Yoga

Kundalini Yoga Club | Review

Is dit hét online yoga platform?

kundalini-yoga-club-review-370x262

Kundalini Yoga Club | Review!  Lees hier de review over de Kundalini Yoga club. Eén van de grootse oorzaken van slaapproblemen is stress. Chronische stress zorgt op termijn voor een verstoord slaappatroon. Als je hoofd continu vol is en je piekert, dan is het gevolg dat je niet tot rust komt. En om goed te kunnen slapen is rust en ontspanning een vereiste. Met een leeg hoofd naar bed en een ontspannen lichaam zorgt mede voor een goede nachtrust. 

Wat kan je dan doen aan die malende stroom van gedachten, hoe breng je ze tot rust? Er zijn meerdere vormen van ontspanning die je kunt toepassen waaronder ademhalingsoefeningen, meditatie, mindfulness en yoga. Tegenwoordig zijn er veel yoga lessen online te vinden. Groot voordeel van online yoga is dat je niet vastzit aan een locatie en tijdstip. Je beoefent yoga waar en wanneer jij dit wilt. Yoga meenemen in je avondritueel helpt om je gedachten en lichaam tot rust te brengen voordat je gaat slapen.

Benieuwd of de Kundalini Yoga Club je kan helpen om te ontspannen? Je leest het verderop in dit artikel!


In deze review over de Kundalini Yoga Club geven we onze oprechte mening over dit online platform. Je leest hier onder andere:

 • wat Kundalini Yoga precies is;
 • wat de voor- en nadelen zijn;
 • waarom nu juist de Kundalini Yoga club jou kan helpen om je stress te verlagen en op een ontspannen manier naar bed te gaan;
 • wat je allemaal krijgt als je de Kundalini Yoga club aanschaft;
 • of de Kundalini Yoga club de moeite waard is om aan te schaffen.

Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

De Kundalini Yoga club– keypunten

Informatie-Cirkel

OVER

De Kundalini yoga club die is opgericht door Guru Gian is het grootste online Nederlandstalige Kundalini Yoga platform die doormiddel van verschillende yoga programma's een bijdrage levert aan spirituele, persoonlijke en professionele groei.
money-kosten

PRIJS

Maandelijks €13,- / kwartaal €33,- / jaar €133,-
Smile

VOORDELEN

Wij hebben voor deze Kundalini yoga club alle voordelen op een rijtje gezet, zodat je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in de pluspunten van dit online platform.
sad

NADELEN

Ook hebben we voor deze Kundalini yoga club de nadelen op een rijtje gezet, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat eventuele minpunten zijn voor dit online platform.
Geblokte vlag

OORDEEL

Wij vinden dat de Kundalini yoga club zeer uitgebreide yoga programma's heeft waardoor je op allerlei vlakken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling kan werken.
wat-is-kundalini-yoga-700x435

Wat is Kundalini Yoga precies?

Kundalini Yoga werd geheim gehouden totdat het in 1968 voor het eerst in de westerse wereld geïntroduceerd door Yogi Bhajan en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini Yoga is een combinatie van ademhaling, beweging en geluid (mantra's). Kundalini is afgeleid van het Sanskriet woord kundal, dat vertaald kan worden als "opgerolde energie".

Deze energie komt omhoog via de ruggengraat en wordt doormiddel van chakra's geopend en geactiveerd. 

Waar vroeger veel yogapraktijken zich richten op afsluiting van zintuigen om zo het fysieke lichaam los te laten en de wereld te overstijgen, doet Kundalini Yoga dit precies andersom. 

Dankzij het beoefenen van Kundalini Yoga sta je juist in contact met je eigen bewustzijn en leven. Het is voor diegene die spanningen en stress ervaren van alle dagelijkse bezigheden zoals het hebben van een baan en het runnen van een gezin en/of bedrijf. Kundalini Yoga stelt je in staat om te leren omgaan met al deze facetten in het leven en zo in contact te komen met je innerlijke kracht wat zorgt voor meer zingeving en plezier.

Wis is Guru Gian?

Guru Gian werd geboren als Jasper Kok en promoveerde 15 jaar geleden op ondernemerschap aan de Universiteit van Maastricht. Hierna gaf hij eerst les aan studenten en werd daarna economisch adviseur bij Economische Zaken Gemeente Amsterdam onder wethouder Lodewijk Asscher.

Alles veranderde toen hij in aanraking kwam met Kundalini Yoga en hij in 2009 fulltime Yoga leraar, coach, retraiteleider en opleider in binnen- en buitenland werd.

Het is zijn missie om mensen te inspireren en te begeleiden naar dagelijkse yoga en meditatie voor meer innerlijke kracht, zingeving en succes.

In de afgelopen 12 jaar heeft hij dan ook al aan duizenden mensen de helende en transformationele kracht van Kundalini Yoga gedoceerd. Ook heeft hij meer dan 100 nieuwe Kundalini coaches opgeleid. Guru Gian gelooft dan ook in een out side benadering. Uiterlijk succes kan alleen verkregen worden als het in verbinding staat met innerlijk succes.

Hoe kan Kundalini Yoga zorgen voor een beter slaappatroon?

Veel mensen ervaren stress in het dagelijks leven. Kortdurende stress heeft een gezonde functie zoals wanneer je een examen hebt. Maar langdurige chronische stress geeft slaapproblemen. Doordat je veel piekert en maalt krijgen je gedachten geen rust. Daardoor blijft je brein in een actieve stand en gaat het cortisolniveau( je stresshormoon) niet naar beneden. In slaap vallen wordt dan erg lastig.

Eén van de voorwaarde voor een goede nachtrust is een ontspannen geest. Kundalini Yoga kan hier een rol bij spelen om het stressniveau weer naar beneden te brengen. Kundalini yoga brengt je terug bij jezelf door Kundalini Yoga toe te passen. Daardoor krijg je grip op stress en geef je jezelf tijd om op te laden en tot rust te komen. Zo verlaag je het cortisolniveau in de avond en zorg je dat het melatonine niveau (je slaaphormoon) kan stijgen zodat je ontspannen in slaap kan vallen.

voor-wie-kundalini-yoga-geschikt-260x173

Voor wie is de Kundalini Yoga Club geschikt?

De Kundalini Yoga Club is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Zelfs als je nog nooit eerder één yogaoefening hebt beoefend is deze vorm van Yoga goed uit te voeren. Er bestaat vaak een misvatting over Kundalini Yoga en dat deze vorm van yoga gevaarlijk kan zijn. Kundalini Yoga is niet gevaarlijk en kan juist hele mooie processen te weeg brengen.

De opvatting dat Kundalini Yoga gevaarlijk zou zijn komt van het feit dat je spiritueel kan ontwaken en dat zou psychische klachten met zich mee kunnen brengen. Maar Guru Gian legt uit dat de Indiase yogi's al decennialang bezig zijn met verlichting. En als zij er al zo lang over doen, dan hoelang zou je er zelf dan wel niet over doen. Het is wel goed om deze vorm van yoga te beoefenen bij een Kundalini yogadocent of bij de Kundalini Yoga club. Zodat zij je goed kunnen begeleiden in het proces.

Kundalini yoga docenten staan dan ook met beide benen op de grond en zijn niet enkel spiritueel maar ook aards. 

Al de oefeningen staan gerangschikt per niveau en worden zeer duidelijk uitgelegd. Ook de online community zal je snel antwoord geven op al je vragen.

Kundalini Yoga voorbeeld

Wat krijg ik als lid van de Kundalini Yoga Club?

Wie lid wordt van de Kundalini Yoga Club krijgt direct toegang tot het ledengedeelte wat bestaat uit een Online community (forum) en een zeer uitgebreide online (leer) omgeving met video's.  De Kundalini Yoga Club heeft inmiddels meer dan 200 video’s voor je die onmiddellijk beschikbaar zijn wanneer jezelf aanmeld. Als bonus krijg je ook een mailtje waarmee je een afspraak kunt inplannen met Guru Gian over hoe jij het best Kundalini Yoga kunt beoefenen en zal Guru Gian al je vragen beantwoorden.

De online leeromgeving is ingedeeld in allerlei modules die telkens bestaan uit meerdere lessen met een video en duidelijke beschrijving. Vaak zit er ook nog een link bij naar een pdf die je kunt downloaden. De voortgang wordt voor je bijgehouden en je kunt zien waar je bent gebleven doordat iedere les wordt afgevinkt als je hem hebt doorlopen.

Er is zelfs een handige app "de Kundalini Yoga-Netflix" die je kunt downloaden zodat je gewoon via je smartphone of tablet al de video’s en lessen kunt bekijken.

Kundalini leeromgeving

Zie hieronder foto's van handige app "de Kundalini Yoga-Netflix"

Spirituele Business Chalange

Zelf Liefde Challange

Challange Verdubbel Je Spirituele Kracht

Ontspannen Door De Overgang

Mantra Challange

Detox Challange

Flexibele Rug Challange

Q & A Sessies KYC

E-books

null

Voordelen van de Kunalini Yoga Club

De Kundalini Yoga club geeft absoluut een paar mooie voordelen! 

Hieronder de voordelen van de Kundalini Yoga club op een rij:

 • uitleg voor beginners: Je leert wat je moet doen voor je begint (en wat je beter niet kunt doen);
 • je hoeft niet naar een yogapraktijk, het is thuis in je eigen omgeving te beoefenen;
 • achtergrondinformatie waar onder andere de geschiedenis, de yogische anatomie en de chakra’s worden uitgelegd;
 • iedere week een nieuwe Kundalini Yoga serie & meditatie zodat je altijd iets nieuws kunt doen;
 • een technische uitleg van de houdingen;
 • Kundalini Boosters (voor als je weinig tijd hebt);
 • yoga Sets per thema ingedeeld;
 • meditaties (met en zonder mantra & Pranayama);
 • elke maand een gastdocent(e);
 • Kundalini Yoga Netflix, volg de lessen wanneer het je uitkomt;
 • online community waar je je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen;
 • onbeperkt toegang tot 11-daagse challenges;
 • goede prijs/kwaliteitverhouding;
 • adviesgesprek met Guru Gian (+- 15 minuten).

Nadelen van de Kunalini Yoga Club

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen, namelijk:

 1. als je nooit yoga hebt beoefend kan het in het begin wat onwennig zijn;
 2. voor het herhalen van mantra's kan het nodig zijn om uit je comfortzone te stappen;
 3. als je een nuchter persoon bent kan dit ver van je afstaan;
 4. het is enkel in abonnementsvorm.

Wat is de mening van andere over de Kundalini Yoga club?

Op de site van Kundalini Yoga club blijken deelnemers zeer enthousiast over de Kundalini Yoga Club. Deze ervaringen zijn erg positief. Veel mensen ervaren dat de Kundalini Yoga club een steun in de rug is en dat het de vrijheid geeft om yoga te beoefenen in eigen tijd en naast een druk leven. Daarnaast vinden mensen het fijn dat je door een ervaren yogadocent wordt ondersteund. Er is een grote keuze voor beoefenaars op ieder niveau en doordat er ook lessen worden gegeven door gastdocenten is er veel afwisseling.


Hieronder een aantal van die ervaringen:

Klant reviews Kundalini Yoga Club

"Leren loslaten"


Yoga is voor mij inmiddels een essentieel onderdeel van mijn leven. Het is heerlijk dat ik eenvoudig kan loslaten wat niet belangrijk is.
kundalini-yoga-club-logo
Benjamin - Mediaspecialist
"Ontwaken op alle niveaus"
Het laat je ontwaken op alle niveaus: je lichaam, je geest, je energie en je spiritualiteit. Guru Gian doceert met diep respect, enorme kennis en vanuit zijn hart.
kundalini-yoga-club-logo

Barbara - Consultant

"Bron van inspiratie"


Voor mij is Guru Gian een bron van inspiratie en positieve energie. Hij heeft immense kennis en motiveert en inspireert elke keer weer. Een aanrader.

kundalini-yoga-club-logo
Gijs - Ondernemer

Wat is onze mening van de Kundalini Yoga Club?

De Kundalini Yoga club is een fijne online community die over veel waardevolle kennis bezit wat betreft Kundalini Yoga. Alle oefeningen worden duidelijk uitgelegd in de video's. Door het platform voel je je ook niet alleen in het proces en krijg je prettige ondersteuning. 

Door het beoefenen van Kundalini yoga krijg je meer rust in je leven waardoor je leert te ontspannen en loslaten. Hierdoor zorg je voor een vermindering van je stressniveau dat heeft weer een positief effect op je nachtrust. 

Wij vinden dat het beoefenen van Kundalini yoga dan ook een mooie manier kan zijn om je stress te verminderen en je hoofd leeg te krijgen. 

kundalini-yoga-club-review-370x262
€13,- per maand

De Kundalini yoga club

De Kundalini Yoga club is een mooie online yoga community met een zeer ruim aanbod.

We vinden de Kundalini Yoga club dan ook zeker een aanrader voor iedereen die graag willen leren om beter te kunnen ontspannen, meer rust willen ervaren en daardoor een hoger bewustzijn te creëren.

Wat zijn de kosten van de Kundalini Yoga club?

Bij de Kundalini Yoga club kies je zelf het membership wat bij je past. Je kan kiezen uit:

 • een maandabonnement van €13 per maand;
 • een kwartaalabonnement van €39,- €33 per kwartaal; (je bespaard hier €6,-)
 • een jaarabonnement van €156,-  €133,- per jaar. (je bespaard hier €23,-)


Wanneer je eenmaal aangeeft dat je wilt opzeggen dan loopt het abonnement automatisch af wanneer de abonnementsperiode is afgelopen. Je hebt dan nog steeds toegang zolang als deze periode loopt. Bij de Kundalini Yoga Club staan ze 100% garant

In de club staan de allerbeste Kundalini Yoga kriya's, meditaties, informatie en teachings die al meer dan 15 jaar iedere dag mensen ondersteunen in een gezond, gelukkig en bewust leven.

Mocht je er toch achter komen dat Kundalini Yoga niets voor jou is, dan krijg je binnen 14 dagen na opzegging 100% van je investering terug zonder opgaaf van reden. Even een mailtje sturen en klaar.Nog leuk om even mee te geven is dat van jouw abonnementsgeld 11% wordt afgedragen aan Library of Teachings. Dit is een gratis online database over Yoga waar iedereen toegang tot kan krijgen. 

Niet goed geld terug garantie

Ben je toch niet tevreden dan krijg je binnen de 14 dagen nadat je hebt opgezegd 100% van je investering teruggestort. Dit allemaal zonder opgaaf van reden. Je hoeft hiervoor enkel maar een mailtje te doen.

Wat is ons eind oordeel van de Kunalini Yoga Club

We zijn inmiddels aan het eind gekomen van deze Kundalini Yoga club review en wat is nu eigenlijk ons eindoordeel? Wij vinden de Kundalini Yoga club een erg mooie manier om je leren te ontspannen en rust te creëren. Op deze manier kan je leren om met stress om te gaan en deze op een prettige manier te laten zakken. Rust in je hoofd geeft een betere nachtrust. Doordat je in je eigen omgeving Kundalini Yoga kunt beoefenen, kan je dat ook toepassen in je drukke leven en naast een gezin. Wat ons betreft een echt pluspunt. Daarom kan je Kundalini Yoga ook meenemen in je avondritueel om ontspannen naar bed toe te gaan.

Fijn dat Kundalini Yoga is voor zowel beginners als gevorderden. Met het platform ben je dan ook nooit alleen en krijg je naast ontzettend veel ervaring ook ondersteuning. Guru Gian is iemand met wel 10.000 uur yoga beoefening ervaring en dat merk je meteen.

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en logisch ingedeeld. Dankzij het actieve ledengedeelte word je altijd goed opgevangen. De prijs-kwaliteit verhouding is heel erg goed, zeker als je alleen al kijkt naar het aanbod en de kwaliteit van de lessen die worden aangeboden.

We raden de Kundalini Yoga club dan ook zeker vol overtuiging aan als een goede manier om te ontspannen en rust te creëren. 

Ja, ik wil deel uitmaken van de Kundalini Yoga Club!

kundalini-yoga-club-review-370x262
slaapbalans-bas-jen-rond

Bas & Jenneke

Over de schrijver

Wij zijn Bas & Jenneke oprichters van SlaapBalans. Als slaapdeskundigen en slaapcoaches hebben wij ons de afgelopen jaren verdiept in wat er zoal nodig is om een goede slaper te worden, met als resultaat een betrouwbaar en persoonlijk slaaptraject.


Wij vinden dat slecht slapen geen onderdeel van jouw identiteit zou moeten zijn en dat niemand zich zou moeten neerleggen bij een slecht slaappatroon. Blijf niet rondlopen met het gevoel dat goed slapen niet voor jou is weggelegd. We geloven dat er voor iedereen een passende oplossing is. Wij staan klaar voor jou, je bent niet alleen en we helpen je graag om een goede slaper te worden en (weer) te genieten van slapen.

Veel gestelde vragen

Over | Kundalini Yoga club

Ik ben een beginner. Is de Kundalini Yoga club dan wel iets voor mij?

Jazeker, ook voor beginners is de Kundalini Yoga club geschikt. Er staan in het membership diverse modules waar je als beginner aan kunt meedoen. Er worden verschillende mails verstuurd waarin wordt uitgelegd hoe je het beste als beginner kunt starten.

Ik ben niet spiritueel ingesteld, is de Kundalini Yoga club niet te zweverig?

Nee, het principe van de Kundalini is dat zowel het spirituele als het aardse naast elkaar kunnen bestaan en juist elkaar versterken. Kundalini Yoga is juist voor iedereen die meer in hun kracht willen staan en succesvol willen zijn.

Hoe kan je het beste beginnen met Kundalini Yoga?

Er staan heel erg veel video's op. Als beginner kan je het beste beginnen met de boosters dat zijn korte Kundalini oefeningen. Vervolgens ga je door met de flow series om daarna door te gaan met de kriya's.

Uiteraard kan je ook een gesprek inplannen met Guru Gian zelf om te bekijken waar je het beste kunt beginnen.

Is Kundalini Yoga een goede manier om te ontspannen?

Ja, Kundalini Yoga is een fijne manier om meer rust in je hoofd te creëren en je stressniveau te verlagen.