slapende-baby-header-uitgelichte-foto
Baby en Kind
Bas en Jenneke
Baby en Kind
03/02/2021
10 min
0

Jouw baby leren slapen | Zo kan je jouw baby op een liefdevolle manier leren doorslapen!

03/02/2021
10 min
0

Jouw baby leren slapen? Iedere ouder weet wel hoe het is om slapeloze of gebroken nachten te hebben. En ook al weet je als ouder dat dit erbij hoort, kunnen de slapeloze nachten je behoorlijk opbreken. Je houd zielsveel van je kindje, maar wat is het soms zwaar om niet goed te kunnen slapen en continu aan te staan. Wellicht heb je al een aantal dingen geprobeerd, maar wil je graag een houvast.

Wil je graag wat extra hulp of een steuntje in de rug dan hebben wij een aantal tips en een hele mooie community voor je.

Benieuwd wat je kan doen om jouw baby te leren slapen? Je leest het verderop in dit artikel!

Kijk hieronder de video van deze blog!


Dit artikel bevat affiliate links.

Als je iets koopt via een van deze links betaal je niet meer, maar krijgen wij wel een kleine commissie.

Hoe belangrijk is goede nachtrust?

Als kersverse ouder zit je meestal op een roze wolk. Je bent aan het genieten van je pasgeboren baby, maar je merkt dat je kindje minder goed gaat slapen. Dit komt doordat het dag- en nachtritme van je baby is omgedraaid en hierdoor ben jij hele avonden en nachten in de weer om je kindje in slaap te krijgen. Natuurlijk doe je dit met alle liefde en in het begin is dit nog wel vol te houden, maar op een gegeven moment gaat dit toch zijn tol eisen.

Je weet wel dat een goede nachtrust belangrijk is. Maar wat maakt een goede nachtrust nou zo belangrijk? Goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van jouw baby. Als jouw kindje goed slaapt, voelt je kindje zich energieker, gezonder en gelukkiger. Daarbij helpt een goede nachtrust bij het reguleren van hormonen, waardoor je kindje beter kan slapen en meer energie heeft om de dag door te komen.

Goede nachtrust verbetert de motorische vaardigheden en de cognitieve ontwikkeling van jouw baby. Studies hebben aangetoond dat baby's die goed slapen beter kunnen lopen, kruipen, spreken en leren. Goede nachtrust is ook belangrijk voor de emotionele gezondheid. Pasgeborenen die een goed slaapritme hebben, zijn minder angstig en hebben een betere regulatie van het humeur.

Goed slapen voor jouw en je kindje betekent ook:

  • uitgerust wakker worden;
  • meer energie hebben;
  • je presteert beter;
  • je bent meer ontspannen;
  • jij en jouw baby zijn vrolijker;
  • je baby is minder geprikkeld;
  • je baby is minder geïrriteerd.




Tijdens de slaap groeien de hersenen van jouw baby, dit komt doordat de hersenen tijdens het slapen groeihormonen afgeven. Aangezien een goede slaap basis een eerste stap is voor een gezond leven, is het van belang dat je jouw baby in een vroeg stadium leert om goed te slapen. Hier heeft jouw kindje een leven lang plezier van. Er wordt niet voor niets gezegd ''slaap doet slapen''.

Wil je hier nu mee over weten? Dan is Dé Newborn Module de ideale online cursus voor jou! In deze online cursus wordt je onder anderen geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren in en doorslapen.

Dé Newborn Module is een online cursus van maar liefst 28 praktische videotrainingen, waar je alles over newborns voor 0-5 maanden leert. Daarnaast ontvang je bonus modules over verschillende interessante onderwerpen!

In deze video trainingen worden belangrijke zaken behandeld zoals onder andere:

  • hechting met je baby;
  • fles- en borst voeding;
  • wat een veilige slaapomgeving is;
  • inbakeren;
  • troost methodes;
  • white noise en meer.

Met dit all- in pakket ben jij direct goed voorbereid voor jouw kleintje en slaapt je kindje goed door.

Wat kun je nog meer verwachten van Dé Newborn Module?

✅behoud altijd het overzicht in de ontwikkeling van je kindje;            
✅samengesteld door gecertificeerde slaapspecialisten;                                                                                
✅extra ondersteuning door onze slaapcoaches & pedagogen;                                                                    
✅leer jouw pasgeboren kindje goed doorslapen;                                                                                            
✅bespaar een hoop tijd met zoeken naar de juiste informatie;                                                                      
✅succes door meer zelfvertrouwen;                                                                                                                
✅bonus: toegang tot exclusieve online Numsy+ Community en mobile APP.

Numsy-Newborn-module

Wacht dan niet langer en klik op de knop hieronder om naar Dé Newborn Module 👶 te gaan!


Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA


Zie onder aan het artikel een unieke KORTINGSCODE!


Hoeveel uur slaapt een baby achter elkaar?

Zodra je baby wordt geboren zal je kindje elke 3 tot 4 uur een voeding nodig hebben. Dus in het begin zal je baby niet langer dan 3 tot 4 uur achter elkaar doorslapen.


Als je baby rond de 6 weken is zal je baby in de nacht al ietsje langer gaan slapen.


LeeftijdAantal uren slaap 
4-5 maanden5-6 uur
6 maanden8 uur
9 maanden12 uur

In deze tabel wordt er uitgegaan van een gemiddelde. Dit houd in dat elke baby anders is en dit dus ook op zijn eigen tempo zal doen.

Er zullen baby’s zijn die snel leren om door te slapen, maar er zullen ook baby’s zijn die pas rond een jaar leren om door te slapen.

Doorslapen betekend niet dat je kindje al gelijk 8 uur achter elkaar slaapt zoals wij dat doen. Doorslapen voor je baby betekend dat je kindje zo’n 5 tot 6 uur achter elkaar slaapt zonder wakker te worden.

Dit gebeurt meestal tussen de laatste avondvoeding en de eerste ochtendvoeding. Naar mate je baby ouder wordt zal je baby ook meer gaan slapen.

Is er een verband tussen doorslapen en voeding?

Er wordt vaak gedacht dat een baby die kunstvoeding krijgt ook eerder doorslaapt. Dit zou zijn omdat kunstvoeding zwaarder op de maag ligt dan borstvoeding. Of je baby nu kunstvoeding of borstvoeding krijgt heeft niets te maken met het eerder doorslapen van je baby. Het klopt overigens wel dat de kunstvoeding er langer over doet om verteerd te worden dan borstvoeding.

Zo wordt er ook gedacht dat als je een paar schepjes rijstebloem toevoegt aan de laatste avondfles, dat je baby hier langer op door zou slapen, echter is dit niet het geval. Sterker nog dit kan juist een tegenovergestelde werking hebben. Rijstebloem zorgt dan voor een te vol gevoel waardoor je kindje juist eerder wakker kan worden of minder goed in slaap kan vallen.

Jouw baby leren slapen | zie deze slaaptips

De meeste ouders kijken uit naar het moment dat je baby leert doorslapen. Hoewel dit een moeilijke tijd kan zijn, is het een stap die noodzakelijk is om je baby te helpen gezond en gelukkig te blijven. Door een goede routine te volgen, kun je je baby helpen om zich aan te passen aan de slaaproutine en een gezond slaappatroon te ontwikkelen.

Om je baby te helpen bij het leren doorslapen, is het belangrijk om een routine te volgen en je baby te laten weten dat het tijd is om te gaan slapen. Deze routine noemen we het bedtijdritueel. Zorg ervoor dat je elke dag je kindje op het zelfde tijdstip naar bed brengt. Een vast bedtijdritueel is voorspelbaar voor je kindje. Hierdoor gaat je kindje begrijpen wat er komen gaat, daarnaast draagt het bij aan een beter slaappatroon.

Om ervoor te zorgen dat jouw kindje begrijpt dat het bedtijd is, is er een teken nodig. Dit teken noem je een ''cue''. Het is belangrijk dat jouw baby de cue niet mist. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een boekje voor te lezen of een liedje te zingen. Je kunt dit bijvoorbeeld afsluiten door een kus of een aai over de bol te geven.

Doordat je dit elke dag op de zelfde manier herhaalt, weet jouw baby wat hij kan verwachten en zal daardoor beter en fijner gaan slapen. Het missen van de cue kan dan voor je kindje verwarrend werken en zal hierdoor minder goed in slaap vallen.

Het leren doorslapen kan een lange weg zijn voor jou en jouw baby, maar door een goede routine te volgen en je baby te helpen bij het begrijpen van het verschil tussen dag en nacht, help je jouw baby een gezond slaappatroon te ontwikkelen. Als je baby over zijn of haar vermoeidheid heen gaat, is het vaak moeilijker om je baby te laten slapen. Elke baby gedijt vaak wel op de drie R's ook wel rust, reinheid en regelmaat genoemd.

Hieronder nog wat meer tips:

  • zorg voor een rustgevende kamer;
  • maak goed onderscheid tussen dag en nacht. Overdag kan je de kamer lichter laten en in de nacht zorg je ervoor dat de kamer goed donker is;
  • een slaapzak of inbakerdoek kan helpen om je baby beter te laten slapen;
  • hou de avond rustig door een fijn badje of een massage te geven;
  • een baby overdag wakker houden heeft geen zin. Zo raakt je baby alleen maar oververmoeider;
  • speel goed in op de vermoeidheidssignalen. Zoals gapen, in de ogen wrijven, aan de oortjes zitten en geen contact meer met je maken.

Wil jij nu ook een slaapzak voor jouw baby? Zie hieronder de Puckababy:




Of wil je een inbakerdoek? Zie hieronder de Pacco:




wiegje


Jouw baby leren slapen | Deze unieke community helpt

Om je baby goed te laten (door)slapen is het van belang dat je een vaste slaaproutine creëert die je elke dag consequent kan uitvoeren en volhouden. Uiteraard is ieder kindje uniek met zijn of haar eigen slaapbehoeften. En niet te vergeten jij als ouder. Omdat ieder kindje anders is, zijn er ook meerdere oplossingen. En daarom is er een community ontwikkeld waar je antwoorden vind op al je vragen en waar je super toffe trainingen vind die je stap voor stap uitleggen hoe je jouw baby leert (door)slapen.

Dit platform geeft iedere ouder houvast en zorgt ervoor dat je je niet onzeker of alleen hoeft te voelen.

Begin vandaag al met jouw baby beter te leren slapen!

Je hebt nu gelezen waarom slaap zo belangrijk is voor je baby.

Wil je hiermee aan de slag? Dan is de Numsy plus cursus & community ideaal voor jou! In deze cursus wordt je onder andere geleerd hoe je jouw baby weer kunt leren (door)slapen.

De Numsy plus: hét warme bad voor ouders om al je uitdagingen, verhalen en successen met elkaar te delen. Het is een alles-in-1 platform met wel meer dan 75 trainingen (+ meegroei garantie en nieuwe video's) waar je altijd en overal toeging tot hebt!



numsyplus


Wat kun je nog meer verwachten van de Numsy+?


✅ maandelijkse Numsy+ Live sessie;
✅ wekelijkse Numsy+ talk (met live Q&A’s voor al je vragen);
✅ maandelijkse case studies;
✅ kennisquizzen & challenges;
✅ toegang tot de besloten community met slaapcoaches;
✅ unblock extra bonussen als Numsy+ member;
✅ persoonlijk hulp met obstakels;                                                                  
✅ kom in contact met anderen en leer van elkaar.


Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de community & e-learning mobile APP. Hiermee kun je trainingen & events volgen, posts maken, liken en sharen!

Wacht dus niet langer en klik op de knop hieronder om naar De Numsy+ te gaan. Nu met 14 dagen gratis proefperiode!


numsy-kortingscode


Zie hier waar je de kortingscode in kunt vullen:


numsy-kortingscode-the-sleep-dojo



Zie hier dat de kortingscode is toegepast:



numsy-kortingscode-verzilveren-the-sleep-dojo



numsy-plus



Leer jouw baby beter slapen met De Numsy+ cursus & community


Ga DIRECT naar de GEHEIME KORTINGSPAGINA



FAQ list | Jouw baby leren slapen

Waarom kan mijn baby niet zelf in slaap vallen?

Je baby heeft de eerste 6 weken nog een omgedraaid nacht en dag ritme. Hierdoor weet je kindje niet wat dag en nacht is en zal daardoor de hele dag door slapen.
Daarbij komt dat je baby 9 maanden lang bij je in de baarmoeder heeft gezeten waardoor je kindje gewent is aan alle geluiden in de baarmoeder. Je kindje heeft de eerste tijd jouw nabijheid, aandacht en veiligheid nodig.

Hoe leer je een baby overdag in bed slapen?

Dit leer je allemaal in de Numsy+ community waar slaapcoaches klaar staan om jou hierin te begeleiden.

Hoe krijg je een oververmoeide baby in slaap?

Het helpt om gebruik te maken van een slaapschema. Zo voorkom je dat je baby oververmoeid raakt. Daarbij kan white noise erg goed helpen om je kindje in slaap te krijgen.


Vond je dit artikel waardevol en heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, tips of aanvullingen? Voel je dan vrij om een reactie voor ons achter te laten. Dit wordt zeker gewaardeerd.

 arrow-down

Reacties
Categorieën