15 Koele Slaaptips Bij Warm Weer

15 Koele Slaaptips Bij Warm Weer: Het wordt steeds warmer en een hittegolf komt dan ook steeds vaker voor. Natuurlijk heeft warm weer invloed op je nachtrust. Als je geen airco hebt, kan de temperatuur in je slaapkamer al snel oplopen. 

Je lichaamstemperatuur heeft flinke invloed op je nachtrust. Want als je niet voldoende bent afgekoeld zal je slecht slapen. Als je zorgt dat je lichaam voldoende is afgekoeld zal je daardoor ook een betere nachtrust krijgen.

Gelukkig hebben wij voor jou 15 Koele Slaaptips verzameld die je meteen kunt toepassen en zo sneller naar dromenland kunt vertrekken. Ben je benieuwd naar welke 15 koele slaaptips? Lees dan snel verder!

Eerste koele slaaptip

Neem een lauwe douche net voordat je naar bed gaat. Dit helpt om je lichaam af te koelen en de temperatuur van je huid wat naar beneden te brengen. Neem geen koude douche, want dan zal je lichaam juist extra hard moeten werken om weer op temperatuur te komen.

Tip #2

Een ventilator bied een grote uitkomst tijdens de warme zomernachten. Je kunt flessen water( uit de diepvries) voor de ventilator zetten voor een heerlijke koele bries. Zo creëer je zelf een mini airco:)

 

   


   

   

Tip #3

Wat ook erg goed helpt is het nat maken van je sokken, trek ze aan en voor wat extra verkoeling kan je ook nog de ventilator op je voeten richten. 

Tip #4

Houd je slaapkamer overdag vooral donker en dicht. Zo voorkom je dat er warmte naar binnen komt. Als de avond aanbreekt en het wordt koeler buiten, dan kan je de ramen opdoen en het zo even lekker laten doorluchten.

   

Tip #5

Vermijd het drinken van alcohol en cafeïne. Dit omdat alcohol en cafeïne het lichaam namelijk uitdrogen. Daarnaast zorgen alcohol en cafeïne voor een slechte nachtrust. 

Tip #6

Het is belangrijk om tijdens warm zomerweer voldoende te drinken. Je lichaam verliest namelijk veel vocht. En wanneer je niet voldoende drinkt kan uitdroging op de loer liggen. Zet een koud flesje water naast je bed.

Tip #7

Bij warme nachten kan het erg aantrekkelijk zijn om naakt in bed te gaan liggen. Het idee alleen al dat je ontzettend gaat zweten en je slaapkleding aan je lichaam plakt, maar het aantrekken van katoenen slaapkleding helpt dan juist omdat katoen zweet opvangt en je daardoor niet teveel afkoelt.

Tip #8

Vermijd lichaamsbeweging rond de tijd dat je naar bed gaat. Als je ervoor kiest om op een warme dag toch te sporten, doe dit dan een paar uur voor je normaal naar bed toe gaat. Zo geef je je lichaam de kans om af te koelen.


Tip #9

Vermijd gekruid en pikant voedsel op een warme dag vlak voor bedtijd, dit doet je namelijk extra zweten. Het is niet zo prettig om met een bezweet en vooral verhoogde lichaamstemperatuur in bed te kruipen.


Tip #10

Wanneer je slaapkamer niet de koelste kamer is van je woning is het misschien een goed idee om tijdelijk de nacht door te brengen in het koelste gedeelte van je huis. Een frisse en donkere omgeving zal zeker verbetering brengen in je slaappatroon.

Tip #11

Als je graag onder een dekbed ligt maar de warme zomernachten vormen een dilemma, dan kan je ervoor kiezen om onder een katoenen laken te slapen. Zo heb je toch wat over je lijf heen en katoen absorbeert goed zweet. 

 

 

Tip #12

Zet je slaapkamerraam en je slaapkamerdeur open, zet je ventilator in het deurgat en richt hem uit je slaapkamer. Zo blaast hij de warme lucht makkelijk uit je kamer en krijg je verse lucht binnen via je raam.

Tip #13

Word je bezweet wakker, draai dan je hoofdkussen om. De andere kant is koeler nu.

Tip #14

Houd ook een plantenspuit met fris water klaar op je nachtkastje. Word je bezweet wakker dan kan dit even verkoeling brengen zodat je weer makkelijk kunt indommelen.

Tip #15

Je kunt er ook aan denken om tijdens de echt warme zomer nachten buiten te gaan slapen. In een tentje lekker dicht bij de natuur;)

Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Wees dan vrij om een reactie achter te laten. Dit word gewaardeerd.