Beste-hoofdkussen

Beste Hoofdkussen van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Hoofdkussen Verdient! 

Bekijk hier onze top 9 hoofdkussens 2024 en ontdek welk hoofdkussen het beste bij jou past!

Beste hoofdkussen van 2024. Een goed hoofdkussen is van groot belang voor een goede, gezonde nachtrust. Veel mensen onderschatten dit helaas en slapen daardoor jarenlang op een kussen dat niet goed geschikt is voor hun lichaam en voor de houding waarin zij bij voorkeur slapen, belangrijk is dat een hoofdkussen het hoofd goed ondersteunt. Het kan nog een hele zoektocht zijn om precies dat hoofdkussen te vinden dat echt bij jou en jouw persoonlijke wensen past. Er zijn dan ook meerdere factoren die bepalend zijn voor de dikte van het hoofdkussen dat je uiteindelijk kiest, je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan welke slaaphouding jij meestal aanneemt, hoe stevig jouw matras is en natuurlijk jouw eigen voorkeuren.


Met het grote aanbod van tegenwoordig is het maken van een keuze erg lastig, er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten hoofdkussens te koop dat je niet snel even kan inschatten welk hoofdkussen nu echt goed voor jou is en wat misschien een wat minder goede keuze zou zijn.


Aangezien de prijzen van hoofdkussens onderling nogal verschillen wil je graag gelijk voor het beste hoofdkussen kiezen en niet achteraf ontdekken dat het eigenlijk een miskoop was. Het maken van een weloverwogen keuze is daarom erg belangrijk. Een goed hoofdkussen is namelijk een investering in jouw gezondheid en nachtrust. Als je slaapt op een hoofdkussen dat niet geschikt is voor jouw slaaphouding zal je daar ongetwijfeld op den duur lichamelijk ongemak door gaan ervaren.


Omdat wij anderen willen behoeden voor het aanschaffen van een hoofdkussen dat niet goed geschikt blijkt te zijn hebben we besloten om dit artikel te maken over de beste hoofdkussens die behoren tot onze top 9! We willen zoveel mogelijk nuttige informatie geven over alles wat te maken heeft met hoofdkussens, inclusief de voor- en nadelen van elk hoofdkussen uit dit ‘beste hoofdkussen’ artikel, dat het maken van de juiste keuze veel makkelijker wordt. We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels erg benieuwd geworden bent naar de hoofdkussens die wij beoordeeld hebben en opgenomen hebben in onze top 9.


In dit ‘beste hoofdkussen’ artikel vergelijken we de volgens ons 9 beste hoofdkussens en geven we onze oprechte mening over elk afzonderlijk hoofdkussen. Je leest hier onder andere:

  • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een hoofdkussen;
  • welke soorten hoofdkussens verkrijgbaar zijn;
  • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een hoofdkussen;
  • over het beste hoofdkussen;
  • wat de voor- en nadelen zijn van alle hoofdkussens uit onze top 9;
  • over het bestaan van specifieke soorten hoofdkussens;
  • klant reviews;
  • veelgestelde vragen over hoofdkussens.

  Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste hoofdkussen vam 2024 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste hoofdkussen: waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen en wat zijn de voor- en nadelen  van de hoofdkussens uit onze top 9
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk hoofdkussen een bepaalde prijs, welke mede bepaald wordt door bijvoorbeeld de kwaliteit en het gebruikte materiaal.  
Smile

Voordelen

Wij hebben voor elk hoofdkussen uit onze beste hoofdkussen top 9 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende hoofdkussens.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 9 hoofdkussens de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De hoofdkussens die wij gekozen hebben voor onze top 9 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan, de nek en schouders optimaal ondersteunen en een proefperiode aangeboden wordt bij de aanschaf van deze hoofdkussens.
Zie hier de video van dit artikel!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is belangrijk om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een hoofdkussen?


 • als je gaat beginnen aan de zoektocht naar een goed hoofdkussen is het handig om te weten dat er heel veel verschillende soorten hoofdkussens op de markt zijn. Deze zijn onder te verdelen in kussens die kneedbaar, oftewel opschudbaar, zijn en kussens die een massieve inhoud hebben;
 • wat jij een goed hoofdkussen vindt hangt erg af van jouw  persoonlijke voorkeur. Slaap je bijvoorbeeld liever op een zacht kussen of op een wat harder, steviger kussen? Ben je gewend aan een kussen met veren dat je op kan schudden of heb je juist ervaring met een vormvast, stevig traagschuimkussen?;
 • welke slaaphouding neem jij graag aan:  ben je iemand die op de rug slaapt of liever op de buik of zij? Elke slaaphouding heeft een daarbij passende dikte wat het hoofdkussen betreft. Dit is iets dat men vaak niet weet en waardoor al snel gekozen wordt voor een hoofdkussen dat in de praktijk niet lekker blijkt te liggen;
 • weet je niet precies welke slaaphouding jouw voorkeur heeft? Als je daarover twijfelt kies je voor de houding die je meestal aanneemt op het moment dat je in slaap valt;
 • als je bij het opstaan vaak last hebt van nek- en/of rugklachten is het verstandig om te kijken naar een ergonomisch kussen dat speciaal gemaakt is om de nek en rug optimaal te ondersteunen. Traagschuim vlokkenkussens zijn bijvoorbeeld in hardheid aan te passen door er zelf wat vlokken uit te halen of weer toe te voegen en zo de gewenste hoogte en hardheid te creëren.Beste hoofdkussen-Zie hier onze top 9

Terug naar onze beoordeling van de volgens ons 9 beste hoofdkussens! 

01. CloudPillo02. Best Life Guna Medium03. Cloudz Royal
04. CozySense 05. Tempur Original Queen hoofdkussen 06. Calmzy07. Sleep Comfy08. M LINE Athletic Pillow 09. Mahoton - Butterfly kussen Single Comfort - medium

Verder op in dit artikel komen er ook nog Specifieke hoofdkussen aan bod. Waaronder:

 • tempur reiskussen;
 • hoofdkussens voor kinderen.

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze hoofdkussens geselecteerd zijn voor onze top 9 beste hoofdkussens!

Zie hieronder onze sterren beoordeling.mahoton-kussen

9. Mahoton - Butterfly kussen Single Comfort - medium

Bol.com

€169,00

Welke soorten hoofdkussens zijn er?

Hoofdkussens kunnen onderverdeeld worden in kneedbare kussens met een losse inhoud en kussens met een massieve inhoud. De kneedbare kussens kunnen de volgende materialen bevatten:

 • dons en veren                                                                                                                                                                                                                    

Een donzen kussen is erg goed op te schudden en kan je in elke gewenste vorm kneden. Kussens met dons en veren worden veel verkocht omdat het lichte en zachte hoofdkussens zijn met veel volume. Als je een voorkeur hebt voor een zacht kussen kies je voor 100% dons en als je een wat harder kussen prettiger vindt kan je kiezen voor veren. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een kussen met een vulling van zowel dons als veren. Een donzen kussen is verder vochtregulerend en erg geschikt voor rug- en buikslapers. Dit type hoofdkussen is minder geschikt voor zijslapers vanwege de minimale ondersteuning in de nek.

De kenmerken van donzen hoofdkussens zijn:
*het hoofdkussen is goed te vormen en op te schudden;
*zachte kussens met veel volume;
*vochtregulerend;
*donzen kussens zijn vrij gevoelig voor huisstofmijt en niet ideaal voor personen met een stofallergie;
*een kussen gevuld met veren kan als nadeel hebben dat de veerpennetjes door het kussen heen kunnen komen.


 • synthetische kussenvulling

Een synthetisch kussen is goedkoper dan een donzen kussen of een schuimkussen en is vaak gevuld met bolletjes polyester of een ander type kunstvezel. Deze kussens zijn licht, maar behouden vaak niet goed hun vorm, dit betekent dat een synthetisch kussen niet voldoende ondersteuning zal bieden aan hoofd, nek en schouders. De levensduur van een synthetisch kussen is aanzienlijk korter dan bijvoorbeeld een donzen kussen of een kussen met een vulling van schuim. Een groot voordeel van een synthetisch kussen is dat het kussen wasbaar is en anti-allergisch, ideaal voor diegenen die last hebben van een stofallergie.

De kenmerken van synthetische hoofdkussens zijn:  

*het hoofdkussen is licht en soepel;
*goedkoper dan andere kussens;
*het kussen is wasbaar;
*anti-allergeen kussen;
*de vorm blijft niet goed behouden en de levensduur is korter ten opzichte van kussens met een vulling van dons of schuim.


 • kapok                                                                                                                                                                                                                        

Kapok is een 100% plantaardig product en komt van de kapokboom. Aan de kapokboom groeien vruchten die, als ze eenmaal rijp zijn, zachte vezels produceren die bestaan uit de haren op de zaden. Kapok heeft goede vochtregulerende en ademende eigenschappen. De kapokvezel is van nature hypoallergeen, huisstofmijtvrij en antimicrobieel, wat betekent dat dit kussen zeer geschikt is voor mensen met een stofallergie.
Een Kapok kussen kan niet gewassen worden, maar dat is ook niet nodig aangezien kapok zelfreinigende eigenschappen heeft. Dit maakt dit type kussen zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je hoeft te doen met een kapok kussen is het regelmatig even opkloppen en laten luchten in de zon, bij voorkeur in de buitenlucht.

De kenmerken van kapok hoofdkussens zijn: 

*het hoofdkussen heeft uitstekende vochtregulerende en ademende eigenschappen;
*zeer geschikt voor mensen met een stofallergie;
*het kussen heeft zelfreinigende eigenschappen en kan niet gewassen worden.

 

 • wol

Een wollen kussen bestaat uit een katoenen hoes (ook wel tijk genoemd) die is gevuld met wolbolletjes. Het is een stevig kussen met veel veerkracht. Er zal niet snel vermindering van volume optreden bij een wollen kussen. Wollen kussens hebben een groot ventilatievermogen, dit is ideaal voor als je veel transpireert gedurende de nacht. Daarnaast bevat wol lanoline, een vuilafstotend en bacterie werend wolvet. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat er schimmelvorming kan ontstaan in het kussen.

De kenmerken van wollen hoofdkussens zijn: 

*groot ventilatievermogen;
*zeer geschikt voor mensen met een stofallergie;
*kussens van wol hebben zelfreinigende eigenschappen;
*bij veel wollen kussens kan je bolwolletjes zelf bijvullen of eruit halen.

Hoofdkussens van wol kan je makkelijk met de hand opschudden. Als je geen nek- en/of rugklachten hebt, zijn deze kussens prima om op te slapen. Indien je wel last hebt van nek- en/of rugklachten is het verstandig om een opschudbaar hoofdkussen in te ruilen voor een kussen met een massieve inhoud, zoals traagschuim of latex. Deze hoofdkussens zijn speciaal ontworpen om de nek optimale ondersteuning te bieden.

Hoofdkussens met een massieve inhoud bevatten vaak:

 • traagschuim

Een hoofdkussen met traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd, vormt zich naar het lichaam. Traagschuim is drukverlagend en biedt optimale ondersteuning. Deze kussens hebben een standaard, vaste vorm. Je hebt een ergonomisch kussen die een vaste vorm heeft en een vlokkenkussen van traagschuim, waarbij de hard- en zachtheid vaak aangepast kan worden door vlokken eruit te halen of juist weer toe te voegen. Een kussen van traagschuim kan je niet zelf kneden en kan ook niet opgeschud worden. Traagschuim ventileert minder goed dan bijvoorbeeld koudschuim of een kussen met een kapok vulling.

De kenmerken van traagschuim hoofdkussens zijn: 

*het hoofdkussen heeft een vaste vorm en is daardoor stevig;
*traagschuim vormt zich naar het lichaam;
*het kussen heeft geen optimaal ventilerend vermogen;
*traagschuim wordt warmer als je erop ligt;
*voor mensen die veel transpieren is traagschuim niet de beste optie;
*het hoofdkussen is zowel geschikt voor rug- als zijslapers.


 • koudschuim 

Een hoofdkussen met koudschuim heeft als eigenschap dat het zeer veerkrachtig is, veel ondersteuning biedt en een zeer goed ventilerend vermogen heeft. In tegenstelling tot traagschuim blijft koudschuim koel. Vanwege de goede ondersteuning die koudschuim biedt verwerken fabrikanten dit materiaal vaak in vlokkenkussens.

De kenmerken van koudschuim hoofdkussens zijn:  

*zeer veerkrachtig materiaal;
*koudschuim heeft een uitstekend ventilerend vermogen en blijft koel;
*koudschuim zorgt voor goede ondersteuning;
*het hoofdkussen is geschikt voor rug- en zijslapers.


 • latex

Een latex hoofdkussen heeft net als traagschuim en koudschuim een vaste vorm. Latex is rubber en is afkomstig van de rubberboom, het materiaal staat bekend om zijn veerkracht en het uitstekende ventilerend vermogen. Als je slaapt op een kussen van latex dien je er rekening mee te houden dat het kussen snel warm wordt en dat dit type kussen hierdoor minder geschikt is voor mensen die snel transpireren. Een hoofdkussen van latex biedt zeer goede ondersteuning omdat latex altijd zijn vorm behoudt.

De kenmerken van latex hoofdkussens zijn:  

*het hoofdkussen is zeer veerkrachtig en behoudt een vaste vorm;
*latex heeft een uitstekend ventilerend vermogen;
*latex zorgt voor goede ondersteuning;
*geschikt voor rug- en zijslapers;
*latex is duurzaam en heeft een lange levensduur;
*een latex kussen is ook uitstekend geschikt voor mensen met een allergie.

Latex is een materiaal dat vaak te vinden is in ergonomische/orthopedische kussens. Deze kussens hebben een goede neksteun en zorgen daardoor voor een optimale ondersteuning. Doordat de nekrol vast zit in het kussen, kan deze niet verschuiven, hierdoor zal de nekrol de juiste ondersteuning geven op de plaats waar dit het hardst nodig is. Het is wel belangrijk dat de nekrol de juiste hoogte heeft, als de hoogte van de nekrol voor de gebruiker niet goed is kan dat namelijk juist nekklachten opleveren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoofdkussen?

Als je besluit een hoofdkussen aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Wij hebben hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen om beter inzicht te krijgen:

 • het hoofdkussen dat je kiest moet goede ondersteuning bieden, dat wil zeggen dat het hoofd en nek in een rechte lijn liggen ten opzichte van de ruggenwervels. Een kussen waarbij het hoofd te hoog of te laag ligt zal zorgen voor klachten;
 • wat het beste hoofdkussen voor jou is, is ook mede afhankelijk van de stevigheid van het matras waar je op slaapt. Als het een stevig matras is heb je een dikker hoofdkussen nodig. Bij een zacht(er) matras volstaat just een wat dunner kussen. Goed om te onthouden is dat de dikte van het kussen afhangt van de hardheid van het matras, dus: hard matras = dik kussen, zacht matras = dun kussen;
 • als je een buikslaper bent heb je genoeg aan een heel dun kussen. Als het kussen te dik is dan zal je hoofd naar achteren worden gedrukt en komt er teveel druk op de nekwervels te staan;
 • voor een rugslaper is een stevig, laag hoofdkussen ideaal. Zo voorkom je dat het hoofd te hoog of te laag ligt. Als het kussen te dun is valt het hoofd te ver naar achteren en als het hoofdkussen te dik is wordt de kin juist naar de borst gedrukt, wat ook niet goed is. Voor rugslapers is het belangrijk dat het achterhoofd goed ondersteund wordt;
 • als je een zijslaper bent heb je profijt van een stevig en dik kussen, omdat de ruimte tussen nek en schouders in deze houding goed opgevuld moet worden. Een dik en stevig hoofdkussen zorgt voor een goede ondersteuning van de nek en het hoofd, waardoor je een natuurlijke, ontspannen houding aanneemt. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de breedte van de schouders en de hardheid van het matras. Bij een lichaamsbouw met brede schouders en een bed met een hard matras volstaat een dik kussen. Als je smalle schouders hebt en een zacht matras, is het beter om te kiezen voor een dunner kussen. Hoofdkussens die aanpasbaar zijn in zowel hoogte als hardheid zijn het meest ideaal.
 • van welk materiaal is de vulling gemaakt? gaat het om natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, of kapok? Of is de vulling wellicht van synthetisch materiaal gemaakt? Natuurlijke materialen hebben goede vochtregulerende eigenschappen en kunnen ademen. Synthetisch materiaal beschikt daarentegen niet over de eigenschap om te kunnen ademen;
 • is de kussenhoes afneembaar of afritsbaar? Kan de kussenhoes in de wasmachine gewassen worden? Het is wenselijk dat een kussenhoes wasbaar is op een temperatuur van 60 graden, omdat schimmels en bacteriën alleen bij / vanaf die temperatuur gedood worden;
 • kan je zonder moeite omdraaien op het kussen?
 • is de aanschaf van het hoofdkussen inclusief een proefperiode? Dit is erg belangrijk omdat er niet een "one size fits all" kussen bestaat. Voor iedereen zijn de wensen en eisen met betrekking tot een hoofdkussen anders, HET beste hoofdkussen bestaat daarom ook niet, maar wel het voor jou meest geschikte hoofdkussen! Door een kussen aan te schaffen met een proefperiode kan je deze weer retourneren voor het geval dat het toch helaas niet het beste kussen is voor jouw persoonlijke situatie;
 • welke garantie is van toepassing op het hoofdkussen?
 • als je veel transpireert of het snel warm hebt is het verstandig om een hoofdkussen aan te schaffen dat goed ventileert, met een vulling van bijvoorbeeld katoen of kapok;
 • als je last hebt van een stofallergie zijn niet alle kussens even geschikt en zal je goed moeten zoeken naar een geschikt anti-allergeen hoofdkussen.
Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze hoofdkussens geselecteerd zijn voor onze top 9 beste hoofdkussens!

Nummer 1

cloudpillo-kussen

1.CloudPillo


Het CloudPillo hoofdkussen staat wat ons betreft met stip op nummer 1 in onze beste hoofdkussen top 9! Deze hoge notering heeft dit hoofdkussen te danken aan de enorme veelzijdigheid. Het kussen is namelijk geschikt voor elk type slaper doordat je de vulling eruit kan halen en zo zelf de hoogte en hardheid van het kussen kan aanpassen. Het hoofdkussen is gemaakt van versnipperd memory foam, oftewel traagschuim, wat ervoor zorgt dat het kussen zich aanpast aan jouw lichaamshouding en dus de voor jouw lichaam optimale ondersteuning geeft.

De bijbehorende kussenhoes heeft twee verschillende kanten, een koude kant voor de warme zomernachten en een warme kant voor de koude winternachten.

CloudPillo is een heerlijk zacht kussen, maar zal genoeg weerstand geven door het gebruik van het versnipperde traagschuim. Daardoor zullen de nekwervels in een rechte lijn komen te liggen, wat erin resulteert dat je geen nekklachten krijgt, terwijl dat bij andere soorten hoofdkussens vaak wel het geval zal zijn.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van CloudPillo voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen CloudPillo:

 • geschikt voor elke type slaper: rug-, buik- en zijslaper;
 • vulling van versnipperd traagschuim;
 • hardheid is aan te passen door er wat memory foam uit te halen of juist weer toe te voegen;
 • traagschuim geeft optimale ondersteuning doordat het zich aanpast aan jouw lichaamshouding;
 • de kussenhoes heeft twee kanten, een kant voor lagere temperaturen en een kant voor gebruik bij hogere temperaturen;
 • het kussen bestaat uit een binnen- en buitenhoes;
 • de buitenhoes kan gewassen worden op een temperatuur van 30 graden;
 • past in iedere standaard kussensloop;
 • inclusief een proefperiode van 14 dagen;
 • er zit een instructiebrief bij over de afstelbaarheid van de Cloudpillo;
 • Cloudpillo wordt gratis bezorgd;
 • garantie van 1 jaar.

Nadelen CloudPillo:  

 1. de buitenhoes kan je alleen wassen op 30 graden, terwijl bacteriën en huisstofmijt pas bij een temperatuur van 60 graden gedood worden;
 2. het kan in het begin wat lastig zijn om de juiste hoogte/hardheid in te stellen, je moet zelf even ontdekken hoeveel vulling je eruit moet halen of erin moet doen om de voor jou juiste hoogte en hardheid te bereiken;
 3. versnipperd memory foam kan zorgen voor rommel;
 4. vanwege de hogere prijsklasse zal de aanschaf van dit hoofdkussen niet voor iedereen mogelijk zijn;
 5. als je gedurende de nacht veel transpireert is dit kussen minder geschikt;
 6. je moet het kussen elke dag goed opschudden.
cloudpillo-voordelen
cloudpillo-voor-elke-type-slaper-geschikt
cloudpillo-lekker-koel-in-de-zomer-en-warm-in-de-winter
cloudpillo
€ 69,95

Prijs van CloudPillo 

Het fijne hoofdkussen CloudPillo krijgt van ons met volle overtuiging een beoordeling van 5 sterren, omdat dit goed luchtcirculerende hoofdkussen van versnipperd traagschuim geschikt is voor elk type slaper. Daarnaast heeft dit hoofdkussen een hoes met twee verschillende kanten voor zowel de warme zomernachten als de koude winternachten, wat een groot pluspunt is. Al met al is dit hoofdkussen echt een innovatief en prachtig product!

Nummer 2

best-life-guna-kussen

2. Best Life Guna Medium


Het Best Life Guna medium kussen is een zeer goed orthopedisch hoofdkussen dat perfect helpt bij nek-, schouder- en rugklachten. Dit kussen staat op nummer 2 in onze beste hoofdkussen top 9. Door het gebruik van dit hoofdkussen zullen de nekwervels in een rechte lijn komen te liggen ten opzichte van de wervelkolom, resulterend in een natuurlijke, ontspannen lichaamshouding en een betere nachtrust.

De vulling bestaat uit luchtdoorlatend traagschuim, een schuimsoort die een drukverlagende eigenschap heeft en zich helemaal naar jouw lichaamshouding vormt. Een kussen van traagschuim verliest geen volume en gaat daarom ook lang mee. Daarnaast is het hoofdkussen anti-allergeen, wat betekent dat huisstofmijt, pollen, schimmels en stof geen kans hebben om in het kussen door te dringen en zo allergische reacties te veroorzaken.

Het Best Life Guna kussen is ontworpen door orthopedische specialisten en slaapexperts.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit hoofdkussen op een rijtje gezet.

best-life-guna-kussen-medium

best-life-guna-kussen-medium-1

Voordelen Best Life Guna Medium:

 • geeft optimale ondersteuning aan nek en schouders en verlicht zo eventuele klachten;
 • bevordert een gezonde nachtrust;
 • geschikt voor rug- en zijslapers;
 • je kan kiezen uit een hoge zijde van 12 centimeter of een lage zijde van 9 centimeter om op te slapen;
 • het is een extra lang kussen van maar liefst 60 centimeter;
 • het hoofdkussen bestaat uit traagschuim met drukverlagende eigenschappen;
 • traagschuim vormt zich naar het lichaam en geeft langdurige ondersteuning;
 • een traagschuim kussen behoudt zijn volume;
 • de kussenhoes is eraf te halen en te wassen op 40 graden;
 • verkrijgbaar in 3 hardheden, namelijk: zacht, medium en stevig;
 • het kussen is anti-allergeen en beschermt tegen huisstofmijt, schimmels, pollen en stof;
 • inclusief een proefperiode van 30 dagen;
 • 2 jaar garantie;
 • inclusief gratis e-book met 9 tips voor een betere nachtrust.

  Nadelen Best Life Guna Medium:

  • als je het snel warm hebt, is een kussen van traagschuim niet de meest optimale keuze omdat traagschuim warmer wordt als je erop ligt;
  • als je voorkeur hebt voor een vol en kneedbaar kussen is een stevig traagschuim kussen geen goede optie;
  • dit kussen is minder geschikt voor personen die graag op hun buik slapen;
  • dit traagschuim kussen kan niet in de wasmachine gewassen worden.
best-life-anti-allergeen
best-life-geschikt-voor-rug-en-zijslapen
best-life-verlicht-nek-rug-en-schouderklachten
best-life-guna-kussen
€ 59,-
€ 49,95

Prijs van Best Life Guna Medium

We geven het fijne Best Life Guna kussen een beoordeling van 5 sterren, omdat dit ergonomische hoofkussen ideaal is voor mensen met rug- en nekklachten. Het kussen heeft luchtdoorlatend traagschuim dat zich naar het lichaam vormt en zorgt voor optimale ondersteuning,  daarnaast is dit kussen anti-allergeen. Al met al een erg fijn product!

Nummer 3

Cloud-Royal-binnekant

3. Cloudz Royal


Cloudz Royal is een ergonomisch kussen dat het beste te bieden heeft van twee werelden. Het kussen bestaat namelijk uit zowel ganzendons als drukverlagend traagschuim en staat op nummer 3 in onze beste hoofdkussen top 9. De bovenzijde van het kussen is gevuld met 90% ganzendons voor een heerlijke luxueus gevoel en daaronder ligt traagschuim met een ingebouwde neksteun voor optimale ondersteuning. Dat maakt dit kussen zeer geschikt voor mensen met nek- en rugklachten.

De dikte van het kussen kan je zelf aanpassen, aangezien het verstelbaar is doormiddel van bijgeleverde plaatjes. Hierdoor kan je zelf de ideale hoogte creëren en dat maakt dit kussen geschikt voor ieder type slaper.

Wat White Cloudz zo bijzonder maakt is dat alle producten worden vervaardigd in eigen atelier en er wordt bij de productie goed gelet op de diervriendelijkheid van het dons. Het dons dat gebruikt wordt is dan ook afkomstig van de slacht (restmateriaal) en niet van levende dieren die geplukt worden.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Cloudz Royal op een rijtje gezet.

Voordelen Cloudz Royal:


 • hoogwaardige kwaliteit ganzendons;
 • drukverlagend traagschuim zorgt voor verlichting van pijnklachten;
 • geschikt voor alle typen slapers;
 • in 3 hoogtes instelbaar door bijgeleverde plaatjes;
 • dons neemt véél vocht op en ventileert goed;
 • de kussenhoes (tijk) is gemaakt van Tencel en is elastisch, zacht en antibacterieel;
 • Oeko-Tex standaard 100 gecertificeerd;
 • de kussenhoes is eraf te ritsen en te wassen op 60 graden;
 • ook geschikt voor mensen met een huisstof-allergie;
 • Nederlands fabricaat;
 • proefperiode van 30 dagen;
 • snel leverbaar;
 • 5 jaar garantie.

  Nadelen Cloudz Royal:

  • dit kussen valt in een hogere prijsklasse;
  • het traagschuim gedeelte van het kussen kan niet in de wasmachine gewassen worden.
white-cloudz
€ 159,-
€ 129,-

Prijs van Cloud Royal

Het fijne Cloud Royal kussen krijgt van ons 5 sterren, omdat dit ergonomische hoofdkussen bestaat uit zowel drukverlagend traagschuim als een heerlijke en zachte bovenste laag van ganzendons. Het kussen heeft goede ventilerende eigenschappen en is verstelbaar, wat het kussen geschikt maakt voor elke type slaper. Ook het feit dat het dons niet afkomstig is van nog levende dieren is een pluspunt.

Nummer 4 

cozysense

4.CozySense


Het CozySense hoofdkussen is geschikt voor elke type slaper doordat CozySense gebruik maakt van versnipperd traagschuim met cooling gel. Daarom staat dit kussen op nummer 4 in onze beste hoofdkussen top 9. Door het gebruik van de cooling gel heeft dit hoofdkussen ook nog eens een (ver)koelend effect en zal je nooit op een warm hoofdkussen slapen.

Het maakt bij dit kussen niet uit wat voor een type slaper je bent, aangezien je er zelf vulling uit kan halen of juist weer kan toevoegen voor de juiste hoogte en hardheid. Het CozySense kussen zorgt er op deze manier voor dat je na het slapen niet meer opstaat met nek- en rugklachten. Doordat je op dit kussen op een juiste hoogte ligt en het hoofd optimaal ondersteund wordt zal dat resulteren in een betere nachtrust en een ontspannen, natuurlijke houding.

De hoes is niet alleen zacht, maar kan ook gewassen worden in de wasmachine.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de CozySense op een rijtje gezet.

  Voordelen CozySense:

   • geschikt voor elke type slaper, zowel rug-, zij- als buikslaper;
   • vulling met versnipperd traagschuim en cooling gel;
   • hoogte en hardheid is in te stellen door er vulling uit te halen of juist toe te voegen;
   • er wordt een extra zakje versnipperd traagschuim meegeleverd;
   • ergonomisch design;
   • een heerlijk zacht aanvoelende kussenhoes ;
   • de kussenhoes kan worden gewassen in de wasmachine;
   • Oeko Tex 100 gecertificeerd;
   • hypo-allergeen en geschikt voor mensen met een stofallergie;
   • proefperiode van 100 dagen, zodat je het kussen thuis echt goed kan testen;
   • 3 jaar garantie.

  Nadelen CozySense:

  • het kan in het begin wat lastig zijn om de juiste hoogte/hardheid in te stellen omdat je dit moet aanpassen door er vulling uit te halen of door het weer toe te voegen;
  • versnipperd memory foam kan zorgen voor rommel;
  • dit hoofdkussen is koel en daardoor minder geschikt voor mensen die houden van een kussen dat de warmte goed vasthoudt;
  • het is niet duidelijk op hoeveel graden de kussenhoes gewassen kan worden.
cozysense-1
cozysense-5
cozysense-3
cozysense
€49,99

Prijs van de CozySense

We geven het CozySense kussen 5 sterren, omdat dit hoofdkussen van versnipperd traagschuim geschikt is voor elk type slaper. De cooling gel zorgt ervoor dat je altijd op een heerlijk verkoelend kussen slaapt, wat heerlijk is voor personen die het snel warm hebben.

Nummer 5

tempur-original-queen

5. Tempur Original Queen hoofdkussen


Het Tempur Original Queen hoofdkussen is een heerlijk kussen dat zich perfect vormt naar de contouren van nek en hoofd en staat op nummer 5 in onze beste hoofdkussen top 9. Het kussen geeft verlichting aan nek- en schouderspieren en biedt optimale ondersteuning.

De vulling van het kussen is gemaakt van traagschuim, wat bestaat uit visco-elastische cellen. Deze cellen passen zich aan het lichaam aan en hebben drukverlagende eigenschappen.

Daarnaast is dit hoofdkussen hypoallergeen en behandeld tegen huisstofmijt, wat dit kussen een goede keuze maakt voor mensen met een stofallergie.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit Tempur hoofdkussen op een rijtje gezet.

   Voordelen Tempur Original Queen hoofdkussen :

    • geschikt voor rug- en zijslapers;
    • bevat drukverlagende visco-elastische cellen die zich vormen naar het lichaam;
    • het voorgevormde kussen zorgt voor verlichting van nek-, rug- en schouderklachten;
    • draagt bij aan een heerlijke nachtrust;
    • kan verlichting bieden bij snurken of ademhalingsproblemen;
    • verkrijgbaar in 3 maten: small, medium en large;
    • het kussen is hypoallergeen en hierdoor erg geschikt voor mensen met een stofallergie;
    • de hoes is wasbaar op een temperatuur van 60 graden en is sneldrogend;
    • 3 jaar garantie.

   Nadelen Tempur Original Queen hoofdkussen :

   • indien je veel transpireert of het gewoon erg snel warm hebt is een traagschuim kussen niet prettig, het materiaal houdt namelijk veel warmte vast;
   • hogere prijsklasse;
   • het kussen moet regelmatig geventileerd worden om vochtvorming te voorkomen;
   • niet geschikt voor buikslapers;
   • traagschuim kussens kan je niet zelf wassen;
   • geen proefperiode.
tempur-original-queen-hoofdkussen
tempur-original-queen-hoofdkussen-hoe-het-niet-moet
tempur-original-queen
€ 82,99

Prijs van de Tempur Original Queen 

Het Tempur Original Queen hoofdkussen krijgt van ons 5 sterren, omdat dit traagschuim kussen zorgt voor een optimale lichaamsondersteuning en een zeer goede, drukverlagende werking heeft. Dit hoofdkussen is dan ook ideaal voor mensen die last hebben van nek-, rug- en schouderklachten.

Nummer 6

calmzy-kussen

6. Calmzy


Het Calmzy hoofdkussen is geschikt voor elke type slaper, dus zowel voor buik-, rug- en zijslapers. Door te slapen op het kussen van Calmzy ben je verzekerd van een goede nachtrust. Dit kussen staat op nummer 6 in onze beste hoofdkussen top 9.  In tegenstelling tot een kussen met versnipperd traagschuim bestaat het zachte Calmzy kussen uit een boxed design, wat wil zeggen dat je het kussen zelf kan aanpassen doormiddel van handige losse kussentjes die je kan verwijderen of juist toevoegen. Het kussen kan je op basis van de door jou gewenste slaaphouding aanpassen. Als je op de buik slaapt is het voldoende om 1 kussentje te gebruiken als vulling, voor rugslapers volstaan twee losse kussentjes en als je een zijslaper bent gebruik je alle drie de kussentjes. Het kussen biedt goede ondersteuning aan de nek en is gebruiksvriendelijk.


Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Calmzy op een rijtje gezet.

   Voordelen Calmzy :

    • goede prijs/kwaliteit verhouding;
    • geschikt voor elke type slaper: buik, rug en zij;
    • absorbeert (overtollig) vocht;
    • vulling en kussenhoes zijn gemaakt van katoen, een natuurlijk, ademend materiaal;
    • het kussen is in hoogte verstelbaar door het boxed design;
    • zowel de vulling als de hoes zijn wasbaar op een temperatuur van 30 graden;
    • het kussen is geschikt voor elk seizoen;
    • inclusief 30 dagen bedenktijd;
    • 5 jaar garantie.

    Nadelen Calmzy:

    • dit kussen kan je niet tot in detail aanpassen, zoals met versnipperd traagschuim wel het geval is;
    • als je erg veel last hebt van nek- en rugklachten is het beter om te kiezen voor een orthopedisch hoofdkussen met een traagschuim blok.
calmzy-volledig-verstelbaar
camlzy-5-laags-hoofdkussen
camlzy-kwaliteit
calmzy-kussen
€39,95

Prijs van de Calmzy

We geven het fijne Calmzy hoofdkussen 5 sterren, omdat dit kussen gebruikt maakt van een innovatief boxed design wat je de gelegenheid geeft om doormiddel van losse kussentjes zelf de perfecte hoogte te creëren, op basis van jouw favoriete slaaphouding.

Nummer 7

sleep-comfy

7. Sleep Comfy


Dit comfortabele kussen van Sleep Comfy heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en staat op nummer 7 in onze beste hoofdkussen top 9. De kussens van Sleep Comfy zijn ergonomische kussens en allemaal zo ontworpen dat ze de wervelkolom in een neutrale positie brengen. Dit zorgt ervoor dat je altijd de juiste slaaphouding hebt, waarin de nek in een rechte lijn staat ten opzichte van de wervelkolom. Hierdoor behoren door het gebruik van het Sleep Comfy hoofdkussen nek- en rugklachten al snel tot het verleden.

Het kussen is gemaakt van Visco Elastic 'Smart & Memory Foam’. Dit type traagschuim heeft een drukverlagende werking, waardoor de spieren in de nek- en schouders ontlast worden. Het helpt daarnaast ook nog eens om de bloedcirculatie optimaal te houden.

Sleep Comfy is een merk dat al meer dan 30 jaar ervaring heeft in het produceren van traagschuim. De Sleep Comfy missie is om iedereen die last heeft van vervelende pijn tijdens het slapen verlichting te bieden door het (door)ontwikkelen van innovatieve memory foam technologie.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Sleep-Comfy op een rijtje gezet.

   Voordelen Sleep-Comfy:

    • zeer goede prijs/kwaliteit verhouding;
    • kussen met een ergonomisch design, waardoor je een betere nachtrust krijgt;
    • gemaakt van Visco Elastic 'Smart & Memory Foam’;
    • verkrijgbaar in veel verschillende maten;
    • het kussen vormt zich volledig naar de natuurlijke vorm van hoofd, nek en schouders;
    • Oeko-Tex gecertificeerd en duurzaam;
    • het kussen heeft een heerlijk zacht aanvoelende buitenhoes en is ademend;
    • hypoallergeen;
    • de kussenhoes is wasbaar op 40 graden;
    • 30 dagen bedenktijd;
    • 1 jaar garantie.

     Nadelen Sleep-Comfy:

     • traagschuim is een materiaal dat warmte vasthoudt. Als je iemand bent die veel transpireert is dit kussen wellicht niet de beste optie;
     • de vulling van traagschuim is niet wasbaar in de wasmachine;
     • dit kussen is een goede keuze voor als je houdt van middelgrote en middelzachte kussens.
sleep-comfy-2-hoogten
sleep-comfy-comfortabel
sleep-comfy-materiaal
sleep-comfy
€33,95

Prijs van de Sleep Comfy

Het matras Sleep Comfy geven we 5 sterren, omdat dit fijne ergonomische kussen gebruik maakt van Viscoelastic 'Smart & Memory Foam’, wat ervoor zorgt dat de spieren van nek en schouders worden ontlast, resulterend in een betere nachtrust.

Nummer8

m-line-athletic-pillow

8. M LINE Athletic Pillow


Het M LINE Athletic Pillow is een kussen in een vlindervorm. Door deze speciale en unieke vorm blijft het hoofd stabiel liggen in de best mogelijke positie, namelijk in het midden van het kussen. Dit hoofdkussen staat op nummer 8 in onze beste hoofdkussen top 9. Door de nekuitsparing in het kussen ligt de nek vrij, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie. En door de schouderuitsparing liggen de hals en schouders vrij en krijgen de schouderspieren de kans om optimaal te ontspannen en te herstellen. Ook maakt de schouderuitsparing het makkelijker om te draaien tijdens het slapen en een andere houding aan te nemen.

De vulling van het kussen is van visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Traagschuim vormt zich naar het lichaam en beschikt over uitstekende ventilerende eigenschappen.

Het kussen heeft twee verschillende hoogtes, waardoor het geschikt is voor zowel personen met brede schouders als personen met smallere schouders. Daarnaast heeft het M line Athletic kussen een gat in het midden dat ervoor zorgt dat de druk op het trommelvlies vermindert en eventuele schade aan het evenwichtsorgaan wordt voorkomen.
De M line Athletic Pillow is een kussen dat wordt aanbevolen door topsporters en fysiotherapeuten.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de M LINE Athletic Pillow op een rijtje gezet.

   Voordelen M LINE Athletic Pillow :

    • heeft een trechtervormige uitholling, voor de beste positie van het hoofd;
    • het kussen heeft een unieke vlindervorm, wat zorgt voor maximale ondersteuning en ontspanning van nek- en schouderspieren;
    • de vulling is gemaakt van drukverlagend traagschuim;
    • heeft zeer goede ventilerende eigenschappen;
    • het Athletic Pillow heeft zowel een hoge als een lage slaapzijde, wat het kussen voor iedereen geschikt maakt;
    • het kussen zorgt voor optimale bloedcirculatie;
    • kussenhoes is wasbaar op een temperatuur van 40 graden;
    • door de oor-uitsparing in het midden van het kussen voorkom je druk op het trommelvlies;
    • 3 jaar garantie.

      Nadelen M LINE Athletic Pillow:

      • het kussen heeft een vaste vorm en is daardoor minder geschikt voor personen die houden van een kussen dat opgeschud kan worden;
      • als je een zacht kussen prefereert is dit kussen geen goede optie door de hoge mate van stevigheid;
      • heeft een afwijkende kussenmaat;
      • valt in een hogere prijsklasse en is daardoor niet voor iedereen geschikt;
      • het kussen heeft een gat in het midden, dit zal niet door iedereen als prettig ervaren worden;
      • de vulling van traagschuim is niet wasbaar.
m-line-athletic-pillow-1
€131,99

Prijs van het M LINE Athletic Pillow

We geven het bijzondere M LINE Athletic Pillow 4 sterren, omdat dit kussen een innovatief product is door de schouder- en ooruitsparing. Door de trechtervormige uitholling en het traagschuim zal het hoofd in de beste positie blijven liggen en krijgen de nek- en schouderspieren optimaal de gelegenheid om te ontspannen en herstellen.

Nummer 9

mahoton-butterfly-kussen-1

9. Mahoton - Butterfly kussen Single Comfort


Het Mahoton Butterfly kussen is zo ontworpen dat het zich aanpast aan jouw lichaamshouding. Dit kussen staat op nummer 9 in onze beste hoofdkussen top 9. Het heeft een speciale kern die ervoor zorgt dat het hoofdgedeelte van het kussen onafhankelijk functioneert van het nekgedeelte, waarmee voorkomen wordt dat het hoofd uit balans raakt. Door dit unieke ontwerp worden de nekwervels optimaal ondersteund en ook enigszins uitgerekt, waardoor tractie ontstaat, het gevolg is dat nek- en rugklachten voorkomen worden. Door de constructie van het Butterfly gezondheidskussen behouden hals- en borstwervels gedurende de slaap hun natuurlijke vorm.

Het Mahoton kussen bestaat voor ongeveer 80% uit natuurrubber, dit materiaal staat bekend om de grote elasticiteit en het aanpassingsvermogen. Voor mensen met een (stof)allergie is natuurrubber ideaal omdat dit materiaal stofvrij en anti-allergisch is. De kussenhoes is gemaakt van gebreid katoen en zorgt voor hoge mate van comfort, gebreid katoen neemt daarnaast ook nog eens meer vocht op.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Mahoton Butterfly kussen op een rijtje gezet.

   Voordelen Mahoton Butterfly kussen:

    • natuurproduct bestaand uit 80% natuurrubber, afkomstig van de rubberboom;
    • het kussen heeft een speciale kern die ervoor zorgt dat het hoofd niet uit balans raakt;
    • de nekwervels worden optimaal ondersteund;
    • klachten van de nek en rug worden voorkomen;
    • de zachte kussenhoes is van 600gr/m2 gebreide katoen;
    • het kussen is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes, namelijk: 9, 12 en 14 centimeter;
    • verkrijgbaar in 3 hardheden, namelijk: soft, medium en stevig;
    • afritsbare kussenhoes die gewassen kan worden op 40 graden;
    • geschikt voor rug- en zijslapers;
    • het kussen is aan twee kanten te beslapen;
    • 30 dagen bedenktijd;
    • 2 jaar garantie.

      Nadelen Mahoton Butterfly kussen:

      • het kussen is niet geschikt voor buikslapers;
      • het kussen is prijzig en zal niet voor iedereen betaalbaar zijn;
      • de latexkern kan niet gewassen worden.
mahoton-butterfly-kussen
€169,-

Prijs van de Mahoton Butterfly kussen

Het Mahoton Butterfly kussen geven we 4 sterren, omdat dit kussen van natuurrubber een uniek ontwerp heeft dat ervoor zorgt dat het hoofd niet uit balans raakt en de nekwervels optimaal ondersteund worden. De gebreide katoenen kussenhoes zorgt voor een aangenaam zacht gevoel en neemt vocht zeer goed op.


Specifieke HoofdkussensTEMPUR® Reiskussen

tempur-reiskussen

TEMPUR® Reiskussen


Dit kussen is ideaal voor diegenen die een goed reiskussen zoeken. Net als het Tempur Original Queen hoofdkussen heeft dit reiskussen een ergonomische vorm, maar dan in een kleiner formaat. In hotels slaap je vaak op te zachte kussens die niet de juiste ondersteuning geven aan de nek- en rugwervels. Met dit reiskussen is dat verleden tijd!

Door het kleine formaat kan je het kussen overal mee naar toe nemen en verzekerd zijn van een fijne nachtrust. Doordat je het kussen kan opvouwen en meenemen in een speciale reistas, past het kussen heel makkelijk in een koffer of in de handbagage.

De kern is gemaakt van drukverlagende, zich volledig aan het lichaam aanpassende visco-elastische cellen, ook wel traagschuim genoemd.

De katoenen kussenhoes is makkelijk te verwijderen en wasbaar op 60 graden.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het TEMPUR® Reiskussen op een rijtje gezet.

    Voordelen TEMPUR® Reiskussen:

     • kern van traagschuim;
     • ergonomische vorm voor optimale ondersteuning van nek- en rugwervels;
     • drukverlagende eigenschappen;
     • ideaal om mee te nemen vanwege het kleine formaat;
     • makkelijk op te vouwen en mee te nemen in een speciale reistas;
     • de katoenen kussenhoes is makkelijk te verwijderen en te wassen op 60 graden;
     • geschikt voor rug- en zijslapers;
     • 1 jaar garantie.

        Nadelen TEMPUR® Reiskussen:

        • je hebt recht op 2 jaar garantie, mits je het aangeschafte product binnen twee maanden na aankoop registreert via de website;
        • slechts verkrijgbaar in één maat;
        • het is een stevig kussen, voor diegenen die hier niet van houden is dit geen goede optie;
        • het advies is om het kussen niet in de tas te bewaren als je niet op reis bent. Zo behoudt het kussen zijn vorm en gaat het langer mee.
tempur-reiskussen
€51,85

Prijs van Tempur reiskussen

We geven het fijne Tempur reiskussen 5 sterren, omdat dit reiskussen klein van formaat is en toch alle geweldige eigenschappen heeft van een groot Tempur kussen. Het geeft de juiste ondersteuning aan nek- en rugwervels en is makkelijk op te vouwen en mee te nemen in de speciale reistas.

Polydaun Joepi airflow kinderkussen

polydaun-joepi-airflow-kinderkussen

Polydaun Joepi airflow kinderkussen


Het Joepie airflow kussen is echt een geweldig eerste kussen voor een peuter of kind. Wat het kussen zo prettig maakt is het feit dat het een dunner kussen is, dat de nek erg goed ondersteunt. De mate van comfort van dit zachte kussen is hoog. De vulling bestaat uit Isocraft, een sterke en holle polyestervezel. Het gebruik van dit type vulling resulteert in een licht en luchtig kussen met veel veerkracht. Daarnaast is Isocraft zeer duurzaam, sterk en zorgt voor goede warmte-isolatie.

De Joepie airflow is tevens een anti-allergie kussen. Het kussen is namelijk speciaal ontworpen voor kinderen met een huisstofmijt allergie en ook voor kinderen bij wie een allergische reactie voorkomen moet worden. De 100% ademende katoenen kussenhoes (tijk) is gemaakt van 3D ventilatie mesh, een stof met een structuur die extra goed ademend is en zorgt voor optimale ventilatie. Een absolute must voor kindjes die het snel warm hebben en veel transpireren.

Fijn om te weten is dat het merk Polydaun zich al meer dan 50 jaar bezighoudt met slaapcomfort en een gezond slaapklimaat. Daarnaast staat Polydaun voor duurzaam en verantwoord produceren. Kinderarbeid en onmenselijke arbeidsomstandigheden zijn voor Polydaun dan ook absoluut ontoelaatbaar.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Joepi airflow op een rijtje gezet.

     Voordelen Polydaun Joepi airflow kinderkussen:

      • zeer goede prijs/kwaliteitverhouding;
      • speciaal ontworpen voor peuters en kinderen;
      • zeer geschikt als eerste hoofdkussen;
      • het is een dunner kussen;
      • de vulling bestaat uit Isocraft;
      • het kussen is licht, luchtig, sterk en duurzaam;
      • 100% ademende katoenen kussenhoes;
      • 3D ventilatie mesh waardoor het kind er doorheen kan ademen;
      • dit kussen zorgt voor optimale ventilatie;
      • neemt vocht zeer goed op, waardoor dit kussen ideaal is voor kinderen die het snel warm hebben en veel transpireren;
      • anti-allergeen kussen, speciaal ontworpen voor kinderen met een huisstofmijt allergie of bij wie je een allergische reactie wilt voorkomen;
      • zeer zacht, hygiënisch en comfortabel kussen;
      • het kussen is wasbaar op 60 graden, de optimale temperatuur om het kussen huisstofmijt-vrij te maken;
      • dit kussen kan ook in de droger, mits je een droogprogramma met lage temperaturen gebruikt;
      • 1 jaar garantie.

        Nadelen Polydaun Joepi airflow kinderkussen :

        • het is een dunner kussen, voor kinderen die een dikker kussen prettiger vinden is de Joepie airflow geen goede optie;
        • het formaat van 60x70 centimeter is groot voor een kinderkussen en het kan daardoor voorkomen dat het niet goed in een ledikant past;
        • een kinderkussensloop kan vanwege het formaat van het kussen niet gebruikt worden, enkel een kussensloop voor volwassenen is passend.
polydaun-joepi-airflow-kinderkussen
€24,85

Prijs van het Polydaun Joepie Airflow kinderkussen

Het Polydaun Joepi airflow kinderkussen krijgt van ons absoluut 5 sterren, omdat dit het ideale kussen is om als eerste hoofdkussen te gebruiken. Het is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een optimaal ventilerend vermogen. Daarnaast is dit kussen speciaal ontworpen voor kinderen met een allergie voor huisstofmijten.

Cloudkiddo

Cloudkiddo-kussen

Cloudkiddo


Het kussen van Cloudkiddo is de kindervariant van de Cloudpillo voor volwassenen. Ook de vulling van de Cloudkiddo bestaat weer uit versnipperd memory foam, ook wel traagschuim genoemd.

Het kussen is zo ontworpen dat het met een kind kan meegroeien. Zo blijft dit kussen de juiste ondersteuning bieden terwijl het kind groeit. Door vulling toe te voegen of te verwijderen creëer je altijd het meest geschikte kussen voor een kind.

Omdat het kussen bestaat uit versnipperd memory foam blijft het kussen ademen en is het veilig voor kinderen. Zo kan je er vanuit gaan dat jouw kind altijd een goede nachtrust heeft. Doordat het memory foam versnipperd is blijft er lucht doorheen circuleren wat ervoor zorgt dat het kussen niet te warm en plakkerig is in de zomer en je genoeg verkoeling hebt.

Daarnaast heeft de kussenhoes twee verschillende kanten. De wit met blauwe kant heeft een speciale Ice Silk textuur en zorgt dat het kussen in de nacht koeler blijft, de witte kant daarentegen heeft juist een warmere textuur.

Cloudkiddo bestaat uit twee hoezen, namelijk een binnenhoes en een buitenhoes. De buitenhoes kan je gemakkelijk wassen.


Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Cloudkiddo op een rijtje gezet.

cloudkiddo-verkpakking

     Voordelen Cloudkiddo:

      • speciaal gemaakt voor kinderen in de groei;
      • geschikt voor zij-, rug- en buikslapers;
      • vulling gemaakt van versnipperd memory foam(traagschuim);
      • het kind kan zelf bepalen hoe hard of zacht het kussen moet zijn door er een beetje memory foam uit te halen of juist toe te voegen;
      • het kussen heeft twee verschillende kanten, de witte kant zorgt voor warmte tijdens de winterdagen;
      • de speciale Ice Silk textuur op de blauw witte kant zorgt ervoor dat het kussen koel blijft;
      • het kussen is ademend, wat gunstig is voor de veiligheid van het product;
      • de buitenhoes is te wassen op 40 graden;
      • inclusief proefperiode van 30 dagen. Als het kussen voor jouw kind niet geschikt blijkt te zijn kan het kussen geretourneerd worden en storten ze het door jou betaalde aankoopbedrag terug op jouw rekening;
      • 1 jaar garantie.

        Nadelen Cloudkiddo:

        • het kussen is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar;
        • het kan even zoeken zijn naar wat de juiste hoeveelheid vulling is voor jouw kind;
        • het kussen valt in een hogere prijsklasse;
        • kussen is enkel te wassen tot een temperatuur van 40 graden.

cloudkiddo-verpakking-staant

cloudkiddo-uit-verpakking

cloudkiddo-kussen-en-opvulling

cloudkiddo
€44,95

Prijs van Cloudkiddo

Het Cloudkiddo kinderkussen krijgt van ons 5 sterren, omdat dit kussen meegroeit met het kind. Door er eenvoudig vulling uit te halen of toe te voegen creëer je een ideaal hoofdkussen voor dat jouw kind goede ondersteuning geeft in iedere slaaphouding. Daarnaast is dit kussen voorzien van twee verschillende kanten, een koele en warme kant, wat zorgt voor een heerlijke nachtrust.

Ergolution Kinderkussen

ergolution-kinderkussen

Ergolution Kinderkussen


Het Ergolution kussen is speciaal voor kinderen ontworpen door fysiotherapeuten.

Dit kussen heeft het beste van twee werelden, het biedt namelijk zowel optimale ondersteuning aan nek en schouders als een heerlijk zacht ligcomfort. Dit kussen is dan ook zeer geschikt voor rug- en zijslapers. Door dit kussen neemt een kind eenvoudig een ontspannen slaaphouding aan en zal hierdoor een betere nachtrust krijgen. Eventuele nek- en schouderklachten worden hierdoor verminderd of voorkomen.

Daarnaast is het Ergolution kussen anti-allergisch en het heeft een zeer goed werkend ventilerend vermogen, waardoor kinderen niet snel zullen transpireren bij het gebruik van dit kussen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van dit Ergolution Kinderkussen op een rijtje gezet.

     Voordelen Ergolution kinderkussen:

      • goede prijs/kwaliteit verhouding;
      • speciaal door fysiotherapeuten ontworpen kussen voor kinderen;
      • het kussen geeft optimale ondersteuning aan nek en schouders;
      • heeft een heerlijk zacht ligcomfort;
      • het kussen is geschikt voor rug- en zijslapers;
      • heeft een zeer goed ventilerend vermogen en is anti- allergisch;
      • de kussenhoes is van 100% katoen;
      • het kussen kan gewassen worden op 40 graden;
      • het kussen kan ook in de droger;
      • 30 dagen bedenktijd;
      • 1 jaar garantie.

         Nadelen Ergolution kinderkussen :

         • het kussen is niet geschikt voor buikslapers;
         • het is een dik kussen, als je kind hier niet van houdt is dit kussen geen goede optie;
         • het is een groot kussen met een formaat van 60x70 centimeter en past daardoor waarschijnlijk niet goed in een ledikant;
         • een kinderkussensloop heeft niet de juiste afmeting voor gebruik bij dit kussen, enkel een kussensloop voor volwassenen is passend;
         • dit kussen is enkel te wassen tot een temperatuur van 40 graden.
ergolution-kinderkussen
€29,99

Prijs van het Ergolution kinderkussen

We geven het Ergolution kinderkussen 4 sterren, omdat dit kussen speciaal voor kinderen is ontworpen door fysiotherapeuten. Er is goed nagedacht over de perfecte ondersteuning voor nek en schouders, maar daarnaast heeft het kussen ook nog een heerlijk zacht ligcomfort. Doordat het kussen anti-allergisch is, is dit kussen ideaal voor kinderen met een huisstofmijt allergie.

Conclusie

In dit beste hoofdkussen van 2023 artikel hebben wij de 9 beste, kwalitatief hoogwaardige hoofdkussens uitgebreid beoordeeld, met de bedoeling om het anderen makkelijker te maken om te kiezen uit alle soorten hoofdkussens die aangeboden worden. We hebben hierbij ook benadrukt dat het vinden van een goed hoofdkussen afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren. We hebben geprobeerd inzicht en handvatten te geven voor het maken van de beste keuze voor een nieuw hoofdkussen. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor- en nadelen kan iedereen zelf beslissen welk hoofdkussen voor hen het meest geschikt is.

Hopelijk heeft deze blog over de beste hoofdkussens je een beter inzicht gegeven in de verschillende soorten kussens die verkrijgbaar zijn en we hopen dat je na het lezen van dit artikel een weloverwogen beslissing kan nemen wat de aanschaf van een nieuw hoofdkussen betreft.

Veel succes 🙂
slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

Cloudpillo

Cloudpillo, op het eerste gezicht dacht ik: 'Ach weer zo'n product waar veel te veel reclame voor wordt gemaakt, maar wat waarschijnlijk echt waardeloos is.'

Daarvan is echter niets waar, ik werd geïntroduceerd door een goede vriend en ik was gelijk verkocht. Voelt het echt als een wolkje? Ja, het voelt echt als een wolkje, nog beter zelfs.

Toen de kussens eenmaal geleverd werden heb ik ze afgesteld naar mijn eigen wens door wat memory foam te verwijderen (het is echt briljant) en ik heb eerlijk waar nog nooit zo lekker geslapen.
cloudpillo
Stijn Helmonds
Ben heeeel lang opzoek geweest naar een geschikt kussen

van Cloudpillo


Ik werd al jaren elke dag wakker met hoofdpijn en soms zelfs migraine.
Sinds ik op dit kussen slaap (2 weken)
Heb ik geen hoofdpijn en geen migraine meer gehad.
Blij dat ik het kussen toch gekocht heb.

cloudpillo
Michelle
Super snelle levering

van Cloudpillo


Super snelle levering, andere dag al in huis.
Goede uitleg via de video.
Gelijk na aankomst uitgeprobeerd en de eerste nacht super geslapen, andere dag nog wat handjes eruit gehaald, en nu super en tot nu toe nog geen pijn in me nek gehad.
Top echt een aanrader

cloudpillo
R de Mul

Beste kussen!!

Deze kussen heeft me leven zo makkelijker gemaakt! Ik had last van een tennisarm en vervolgens een nekhernia. Sinds ik op deze kussen slaap heb ik nergens meer last van echt bizar! Mijn man werd elke ochtend wakker met een knallend koppijn en had ook last van nekklachten en sinds hij op deze kussen slaapt heeft hij nergens meer last van! Deze kussen is echt een wonder en ik raad het echt iedereen aan die klachten heeft.
best-life

Heerlijk kussen

Ik slaap nu al een tijdje op het kussen van Best Life, en ik moet zeggen dat ik in tijden niet meer zo lekker heb geslapen! Mijn nekpijn is weg en ik slaap beter door, bedankt Best Life!

best-life

Best life beste kussen

Het is een fantastische kussen heel erg comfortabel. Laaste jaar had ik erg veel nekpijn en ik heb hem aangeschaft en ik voel na een week minder pijn. Echt een aanrader!!!

best-life

Correct. Behulpzaam. Snelle respons. Kortom: TOP

Goede ervaring, zowel met levering, terugzenden en terugbetaling.
✅ aanbevelen? ja

whitecloudz
Albert Edegem

derde bestelling weer vlekkeloos verlopen

Dit is onze derde bestelling bij Whitecloudz en alles liep weer probleemloos. Snel, netjes en een goed product.
✅ aanbevelen? ja

whitecloudz
Richard Haarlem

Uitstekend en klantvriendelijk bedrijf.

Erg blij met alle informatie ook wat betreft de 30 dagen proef. Was geen probleem. Alles heel goed verlopen. Hier kan je probleemloos zonder risico lopen. GRANDIOOS.


✅ aanbevelen? ja

whitecloudz
Winnie den Haag
Weg warmte en nekklachten
Sleep Comfy


 • Cool
 • Stevig
 • Tegen nekklachten


Wat een uitkomst deze kussen!
De koele gelmat werkt echt goed, ik word niet meer bezweet wakker. Ik had daar bijna elke nacht last van, maar nu niet meer.
Wel moet ik zeggen dat het na 15mn niet meer koud aanvoelt, maar het reguleert toch goed mijn hoofd en nek temperatuur. Heerlijk, wat een verademing.
En het is ook de perfecte hoogte en structuur (traagschuim) die me helpen tegen nekklachten.
Kortom, een aanrader!

 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Perfecte kussen voor mensen met nek en schouder problemen
M LINE Athletic Pillow


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goede vulling


Ik heb helaas nek en schouder problemen door atrose en dit kussen zorgt ervoor dat ik beter slaap en minder pijn in me nek en schouders heb. Me nek valt er precies tussen in en door het gat in het midden valt me hoofd in het gat. Daardoor heb ik s’nachts aanzienlijk minder pijn in me nek en schouders.
 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein
Beste kussen wat er is

Mahoton - Butterfly kussen


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goede vulling


Zelf heb ik na jaren tevreden slapen een nieuwe gekocht, precies dezelfde 9 cm.
Heerlijk kussen heel zacht en toch stevig genoeg om echte ondersteuning te geven. Ik wil nooit meer anders! Als ik op een ander kussen slaap (hotels) heb ik bijna altijd nekklachten de volgende dag. Voor dit kussen had ik regelmatig fysio therapie etc. nodig...
Mijn man heeft nu ook dit kussen, 12 cm hoog omdat hij brede schouders heeft.
Ook dik tevreden. Gewoon doen dus dit kussen!


 • Ik raad dit product aan.
bol-com-logo-klein

Veel gestelde vragen over hoofdkussens

 

Over | hoofdkussens

Hoe lang doe je gemiddeld met een hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen heeft een gemiddelde levensduur van 2 tot 5 jaar, die levensduur is mede afhankelijk van het type materiaal waar het hoofdkussen van gemaakt is. Als je merkt dat jouw kussen zijn vorm verliest en je het kussen steeds vaker moet opschudden, de vulling gaat klonteren, je telkens vermoeid wakker wordt of wakker wordt met pijn in de nek, rug of schouders ondersteunt het kussen jouw lichaam niet meer voldoende en is het tijd om het kussen te vervangen. Ook uit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om een hoofdkussen op tijd te vervangen.

Wat is de meest voorkomende maat van een hoofdkussen?

De meest voorkomende maat is 60x70 centimeter. Dat is ook de maat van een standaard kussensloop. Afwijkende maten zijn vaak kussens met een vaste vorm (neksteun) met een schuim vulling zoals traagschuim, koudschuim of latex.

Wat is de beste manier om op een kussen te liggen?

Het is de bedoeling dat je niet met de schouders op het kussen gaat liggen. Gebruik de schouders dus niet als kussen, maar trek het kussen tegen de schouders aan met het hoofd op het kussen. Op deze wijze ligt de nek in een rechte lijn ten opzichte van de nekwervels en ontstaat er geen kromming, resulterend in een optimale, natuurlijke en ontspannen slaaphouding.

Hoe onderhoud ik het hoofdkussen het beste?

Ieder type hoofdkussen heeft een eigen onderhoudsvoorschrift. Deze informatie vind je in de gebruiksaanwijzing. Voor opschudbare kussens met bijvoorbeeld dons of veren is het gebruik van een moltonhoes onder de kussensloop een goede keuze. Je verliest namelijk wel tot een halve liter vocht per nacht, als je een moltonhoes onder de kussensloop gebruikt krijgt het vocht geen kans om in het kussen te trekken. Ook is het verstandig om kussens elke dag op te schudden en een keer per maand te laten luchten, bij voorkeur in de buitenlucht. Het is belangrijk dat de tijk (kussenhoes) op een temperatuur van 60 graden gewassen kan worden, alleen dan worden huisstofmijten en schimmels namelijk gedood. Wel moet je er rekening mee houden dat kussens met een vaste vorm, zoals traagschuim of latex, niet in de wasmachine gewassen kunnen worden.

Wat is het beste hoofdkussen als je nekklachten hebt?

Voor optimale ondersteuning van nek, rug en schouders is het kussen van Best Life Guna Medium een ideaal kussen omdat de ergonomische vorm de juiste ondersteuning biedt en zo zorgt voor een ontspannen en natuurlijke slaaphouding.

Wat is het beste hoofdkussen voor mensen met een huisstofmijtallergie?

Tegenwoordig zijn er veel hoofdkussens op de markt waarbij voor de vulling materiaal gebruikt is waarbij huisstofmijten geen kans krijgen, zoals: latex, traagschuim, wol, kapok of synthetische stoffen. Ook worden de kussenhoezen (tijk) vaak behandeld, zodat huisstofmijten er niet doorheen kunnen dringen.