijk 7 kg en 9 kg;
      • de verzwaringsdeken is te wassen, maar het gewicht van de natte deken is te zwaar voor een gewone wasmachine. Als je deze deken toch wilt wassen kan je gebruik maken van een wasmachine met een grotere trommel bij een wasserette ;
      • de verzwaringsdeken kan gaan verschuiven in een standaard dekbedovertrek;
      • verzwaringsdekens met gewichten van 10 kg en 13 kg zijn zwaar bij het opmaken van het bed.
  verzwaringsdeken-nevali
  €69,95

  Prijs van de Nevali verzwaringsdeken 9kg:

  Wij geven de Nevali 3,5 ster vanwege de goede kwaliteit voor een schappelijke prijs.

  Nummer 8

  slaapcity-verzwaringsdeken

  8. Slaapcity


  De verzwaringsdeken van Slaapcity is een mooie deken voor een scherpe prijs. Slaapcity ontwikkelt de producten in samenwerking met fysiotherapeuten en orthopedische experts. De verzwaringsdeken is van goede kwaliteit en de deken zelf voelt erg zacht aan. En staat op nummer 8 van onze beste verzwaringsdeken top 8.

  Voor diegenen met een kleiner budget is deze verzwaringsdeken van Slaapcity aan te raden. Ook op bol.com hebben veel tevreden mensen hun positieve ervaringen over de deken gedeeld.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Slaapcity op een rijtje gezet:

   Voordelen Slaapcity:

    • scherpe prijs voor een goed product;
    • deze verzwaringsdeken is voorzien van verdeelde micro-glasparels, waardoor er altijd een juiste verdeling van het gewicht ontstaat;
    • de deken zelf is fluweelzacht;
    • door de 7-laagse premium deken ontstaat een optimale verdeling van het gewicht;
    • bij deze verzwaringsdeken hoef je geen hoes aan te schaffen, omdat het dekbed van zichzelf al fluweelzacht is;
    • de deken kan met de hand gewassen worden;
    • er zit een 30 dagen niet goed, geld terug garantie op;
    • 5 jaar fabrieksgarantie bij aankoop;
    • bij vragen is Slaapcity 24/7 bereikbaar.

    Nadelen Slaapcity:

     • deze verzwaringsdeken is enkel te koop in een gewicht van 7 kg;
     • de deken is niet gemaakt van 100% ademend katoen;
     • het gewicht wordt niet altijd goed verdeeld;
     • de stiksels willen nog weleens los laten of niet goed zijn gestikt;
     • doordat je er geen hoes bij kan aanschaffen zal de deken met de hand gewassen moeten worden, wat niet ideaal is;
     • de deken zou 7 kg wegen, maar in werkelijkheid weegt de deken 8 kg.
  slaapcity-verzwaringsdeken
  €55,-

  Prijs van de Slaapcity verzwaringsdeken 7kg: 

  Wij geven de Slaapcity 3 sterren, omdat deze verzwaringsdeken van een prima kwaliteit is en erg zacht aanvoelt. Het is een mooie deken voor een scherpe prijs.


  Specifieke verzwaringsdekens  2 persoons verzwaringsdeken

  Dormiswise-verzwaringsdeken-met-hoes

  Dormiwise  De 2-persoons verzwaringsdeken van Dormiwise is een hele fijne deken als je op zoek bent naar een 2-persoons verzwaringsdeken. De verzwaringsdeken is groot genoeg, waardoor je er allebei goed onder kan liggen. Daarnaast bestaat de deken uit hoogwaardige materialen en door de vulling van micro glaskralen is deze deken ook nog eens geschikt voor mensen met een allergie, omdat de glaskralen hypoallergeen zijn. De deken is afgewerkt met stevig stiksel en het gewicht is goed verdeeld over de gehele verzwaringsdeken. Door de 8 lussen die vast zitten aan de verzwaringsdeken is deze makkelijk vast te maken aan de binnenkant van de hoes. Je ritst daarna de hoes dicht. Een heerlijke 2-persoons verzwaringsdeken die zeer comfortabel ligt en zorgt voor een goede nachtrust, waarbij je beter en dieper slaapt.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Dormiwise verzwaringsdeken tweepersoons op een rijtje gezet:

     Voordelen Dormiwise:

        • hoogwaardige kwaliteit door gebruik van materiaal van 100% biologisch katoen;
        • de vulling van de verzwaringsdeken bestaat uit micro glaskralen die hypoallergeen zijn;
        • stevig stiksel zorgt ervoor dat het gewicht van deze verzwaringsdeken goed wordt verdeeld;
        • de verzwaringsdeken bestaat uit maar liefst 15 lagen;
        • een groot assortiment aan verzwaringsdekens;
        • is inclusief een 4-seizoenen hoes, die is voorzien van warm minky fleece voor de koude dagen en verkoelend bamboe voor de warme dagen;
        • zowel de verzwaringsdeken als de hoes zijn wasbaar en kunnen met de hand of in de wasmachine op een temperatuur van 30 graden worden gewassen;
        • er zitten 8 handige lusjes aan, zodat je de verzwaringsdeken kan vastmaken aan de binnenkant van de hoes. Je ritst daarna de hoes dicht;
        • je krijgt er gratis oordopjes bij;
        • proefperiode van 30 nachten;
        • 2 jaar garantie;
        • voor vragen en opmerkingen staat Dormiwise elke doordeweekse dag voor je klaar. Dormiwise is verder te benaderen via de telefoon of via e-mail.

     Nadelen Dormiwise:

        • de verzwaringsdeken kan gewassen worden, maar er moet rekening gehouden worden met het feit dat een gewone wasmachine een verzwaringsdeken qua gewicht niet aan kan, omdat deze door het vocht te zwaar wordt. Als je deze deken toch wilt wassen kan je gebruik maken van een wasmachine met een grotere trommel in een wasserette;
        • niet verkrijgbaar in meerdere kleuren;
        • verzwaringsdekens van 13 kg zijn door het gewicht lastig te hanteren bij het opmaken van het bed.
  Dormiswise-verzwaringsdeken-met-hoes
  €139,-

  Prijs van de Dormiwise verzwaringsdeken 13kg:

  Deze 2-persoons deken van Dormiwise krijgt van ons 5 sterren, omdat deze verzwaringsdeken ideaal is als je er met 2 personen onder wilt liggen. De verzwaringsdeken is van hoogwaardige kwaliteit en dat je zie terug in de afwerking en de vulling van de deken. De 4 seizoenen hoes die wordt bijgeleverd heeft 2 zijden, waarbij 1 zijde gemaakt is van een heerlijke warme minky fleece stof en de andere zijde van verkoelende bamboe gemaakt is.

  2 persoons verzwaringsdeken

  verzwaringsdeken-nevali-2-persoons

  Nevali


  Deze verzwaringsdeken van Nevali is verkrijgbaar als tweepersoonsdeken van 13 kg. Ideaal voor als je toch graag met zijn tweeën onder de verzwaringsdeken wilt liggen. Ook deze verzwaringsdeken is voorzien van 7 lagen en gevuld met glazen parels.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Nevali verzwaringsdeken tweepersoons op een rijtje gezet:

     Voordelen Nevali:

      • de verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch katoen;
      • de vulling is gemaakt van glazen parels, waardoor een optimale gewichtsverdeling ontstaat;
      • de verzwaringsdeken heeft 7 lagen;
      • de deken heeft een Europese maatvoering van 200 x 200 cm, waardoor je gebruik kan maken van een standaard 2-persoons dekbedovertrek;
      • er zit 2 jaar garantie op.

     Nadelen Nevali:

      • de verzwaringsdeken kan gewassen worden, maar er moet rekening gehouden worden met het feit dat een gewone wasmachine een verzwaringsdeken qua gewicht niet aan kan omdat deze door het vocht te zwaar wordt. Als je deze deken toch wilt wassen kan je gebruik maken van een wasmachine met een grotere trommel in een wasserette;
      • de verzwaringsdeken kan gaan verschuiven in een standaard dekbedovertrek;
      • verzwaringsdekens van 10 kg en 13 kg zijn door het gewicht lastig te hanteren bij het opmaken van het bed.
  verzwaringsdeken-nevali-2-persoons
  €114,95

  Prijs van de Nevali verzwaringsdeken 13kg:

  Deze Nevali deken krijgt van ons 4 sterren, omdat deze verzwaringsdeken goed geschikt is om met 2 personen onder te liggen en voorzien is van 7 lagen met een goed verdeelde vulling van glasparels.

  Bamboe verzwaringsdeken

  Litollo


  Deze verzwaringsdeken van Litollo is gemaakt van bamboevezel. De eigenschap van bamboevezel is dat het werkt als een thermische isolator. Bamboe is ademend en absorberend en heerlijk koel in de warmere lente- en zomermaanden.

  De producten van Litollo worden op een duurzame manier geproduceerd en verzonden. Dit wordt bereikt door een minimale hoeveelheid plastic te gebruiken en verpakkingen waar mogelijk te hergebruiken.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Litollo op een rijtje gezet:

     Voordelen Litollo:

      • gemaakt van bamboevezel;
      • ademend, absorberend materiaal;
      • de verzwaringsdeken is voorzien van 7 lagen, waarvan de bovenste laag bestaat uit 100% ventilerend bamboe;
      • het gewicht van de deken wordt bepaald door hypoallergene micro glasparels;
      • dubbel gestikt;
      • verkrijgbaar in gewichten van 6, 8, 12 en zelfs 16 kg!;
      • formaat is 150 cm x 200 cm;
      • 8 lussen om de hoes vast te maken aan de deken;
      • ideaal voor lente- en zomermaanden;
      • de verzwaringsdeken is wasbaar met de hand;
      • 1 jaar garantie;
      • proefperiode van 14 dagen.

     Nadelen Litollo:

      • verzwaringsdekens van 12 kg en 16 kg zijn door het hoge gewicht lastig te hanteren bij het opmaken van het bed;
      • kan in de winter als te koel worden ervaren;
      • je krijgt slechts 1 jaar garantie op dit product.
  €59,95-

  Prijs van de Litollo verzwaringsdeken 8 kg:

  Wij geven de Litollo 4 sterren. Deze verzwaringsdeken is namelijk gemaakt van bamboevezel, wat ervoor zorgt dat het materiaal ademend en absorberend is en heerlijk koel blijft in de warmere lente- en zomermaanden.

  Verzwaringsdeken voor kinderen

  Behalve verzwaringsdekens voor volwassenen zijn er ook verzwaringsdekens beschikbaar die speciaal geschikt en gemaakt zijn voor kinderen. Kinderen kunnen veel baat hebben bij een zwaartedeken. De verzwaringsdeken zorgt voor een lichte druk op het lichaam, ook wel diepe druk stimulatie genoemd en zorgt ervoor dat kinderen het gevoel krijgen van een liefdevolle, stevige knuffel, waardoor het kind zich geboren en veilig voelt. Als je kind onrustig slaapt, moeite heeft met in slaap vallen of last heeft van overprikkeling kan een verzwaringsdeken uitkomst bieden. Verzwaringsdekens werden al langer gebruikt voor kinderen met autisme, ADHD, hoogsensitivieit en sensorische integratiestoornissen. Verzwaringsdekens helpen kinderen om langer en dieper te slapen, waardoor ze de kans krijgen om tot rust te komen en prikkels die ze overdag opgedaan hebben beter te verwerken. Als je een verzwaringsdeken aan wilt gaan schaffen is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • het gewicht van de verzwaringsdeken: elk merk hanteert een eigen gewicht ten opzichte van het lichaamsgewicht van de gebruiker. Vaak worden deze gegevens door de producenten duidelijk weergegeven in een tabel. Gemiddeld weegt een verzwaringsdeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van de gebruiker. Bedenk je wel ook dat ieder kind anders is. Onze dochter is een kleuter, maar doordat ze klein en tenger is zijn de meeste verzwaringsdekens te zwaar voor haar. Wij hebben dan ook even moeten zoeken naar een verzwaringsdeken met het juiste gewicht voor haar. Gelukkig zijn er ook verzwaringsdekens te koop voor kinderen die wat minder dan gemiddeld wegen. Voor onze dochter was bijvoorbeeld een verzwaringsdeken met een gewicht van 2,3 kg uitstekend geschikt;
  • het is verstandig om tegelijk met de verzwaringsdeken een bijpassende hoes aan te schaffen, omdat kinderen natuurlijk nog weleens een ongelukje kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld bedplassen. Dan is het wel zo fijn als de hoes gewassen kan worden. Ook zijn er vaak voordeelbundels te koop, waarbij je zowel een deken als hoes koopt voor een voordelige prijs;
  • verzwaringsdekens worden afgeraden voor kinderen tot een leeftijd van 2 jaar, dit heeft te maken met het feit dat kinderen van die leeftijd nog niet voldoende kracht hebben om zelf de verzwaringsdeken van zich af te kunnen duwen en het is wel belangrijk dat een kind dat kan. Het is daarom gebruikelijk om, ook afhankelijk van de ontwikkeling van het specifieke kind, bij kinderen tussen de 3 en 6 jaar een verzwaringsdeken te gaan gebruiken.

  Gravity kids verzwaringsdeken

  gravity-kids-verzwaringsdeken

  Gravity Balance Kids - Premium


  Deze handgemaakte verzwaringsdeken van Gravity Kids Balance Kids is een kwalitatief hoogwaardige en luxe verzwaringsdeken met een 4-seizoenen cover. De verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch katoen en de hypoallergene micro glasparels zijn verspreid in kleine vakjes en zorgen zo voor een optimale drukverdeling.

  Gravity heeft goed nagedacht over de fantasiewereld van kinderen door veel leuke verschillende printjes te ontwerpen. Ook is eraan gedacht om rustige kleurtonen te gebruiken zodat kinderen niet teveel gestimuleerd worden door de kleuren.

  Daarnaast zijn de producten zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Gravity Kids op een rijtje gezet:

     Voordelen Gravity Balance Kids - Premium verzwaringsdeken:

      • hoogwaardige en luxe kwaliteit;
      • 4-seizoenen hoes;
      • keuze uit veel verschillende, leuke printjes;
      • ook verkrijgbaar met een zomerhoes;
      • verkrijgbaar in de gewichten 3, 4, 5 en 6 kg;
      • 100% biologisch ademend katoen;
      • verkrijgbaar in de afmetingen 90 x 120 cm/100 x 150 cm en 110 x 170 cm;
      • het vulmateriaal bestaat uit gepatenteerde constructie met roestvrij edelstaal;
      • zowel de deken als de hoes zijn wasbaar op een temperatuur van 30 graden;
      • de hoes kan aan de verzwaringsdeken vastgemaakt worden via een handig lussensysteem;
      • 31 nachten proefslapen om te wennen;
      • 12 maanden garantie.

     Nadelen Gravity Balance Kids - Premium verzwaringsdeken:

      • de deken kan op een temperatuur van 30 graden in de wasmachine gewassen worden, maar controleer vantevoren wel even of de deken goed in de trommel past (en houd er rekening mee dat het gewicht van de deken toeneemt tijdens het wassen);
      • valt in een hogere prijscategorie en is daardoor helaas niet voor iedereen betaalbaar.
  gravity-kids-verzwaringsdeken
  € 239,-
  €219,-

  Prijs van de Gravity Balance Kids - Premium verzwaringsdeken 3 kg:

  Wij geven de fijne Gravity Kids deken 5 sterren. Deze verzwaringsdeken is namelijk handgemaakt en van de beste, hoogwaardige materialen. Verder heb je ruime keuze uit allerlei leuke printjes.

  Calmzy kids verzwaringsdeken

  calmzy-kids-verzwaringsdeken-grijs

  Calmzy Kids


  Deze kids verzwaringsdeken van Calmzy is een erg fijne en kwalitatief goede verzwaringsdeken. Met een hypoallergene vulling van glaszand zorgt de Calmzy voor een optimale drukverdeling en daarnaast is de deken ook nog duurzaam. Er is bij Calmzy goed over de uitvoering voor kinderen nagedacht. De verzwaringsdekens zijn al te krijgen vanaf een lichaamsgewicht van 12 kg. De Calmzy heeft een hele leuke en vrolijke editie in Jungle stijl voor kinderen uitgebracht.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Calmzy Kids op een rijtje gezet:

     Voordelen Calmzy Kids:

      • zeer goede kwaliteit;
      • een mooi aanbod;
      • verkrijgbaar in gewichten van 2,3 kg en 3,2 kg;
      • hoogwaardige materialen;
      • 100% ademend katoen;
      • de afmetingen zijn 100 x 150 cm;
      • premium stiksel, waardoor de verzwaringsdeken perfect gestikt is;
      • het vulmateriaal bestaat uit glaszand, dit houdt in dat het dekbed geruisloos is, hypoallergeen en niet vatbaar voor vocht en bacteriën;
      • er zitten 8 handige lusjes aan, zodat je de verzwaringsdeken goed vast kan maken aan de hoes;
      • proefperiode van 100 dagen en de deken kan gratis terug gestuurd worden als je er niet tevreden over bent.

     Nadelen Calmzy Kids:

      • momenteel is de Jungle uitvoering in beide gewichten helaas niet verkrijgbaar. Er kan wel een pre-order geplaatst worden voor het moment waarop de dekens wel weer beschikbaar zijn;
      • alleen verkrijgbaar in een effen kleur en het Jungle thema, niet beschikbaar in andere printjes;
      • deze deken valt in een wat hogere prijscategorie.
  calmzy-kids-verzwaringsdeken-grijs
  €93,95

  Prijs van de Calmzy Kids verzwaringsdeken 3,2 kg:

  Wij geven de Calmzy Kids absoluut 5 sterren, aangezien deze verzwaringsdeken gemaakt is van hypoallergeen glaszand en zorgt voor een optimale drukverdeling. De verzwaringsdeken is onder andere verkrijgbaar in Jungle stijl, wat erg uitnodigend is voor kinderen.

  Diley Dreams kids verzwaringsdeken

  diley-dreams-kids-verzwaringsdeken Kids

  Diley Dreams Kids


  Deze kids verzwaringsdeken van Diley Dreams Kids is een hoogwaardige verzwaringsdeken die helpt om dieper te slapen en sneller in slaap te vallen. De verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen met ademend katoen. De glaskralen zorgen voor een optimale drukverdeling. Tevens is deze verzwaringsdeken erg fijn voor kinderen die geen slaapproblemen ervaren.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Diley Dreams Kids op een rijtje gezet:

     

     Voordelen Diley Dreams Kids:

      • hoogwaardige kwaliteit;
      • goede prijs/kwaliteit verhouding;
      • verkrijgbaar in de gewichten 2,3, 3,2 en 4,5 kg;
      • 100% ademend katoen;
      • verkrijgbaar in 2 afmetingen, namelijk 90 x 120 cm en 104 x 150 cm;
      • het vulmateriaal bestaat uit hypoallergene glazen kralen die geurloos en loodvrij zijn;
      • de verzwaringsdeken wordt samen met een heerlijke zachte hoes geleverd die gemaakt is van het materiaal minky;
      • zowel de deken als de hoes zijn wasbaar op een temperatuur van 30 graden;
      • je krijgt er een opbergtas bij;
      • 30 nachten proefslapen om te wennen;
      • fabrieksgarantie van 3 jaar;
      • mogelijkheid tot gratis retourneren.

     Nadelen Diley Dreams Kids:

      • niet beschikbaar in meerdere kleuren of printjes;
      • er zit een minky hoes bij, maar je kan geen hoes erbij aanschaffen die meer geschikt is voor tijdens de warmere zomermaanden.
  diley-dreams-kids-verzwaringsdeken Kids
  €59,95-

  Prijs van de Diley Dreams Kids verzwaringsdeken 2,3kg:

  De Diley Dreams Kids deken krijgt van ons vol overtuiging 5 sterren, omdat deze verzwaringsdeken gemaakt is van ademend katoen en bestaat uit 7 lagen. De glaskralen zorgen voor een optimale drukverdeling. Daarnaast is deze verzwaringsdeken verkrijgbaar in 3 verschillende gewichten.

  Simply Cosy kids verzwaringsdeken

  simply-cosy-kids-bosdieren

  Simply Cosy Kids

   

  De Simply Cosy kids verzwaringsdeken behoort tot de nieuwste generatie verzwaringsdekens. De dubbelzijdige hoes heeft aan de ene kant een heerlijk zachte en warme minky stof en aan de andere kant ademend en koel katoen. Je kan de hoes hierdoor dus het hele jaar door gebruiken en daarnaast heb je keuze uit leuke, verschillende printjes, zoals printjes met het thema bosdieren of dinosaurussen.

  Simply Cosy blijft constant verbetering aan het verbeteren van hun producten. Door het gebruik van diamant stiksel blijven de hypoallergene glazen micro korrels perfect op hun plek zitten en komt de functie van de verzwaringsdeken tijdens gebruik optimaal tot zijn recht. Daarnaast maken de glazen micro balletjes waar de deken mee gevuld is nauwelijks geluid.

  Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Simply Cosy kids op een rijtje gezet:

     

     Voordelen Simply Cosy Kids:

      • hoogwaardige kwaliteit;
      • goede prijs/kwaliteit verhouding;
      • behalve de hoes is er ook een kussensloop te krijgen in dezelfde print als die je kiest voor de hoes;
      • het vulmateriaal bestaat uit hypoallergene glazen micro korrels;
      • 100% ademend katoen;
      • door de dubbelzijdige hoes van 2 verschillende materialen is de hoes het hele jaar door te gebruiken;
      • keuze uit veel verschillende, leuke printjes;
      • verkrijgbaar in de gewichten 2,5, 3,5 en 4,5 kg;
      • de afmetingen zijn 100 x 150 cm;
      • de hoes heeft een rits aan de zijkant;
      • OEKO-TEX 100 gecertificeerd;
      • proefperiode van 30 dagen;
      • 1 jaar fabrieksgarantie.

     Nadelen Simply Cosy Kids:

      • let op! de verzwaringsdekens zijn pas geschikt voor gebruikers vanaf een lichaamsgewicht van 25 kg;
      • de hoes is enkel te wassen op 30 graden en de verzwaringsdeken zelf kan alleen met de hand gewassen worden ;
      • de deken van 4,5 kg heeft een formaat van 140 x 200cm, wat normaal gesproken een afmeting voor volwassenen is, en is geschikt voor kinderen die te zwaar of te lang zijn voor de standaard kids verzwaringsdekens.
  simply-cosy-kids-bosdieren
  €69,95-

  Prijs van de Simply Cosy Kids verzwaringsdeken 2,5kg:

  De Simply Cosy Kids deken geven we 5 sterren. Deze verzwaringsdeken is namelijk van hoogwaardige kwaliteit en heeft een dubbelzijdige hoes die het hele jaar door te gebruiken is. Daarnaast kan je kiezen uit leuke, verschillende printjes.

  Conclusie

  In dit beste verzwaringsdeken van 2023 artikel hebben wij de 8 beste verzwaringsdekens voor je uitgezocht en hebben we gekeken hoe deze verzwaringsdekens scoren bij verschillende winkels, zoals bol.com en trustpilot. Daarnaast hebben we alle voor- en nadelen per deken voor je op een rijtje gezet.

  Belangrijk bij het kiezen van een geschikte verzwaringsdeken is dat deze zowel binnen jouw budget past als dat de verzwaringsdeken past bij jouw persoonlijke wensen en eisen. Zoals we in dit artikel beschreven hebben zijn er tegenwoordig veel kwalitatief goede en mooie verzwaringsdekens te koop.

  Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven zodat je een weloverwogen beslissing kan maken bij het kiezen van een verzwaringsdeken die bij jou past. Veel succes🙂

  slaapbalans-bas-jen-rond

  Bas & Jenneke

  Over de schrijver

  Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


  Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

  Klant reviews

  "Beste cadeau ooit" voor goede nachtrust (bijv. anxiety, autisme, RLS)

  Calmzy verzwaringsdeken


  • Goede kwaliteit
  • mooie vormgeving
  • goed formaat
  • Voelt fijn aan
  • comfortabel  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  voor het eerst in meer dan een jaar bijna de hele nacht door geslapen
  Calmzy verzwaringsdeken


  Gisteren heb ik via een winactie deze deken gewonnen. Gelijk uitgeprobeerd vanacht en voor het eerst in meer dan een jaar bijna de hele nacht door geslapen en uitgerust wakker geworden.
  Zelf ptss met angst en paniekaanvallen, hierdoor slaap ik 2 a 3 uurtjes per nacht en vaak wakker.
  Ik kijk nu al uit om vanacht weer heerlijk te kunnen slapen.
  Hij is wel zwaar en je moet er wel aan wennen maar na de 1e nacht al groot suc6!!
  Ik ben er ontzettend blij mee!!
  bol-com-logo-klein
  Nu met deze deken slaap ik eindelijk weer!


  Calmzy verzwaringsdeken


  Na begin overgang slaap ik al heel slecht. Nu met deze deken slaap ik eindelijk weer! Tuurlijk nog wel een paar keer wakker door opvliegers maar nu slaap ik weet in. Voorheen niet! Zat ik halve nachten beneden. Met deze deken verleden tijd. Zo blij mee! Hij gaat zelfs mee op vakantie. Wil echt niet meer zonder.


  bol-com-logo-klein
  De heerlijke hoes errond is een pluspunt

  Gravity verzwaringsdeken


  Zalig deken voor zowel kleuter, lagere school kind en ouders na een drukke dag. Iedereen is er gek van en daarom gebruiken wij hem in de zetel om te ontspannen tijdens het tv kijken/lezen.

  De extra hoes errond, met knooppunten om het deken goed vast te maken, zorgt ervoor dat hij goed op zijn plaats blijft en snottebellen gewoon weg gewassen kunnen worden waardoor hij erg duurzaam is. Ik ben heel blij met mijn aankoop.

  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  Mijn knuffeldeken

  Gravity verzwaringsdeken


  • Goede kwaliteit
  • mooie vormgeving
  • goed formaat
  • Voelt fijn aan
  • comfortabel


  Ik ben heel blij met deze verzwaringsdeken, ik merk dat ik er een stuk rustiger door slaap. Maar vooral voelt het heerlijk. Ik ervaar de deken die om mij heen valt als een soort zachte omarming.
  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  Super!

  Gravity verzwaringsdeken


  • Goede kwaliteit
  • mooie vormgeving
  • goed formaat
  • Voelt fijn aan
  • comfortabel


  Ik heb veel last van slaapproblemen, maar sinds de aanschaf van deze verzwaringsdeken slaap ik als een roosje! Merk dat ik veel rustiger en dieper slaap. Super kwaliteit, mooi gestikt en stevig! Echt een aanrader deze deken van Simply Cose!


  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  Heel zacht

  Simply Cosy verzwaringsdeken


  • goed formaat
  • Voelt fijn aan


  Deze deken gekregen voor mijn verjaardag vorige week en ik ben echt positief verrast. Echt zacht materiaal. Voelt de eerste keer gek om eronder te liggen maar het is heel aangenaam. Ik merk dat ik minder snel makker wordt in de nacht. De afneembare hoes is ook fijn, de deken past namelijk ook in mijn eigen hoes. De rits voel je niet, hij zit goed verborgen. Fijn product  • ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  Positief verrast

  Simply Cosy verzwaringsdeken

  .

  • Goede kwaliteit
  • goed formaat


  Ik wordt vaak wakker tijdens mijn nachtrust dus ben ik gaan kijken naar natuurlijke oplossingen. Ik heb veel gelezen over verzwaringsdekens en besloot het eens te proberen. Het fijne aan deze deken is de afneembare hoes. Deze kan ik net als een normaal dekbed in de was doen. Blij met mijn aankoop

  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein
  Heerlijk rust

  Simply Cosy verzwaringsdeken


  • Goede kwaliteit
  • mooie vormgeving
  • goed formaat
  • Voelt fijn aan
  • comfortabel


  Ik heb altijd moeite om lichamelijk tot rust te komen, spieren blijven aangespannen. De deken helpt me om te ontspannen. Nu een week in huis en al enkele malen gebruikt op bed maar ook op de bank
  • Ik raad dit product aan
  bol-com-logo-klein

  Veel gestelde vragen over verzwaringsdekens

  Over | verzwaringsdekens

  Wat is een verzwaringsdeken?

  Een verzwaringsdeken is een verzwaarde deken, doordat er extra gewicht aan de deken wordt toegevoegd. Het gewicht van de deken zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het lichaam, wat tot gevolg heeft dat het lichaam ontspant, stress vermindert, angstgevoelens afnemen en je beter en rustiger in slaap valt.

  Hoe werkt een verzwaringsdeken?

  Een verzwaringsdeken zorgt voor Diepe Druk Stimulatie, een wetenschappelijk bewezen techniek. Diepe Druk Stimulatie of Deep Touch Pressure is een constante, diepe druk die gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld. Doordat de deken verzwaard is krijg je hetzelfde gevoel als bij een stevige en liefdevolle knuffel en voel je je veilig, geborgen en ontspannen. De aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt bevorderd en de aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt juist verminderd. Het resultaat is dat je een betere nachtrust zal hebben.

  Bij welke aandoeningen en ziektes kan een verzwaringsdeken goed helpen?

  Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op:

  ✅ ADD en ADHD;
  ✅ autisme;
  ✅ slapeloosheid en slaapstoornissen;
  ✅ sensorische integratiestoornissen;
  ✅ hoogsensitivieit;
  ✅ stress en spanning;
  ✅ angst en paniekaanvallen;
  ✅ depressie;
  ✅ Asperger-syndroom;
  ✅ rusteloze benen oftewel Restless Legs Syndroom;
  dementie.

  Hoe lang duurt het voordat een verzwaringsdeken werkt?

  Het is per persoon verschillend hoe snel een verzwaringsdeken werkt. Het kan zijn dat je al na een paar dagen eraan gewend bent, maar het is ook mogelijk dat je lichaam een paar weken nodig heeft. Anders dan bij een normale deken moet het lichaam namelijk wennen aan de druk die je door het gebruik van een verzwaringsdeken ervaart. Je kan de verzwaringsdekens vaak 30 nachten uitproberen, wat je even de tijd geeft om te wennen.

  Welke gewicht moet mijn verzwaringsdeken hebben?

  Een verzwaringsdeken moet ongeveer 10% tot 12% van jouw eigen lichaamsgewicht hebben. De producenten van verzwaringsdekens hanteren vaak een eigen gewichtstabel, waarin duidelijk aangegeven wordt welk gewicht geschikt is voor jou.

  Moet ik nog een andere deken gebruiken naast mijn verzwaringsdeken?

  De verzwaringsdeken komt het best tot zijn recht als je alleen de verzwaringsdeken gebruikt. Je hoeft dus niet meer een eigen deken of dekbed er overheen te leggen.

  Zijn verzwaringsdekens gevaarlijk?

  Nee, verzwaringsdekens zijn niet gevaarlijk. Wel is het zo dat bij bepaalde aandoeningen/ziekten je beter eerst met je arts kan overleggen of het verstandig is om een verzwaringsdekens te gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld astma, slaapapneu en / of ademhalingsstoornissen hebt moet het gebruik in overleg met de huisarts plaatsvinden. Maar contacteer ook eerst even de huisarts als je problemen hebt met jouw bloeddruk of hart- of diabetespatiënt bent.

  Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan je een verzwaringsdeken voor je kind gaan gebruiken, de regel is echter wel dat het kind sterk genoeg moet zijn om de deken van zich af te duwen. Meestal wordt vanaf een jaar of 3 à 4 een verzwaringsdeken aangeschaft.

  Zijn verzwaringsdekens niet te warm?

  De verzwaringsdekens zijn vaak zo ontworpen dat het materiaal van 100% katoen of 100% bamboe is, materialen met ademende en ventilerende eigenschappen. Ook worden de meeste verzwaringsdekens geleverd met een hoes. Die hoes bestaat vaak uit materialen als minky, katoen of bamboe. De vulling bestaat vaak uit glazen microparels die zorgen voor warmte geleiding naar buiten toe en de warmte dus niet vasthouden.

  Hoe was ik mijn verzwaringsdeken?

  Hoe de verzwaringsdeken gewassen moet worden is afhankelijk van het merk van het product. De verzwaringsdeken zelf is niet altijd wasbaar en als je de deken wel in de wasmachine kan doen is het advies vaak om een handwasprogramma op een temperatuur van 30 graden te gebruiken. Je moet er wel altijd zeker van zijn dat de grootte van de trommel van jouw wasmachine geschikt is voor de verzwaringsdeken.

  De hoes kan gewassen worden op een temperatuur van 30 graden. En bij het gebruik van een hoes hoeft de verzwaringsdeken zelf niet gewassen te worden. Het wordt afgeraden om de hoes in de wasdroger te doen, aangezien de stof anders zou kunnen beschadigen.

  Wordt een verzwaringsdeken vergoed door de zorgverzekeraar?

  Een verzwaringsdeken wordt tot op heden helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wellicht kan je een poging wagen om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te kijken of de verzwaringsdeken op basis van goede, medische redenen toch vergoed kan worden. Hopelijk worden verzwaringsdekens in de toekomst wel vergoed, omdat de deken een erg positief effect heeft op het slaappatroon en op ons welzijn.