bella-donna-hoeslaken-4

Beste Hoeslaken van 2024 | Dit Is Waarom Jij Het Beste Hoeslaken Verdient! 

Bekijk hier onze top 5 hoeslakens van 2024 en ontdek welk hoeslaken het beste bij jou past!

bedmode-24-stapel-hoeslaken-1

Beste hoeslaken van 2024. Een fijn hoeslaken kan veel bijdragen aan een goed  slaapcomfort. Daarnaast nodigt een mooi opgemaakt bed ook uit om lekker te gaan slapen. In eerste instantie zal je waarschijnlijk niet al te lang stilstaan bij wat nu eigenlijk het nut is van een hoeslaken, maar een hoeslaken van hoogwaardige kwaliteit levert wel degelijk een bijdrage aan een weldadige slaapomgeving. Het kan nog een hele zoektocht zijn om precies dat hoeslaken te vinden dat bij jou en jouw persoonlijke wensen past, er zijn dan ook meerdere factoren waar je op moet letten om te voorkomen dat je een hoeslaken aanschaft dat achteraf een miskoop blijkt te zijn.

Met het grote aanbod van tegenwoordig is het maken van een keuze erg lastig, dit komt doordat er zo ontzettend veel verschillende soorten hoeslakens te koop zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat het fijn is als je weet waar je op moet letten.

Om de keuze makkelijker te maken willen we onze lezers in dit artikel zoveel mogelijk nuttige informatie geven over alles wat te maken heeft met hoeslakens, inclusief de voor- en nadelen van ieder hoeslaken uit onze top 5. We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels erg benieuwd geworden bent naar de hoeslakens die wij beoordeeld hebben en die we opgenomen hebben in onze top 5.


In dit beste hoeslaken artikel vergelijken we de 5 beste hoeslakens en geven we onze openhartige mening over elk hoeslaken. Je leest hier onder andere:

 • wat belangrijk is om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een hoeslaken;
 • welke soorten hoeslakens verkrijgbaar zijn;
 • waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een hoeslaken;
 • over de beste hoeslakens;
 • wat de voor- en nadelen zijn van alle hoeslakens uit onze top 5;
 • over specifieke soorten hoeslakens;
 • veelgestelde vragen over hoeslakens.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste hoeslaken van 2024 - keypunten

Informatie-Cirkel

Over

Beste hoeslaken: waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw hoeslaken en wat zijn de voor- en nadelen van de hoeslakens uit onze top 5
money-kosten

Prijs

Uiteraard heeft elk hoeslaken een bepaalde prijs. Wij zijn bij het beoordelen van de hoeslakens uitgegaan van een gangbare 2-persoonsmaat van 160x200 centimeter, de aangegeven prijs is dan ook gebaseerd op een hoeslaken van die afmeting. Als je op zoek bent naar een hoeslaken in een andere maat moet je er dus wel rekening mee houden dat de prijs dan ook afwijkend kan zijn.
Smile

Voordelen

We hebben voor ieder hoeslaken uit onze top 5 de voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van de desbetreffende hoeslakens.
sad

Nadelen

Ook hebben we voor al onze top 5 hoeslakens de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn.
Geblokte vlag

Oordeel

De hoeslakens die wij gekozen hebben voor onze top 5 staan daar naar onze mening geheel terecht in omdat ze uit zeer goede, kwalitatief hoogwaardige materialen bestaan en zorgen voor een optimaal ligcomfort.
Zie hier de video van dit artikel!

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Wat is belangrijk om vooraf te weten als je op zoek gaat naar een hoeslaken?


 • op welk type bed lig je? is dat een gewoon ledikant, een boxspring of een verstelbaar bed?;
 • wat is de dikte van het matras? er zijn dunne matrassen en dikke matrassen die meer dan 25 centimeter hoog zijn;
 • als er op het matras ook nog een topper ligt is een ander hoeslaken nodig. Je kan dan 2 afzonderlijke hoeslakens kopen, waarbij er 1 bestemd is voor om het matras en 1 voor om de topper, maar meestal is het handiger om een hoeslaken met een hoge hoek te kopen, wat betekent dat het hoeslaken geschikt is voor de gezamenlijke hoogte van zowel het matras als de topper;
 • bij een verstelbaar bed heb je een speciaal splittopper hoeslaken nodig met een inkeping, zodat de 2 delen van het bed afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen, zonder dat het hoeslaken hierdoor losgetrokken wordt;
 • hoeslakens zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Elk materiaal heeft eigen unieke eigenschappen. De keuze van het materiaal van het voor jou meest geschikte hoeslaken is afhankelijk van of je het snel warm of juist vaak koud hebt in bed;
 • wat iemand een goed hoeslaken vindt hangt ook af van persoonlijke voorkeur en smaak. Sommigen hechten veel waarde aan een heerlijk zacht hoeslaken en anderen vinden juist weer een wat gladder aanvoelend hoeslaken prettiger;
 • stel jezelf de vraag of je het belangrijk vindt dat het hoeslaken strak en zonder plooien om het matras (en een eventuele topper) blijft zitten tijdens het slapen;
 • en vind je het misschien prettig om een hoeslaken te gebruiken dat je niet hoeft te strijken?


Beste hoeslaken-Zie hier onze top 5

Terug naar onze beoordeling van de naar onze mening 5 beste hoeslakens! 

01. Snurk hoeslaken02. Bedmode 2403. Bella Donna04. Loom One05. Byrklund

Zie hieronder onze sterrenbeoordeling

Welke soorten hoeslakens zijn er?

Hoeslakens kunnen uit veel verschillende materialen bestaan:

De meest gebruikte stoffen zijn:

 • katoen: dit is de meest gebruikte grondstof voor de productie van hoeslakens. Katoen is een natuurlijk, ademend, sterk, zacht en goed vochtabsorberend product. Katoen heeft weinig tot geen onderhoud nodig, dit maakt het ideaal materiaal om te verwerken in hoeslakens. Een ander pluspunt is dat katoen vaak een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Naast gewoon katoen zijn er ook nog katoenvarianten die op een bepaalde manier vervaardigd zijn, namelijk:

 • jersey katoen, dit wordt gemaakt middels een speciale breitechniek. Jersey is dus geen stoftype, maar ontstaat door een bepaalde breitechniek dat toegepast wordt op gewoon katoen. Deze speciale breitechniek zorgt ervoor dat het katoenen hoeslaken rekbaar en elastisch wordt. Jersey hoeslakens zitten hierdoor mooi, strak en plooiloos om het matras heen. Er zijn ook dubbel jersey hoeslakens, die worden met een dubbele draad gebreid en zijn daardoor nog dikker. Jersey hoeslakens zijn strijkvrij en makkelijk in onderhoud.
 • Voor perkal katoen maakt men gebruik van een speciale weeftechniek. De draden zijn dichter op elkaar geweven, waardoor de stof nog zachter is dan bij gewoon katoen. Perkal katoen is dus ook katoen dat andere eigenschappen gekregen heeft door een andere methode van weven. Perkal katoen is bijvoorbeeld erg sterk. Katoen mag pas perkal genoemd worden als er sprake is van een ‘thread count’ van 200, wat betekent dat er minimaal 200 draden per inch (2,54 centimeter) geweven zijn. Perkal is een kwalitatief hoogwaardige katoensoort en is hierdoor kwalitatief hoogwaardiger dan gewoon katoen.
 • satijn-katoen is ook het resultaat van een speciaal weefproces, er zit dus niet daadwerkelijk satijn in de stof. Het speciale weefproces zorgt namelijk voor een subtiele glans, waardoor het een uiterlijk krijgt dat overeenkomt met satijn. De eigenschappen zijn precies hetzelfde als bij gewoon katoen. Het is dus ook een sterke, ademende en vochtabsorberende stof. Als je de voorkeur hebt voor een luxe gevoel in de slaapkamer zijn hoeslakens van satijn-katoen ideaal.
 • badstof hoeslakens zijn heerlijk zacht en bieden veel warmte. Daarnaast neemt badstof veel vocht op en het materiaal is elastisch gemaakt door het gebruik van polyester, hierdoor past een hoeslaken van badstof goed om het matras heen. Een hoeslaken gemaakt van badstof is prettig voor diegenen die gedurende de nacht veel transpireren of vanwege andere redenenen veel vocht verliezen (bijvoorbeeld in het geval van incontinentie).
 • flanel is gemaakt van katoen, maar wordt ook weer op een andere manier geweven, het wordt namelijk gemaakt van los gesponnen garen en geruwd. Door dit proces wordt flanel super zacht en voelt het heerlijk warm aan. Flanel is dik en houdt warmte goed vast, ideaal voor mensen die het snel koud hebben.
 • linnen wordt gemaakt van vlas, voor de productie van linnen gebruikt men de vezels van de vlasplant. Linnen is natuurlijk, sterk, ademend en heeft een zeer goed vochtabsorberend vermogen. Wel kreukt linnen snel, dit kan als een nadeel ervaren worden, maar sommigen vinden dat juist een charmante eigenschap van het materiaal.
 • tencel is sterk en zijdezacht en wordt gemaakt van de houtpulp van Eucalyptusbomen. Het productieproces is veel duurzamer en milieuvriendelijker dan dat van veel andere materialen. Het is zeer goed ademend en vochtabsorberend. Een hoeslaken van tencel geeft warmte in de winter en koelte in de zomer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoeslaken?

Als je besluit een hoeslaken aan te schaffen en de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je zoal op moet letten. Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet om je te helpen om beter inzicht te krijgen:

 • een hoeslaken moet goed om het matras heen passen, het is vervelend als een hoeslaken niet goed past omdat dit van invloed is op het lig- en slaapcomfort. Verder is het belangrijk om de exacte afmetingen van het matras te weten, meet het matras daarom goed op. Dit doe je door zowel de lengte als de breedte en de hoogte op te meten. Bij een verstelbaar matras meet je ook de afmetingen van de inkepingen op;
 • een hoeslaken is pas het beste hoeslaken als het voor heerlijk ligcomfort zorgt;
 • van welk materiaal is het hoeslaken gemaakt? Katoen heeft bijvoorbeeld goede vochtregulerende eigenschappen en andere materialen hebben hun eigen, vaak andere eigenschappen;
 • kan het hoeslaken gewassen worden op 60 graden? Het is het meest ideaal als een hoeslaken wasbaar is op een temperatuur van 60 graden, omdat schimmels en bacteriën alleen bij / vanaf die temperatuur gedood worden;
 • welke garantie is van toepassing op het hoeslaken?

Beste hoeslaken - top 5

Hieronder beschrijven we uitgebreid waarom juist deze hoeslakens geselecteerd zijn voor onze top 5 !

Nummer 1

snurk-hoeslaken

1.Snurk hoeslaken


Dit mooie hoeslaken van Snurk staat wat ons betreft met stip op nummer 1 in onze beste hoeslaken top 5. Dit ultrazachte hoeslaken is gemaakt van jersey en bestaat uit 95% biologische katoen en 5% elastaan, waardoor het hoeslaken makkelijk en perfect om het matras heen past. Dit hoeslaken van Snurk bestaat uit hoogwaardige materialen en dat zie je terug in de afwerking. Er is hier namelijk gebruik gemaakt van een hoge kwaliteit jersey - van maar liefst 220 gram! - uit Portugal.

Achter Snurk zit een mooi verhaal: wat begon als een liefdadigheidsproject groeide uit tot een prachtig bedrijf dat alleen werkt met hoogwaardige materialen. Snurk denkt verder aan de impact van het productieproces op het milieu en gaat voor duurzaamheid.

Onze ervaring met het Snurk hoeslaken is erg goed. Het past perfect om het matras en voelt heerlijk zacht aan. Ook krimpt het laken niet tijdens het wassen, waardoor de goede pasvorm blijvend is. Wij worden blij van een heerlijk opgemaakt bed en het Snurk hoeslaken draagt voor ons zeker bij aan een positieve en weldadige slaapervaring!

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het Snurk hoeslaken voor het gemak op een rijtje gezet:

Voordelen Snurk hoeslaken:

 • hoeslaken van ultrazacht materiaal;
 • gemaakt van 95% biologisch katoen en 5% elastaan;
 • geproduceerd in Portugal;
 • gemaakt van zachte jersey;
 • stofzwaarte van 220 gram;
 • hoeslaken past zich aan het matras, dankzij soepele stretch jersey en een stevige elastieken rand rondom;
 • het hoeslaken is geschikt voor normale tot dikke matrassen;
 • de hoogte van de naad op de 4 vier hoeken is 32 centimeter;
 • maakt het opmaken van het bed makkelijker;
 • heeft een anti-krimp behandeling ondergaan en is geschikt voor in de droger;
 • het hoeslaken kan tot een temperatuur van maximaal 60 graden gewassen worden.

Nadelen Snurk hoeslaken:  

 1. het Snurk hoeslaken is wat aan de prijzige kant en zal niet betaalbaar zijn voor iedereen;
 2. de kleurkeuze is beperkt.
snurk-hoeslaken-3

snurk-hoeslaken-2-1

snurk-hoeslaken-1-1

snurk-hoeslaken
€ 44,95

Prijs van Snurk hoeslaken 

Wij beoordelen het fijne Snurk hoeslaken met volle overtuiging met 5 sterren, omdat dit hoeslaken gemaakt is van ultrazacht 95% biologisch katoen met een optimaal ligcomfort als resultaat.

Nummer 2

bedmode-24-wit

2.Bedmode 24


De hoeslakens van Bedmode 24 staan voor hoge kwaliteit en mooie producten. Het hoeslaken is gemaakt van 100% katoenen jersey. En staat op nummer 2 in onze beste hoeslaken top 5.

Het is een hoeslaken dat bestaat uit dubbel jersey, wat wil zeggen dat de stof doormiddel van een speciale breitechniek geproduceerd is en bestaat uit 220 gram per inch (2,54 centimeter). Het materiaal is erg goed rekbaar, waardoor dit hoeslaken heel mooi om het matras heen blijft zitten.

Dit hoeslaken van Van Eeuwijk Bedmode, een reeds 70 jaar bestaand familiebedrijf, is duurzaam en makkelijk in onderhoud. De familie Van Eeuwijk is ooit begonnen op de markt en is daarna generatie na generatie doorgegaan met het maken, ontwikkelen en verkopen van andere topmerken en hun eigen producten, waaronder dus het dubbel jersey hoeslaken.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het Bedmode 24 hoeslaken op een rijtje gezet.

 

Voordelen Bedmode 24:

 • hoeslaken gemaakt van 100% katoenen jersey;
 • hoeslaken bestaat uit dubbel jersey;
 • duurzaam en slijtvast;
 • makkelijk in onderhoud;
 • heeft een hoge hoek van 35 centimeter (waardoor het hoeslaken goed om het matras heen blijft zitten);
 • voorzien van elastiek rondom het hoeslaken voor een perfecte pasvorm;
 • kan gewassen worden op 60 graden;
 • verkrijgbaar in verschillende kleuren;
 • het hoeslaken is het hele jaar door te gebruiken.

Nadelen Bedmode 24: 

  1. voordat dit hoeslaken op 60 graden gewassen kan worden moet het eerst op 30 graden worden gewassen met natuurazijn of met een zeer kleine hoeveelheid wasmiddel, gedurende een kort spoelprogramma of een wol wasprogramma;

   slechts beschikbaar in een beperkt aantal kleuren;

  1. alleen de wettelijke garantie is van toepassing.
bedmode-24-wit
€ 46,95

Prijs van Bedmode 24

We geven het fijne Bedmode 24 hoeslaken een beoordeling van 5 sterren, omdat dit hoeslaken voorzien is van dubbel jersey en daardoor niet alleen heerlijk ligt, maar ook nog eens duurzaam en slijtvast is.

Nummer 3 

bella-donna-hoeslaken-3-1

3.Bella Donna


De hoeslakens van Bella Donna zijn van uitmuntende kwaliteit doordat de producent uitsluitend gebruik maakt van veredelde en getwiste garens van Egyptisch mako katoen. Dit hoeslaken staat op nummer 3 in onze beste hoeslaken top 5. Door de toevoeging van Aloë Vera en zijde proteïnen is het hoeslaken heerlijk zacht, soepel en is er geen sprake van ‘pilling’ (de vorming van kleine balletjes stof die loskomen van het hoeslaken). De “koningin onder de hoeslakens” is een referentie die regelmatig gebruikt wordt als het gaat om de hoeslakens van Bella Donna.

In het hoeslaken is ook 3% elastan gebruikt voor een perfecte pasvorm, zodat er geen plooien in het beddengoed ontstaan. De hoeslakens zitten altijd goed en zijn strijkvrij.

Bij het bedrijf Bella Donna hecht men er veel belang aan om niet alleen hoeslakens van hoogwaardige kwaliteit te produceren, maar om ook aandacht te besteden aan het milieu, dit doen ze door maatregelen te nemen die de opwarming van de aarde verminderen. Het bedrijf en de producten zijn daarom klimaatneutraal en steunen gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Bella Donna op een rijtje gezet.

  Voordelen Bella donna:

   • uitmuntende kwaliteit hoeslakens;
   • hoeslaken gemaakt van Egyptisch mako katoen;
   • met Aloë Vera en zijde proteïnen voor een heerlijk zacht en soepel hoeslaken;
   • perfecte pasvorm door elastan, met een hoekhoogte van 30 centimeter;
   • kreukt niet en er ontstaat geen ‘pilling’;
   • ook geschikt voor extra lange en bijzondere maatvoeringen;
   • in het hoeslaken is in 1 van de hoeken een label aangebracht, die hoek kan je over de matrashoek rechtsboven of de hoek linksonder trekken, wat een perfecte pasvorm van het hoeslaken op het matras garandeert;
   • duurzaam;
   • beschikbaar in 54 kleuren;
   • 30 dagen bedenktijd.                                                                                                                                               

Nadelen Bella donna:

 1. het is een prijzig product en niet voor iedereen betaalbaar;
 2. voor het eerste gebruik moet het hoeslaken gewassen worden, omdat de hoeslakens van Bella Donna hun perfecte pasvorm krijgen door de unieke krimp die kenmerkend is voor gebreid textiel.

bella-donna-hoesaken-op-matras

bella-donna-hoeslaken-5-1

bella-donna-hoeslaken-3-1
€109,95

Prijs van Bella Donna (180x220)

We geven het mooie Bella Donna hoeslaken 5 sterren, omdat dit hoeslaken gemaakt is van de hoogste kwaliteit garen. Dit hoeslaken past perfect om het matras en zal nooit kreuken of gaan ‘pillen’.

Nummer 4

loom-one-hoeslaken-kleuren

4.Loom One

Het hoeslaken van Loom One heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, is zeer betaalbaar en bestaat uit kwalitatief goede materialen. Dit hoeslaken staat op nummer 4 in onze beste hoeslaken top 5.

Het hoeslaken is gemaakt van 100% jersey katoen met een gewicht van 160 g/m². Door de elastische band rondom het laken past het hoeslaken goed op het matras en zal het laken niet gaan kreuken. De hoeslakens blijven ook na meerdere wasbeurten mooi.

Het bedrijf heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan en zal er daarom alles aan doen om voor elke vraag een passende oplossing te vinden.

Daarnaast zet Loom One zich in voor duurzaamheid en is het bedrijf OEKO-TEX 100 gecertificeerd. Loom One blijft zichzelf ontwikkelen, ze hebben plannen om in de toekomst een productlijn in de markt te zetten met duurzame- en milieuvriendelijke lakens.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Loom One op een rijtje gezet.

  Voordelen Loom One:

  • goede prijs/kwaliteit verhouding;
  • hoeslaken is gemaakt van 100% ademend jersey-katoen;
  • heeft een draaddichtheid van 160 gram per m²;
  • door de elastische band past het hoeslaken perfect om het matras;
  • strijkvrij hoeslaken;
  • kan in de wasmachine gewassen worden op 60 graden;
  • geschikt voor de droogtrommel;
  • is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd;
  • geschikt voor standaard matrassen;
  • verkrijgbaar in verschillende kleuren;
  • 30 dagen bedenktijd.

   Nadelen Loom One:

   • slechts geschikt voor een standaard matras;
   • dit hoeslaken is niet geschikt voor hoge matrassen.

loom-one-hoeslaken-katoen

loom-one-hoeslaken-kleuren

loom-one-hoeslaken-goede-pasvorm

loom-one-hoeslaken-kleuren
€ 17,95

Prijs van Loom One

Het Loom One hoeslaken krijgt van ons 4 sterren, omdat dit hoeslaken een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft en gemaakt is van 100% ademend jersey katoen.

Nummer 5

byrklund-hoeslaken-2

5.Byrklund


De hoeslakens van Byrklund staan voor comfort en betaalbare, kwalitatieve designs. Ze zijn gemaakt van 100% katoen dat heerlijk zacht aanvoelt. Dit hoeslaken staat op nummer 5 in onze beste hoeslaken top 5. Door het katoen zijn deze hoeslakens goed vochtabsorberend en hebben ze een groot ventilerend vermogen.

Een Byrklund hoeslaken is gemaakt van jersey katoen, wat ontstaat door een speciale breitechniek en resulteert in materiaal met veel rek en elasticiteit. Hierdoor past het hoeslaken perfect om het matras heen.

Byrklund is een van oorsprong Scandinavische producent, hierdoor zijn de hoeslakens in mooie, neutrale basistinten verkrijgbaar.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Byrklund op een rijtje gezet.

   Voordelen Byrklund:

    • betaalbare hoeslakens;
    • hoeslaken gemaakt van 100% jersey katoen;
    • past door de elasticiteit perfect om het matras heen;
    • goed vochtabsorberend en groot ventilerend vermogen;
    • geschikt voor een matrashoogte van 30 centimeter;
    • hoeslaken is wasbaar op 60 graden;
    • geschikt voor in de droogtrommel;
    • keuze uit mooie basistinten;
    • 1 jaar garantie.

    Nadelen Byrklund:

    • alleen keuze uit basistinten en geen andere kleuren, zoals bijvoorbeeld rood, paars, etc.;
    • de hoeslakens kunnen alleen gebruikt worden op matrassen met een maximale hoogte van 30 centimeter. Als je een hoger matras hebt is dit hoeslaken niet geschikt;
    • bestaat uit 100% katoen en is van goede kwaliteit, als je echter liever voor zeer duurzame hoeslakens kiest is dit hoeslaken minder geschikt en kan je beter kiezen voor een hoeslaken van bijvoorbeeld perkal katoen.

byrklund-hoeslaken-kleuren

byrklund-hoeslaken-symbolen

byrklund-hoeslaken-3

Review-Byrklund-jersey
byrklund-hoeslaken-2
€31,95

Prijs van Byrklund

We geven het Byrklund hoeslaken 4 sterren, omdat dit hoeslaken gemaakt is van 100% jersey katoen en een goed absorberend en ventilerend vermogen heeft. Daarnaast is dit hoeslaken betaalbaar.


 Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA
En klik hier voor meer informatie op bol.com


Specifieke hoeslakensTopper hoeslaken

loom-one-hoeslaken-voor-topper

Loom One hoeslaken topper


Net als de hoeslakens van Loom One heeft het topper hoeslaken een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het topper hoeslaken is gemaakt van 100% jersey katoen en is speciaal geschikt voor matras toppers met een hoogte van 10 centimeter.

Door de elastische band past het hoeslaken perfect om de matrastopper heen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Loom One hoeslaken topper op een rijtje gezet.

    Voordelen Loom One hoeslaken topper:

     • goede prijs/kwaliteit verhouding;
     • topper hoeslaken is gemaakt van 100% ademend jersey katoen;
     • heeft een draaddichtheid van 160 g/m²;
     • door de elastische band past het hoeslaken perfect om het matras;
     • strijkvrij;
     • dit hoeslaken kan in de wasmachine gewassen worden op 60 graden;
     • geschikt voor de droogtrommel;
     • is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd;
     • geschikt voor matrastoppers met een hoogte van 10 en 12 centimeter;
     • verkrijgbaar in verschillende kleuren;
     • 30 dagen bedenktijd.

        Nadelen Loom One hoeslaken topper:

        • geschikt voor toppers met een maximale hoogte van 10 en 12 centimeter, afhankelijk van de matrasmaat;
        • dit topper hoeslaken is niet geschikt voor toppers hoger dan 12 cm.
loom-one-hoeslaken-voor-topper
€17,95

Prijs van Loom One hoeslaken topper

We geven het Loom One hoeslaken topper 5 sterren, omdat dit hoeslaken speciaal geschikt is voor toppers en door het gebruik van 100% jersey katoen is het heerlijk zacht en ademend.

Splittopper hoeslaken

elegance-splittopper-hoeslaken

Elegance Splittopper Hoeslaken


Voor een verstelbaar bed of split oplegmatrassen is een speciaal hoeslaken nodig, het Elegance splittopper hoeslaken is speciaal hiervoor ontwikkeld.

Het Elegance splittopper hoeslaken jersey is vervaardigd van 100% gebreide katoen. Dit hoeslaken is heel makkelijk om het matras heen te doen dankzij de elastieken randen. Hierdoor zit het hoeslaken mooi strak om het matras heen en zal het hoeslaken ook niet verschuiven. Door het gebruik van een speciaal splittopper hoeslaken kan je in 1 keer het hele bed opmaken en blijven de matrassen afzonderlijk van elkaar verstelbaar.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Elegance splittopper hoeslaken op een rijtje gezet.

   Voordelen Elegance Splittopper Hoeslaken:

   • goede prijs/kwaliteit verhouding;
   • gemaakt van 100% gebreide katoen;
   • voorzien van elastieken randen voor een strak opgemaakte splittopper;
   • geschikt voor splittoppers tot 10 centimeter en matrassen met een hoogte tot maximaal 25 centimeter;
   • het hoeslaken heeft een hoekhoogte van 30 centimeter;
   • voorzien van 1 split inkeping van 80/90 centimeter;
   • de stof is kreukherstellend en strijkvrij;
   • anti-allergisch;
   • het hoeslaken kan gewassen worden op 40 graden;
   • verkrijgbaar in meerdere kleuren;
   • 30 dagen bedenktijd.

        Nadelen Elegance Splittopper Hoeslaken :

        • alleen verkrijgbaar in basiskleuren;
        • dit splittopper hoeslaken is niet geschikt voor toppers die hoger zijn dan 10 centimeter.
elegance-splittopper-hoeslaken-1
€19,95

Prijs van Elegance Splittopper Hoeslaken

We geven het Elegance Splittopper Hoeslaken 4 sterren, omdat dit hoeslaken speciaal geschikt is voor splittoppers en gemaakt is van 100% gebreid katoen. Daarnaast heeft dit product een fijne prijs/kwaliteit verhouding.

Speciaal hoeslaken voor een dik matras en/of matras met topper

bella-donna-her-royal-highness

Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken


Als je een extra hoog hoeslaken zoekt voor het matras en topper of voor een extra hoog matras heb je vanzelfsprekend een hoeslaken nodig dat daar omheen past. Veel hoeslakens hebben een te krap formaat, waardoor je aan het worstelen bent met een hoeslaken dat niet goed om het matras past.

Met het boxspringhoeslaken van Bella Donna Alto is dat verleden tijd! Dit mooie hoeslaken is speciaal ontwikkeld voor extra dikke matrassen, tot wel 45 centimeter hoog! Net zoals het Bella Donna hoeslaken is ook de Bella Donna Alto uitsluitend voorzien van hoogwaardige materialen. Door het gebruik van Egyptisch katoen met een toevoeging van Aloë Vera en zijde proteïne geeft dit hoeslaken niet alleen het best mogelijke slaapcomfort, maar is het ook nog eens een zeer duurzaam product. De hoeslakens van Bella Donna gaan daarnaast zeer lang mee.

Doordat de hoeslakens rondom voorzien zijn van elastiek past het perfect om het matras heen, het hoeslaken blijft heel mooi en strak liggen.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken op een rijtje gezet.

   Voordelen Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken :

    • hoeslakens van zeer hoogwaardige kwaliteit;
    • gemaakt van Egyptisch mako katoen;
    • met toevoegingen van Aloë Vera en zijde proteïne;
    • het Bella Donna Alto hoeslaken is geschikt voor matrassen van 26 tot 45 centimeter;
    • perfecte pasvorm door het gebruik van elastan;
    • kreukt niet en is ‘pilling’ vrij;
    • ook bij dit hoeslaken heeft Bella Donna een label in 1 van de hoeken aangebracht, door deze slimme hoek met label heb je altijd een perfecte pasvorm van het hoeslaken op het matras, omdat je die hoek over de matrashoek rechtsboven of linksonder aanbrengt;
    • zeer duurzaam, de hoeslakens van Bella Donna gaan erg lang mee;
    • beschikbaar in 54 kleuren;
    • 30 dagen bedenktijd.

        Nadelen Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken:

         • het is een prijzig product en hierdoor niet voor iedereen betaalbaar.
bella-donna-alto-hoeslaken
€119,00

Prijs van Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken

We geven het Bella Donna Alto Boxspringhoeslaken een beoordeling met 5 sterren, omdat dit hoeslaken speciaal geschikt is voor extra hoge matrassen en/of matrassen in combinatie met een topper. Dit speciale hoeslaken is geschikt voor matrassen tot wel 45 centimeter hoog. Door het hoogwaardige Egyptische katoen met toevoegingen van Aloë Vera en zijde proteïnen lig je op een uitmuntend en heerlijk zacht hoeslaken.

Conclusie

In dit beste hoeslaken van 2023 artikel hebben wij de 5 beste, kwalitatief hoogwaardige hoeslakens uitgebreid beoordeeld, met de bedoeling om het anderen makkelijker te maken om te kiezen uit alle soorten hoeslakens die aangeboden worden. We hebben ook benadrukt dat het vinden van een goed hoeslaken afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren. We hebben geprobeerd inzicht en handvatten te geven voor het maken van de beste keuze voor een nieuw hoeslaken. Aan de hand van de door ons in dit artikel benoemde voor -en nadelen kan iedereen zelf beslissen welk hoeslaken voor hen het meest geschikt is.

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de verschillende soorten hoeslakens die verkrijgbaar zijn en we hopen dat je na het lezen van dit artikel een weloverwogen beslissing kan nemen wat de aanschaf van een nieuw hoeslaken betreft.

Veel succes 🙂
slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Klant reviews

De SNURK-ers weten wat (klanten)service is


èn ze kennen hun klanten! En vooral zijn al hun producten - van de kleinste pyjama's tot de grootste dekbedovertrekken - van top kwaliteit en origineel ontwerp. Daarnaast blijft alles er goed uit zien, ook na -tig keer wassen. Kortom: je krijgt prima waar voor je geld. 't Enige wat ik mis, is een dekbedovertrek met beton-look...... ;-) En nee, ik wordt niet gesponsord: dit is een oprechte review!


snurk-logo
Herma Otter
Hier thuis zijn wij fan van slapen en van Snurk!

 Mijn liefde voor snurk begon toen ik een matrashoes kocht die mijn matras deed lijken op een kapokmatras. Sindsdien ben ik verkocht. Vooral de flanellen dekbedden zijn favoriet! Heerlijk zacht, je zou de hele dag willen blijven snurken! De ontwerpen zijn geweldig, maar de klantenservice is misschien nog wel beter!

snurk-logo
Julia Besnard
Wij zijn al ongeveer 11 jaar fervent snurkers!


Toen kochten we ons eerste Snurk dekbed, le clochard. Vanaf toen zijn we Snurk dekbedden, kussens en kleding blijven kopen waardoor we nu alleen al 6 dekbedden hebben. Onder le Clochard slapen we nog steeds, en die gebruikten we al die jaren veelvuldig. De kwaliteit is nog steeds super, en de kleuren als nieuw. Als iets moet bewijzen dat Snurk een kwalitatief hoog merk is, dan is dat het toch wel!  De prijs meer dan waard! Als ik in het kader van geloofwaardigheid iets negatiefs moet noemen, dan is het dat er nog geen papegaaien dekbed bestaat ;)

snurk-logo
Danielle Luten
Hoeslaken van topkwaliteit


Bedmode 24 hoeslaken 


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • goed formaat
 • comfortabel


Dit hoeslaken blijft goed om het matras zitten. Mooie dikke kwaliteit, schijnt niet door.
 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Top kwaliteit, ligt heerlijk, redelijk vormvast

Bedmode 24 hoeslaken 


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goed formaat


Ik heb andere double jersey hoezen geprobeerd die iets voordeliger waren maar ik kom telkens op dit merk terug. Ze houden aardig goed hun vorm, zware kwaliteit, je doet er lang mee. Pas na jaren gebruik valt er een keer een gaatje in. Het ligt zeer comfortabel, veel beter dan een iel lakentje van het Zweedse meubelpaleis bijvoorbeeld. Je kunt ze gerust op 60 graden wassen maar de donkere hoezen worden dan wel wat lichter. Drogen: dat duurt wel even, ik laat ze vaak een dagje op een rek drogen en droog ze dan nog even kort na op lage temperatuur in de droger. Verder neem ik altijd een maatje groter (ipv 210cm neem ik 220cm lengte), ondanks de kwaliteit is er toch sprake van iets krimp.


 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Fijn hoeslaken

Bedmode 24 hoeslaken 


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • goed formaat


Eindelijk een hoeslaken gevonden wat perfect blijft zitten! Prachtige kwaliteit, stevige rondom elastiek. Blijft heel de nacht perfect op zijn plaats. Fijn wasadvies erbij en keurig verpakt.
Aanrader dus dit hoeslaken!

 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
kwaliteitsvol, duurzaam hoeslaken

Bella Donna hoeslaken Jersey


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan


Dit hoeslaken is best prijzig, maar heel duurzaam. Vorm, kleur en volume van de stof blijven prima, ook na veelvuldig heet wassen.
 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Prima hoeslaken
Bella Donna hoeslaken Jersey


 

 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit


Dit hoeslaken trek je met gemak geheel over dikke matrassen zoals boxsprings. Ideaal voor iets langere bedden als normaal. Voelt heerlijk aan en is van goede kwaliteit.


 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Mooi en aangenaam

Bella Donna hoeslaken Jersey


 • Goede prijs/kwaliteit


Naar verwachting en gewend te zijn van Bella Donna, zeer goede kwaliteit.
Blije kleur.
Ik ben zoals altijd zeer tevreden.

 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
goede kwaliteitLoom One hoeslaken 100% Jersey katoen


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • goed formaat


Met deze hoeslakens krijg je waar voor je geld. Zeer goede kwaliteit voor een mooie prijs. Ik raad ze aan en zal ze zonder twijfel opnieuw kopen.
 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Prima hoeslakenLoom One hoeslaken 100% Jersey katoen


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan


Ik ben zeer tevreden over dit hoeslaken. Goede kwaliteit/prijs verhouding. Voelt fijn aan. Past perfect om een hoog matras.


 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Top kwaliteit hoeslaken en perfect klantenservice
Loom One hoeslaken 100% Jersey katoen


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • goed formaat


Ik raad het zeker aan. Mooie kleur en voelt heel fijn aan. Ook wordt het heel snel bezorgd. aan radar! • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Past perfect!


Byrklund Jersey Hoeslaken


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goed formaat


Top! Geen kreukels en voelt lekker zacht aan. Goede kwaliteit voor de prijs!


 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Prijs-kwaliteit dik oké


Byrklund Jersey Hoeslaken


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goed formaat


Goede prijs-kwaliteit. Lekker zacht en in tegenstelling tot wat sommige reviews zeggen, is het niet te dun. Past na het wassen nog perfect op onze boxspring matras. • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com
Goede kwaliteit soepel jersey
Byrklund Jersey Hoeslaken


 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Goed formaat


Goede kwaliteit soepel jersey
Mooie kleur heel zacht grijs groen.

 • Ik raad dit product aan
bol-com-logo-klein
Bol.com

Veel gestelde vragen over hoeslakens

Over | hoeslakens

Wat is een hoeslaken?

Een hoeslaken is een onderlaken dat op het matras aangebracht wordt. Door de elastische hoeken blijft een hoeslaken erg goed om het matras heen zitten. Een hoeslaken heeft meerdere functies, namelijk: het biedt bescherming aan het matras doordat het transpiratievocht goed opneemt en het draagt bij aan een heerlijke nachtrust en een gevoel van welbehagen.

Welke soorten hoeslakens zijn er?

Er zijn verschillende soorten hoeslakens verkrijgbaar. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor matras je hebt: een gewoon matras of een topper? Voor een topper is namelijk een ander type hoeslaken nodig dan voor een gewoon matras. Ook voor extra dikke matrassen en matrassen met een topper samen is een speciaal hoeslaken nodig. Belangrijk is dat je goed de lengte-, breedte- en hoogte afmetingen van het matras opmeet en dat je let op de hoekhoogte van het hoeslaken.

Welk hoeslaken vinden wij een aanrader?

Wij raden het hoeslaken van Snurk aan. Dit hoeslaken is van hoogwaardige kwaliteit door het gebruik van biologisch katoen en is daardoor ultra zacht. Het hoeslaken heeft een mooie afwerking en past perfect om het matras.

Hoe onderhoud ik een hoeslaken het beste?

Het onderhoud is afhankelijk van de stof waar het hoeslaken van gemaakt is. Het onderhoudsadvies staat meestal in de gebruiksaanwijzing. De meeste hoeslakens kunnen gewassen worden op 60 graden, het nadeel daarvan is wel dat dit versnelde slijtage veroorzaakt. De meeste hoeslakens kunnen ook in de droger op een lage temperatuur. Het heeft echter de voorkeur om een hoeslaken aan de lucht te laten drogen en geen gebruik te maken van de wasdroger. Als je de hoeslakens binnenstebuiten wast worden ook de hoekjes waar stof zich vaak in ophoopt goed schoon.
Daarnaast is het verstandig om hoeslakens met andere hoeslakens en/of beddengoed te wassen of om ze helemaal apart te wassen, zo voorkom je dat andere, ruwe materialen er mee in aanmerking komen en ontstaat er niet zo snel ‘pilling’.